Yeni Üyelik
5.
Bölüm

5. Bölüm

@_kendihallinde

Kendi yaşamımın öğrencisiyim

 

 

 

 

02.10.24

Keyifli okumalar<3

'İnsan dünyada hayal ettiği kadar vardır.'

Sabırla beklediğim bu yolda imkansız olmasından korkar oldum. Ellerimi uzattığımda kollarımı açtığımda uçamamaktan korkar oldum.

Olmak istediğim yerden uzaklaşmaya başladım. Ne kadar çabalasam da aynı yerde tepiniyor gibi hissetmek ne acı.

Bulamıyorum bir türlü hayat şarkımı?

Uzadıkça giden bir yol var ve ben ona adım attıkça yetişemiyorum. Bir hiçlikle boğuşuyorum.

Bilmek, ona dönüşmek demek değildir, kendini tanımak demektir. Onu bilmeye başladığında kendinide tanımaya başlarsın. Yargılamadan, itmeden, küçümsemeden, korkmadan bilmeye niyet ettiğin her şeyle kendi daha iyi tanır, daha iyi bilirsin. Hatırla ki kendini bilen Rabbini bilir.

Hayatında her ne alanda ne sorun yaşıyorsan emin ol yaprak dökmüşssündür. Yoncanın dört yaprağını yakından tanımaya. Yaralanmış olabilirsin, hayal kırıklığın olabilir, sevmişsindir ama üzülmüşsündür ama bu bir son değil. Herkes kendi üzerinden tarif ediyor yaşadığını, kimse kimsenin ne yaşadığını bilmez. Anlaması bile güç!.. Çiçekler ekilmişse yoluna şayet, sevginin olduğu yerde arkana bakarak yürümek zorunda kalmazsın. Dimdik yürür, korkmazsın kendinden emin basarsın yere kendinle çatışmadan çelişmeden. Yürüdükçe sağlamlaşır tüm bildiklerin kuvvetlenirsin. Uzun soluklu olursun, yaşamın için en iyi adımdır...

Buluyorum artık kendimi, olmak istediğim yeri, koşarak değil usul usul yürürken buluyorum.

Yürüdüğüm bu yol beni kendinden emin yere sağlam bastırıyor. Hayallerime adım adım yaklaşmak beni oldukça heyecanlandırıyor.

Her ne şekilde hayal kırıklıklarımız var ise en çok oradan çiçek açıcağız. Biz, hepimiz güçlüyüz önemli olan attığımız adımın geri dönüp baktırmasın bize. Affedin en çok kendinizi, emin olun ki hayat en çok kendinize değer verdiğiniz de anlamını bulacak. Zaman akıyor, vakit geçiyor. O yüzden korkmayın herşey birer imtihan siz yola çıkın, yol size görünür..

 

Not: Kısa oldu farkındayım. Kendim için attığım adımlarda ön planda bu yüzden diğer bölümde inşsallah daha uzun yazacağım.

Yıldızlarımı yakmayı unutmayın lütfen

 

Loading...
0%