Yeni Üyelik
1.
Bölüm

1. Bölüm

@1buluttangelen

Merhaba dostlarım, yeni bir kurguya adımımı attım. Sizlerin desteği ile büyüyüp koca bir aile olacağımıza inanıyorum.

 

Başladığınız tarihî buraya bırakır mısınız?

 

Tanıtım bölümüne geçmeden önce kurguyu okurken yorum ve yıldızınızı eksik etmeyin.

 

Kurgumuza başlıyoruz.

-------------------------------------------------------------------------

 

Mardin/Midyat

Aryin;

Bayram arefesi annemlere yardım için saat 07.00'de kalkmıştım. Abim ve babam gelecek misafirler için baklava ve çerez tarzı şeyler almak için pastaneye uğramışlardı.

Ben, annem ve ablalarım da 2 gündür konağın her yerini didik didik etmemiş gibi tekrar evi süpürüp toz alacaktık.

Anneme,"Anneciğim zaten 2 gündür tek bir odaya bile kimseyi sokmuyorsun her yer pırıl pırıl oldu neden birdaha yapıyoruz? " Diye sormamla kafama süpürgenin başlığını yemem bir oldu.

Siz ne anlarsınız sanki. 2 gün iş yaptın hemen mızmızlan Aryin. Evlenince ne yapacaksın? " Dedi tonla carlamasının ardından. Uzatırsam hiç susmaz diye düşünerek "Haklısın anne" Gibisinden kafa salladım.

Annemin yanından ayrılıp Avzem ablamın yanına koştuğum gibi koluna yapıştım. "Abla n'olur,lütfen bişey isteyeceğim ama beni kırma tamam mı?"

Ablam beni çok şaşırtmayacak şekilde "Aryinciğim tabii ki bitanem tabii ki kıracam. " diyip sinir patlaması yaşamamı büyük bir kahkahayla izledi. Daha sonra da neden bu kadar saçma bir şekilde yalvardığımı merak edince oflayıp "Ne oldu, yine ne var" bakışı attı.

E tabii bende fırsat buldum ya hemen yılışıp ablama, "1 saat gezsem çarşı'da n'olur zaten Evin ablam var,1 saatcik idare etseniz beni lütfen be ablam. " Diye adeta yalvardım ve minik yavru bebek bakışıyla kandırmaya çalıştım.

Avzem ablam evin en büyüğü ve annem gibi yufka yürekli olduğundan hemen yumuşardı. Zaten bir sözüm, bir bakışımla bile bunu göstermişti.

"Git haydi ama sakın 1 saati 1 dakika bile geçmeyecek. Çünkü bugün Zereoğullarının hanımağasıyla büyük ağa gelecekler hazırlık yapmamız gerekiyor."

Ne yani yine neden Zereoğulları buraya geliyordu ki?

Kendi kendime düşünürken kendimi toplayıp ablama, "tamam" bakışı attım ve hazırlanmak için odama çıktım.

Fakat kafamda ki o soru beni rahat bırakmadı. Mardin'in en çok duyulan, kimsenin ağzından düşürmediği isimler ve normalde yolda görsek selam vermekten başka bir muhabbet sürdürmediğimiz insanlar neden ve ne için bizim evimize geliyorlardı?

Kafama takmamaya çalışıp annem görmeden konağın kapsını açıp dışarı çıktım. Kendime güzel bir kaç parça eşya seçtim. Hepsini deneyip üstüme uyanları aldıktan sonra şal ve eşarp almak için tuafiyeye girdim. Bir misafir geldiğinde saçım açık bir şekilde çıkmam ayıp karşılanırdı çünkü. Ordan da istediğim şeyleri aldıktan sonra evin yolunu tuttum.

İçeri girdiğimde Avzem ablam "tam zamanında geldin" bakışı atarak beni odasına kadar çekiştirdi." Babamlar nerede kaldı inşallah misafirler gelmeden gelirler" Dedi kedimi tutamayıp "neden geliyorlar ki? Sanki çok yakınız" diye sinirli bir bakış attım ablama

Ablam "sus kız denir mi hiç öyle" Diyip ağzıma vurdu.

Yarım saat sonra herşey hazırken ve babamlar hala gelmedi diye düşünürken kapı çaldı. Kesin babamdır diyerek kapıyı açtığımda babamın yüzünü bir karış görmeyi beklemiyordum.

Üstelik yanında abim yoktu!

Sahi abim neredeydi?

3 kadın aynı anda babamı soru yağmuruna tuttuk ama babamın nutku tutulmuş gibi yere bakıyordu. Hemen mutfağa koşup bir bardak buzlu su yapıp babama uzattım. Çok şükür sesini bulmuş gibi konuşmaya başladı.

Abiniz Zereoğullarının kızını kaçırmış.

Ne! 

Abim ne yapmıştı,Kız kaçırmak neydi?

------------------------------------------------------------

Ve bölümümüz burda bitiyooor.

güzel bitirdim ama olsun hihi.

Kurgumun ilk bölümü olmuş oldu. Lütfen desteklerinizi esirgemeyin.

Bol bol yorum ve yıldız yapalım lütfenn

Bölüm sonu nasıldıı?

İlk bölüm hakkında ne düşünüyorsunuz?

Berdel işte tam burada başlıyacak ve daha bir sürü şeyler sizi bekliyooorr.

 

 

Loading...
0%