Yeni Üyelik
3.
Bölüm

3. Bölüm

@_ecoss_

Şarkılar; Dark opsessions- Magnum opus

Candan ;

''Anlat Alp'' diyerek diretti.

Alp;

''Tamam tamam. Anlatacağım, sakin ol. Üç ay önceydi...''

3 AY ÖNCE

Okulun kapanmasına 3 ay kala Beste sınıfa yeni gelen bir kızdı. Kimseyle kaynaşamamıştı. Bunun farkındaydım. O zamanlar Candan ile sevgili değildik. Bir gün beden dersinde Beste sınıfta tek başına oturuyordu. Ayrıca sınıfta boştu. Yanına gittim...

Alp;

''Selam Beste. Okulun son aylarında sınıfa gelmek zor olmalı. Ben Alp. Ama istersen takılabiliriz.'' dedim ve göz kırptım. Çünkü Beste sınıftaki diğer kızlara göre daha güzel ve ilgi çekiydi. Ama gerçekten ondan hoşlanmıştım. Gözlerindeki gökyüzü mavisi, cetvelle ayrıntılı bir şekilde çizilmiş gibi duran vücudu, pamuk şeker pembesi dudakları...

Beste;

'' Nasıl yardımcı olacaksın?'' dedi.

Kafaya pek takmamış gibi duruyordu ve hala kafasını kaldırmamıştı. Bende ardından belki bir şansım olur diye düşünmüştüm çünkü okulda ki bütün kızlar benden hoşlandığı için ve çoğuyla yakınlaştığım için beni hiç bir şekilde reddetmiyorlardı.

Bunun cesaretiyle hiç beklemeden cevap verdim. '' Birbirimizi tanıyıp, beraber güzel vakitler geçirebiliriz?'' dedim. Bir süre tepki vermeden yaptığı işe devam etti. Ne yaptığına o sıra pek dikkat etmemiştim ama sanırım resim çiziyordu. Bir şeyin resmini.

Kısa süren sessizliğin ardından kafasını nihayet kaldırmış ve bana cevap verebilmişti. ''Birbirimizi tanımamıza gerek yok. Ben senin her kıza sarktığını ve hepsinin de canını yaktığını biliyorum. Onların ilgisini, masumiyetini ve sana olan tutkularından küçümseyici bir zevk alıyorsun. Hepsinin sevgini alıp çöp poşetine koyuyorsun, ağzını sıkıca bağlayıp dışarı fırlatıyorsun.'' dedi.

Açıkçası bunu beklemiyordum. Ardından ben Beste'yi inceledim ve elini tutmaya karar verdim. Ama onun demin gördüğüm mavimsi gözlerine bulutlar çökmüştü.

Ardından ''Beste biliyorum yeni sınıfa gelmek zor ama alışmak zorundasın. Bak ben bu tavırlarına rağmen tatlı bir kızsın ve bence çok iyi arkadaş oluruz. Sen çok güzelsin '' diyerek iltifat etmeye çalıştım.

Fakat o sanırım hala olaya iyi tarafından bakmıyordu. Kafasını hafifçe yana sallayıp bir gülümseme bahşetti. Ama sanırım gülümseme fikrinin değiştiğini göstermiyordu.

Bu yüzden masadan kalemini ve defterini aldıktan sonra ayağa kalkıp bana '' Hepiniz çok garipsiniz. Hem de çok. Ne ben seninle arkadaş olurum, ne de sen benimle arkadaş olmaya cesaret edebilirsin'' dedi ve sessizce sınıftan ayrıldı.

Nereye gittiğini o sırada bilmiyordum ama o an kafam farklı düşüncelere yol açmıştı bile. İlk defa kalbimin kırıldığını hissediyordum. Bu zamana kadar içtenlikle beğendiğim ve hoşlandığım tek kızdı. O an bunu kaldıramadım ve bende ayağa kalkıp hızlıca sınıf kapısını çekip gittim.

BUGÜN

Candan;

''Yavşak!'' diyerek Alp'e sert bir şekilde çıkıştı. Ama bu fevri hareketine rağmen gözlerinde bir acı vardı.

Alp;

''Kızım sevgili değildik o zaman. Hem hocam Beste işte katil daha neyi uzatıyoruz? Garip garip tavırları, konuşmaları hepsi katil olduğunu doğruluyor. Demek ki 3 gün önce kafasına koymuş birisini öldürmeyi ve öldürmüş.''

Alp bu konuşmayı gerçekleştirdiği için biraz pişman hissediyordu ve hala kırgın.

Ece;

''3 gün önce Beste okula gelmedi ki'' dedi her zamanki sessiz tavrıyla.

Müdür hızlıca sınıf defterini açtı ve evet gerçekten de gelmemişti.

Müdür;

''Evet gelmemiş''

Alp;

'' Ben bilmem. Ama itiraf edin sizde şüphelendiniz değil mi? Diyorum bakın kız herkes de gizemli bir hava bırakıyor. Hem bence hala benim oyum onun katil olduğu''

Evet Beste 3 gün önce okula gelmemişti. Müdür bu sefer ertesi güne ve bir sonraki güne de baktı. O günler de Beste gelmemişti. Ama 3 gün önce sabah gelmişti ama sonra okulda yoktu. Herkes okula uğrayıp gittiğini düşünmüştü. Ya da umurlarında bile olmamıştı.

O sırada başka bir dikkatten kaçmayan şey olmuştu. Jale hocanın okuduğu sayfalar çoğalmıştı. Şimdiye kadar bir şey fark etmemiş olacak ki sesini çıkarmamıştı. Müdür bir itiraf bekler gibi sınıfa bakıyordu. O sırada aklına bir şey gelmiş gibi Ece'ye döndü.

Müdür;

'' Peki, sen bu konuşmaları nereden biliyorsun? Madem o konuşmaları duydun neden içeri girmedin, bir şey demedin veya her hangi bir şey yapmadın'' dedi suçlar bir tavırla.

Saklanma sırası Ece'ye gelmişti.

Ece;

''Kimse Beste ile arkadaşlık etmedi. O hep şansını denedi ama hep bir nedenden dolayı kaybediyordu. En sonunda benim gibi yalnız oldu. Bir süre sonunda onunla kaynaştık ve yakın arkadaş olduk. Ona kimse inanmadı ben inandım, ben kolladım, ben sevdim... Beraber komik resimler çiziyorduk. Gerçekten de çizimde çok yetenekliydi. Ama o beni sattı. Ben ona her şeyimi vermişken o çizdiğimiz resimleri hepsi onun emeğiymiş gibi gösterdi. O gün Alp'in ona istemediği halde sarktığını ve konuşmaları baştan beri bildiğim halde içeri girmedim çünkü o beni sattı ve bana ihanet etti. O da beni sevmedi. O yüzden içimden yardım etmek gelmedi. Geç olsa da bende onun neden hep kaybettiğini anladım. Çünkü o yalancı ve düzenbazın tekiydi!''

Müdür pek anlaşılır bir tepki vermedi ve sesini çıkarmadı.

Alp; 

''Hocam vallahi Beste'yi savunacağım hiç aklıma gelmezdi ama kedi olalı bir fare tutmuş o da. Ece, senin nasıl bir psikopat olduğunu ve deli olduğunu anlamış olacak ki seni bırakmış. Sandığımdan akıllı çıktı.''

Sınıfta gülüşmeler oldu.

Müdür;

''Tamam susun artık. Yeter! ''

Bu yolun sonu yoktu. Kimse bir şey demiyordu. Kimse birisini sobelemezse oyun nasıl devam edecekti. Ebe gerçek sobelenecek kişiyi nasıl bulabilirdi ki?

Müdür en azından belki bir çıkış bulurum niyetine Jale Hoca'ya daha kağıtların çok mu olduğunu sordu ama Jale Hoca az kaldığını biraz daha sabır gerektiğini söyledi. Bunun üzerine bir kapı daha üstüne kapanmış oldu.

Bu arada sınıfta ki fısıltı da fark edilmeyecek gibi değildi, Gergin hava sınıfı iyice benimsiyordu ama sanki birileri bunun sebebiydi. Gergin hava o kişiler yüzünden sınıfı iyice sarıp sarmalamıştı. Ama sorun kimlerin olduğuydu.

Bu oyunda kimin ebe olacağı ve kimin sobeleyeceği belli olmaz ;))

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Evettt, 3. Bölümle sizlerleyiz.

Durumlar karışık, farkındayım. Ama söz, kafanızın karışıklığı diğer bölümlerde geçecek. Yani inşallah ajhshsd

Neyse siz Alp'in yerinde olsaydınız olayı kafaya takmayıp devam mı ederdiniz yoksa Beste'nin peşinde düşer miydiniz?

Yorum yapmayı ve hikayemi oylamayı unutmayınnn

Loading...
0%