Yeni Üyelik
5.
Bölüm

Aynalar Final

@18_murat_18

5 Mayıs 1999 Çarşamba

Olay yeri inceleme tutanağından…

Evin dış kapısı kapalı ancak kilitli değil, herhangi bir zorlama izi bulunmamakta... Maktulün bedeni banyo girişinde bulunmuş olup vücudunda çok sayıda ayna parçası saplı halde bulunmakta idi.

Banyo aynası tamamen parçalanıp banyo içine dağılmış halde bulundu. Küvet içinde bir kamera ayaklığı, klozet önünde, merceği parçalanmış ve iç aksamı tamamen yanmış bir adet kamera tespit edilmiştir...

Maktulün vücudunda ciddi yanıklar mevcut ve göz yuvaları tamamen parçalanmış haldedir.

Banyo içindeki fayansların büyük bölümü çatlamış durumdadır.

Banyo girişinde, yerde ve yer yer kanlanmış ciltli bir defter- ajanda benzeri- bulunmuştur.

Teknik ve tıbbi detaylar için dosya ilgili birimlere sevk edilecektir. (bu kısım sonradan bozuk bir el yazısıyla ve farklı renk kalemle yazılarak tutanağa iliştirilen bir kâğıda eklenmiş): ev içinde 3 ü salonda olmak üzere ağır derecede hasarlı 11 ayna daha bulduk.

Yazarın notu:

Soruşturma sürecinde maktul selim Erdemoğlu’nun günlüğünün yanı sıra kamera kayıtları da incelenmiş ve netice olarak "intihar" sebep olarak ise "illeri derecede şizofreni teşhisti" gösterilmiştir.

Maktul yakınları 9 numaralı son kasette bulunan şüpheli görüntüleri dayanak göstererek olayı hem aihm’e taşıdı. Başta Vatikan olmak üzere dünya basını 2.5 yıl süren soruşturma süreciyle yakından ilgilenmiş ve görüntüler tv. Kanallarına düşmesinin ardından dünya çapında popülariteye ulaşmıştır.

Maktulün günlüğü daha sonra kitap haline getirilmiştir.

9 no’lu kasette saatler 3.13 ü gösterdiği sırada görülen -ayna içinden çıkan bir karaltıya dair- görüntüler uzun süre tartışma konusu olmuş, fotoshop olduğunu iddia edenlerin yanı sıra son derece ciddiye alarak bu alanda araştırmalara giden kesimler oluşmuştur.

Tamamen yanan kamera içinde bulunan ve deforme haldeki 10 no’lu kaset ise hiçbir zaman izlenemedi.

 

Loading...
0%