Yeni Üyelik
1.
Bölüm

◽"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur!"◽

@_tomrismet_


Keyifli okumalar...

Bu bölüm 15 temmuz 2016 darbe girişiminde şehit düşen, koruma Astsubayı Ömer Halisdemir'e ithaf edilmiştir.


"Ölüm askerin son rütbesidir.."

 

"Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur!"


Sami Yılmaz benim adım. Rütbem korgeneral. Takılma Rütbeme. Biz Rütbeyle değerlendirmeyiz birbirimizi. Esas olan liyakattir. Er meydanında değer biçersin öyle takarsın o rütbeleri. Kıdemin rütbeyi kestiği nadir güvenlik güçlerinden biriyizdir zaten.

Sen?
Sen kimsin peki?
Tanışıyor muyuz?

Sizi buralara kader mi getirdi? Sanmıyorum.
Buralardan öğreneceğiniz şeyler olur mu? Pek İhtimal de vermiyorum açıkçası. Peki ya sen şu an nerdesin? Odanda mısın? Yatağında, yorganı kafana kadar çekmiş öylece bu satırları okuyorsun belkide. Kime kızdın. Çekinme. Bir şeyler seni getirmiş buralara kadar. Yoksa her insanın yolu böyle durmadan vatan millet anlatan bizlerin yanına düşmez. Söyle. Niye burdasın güzel kızım? Niye buradasın delikanlı? Anladım. Anlıyorum. Korkma ben anlıyorum ve ayırmıyorum seni kimseden. Sen, fikirleri olan güzel bir elmassın benim için. Varsın. Buradasın.. O zaman ilk ben başlayayım ne dersin? Her şeyin başladığı odaya, benimle gelmek ister misin? Ben anlatmadan sen de hikayeni anlatmayacaksın madem kabul... Hadi gel...

Korgeneral Sami Yılmaz, tüm ihtişamıyla masasında oturmuş karşısındaki Binbaşı Metin Şafak'a bakıyordu.

"Metin. El-Babda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun farkındasın değil mi? Üstelik Moğol bu kadar yaklaşmışken, amerika ve Rusya burda askerini devreye sokmuşken bir kürdistan kurulmak istendiğinin farkındasın değil mi?"

"Farkındayım komutanım. Bunu için burdayız onun da farkındayım. Tek emrinize bakar El-Baba girmemiz. "

"İki aydır üstünde çalıştığım bir plan, Bir tim var. Bunu gerçekleştirmek senin görevin."

"Emrinizdeyim komutanım."

"Gizlilik esastır biliyorsun değil mi? Senden başka bir tek Cemil Sarsılmaz bilecek ve bir tek onunla çalışacaksın."

Cemil Sarsılmaz, Sami Yılmaz'ın kara kutusu...

"Gizlilik sözleşmesi imzalayabilirim komutanım. Size bunu sağlayacağımdan emin olabilirsiniz."

"Sözleşmeye gerek yok. Sen istediğim adamları bul. Suriye bizim sınır hattımız. Amerika 10 km öteden gelip söz sahibi olmaya çalışıyor, Rusya 5 km öteden hükmetmek istiyor. Bunların önünü kesmek bizim yegane görevimizdir. Sınır hattımızda bir kürdistan kurulmayacak. "

" Müfreze bir birlik mi kurmamızı istiyorsunuz komutanım? "

"Hayır aksine. Kalıcı bir tim kurmanı istiyorum. Ve zamanı geldiğinde bu timin geçmişimizde yapmamızı engelledikleri timin de yerine geçmesini istiyorum."

"Komutanım 25 yıl oldu. Erol'u, Doğan'ı kaybettik sırf bu yüzden. Toparlanmamız zaman aldı."

"Bu sefer öyle olmayacak. Eğer yeterliyseler 25 yılın özlemi bitecek değilseler değişmeyecek ve bu tim olarak kalacaklar.."

"Sizi bu kadar düşündüren şey ne komutanım?"

"Senden, adalet için atılmış adımların en büyüğünü isteyeceğim. Ve tek bir hata dahi istemiyorum. Bu tim ben, sen ve Pusat dışında kimseden emir almayacak. Kitleyemeyecekler yani bizi. Bunun olmasına bu sefer izin vermeyeceğim."

[İFF verileri uyuşmadığı için NATO tatbikatında bize süikast düzenleyen ve beş askerimizi muaverette şehit eden Amerika. Seni de unutmadık.]

Metin Binbaşı, 25 sene önce kuracakları timin, daha doğrusu özel birliğin önüne çıkan engelleri ve şehid düşen Erol Köse'yi can dostunu hatırladıkça biraz daha yatıyordu bu tim planı aklına.

"Nasıl bir tim komutanım, kimlerden oluşacak?"

"2 keskin nişancı, 2 tahrip uzmanı, 2 SAT komandosu, 2 MAK, 2 DPK, 1 SAS komandosu, 1 Özel Kuvvet doktoru. Şimdilik sadece bunlar ama zamanla alım yapacağız. Timi kurmak için bir haftan var. Senden En iyi adamlarını istiyorum binbaşı."

[Sat: SU altı taarruz,
Mak: muharebe arama kurtarma,
Dpk: deniz piyade keşif
Sas: SU altı savunma
Komandoları]

"Emredersiniz komutanım bir hafta sonra size timi getireceğim. Timin başına geçmesini istediğiniz biri var mı komutanım?"

"Var Metin sende tanıyorsun, Erol'un Oğlu. Yüzbaşı Ömer Köse. Onun yeri burası. Çetenin ilk kurdu."

"Ömer'le özel konuşmak istiyorum, izniniz var mı komutanım?"

"İzin senin binbaşı."

Metin Binbaşı selam verdi. Lakin Çıkmadan son bir soru daha soracaktı.

"Komutanım bu timin özel bir adı olacak mı?"

Korgeneral Sami Yılmaz gurunla gülümsedi.

" Doğan Alp timi."

Metin binbaşının yüzünde her zaman belirmeyen o elzem gülümseme belirdi. Bu gülümseme çoğu zaman küresel ısınmaya katkıda bulunup dunyayı oksijen israfından kurtarıyordu.

◔◗  

 

Metin Binbaşı aslında kimleri time alacağını çok iyi biliyordu. Sonuçta bu intikamı hak eden askerler belliydi. En yakından görenlerdi. Ve daha şimdiden 2 tanesini ayarlamıştı.

ÜSTEĞMEN Ahmet SUSMAZ
Yaş: 28
Usmanlık alanı: Sniper mesleği adı altında uzmanlık yapmıştır.
Kod adı : FARYALI
Memleketi: Trabzon /Of
Anne/ baba durumu:
Baba : Sağ, Derya SUSMAZ
Anne : Sağ, Nur SUSMAZ
Kardeşleri:
Yüzbaşı Ertuğrul SUSMAZ (görev yeri ırak)
TEĞMEN Mehmet SUSMAZ (görev yeri idlip)
ÜSTEĞMEN Gizem SUSMAZ ( görev yeri gizli. M.i.T)

 

°

 

ASTSUBAY BAŞÇAVUŞ Emre KARADEMİR:
Yaş:27
Uzmanlık alanı : Sniper adı altında uzmanlık yapmıştır.
Kod adı : CAMGÖZ
Memleket : İstanbul
Anne/Baba durumu:
Anne: Sağ, Narin KARADEMİR
Baba: merhum, Şehit ASTSUBAY Erhan KARADEMİR.
Kardeşleri :
Yok.


Metin Binbaşı kesinlikle ikisini de istiyordu.

"Cemil!"

Odaya Astsubay çavuş Cemil SARSILMAZ tüm ciddiyetiyle girdi.

"Emredin komutanım."

"Bu iki dosyada adı yazan askerler perşembe günü Alay Komutanlığında olacaklar."

"Emredersiniz komutanım"

Masaya uzanıp dosyaları aldı ve selam verip çıktı.

•Binbaşı Metin ŞAFAK •

İkisi gitti geriye 10 kaldı. Bu görevin olmasını uzun süredir bekliyordum. Gerekliydi ve gecikmiştik... Yoksa Amerika orda asker bulundurabilir miydi? Asla. Buna izin vermezdik. Evet her devlet ittifak yapmak zorundaydı. Türkiye hangi devletle ittifak yapabilir sorusunu sadece kritik masalarda oturan adamlar dışında bilen olmazdı ama bildiğimiz bir şey var ki o da her ülkenin Türkiyeye ihtiyacı olduğuydu. Bizi dinlemeleri gerekiyordu bu yüzden. Sınır hattımız, komşularımız çok önemliydi.

Bu olay tarihte de var. Komutanımız Atatürk'ün çıkartma yapacağı yeri net söylemesi ve Alman, liman Von Sanders adlı komutanın, komutanımız Atatürk'ün sofya ateşkesinden yedek tümen komutanı olarak gönderildiği için kaale bile almayıp dinlememesi sonucu yanlış çıkartma yapılacak yere orduyu göndermesi fakat komutanımızın onları dinlemeyip herhangi bir inisiyatif bile beklemeden yola çıkarak conk bayırına gidip orduyla cephanesiz bir şekilde sadece süngüsüyle İngiliz askerlerini yenmesi gibiydi. Bizi dinlemeyen Orgeneral Yaşar Peker yüzünden harekete geçmiyorduk biz de. Şu an ise bir inisiyatif beklemeden çıkmıştık yola. Timi bilen tek üs Genel kurmay başkanı Hulusi Ölmez'di.

Bu nedenle seçtiğimiz adamların kaybedecek hiç bir şeyi yoktu. Menfaat aramayan vatanını parayla satmayan adamlardan bahsediyordum. Ömer Köse gibi. Onunla bu tim için bizzat yüz yüze görüşmek istiyordum. Masadaki dosyalara bir göz atıp ayağa kalktım ve beremi düzelttim. Kapıya ilerledim. Odadan çıktığımda bana ayrılmış odaya geldim. Kamuflajımı çıkartıp sivil kıyafetlerimi giydim. Belime her ihtimale karşı bir Canik koymuştum. Sar9 gibi özle eşyalarım arabada vardı zaten o yüzden sadece canik almıştım yanıma. Karargahtan çıktığımda jeepim olan zero dark 30'a baktım uzaktan. Her bakışımda nefesimi kesiyordu.

Vakit kaybetmeden jeepe binip çalıştırdım. Ömer İstanbulun en ücra köşesinde oturuyordu. Ve Irak görevinden geleli 1 gün olmuştu. Yaklaşık 30 dakika sonra adrese geldiğimde karşımda iki katlı minik bir ev vardı.

Kapıyı çaldım bir kaç kere. Görevden gelmiş olsada iş ciddiydi öyle eşref saati meşref sati dinleyemezdim yani. Kapı açıldığında onu baştan aşağı süzdüm. Kaşında bir dikiş ve çenesindeki morlukla Ömer Köse karşımdaydı. Beni görür görmez esas duruşa geçmişti hemen.

"Yüzbaşı Ömer Köse ARTVİN/Borçka emredin komutanım."

"Seninle konuşmam gereken önemli bir konu var."

"Buyrun Komutanım içeri geçin."

Botlarımı çıkartıp içeri girdim. Bir askerde olması gereken özelliklerin tümünü taşıdığı için tertipli ve düzenliydi evi. Bir tek salondaki masasının üstünde birkaç parça deri, kumaş ve Silahının parçaları vardı. Muhtemelen temizliyordu. Masaya doğru ilerleyip oturdum.

"Kumaşlar, deri ne yapıyordun koçum bunlarla."

Sıkıntıyla masaya baktı. Benden otur emri bekliyordu.

"Komutanım her askerin çektiği aynı sıkıntıyı çekiyorum. Hücum yeleği. Adam akıllı yapamadılar şunu. Ya kayıyor. Ya çekçekleri bozuk. Ya da L beden."

"Kanayan yaramız. Ne yapalım koçum. Sarsılmaz silahtan bekliyoruz birkaç bir şey. Bakalım. Otur ayakta kalma."

Karşımdaki sandalyeyi çekip oturdu.

"Sizi dinliyorum komutanım."

"Seninle gerçekten ciddi bir konuyu konuşmak üzere buraya geldim."

Yanımda getirdiğim zarfı parmağımla ona doğru ittirdim. Üstünde yazan çok gizli yazısını gördüğünde önce kaşlarını çattı sonra bana baktı. Ve zarfa uzandı.

"YÜZBAŞI ÖMER KÖSE, Korgeneral Sami Yılmaz'ın özel emri ile geldim buraya. O özellikle senin olmamı istiyor bu işte. Suriye El-Bab'ta olanları biliyosun. Kürdistandı, rusyasıydı, amerikasıydı. Bunaları sana anlatamayacağım zaten ırakta yeterince gördün. Bu olaylar yüzünden gizli bir tim kurmayı planlıyoruz. Tim senin komutanlığına kurulacak. Tim on iki kişiden oluşuyor. İlerde de alım olacak. Şimdilik 2 Keskin nişancı,2 SAT komandosu,2 MAK, 2 DPK ,1 özel kuvvet doktoru, 2 tahrip uzmanı, 1 SAS komandosundan oluşucak. Kabul etmek zorundasın da ben yine de prosedür gereği sorayım istiyor musun? "

"Siz öyle diyorsanız öyledir komutanım."

"Yani kabul ediyosun?"

"Evet Komutanım."

Ayağa kalktım. Ben kalkınca o da kalktı.

"Perşembe günü Alay komutanlığındasın. Tim arkadaşlarına orda tanışacaksın. Zaten çoğunu tanıyorsun."

"Emredersiniz komutanım!"

Yanından geçip kapıya ilerledim. Benim arkamdan geliyordu. Jeepin önüne geldiğimizde ona döndüm.

"Doğan Alp'in yeni tim komutanı YÜZBAŞI Ömer KÖSE. Seni tekrar emrimde görmek güzel olacak."

Bana çakı gibi bir selam verdi sadece .Ben de jeepe binip camdan kısa bir selam verdim ve gaza bastım.

◔◗  


30 dakika sonra karargaha geldiğimde hiç vakit kaybetmeden odaya gitmiştim. Kamuflajımı giydim ve beremi taktım. Palaskamı düzelttim. Herhangi bir eksiğim olmadığından emin olduğumda odadan çıkıp kendi özel oldama gittim.

DPK da istediğim iki kişi vardı fakat emin olamıyordum bir türlü. Onlar da bu intikamdan nasibini almamıştı fakat biri biraz uçuk kaçık karakterde bir kadındı. Diğeri ona tezat daha sakindi. Ömer ikisini de tanıyordu. Ve bakalım timin de onları isteyecekmiydi. Telefona uzanıp Ömer'i aradım.

"Emredin komutanım."

"Feyza IŞIK, Fettah ALTIN. DPK ne düşünüyorsun onların hakkında."

"İkisine de kefilim komutanım. İkisi de uzmanlar kendi alanlarında."

"Kapat Ömer."

"Emredersiniz komutanım."

 

TEĞMEN Feyza IŞIK,
Yaş: 27
Uzmanlık alanı: Timsah.
Kod adı: KARTAL
Memleket: Bursa
Anne/ baba durumu:
Anne : Şehit Züleyha IŞIK
Baba: şehit Mehmet IŞIK
kardeşler:
Üsteğmen Sedat IŞIK.

 

°

 

ASTSUBAY KIDEMLİ ÜSTÇAVUŞ Fettah ALTIN,
Yaş: 27
Uzmanlık alanı : timsah.
Kod adı: Sultan.
Memleket : SAKARYA
Anne / Baba durumu:
Baba: Sağ, Emekli asker.
Anne: Şehit ASTSUBAY Ayşe Altın
Kardeşler:
Yok.


Telefona uzanıp Cemili aradım. Hemen gelmişti.

"Emredin Komutanım."

"Perşembe günü Alay Komutanlığında olacaklar."

"Emredersiniz Komutanım"

Masadaki dosyaları alıp çıktı. Git gide içimdeki heyecan artıyordu.

◔◗  


Bir saat sonra MAK'larda hazırdı. Seçeceğim komandolar aslında hazırdı ama ikisi de ırak görevindeydi. Bu nedenle ayarlamam zor olmuştu.

ÜSTEĞMEN Ali Emir SAYAN,
Yaş: 32
Uzmanlık alanı : Hkk muharebe.
Kod adı: KARA
Memleket: DÜZCE
Anne /baba durumu:
Baba: Şehit ASTSUBAY Altuğ SAYAN
Anne: Sağ, Meryem SAYAN
Kardeşler:
Eda SAYAN Öğretmen.
Bilal SAYAN silah eğitmeni.

°

ASTSUBAY KIDEMLİ ÜSTÇAVUŞ Demir ARSLAN,
Yaş: 27
Uzmanlık alanı : Ökk muharebe.
Kod adı: Arap.
Memleket: Sivas.
Anne/Baba durumu:
Baba: Şehit ASTSUBAY Osman ARSLAN.
Anne: Sağ, Seray ARSLAN
Kardeşler:
Yok.


Demir her ne kadar aklımı karştırsa da onun toparlandığını ve işinde iyi olduğunu biliyordum.

"CEMİL!"

Cemil odaya girdiğinde dosyaları gösterdim konuşmama bile gerek yoktu. Sadece selam verip dosyaları aldı ve çıktı.

◔◗  


Bomba tahrip uzmanı bulmakta 10 sene önce olsa zorlanırdık. Ama şimdi başvuru artmıştı. Ve uzmanlar da sıklıktaydı. Fakat aralarından ikisi vardı ki. Elinde patlayan bomba yoktu.

Teğmen Ege OVALI,
Yaş: 27
Uzmanlık alanı: İleri tahrip, su altı tahribi.
Kod adı : ŞAHİN
Memleket: İZMİR /TİRE
Anne/Baba durumu:
Baba: şehit ASTSUBAY Aydın OVALI
Anne: Sağ, Naz OVALI emekli polis
Kardeşler:
Ece ovalı: merhum (6)

°

TEĞMEN Saadetdin CÜREBAL,
Yaş: 27
Uzmanlık alanı: Araç tahribi, Bina tahribi, bomba imali.
Kod Adı : CÜRE.
Memleket: KAHRAMANMARAŞ
Anne/Baba durumu:
Baba: Şehit Astsubay Adem CÜREBAL
Anne: Sağ, Irmak CÜREBAL
Kardeş:
Yok.

"CEMİL!"

Cemil kapıyı çalıp 'gir' emrinden sonra içeri girdiğinde dosyaları gösterdim.

"Dosyalar."

Selam verip dosyaları aldı ve odadan çıktı.

◔◗  


İşim kolay olmuştu bu sefer. Çünkü Korgeneral Sami Yılmaz dosya gönderip Özel Kuvvet doktorunun kim olacağını belirlemişti.

TAĞMEN Soner EROĞLU,
Yaş: 27
Uzmanlık alanı: ökk tıbbi yardım.
Kod adı: Watson
Memleket: MUĞLA /MARMARİS
Anne/Baba durumu:
Baba: Şehit astsubay MESUT EROĞLU
Anne: Sağ, Münevver EROĞLU
Kardeşler:
Yok.

"Cemil!"

Artık monotonlaşmıştı bu olay. Ben çağırıyordum o alıp çıkıyordu. Şimdi olduğu gibi.

◔◗  


Yine Korgeneral Sami Yılmaz'ın emri ile sat komandolarının kim olacağı kesinleşmişti.

Üsteğmen Sedat IŞIK,
Yaş: 29
Uzmanlık alanı: özel keşif, istihbarat toplama.
Kod adı: suskun.
Memleket:Bursa
Anne /baba durumu:
Baba: şehit ASTSUBAY Mehmet IŞIK
Anne: Şehit Züleyha IŞIK
Kardeşler:
TEĞMEN Feyza IŞIK. (DPK)

°

ÜSTEĞMEN Deniz DOĞANAY,
Yaş: 28
Uzmanlık alanı : Su altı sinsi taarruz, Nişancılık.
Kod adı : ISKA
Memleket : ORDU / ULUBEY
Anne/baba durumu:
Anne: Emekli polis Melek DOĞANAY.
Baba: Şehit Üsteğmen Doğan Alp DOĞANAY.
Kardeşler:
Yok.

Onu küçüklüğünden tanırdım. Gözü kara, tuttuğunu koparan bir kadındı. Onun babasının adını vermiştik time.

"CEM-"

Ben daha ismini tam söyleyemeden Cemil kapıyı çalmış gir emrimle içeri girmişti.

"Komutanım nerde dosyalar. "

Dosyaları uzattım alıp gitti. Gülümsedim. İşini iyi yapan insanlara ayrı ilgi duyuyordum. Şimdi anlatacağım adam gibi.
Doğan Alp timinin komutanı.

YÜZBAŞI Ömer KÖSE,
Yaş: 29
Uzmanlık alanı: Doğrudan eylem, istihbarat toplama, Özel Keşif,
Su altı sinsi taarruz.
Kod adı: KÖSE
Memleket: ARTVİN / BORÇKA
Anne/Baba durumu:
Baba: şehit KORUMA ASTSUBAYI Erol KÖSE.
Anne: Sağ, Cennet KÖSE.
Kardeşler :
Seyhan KÖSE. Sınır tanımayan doktorlar, hemşire.

Çok beklemiştim. Hayallerime adım adım yaklaşıyordum. Biliyordum ki onlar başaracaktı. Çünkü intikama bilendiğimiz şehit kanlarıydı.

Yolumuzdan dönemezdik. Her ne kadar dikenli olsada ayağımızı keser atar yine gelirdik.

 

-BÖLÜM SONU-

 

 

 

 

 

 

Loading...
0%