Yeni Üyelik
4.
Bölüm

KAÇIŞ İPTAL

@_asenaaa__

                                   

 

 

Bugün ister istemez klasik zorba çocukları tanımıştık. Her okulda olduğu gibi burada da varlardı. Ama hayır burası bir kolejdi ve kurallara uyulması gereken bur kolej, eğer uyulmazsa cezaları vardı. Bunlar disiplin gibi kolay cezalar değil okul temizliği falandı. Bunların alacağı cezayi biliyordum. Kütüphane temizliği, kitaplar düzenlenicek, içerisi havalandırılacak, yerler silinecek ve kütüphanedeki kitap sayıları bildirilecekti ki şikayet edilmediler bu yüzden bunlar şu anlık hayal. 15 dakikada zorla nefesi düzene girmişti ama karnında hafif morluk vardı. Eceyle anlaşıp ben derse gittim Ece de revirde dinlenecekti tek bırakmak içimden gelmiyor ama mecburdum, yoksa evdekileri ararlardı. Sınıfa girdiğimde ders tarihti ve aşırı sıkıcı. En arkaya geçip oturdum, hocanın gelmesine bir kaç dakika kalmıştı. Kafamı sıraya koyduğumda birinin eliyle saçıma dokunduğunu hissettim. Hızlıca kafamı kaldırdığımda Büşra'yı gördüm. Sınıftan arkadaşımdaı, fazla samimi değildik ama hep yanımda olmaya çalışırdı ve her zaman ki gibi konuşmaya çalışıp Ece'yi sordu.

 

'Ece nerede gelmedi mi?' dedi

 

'Geldi de bir kaç olaydan dolayı rahatsızlandı revirde dinleniyor.' dedim

 

'Hayırdır, ne oldu ki?' diye sordu

 

'Uzun hikaye ya tenefüste anlatırım şimdi ders başlar' dedim.

 

'Tamam tatlım bu arada okula yeni çocuklar gelmiş, burayı kendi mekanları gibi kullanıp bir çok kişiye kötü davranıyorlar.' dedi.

 

'Oha yaa sanki babalarının malları bu okul, işte o çocuklar Ece'nin karnına top atınca nefesi kesilir gibi oldu o yüzden revirde' dedim.

 

'Hepsi ayrı bir şerefsiz bunların bir plan kuralım bir şekilde alt edelim' dedi Büşra.

 

'Nasıl bir plan aklında var mı bir şeyler?'

 

'Hayır ama düşünücem.'

 

'Tamam bende düşünürüm ,bugün yanıma otur Ece de yok' dedim.

 

'Tamam hemen kitaplarımı ve çantamı alıp geleyim.'

'Tamam bekliyorum'

 

Büşra eşyalarını almak için sırasına yöneldiğinde sınıfın kapısı sert bir şekilde açıldı. İçeriye adını bilmediğim ama aşırı itici olan çete girmişti. Ece olayında hala sinirliydim. Tüm sınıf onları şaşkın ve korkmuş bir şekilde izlerken ben hızlı bir şekilde sıramdan kalkıp onlara doğru yürüdüm. Büşra'nın yanından geçerken kolumdan tutup kulağıma

'Yapma sana da zarar verirler' dese de umursamadan yürümeye devam ettim. Sesimi yükselterek

'Burası dingonun ahırı mı, insan gibi giriş yapamıyor musunuz sınıfa' dediğimde esmer ve uzun boylu çocuk elini uzatarak

'Selam ben Oğuz tanıştığımıza memnun oldum.'

dedi. Vurdumduymazlığı beni şoka uğratmıştı.

'Pardon da ben tanışmak için elimi uzattığımı hatırlamıyorum sadece sınıfa neden insan gibi giriß yapmadığınızı sordum' dedim.

Ece'nin karnına top atan kumral ve mavi gözlü çocuk bana doğru bir adım yaklaşıp yüksek bir sesle

'Arkadaşlar helimiz alkışlıyoruz, 7 yaşında ergenliğe daha giriş yapmamış 1/E sınıfından laf sokmaya çalışan arkadaşımızı'

Bunu diyince sınıftaki herkes gülmeye başlamıştı Büşra hariç, o olacakları izliyordu. Büşra'yı görmemezlikten gelerek hızlı bir şekilde gömleğinin yakasına yapışmıştım, hala gülüp bir şey yapamayacağımı düşünüyordu. O sırada hızlı bir şekilde diz kapağımla bacak arasına sert bi şekilde geçirdim. Acıdan iki büklüm olmuş bir şekilde kıvranırken çenesini tutup ' hadi bunada gülsene yoksa gülemiycek kadar mı sert vurdum' dediğimde Büşra kolumu tutarak sınıfdan çıkardı beni duvara yaslayıp konuşmaya başladı ama sinirle yaptığım bir şeyin etkisinden çıkamıyordum ben niye ve neden böyle yaptığımı bilmiyordum.

 

'Buket kime diyorum niye böyle bişey yaptın' dedi. Kendimi haklı çıkarıcak bir açıklamam yoktu.

 

'Bilmiyorum laf söyleyip sınıfdaki herkes gülünce öfkemi kontrol edemedim ama pişman değilim' dedim. Hayır veya evet pişman değildim ama nasıl öfkemi kontrol edemediğimi bilmiyorum.

 

'Yuh Buket ya çocuklar belalı ve her şeyi yapabilirler' dedi. Bu beni korkutmamıştı.

 

'Onların belalarını s*k*m ya onlar mı belalı, güldürme beni.' dedim çünkü korkmuyordum meydan da okuyabilirdim.

 

'tövbe tövbe ya o nasıl konuşma gaza beni gaza getirip küfür ettiriceksin ağzını bozma.' dedi bir Anne gibi uyarmıştı nedense gözlerim dolmuştu bu cümleye ama ağlamamak için dalgaya almam gerekti.

 

' Oyy imanlı kızımız küfür etmek 'den kaçarmış.' dedim ama sesim titremişti istemsizce.

 

'Dalga geçme ya anlık ağızımdan çıktı.' dedi

 

' Tamam tamam hadi gidelim yoksa şimdi sınıf 'dan çıkarlar ve bi güzel anamızı ağlatırlar.' dedim

 

'Tamam revire gidip Ece'yi alalım sonrada okul'dan izin alıp çıkarız.' dedi ama izin almadan cıkamamız gerek yoksa müdür Mete amcaya haber veriridi.

 

' İzin almadan çıkalım çünkü Mete amcaya haber verirler okul'dan çıkış yaptığımıza dair.' dedim başıyla onayladı ve koşarak merdivenlere yöneldik ikişerli ikişerli çıkıyorduk revirin önüne geldiğimizde içeriye girmeden bi kaç saniye durup nefesimizi düzene sokmaya çalıştık. Sonra kapıyı açıp içeri girdik Ece yattığı yerden kalkıp telaşlı bir şekilde yanımıza geldi.

 

' Noldu ne bu haliniz' dedi önce Büşra konuştu.

 

' Ne olmadı ki' dedi hemen konuyu ben devralıp konuştum çünkü Büşraya kalsa şifreli şifreli konuşucaktı.

 

' Bu karnına top atan çocuklar var ya bizim sınıfa geldiler.' dedim durdum nefes aldım ve konuşmaya başlama 'dan Ece konuştu

 

' Eee sonra noldu' dedi meraklı bir şekilde bu kez de Büşra konuştu.

 

' Buket hanım neyine güvendiyse çocuğun geleceğini yok etti.' dedi Ece bu cümle beynini yakmış gibi konuştu.

 

' Ne diyorsunuz ya ne geleceği ne yok etmesi.' dedi sadece gülümseyip ufak bir açıklama yaptım.

 

' Şey ya sadece bacak arasına vurdum sorun yok.' dedim bunu beklemiyordu o ağzı açık bir sekilde bana bakarken Büşra konuştu.

 

' Sorun yok mu başın ve başımız belada' dedi konuşmama fırsat vermeden Ece konuşmaya başladı.

 

'Şu olayları düzgün anlatın beynim yandı.' dedi haklıydı konunun ortasından başlamıştık anlatmaya ve gerçekten kızın beyni yanmıştı. Konuyu hemen hızlı bir şekilde anlatmaya başladım.

 

' Tamam bak şimdi bu çocuklar bizim sınıfa geldi aynı sınıftayız yani sonra laf dalaşına girdik bende öfkemi kontrol edemedim ve yakasına yapışıp diz kapağımla vurdum işte.' dedim tek bir nefesde anlattığım için nefessiz kalmıştım Büşra devam etti.

 

' Ve bizi şuan arıyor olabilirler acil bir şekilde burdan ve okuldan çıkmamız gerek. dedi ardından Ece alınmış bir şekilde konuştu.

 

'Çüs ya bu kadar olay oldu ve ben mahrum kaldım öyle mi?' dedi evet alınmıştır bu söylediğine gülümserken Büşra söylendi.

 

' Al başımıza bir deli daha.' dedi elini alnına götürerek

 

' Deli deme alınırım.' deyince Ece kahkaha atmıştım.

 

'Estağfirullah yaa' dedi Büşra

 

'Kız sen imana mı geldin küfür ederdin normalde'

 

Büşra Ece'nin dediğine gülümseyip,

 

'Artık küfürün hayatımda yeri yok çünkü geçen gün din dersinde hoca cenneti cehennemi anlattı, tabi haliyle korktum bu kadar günahla cennete giremem diye küfürü bıraktım'

 

'Helal olsun valla' diyip Büşrayı tebrik ettim. Sonra Ece de tebrik etti.

 

'Beklemiyordum ama tebrikler din hocası ne anlattıysa seni etkilemiş baya.' dedi

 

'Öyle oldu da revirden çıkalım' dedi Büşra.

 

'Aynen yoksa bunlar sizi geçtim beni kesin yaşatmayacaklar'

dedim.

 

'Hiç bir şey yapamazlar bizim kim olduğumuzu bilmiyorlar daha' dedi Ece.

 

Büşra 'Kızlar çıkalım bir kafeye gidelim olur mu?' deyince ikimizde kabul ettik.

 

Revirin kapısını açıp çıktığımızda yangın merdivenine ilerledik. koşar adımlarla yangın merdiveninden aşağı indiğimizde kapıyı açıp koşarak kantinin önüne geldik. Büşra sınfıfa çıkıp yakalanmadan çantalarımızı almaya gitmişti. Aradan beş dakika geçmişti ve hala gelmemişti.

 

'Nerede kaldı bu kız ya' diye sordu Ece

 

'Bilmiyorum umarım yakalanmamıştır' dedim.

 

'Umarım, ben bakmaya mı gitsem sınıfa' diye sordu

 

'Hayır tehlikeli yakalanabilirsin, ama arayabiliriz' dedim

 

'Tamam hemen arıyorum' dedi. Ece telefonunun şifresini açıp Büşra'yı arayacağı sırada mesaj geldi, Büşra yazmıştı ama whattsap yerine instagram'dan yazıyordu.

 

'Kızlar telefonumun şarjı bitti sınıftan birisinin telefonundan girdim hesaba ve yangın merdiveniyle diğer merdivene 2 grup olarak ayrılmışlar bizi bekliyorlar.' Ece gelen mesajı sesli bir şekilde okudu, hemen cevap yazdık.

 

'Ciddi olamazsın, sakın kendini tehlikeye atıp sınıftan çıkma biz bir şey buluruz' yazdıktan sonra hemen cevap verdi.

 

'Tamam ama sizde dikkat edin'

 

Büşra'nın mesajına görüldü attıkdan sonra ece'yle birbirimize baktık aklımımızda plan yoktu biz bu kargaşayı yaşarken ders başlayıp bitmişti bile ve şimdi ise tenefüsün bitmesine 8 dakika vardı ve okuldan kaçmamız imkansızdı Büşra olmadan çünkü bu belaya onu biz dahil etmiştik. Acil ve işe yarar bi plan bulmamız lazımdı.

 

'Bunlar 3 kişiler ve Büşra gruplaşarak ayrıldıklarını söyledi ya biri tek nöbette yada bunlar 4 kişi ' dedim Ece anlamsız gözlerle bana bakıyordu.

 

' Ne demek istiyorsun tam olarak anlamadım. dedi

 

'Bak şimdi sayılarından emin değiliz ve baş edemeyiz çünkü gücümüz zayıf onlara göre.' dedim hayla boş gözlerle beni izliyordu

 

'Kanka aptala anlatır gibi anlatırmısın.' dedi bu dediğine kendimi tutamayıp kahkaha atmıştım.

 

'Bak şimdi dövüşerek alt edemeyiz yeniliriz o yüzden plan üreterek zarar görmeden bu okuldan ayrılmalıyız.' dedim birazda olsa aydınlanmış bir şekilde bakıyordu.

 

' Var mı aklında bir plan'. dedi

 

' Evet ama tehlikeli bir plan.' dedim tepkisini ölçtüm ama evet aklımdaki biraz tehlikeliydi.

 

'Nasıl bişey' dedi sesi titremişti söylediğim onu korkutmuştu.

 

'Okulu havaya uçurucaz ' dedim ağzı açık bi şekilde bakıyordu hadi ama buna inanmış olamazsın.

 

'NE BUKET SAÇMALAMA NE UÇURMASI KAÇ KİŞİ ÖLÜR HABERİN VARMI' dedi bağırmıştı okulun içinde.

 

'Ne bağıyorsun ya şakaydı hem ciddiyetle söylemedim ki.' dedim

 

' Öyle bi ciddiyetle söyledin ki yüzünde mimik bile oynamadı.' dedi gerçekten inanmıştı.

 

' Yok şakaydı sadece şaka sakin ol ve şimdi planı anlatacağım.' dedim başıyla onaylıyarak beni dinliyordu tüm dikkatiyle.

 

____

 

Evet bu bölüm buraya kadardı uzun tutmak istemedim sıkıcı olur diye ben ilk attığım bölüm de sadece on kişiydik ve şimdiki bölümde 21 ufakda olsa büyüyoruz hepinize teşekkür ederim şimdi bi kaç soru sorayım.

 

Buketin planı ne olabilir gerçekten tehlikelimidir.?

 

Bu yeni çocuklar sizce kim.?

 

Hepiniz Allaha emanet olun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading...
0%