Yeni Üyelik
1.
Bölüm

Bölüm 1: İşaretin Gölgesinde

@a.irem

Lunoria'nın kuytu köylerinden biri olan Lirae, sabah sisinin altında uyandı. Genç Elara Finsworth, büyünün gücü hakkında bilgi edinmek için çabalayan bir acemiydi. Günlerinin çoğunu köyün dışında, eski bir meşe ağacının altında meditasyon ve antrenman yaparak geçiriyordu.

18 yaş gününde de rutini değişmedi. O sabah, Elara meditasyon yaparken göğsünde aniden sıcak bir yanma hissetti. Endişeyle etrafa bakındı ve kimsenin olmadığından emin olduğunda elbisesinin düğmesini açtı. Bakışlarını yanma hissinin olduğu yere çevirdiğinde , göğsünde parlak bir sembolün belirdiğini fark etti. Sembol, karmaşık geometrik şekillerden oluşuyordu ve etrafında hafifçe parlayan runlar vardı. Bu işaret, Elara’nın bildiği hiçbir büyüsel işarete benzemiyordu. İşaretin ne anlama geldiğini bilmiyordu, ama bu durum onu fazlasıyla korkutmuştu. Elara, eve gitmeyi düşündü. Babası ya da annesi bu sembolün anlamını biliyor olmalıydı. Adımlarını eve yönlendirdiğinde yükselen çan sesi ile duraksadı. Çan, yalnızca acil durumlarda anne ve babasının da dahil olduğu Bilgeler Meclisini toplamak için kullanılırdı. Başını yukarı kaldırdığında sisin arttığını, gökyüzünün her zamankinden farklı göründüğünü fark etti. Bir yıldız sisin içerisinde tüm yıldızları gölgede bırakacak şekilde arsızca parlıyordu. Eve gitmekten vazgeçip adımlarını Bilgeler Meclisinin toplanacağı tapınağa yönlendirdi.

Tapınak, ormanın derinliklerinde gizliydi ve çevresi koruyucu mistik işaretlerle kaplıydı. Elara, tapınağın kapısına vurdu. Birkaç dakika bekleyince kapının açılmayacağını anladı ve kapıya daha ısrarcı vurmaya başladı. Kapı açıldığında karşısında telaşlı annesini gördü.

-Elara ne işin var burada?

Ardından Myra’nın sesi duyuldu.

-Veloria, bırak gelsin.

İçeri girdiğinde yaşlı kadının önünde farklı türlerde ve çok sayıda büyü kitabı olduğu gördü. Myra, uzun beyaz saçları ve yaşlı gözleriyle derin bir bilgelik yayıyordu.

-Lunoria aşkına, neler oluyor? Önce göğsümde bir sembol belirdi, şimdi de bu yıldız ve-

-Sembol mü dedin?

Myra, Veloria ve Ethan’ın şaşkın bakışlarını görmezde gelerek Elara’ya doğru yürüdü. Başıyla izin isteyip kızın onayıyla göğsündeki sembole baktı ve soğukkanlılıkla konuştu.

-Bu bir mühür. Değişim anlamına geliyor. Veloria, Lyanna’yı buraya getir. Kartlarını da getirmesini iste.

Birkaç dakika sonra içeriye Lyanna girdi. Parlak turuncu saçlarına uygun turuncu ve sarı tonlarında bir elbise giyinmişti.

Lyanna, kadim masanın önüne geçti ve tarot kartlarını düzenlemeye başladı. Elara’nın gözleri, kartların üzerindeki mistik sembollere takılırken; Lyanna kartları masanın üzerine serdi ve Elara’ya döndü.

-Elini kartların üzerinde gezdir.

Elara dediğini yaptı. Elini kartların üzerinde gezdirirken kartlardan biri yavaşça yükseldi ve avucuna yerleşti. Kartı Lyanna’ya uzattı.

-Gölge…

diye mırıldandı kartı göstererek.

-Bu kart, bir belirsizlik ve gizem dönemini temsil eder.

Söze Myra devam etti.

-Kehanet Yıldızı, her bin yılda bir gökyüzünde belirir. Lunoria’nın en büyük kehanetlerinin işareti olarak görülür. Büyük olayların ve değişimin habercisidir. Kart senin kehanetle ilişkili olduğunu söylüyor. Korkarım ki seni zorlu bir süreç bekliyor sevgili Elara.

Elara, bir süre düşüncelere gömüldü. Cesaretini topladığında tekrar elini kartların üzerinde gezdirdi.

İkinci kart, “Yıldızlar” adlı karttı.

-Bu kart, umut ve rehberliği temsil eder. Sembolün işareti, bir kurtuluş yolunu işaret ediyor olabilir. Bu, büyük bir gücün ve rehberliğin göstergesi olabilir. Bu yolda sadık arkadaşlar edineceksin, sana ışık olacak arkadaşlar.

Elara tekrar elini uzattı ve 3. Kartı alıp Lyanna’ya uzattı.

-Kader çarkı, beklenmeyen olayları ve yaşanacak ilerlemeyi gösterir. Beklenmedik bir olay, bir düşüş ya da şanslı bir durum olacağını söyler. Her şeyin yolunda olduğu ve evrenin yanında olduğu anlamına gelir. Fakat her şey her an değişebilir.

Myra, genç kıza bakıp konuştu.

-Bu sembol ve tarot kartları, seni büyük bir değişimin beklediğini söylüyor. İşaretin anlamını, seni nelerin beklediğini daha iyi öğrenmenin tek yolu Erdem Dağlarına gitmek. Bunu tek başına yapamazsın. Nerath’a ve ardından Eldoria’ ya gitmen gerekecek. Lyanna da seninle gelecek.

Elara, bir süre düşünerek, bu yolculuğun zorluğuna hazır olup olmadığını sorguladı. Fakat içindeki cesaret ve merak duygusu, endişe duygusunu bastırıyordu.

-Unutma Elara. Her karanlık, bir gün aydınlığa kavuşur. Şu an belki de değişim seni korkutuyor. Ama hiçbir değişim tamamen kötü olamaz.

Elara, Myra’nın sözlerini kafasında tekrar ederek, yola çıkma hazırlıkları yapmaya başladı. Lirae’nin derinliklerinde, Lunoria ’nın dört bir yanındaki gizemleri ve tehlikeleri keşfetmek için ilk adımını atmış oldu. Bu yolculuk, onun için hem kişisel hem de dünyasal bir değişimin başlangıcı olacak ve Lunoria’nın kaderini şekillendirecekti.

Loading...
0%