Yeni Üyelik
1.
Bölüm

Bölüm-1

@akser_

Leyla Karyeli

Sesi olan kadın dik duruşuyla tüm dünyayı fethedebilir derdi bana hep babam. Bende oyle yaptim dik durdum hic belimi bukmedim , kimsenin onunde aglamadim annemin dahi , en son ne zaman yoruldum dedim hatirlamam , babam hayal ettiği gibi güçlü bir kiz evlat yaratti elleriyle. Ben Leyla ailemin tek evladi , babamin hayalini kurdugu guclu kizi , sirketinin varisi , kokusuz ve herkesin kadin isi degil dedigi herseyi 24 yasinda basarmis yilmamis bi kadın.

 

Saat aksam olmak uzereydi son birkac evrağım kalmisti onlari halledip evime gidicektim. Ne kadar durusumdan odun vermesemde gun boyu topuklu ayakkabi uzerinde durmak zor bi isti. Yillardir giysemde hala bazi gunler yorgun dusmemin baslica sebebiydiler.

Kapi caldi "Gel" kapidan giren Asrin di yillardir gozum kapali her isine guvenirdim sirkete sadıktı. Yasi buyuktu toy degildi.

"Leyla Hanim yarin ki buyuk toplanti icin son bi kontrol yaptim eksik gedik yok "

"İyi olmasın Asrın sana güveniyorum bu is ne kadar önemli biliyosun bu bizim icin iyi bi nakliyat"

"Biliyorum efendim akliniz kalmasin yarinki sunum icin kimi gorevlendirdiginizi sectiniz mi"

"Begenmedim hicbirini ben yapacağım"

"Nasil ?"

"Basbaya ben yapacağım iste"

"Bu bir ilk olucak efendim"

"Hiçbirine güvenmiyorum ellerine yüzlerine bulastirmalarini göze alamayacağımiz kadar ciddi bir is hem projenin bizzat sahibi olarak ayrintilar konusunda daha etkileyici konusabilirim değil mi?"

"Evet efendim haklisiniz"

"Tamam Asrin bugunluk cikabilirsin bende cikicam birkac saate"

"İyi aksamlar efendim"

kapiyi cekip cikti. Birkac saat daha tüm evraklari tamamlayip , toparlandim ve evime geldim. Duşumu alip siyah saclarimi taradim. Yarin icin koyu bordo ojelerimi yeniledim. Kitabimla birlikte yatagima uzandim. Aşk ve Gurur ...

Okurken uyuya kalmisim sabah alarmimla uyandim sert kahvemi yapip balkona ciktim. Bugun buyuk toplantı vardı. Demirhan sirketinle yapicamiz gorusmede ortakligimiz konusulucakti. Ustelik gecen sezon rakiptik. Bircok defa hakkimda soyledikleri kucumser laflari duymustum. Simdi yüz yuze gelicektik. Babamin hatri olmasa bu ortakligin bahsi dahi geçemezdi. Ama artik butun sirketlerce duyulmustu ve herhangi bir hatayla adimizin kotu duyulmasi olasi en kotu senaryo olurdu. Babam , Karun Demirhanla yakin dosttu Karun bey beni tanirdi ama sanirim sirketin büyük islerinle uğrasan oğlunun benden pek haberi yoktu. Olsa hakkimda böyle konusurken dusunurdu.

Yukari cikip hazirlanmaya basladim. Saclarima dalgalar verdim , kirmizi rujumu surdum. Kirpiklerim yeterince uzundu rimele dokunmadim. Kapaticiyada dokunmadim bugun çillerimi kapatmak istememistim. Siyah etegim ve yine siyah kare yaka uzunkollu ustumu giydim. Tabiki asla atlamicam siyah alti kirmizi stilettolarimi da ayagima gecirdim. Üzerime siyah kabanimi aldım. Çantami koluma takip arabama bindim. Yarim saate sirketteydim. Odama geçtim kabanimi cikardim ve Canere Asrını çağırmasini soyledim. Asrinla son kez programin üzerinden gectik ve Asrın Demirhanlari karsilamaya cikarken son kez ustume basima bakip toplanti odasina ilerledim.

"Nefes al Leyla nefes hallediceksin basit iş."

Kapida girdim masanin basinda oturan yesil gozlu kumral adam Alp Demirhan olmaliydı. Kafamı boslatip masaya ilerledim dosyalari birakip elimi uzattim.

"Sirketimize hoşgeldiniz ben Leyla Karyeli memnun oldum" dogrulup elimi sıktı

"Memnun oldum bende Alp Demirhan"

cok uzatmadan lafa girdim. Ellerimi masada iki yanima yerlestirdim. Tek tek butun planimdan kamyonlarin giris ve cikis saatinden olusacak tüm aksakliklara ve eksiklere buldugum cozumlerden , maaliyet , kâr ve zararlarindan iki sirketede büyük getirisinden bahsettim. Bir tek mimik oynatmadan hepsini dinlediler. Alp Demirhanin yaninda oturan ortağı her lafa atlasada fena olmayan bi sunumdu

"Yani tabiki yine son karar sizin ben herhangi bi hata payi yada eksik kalmadigini dusunuyorum"

Alp Demirhan dogrulup yuzüme baktı. Beklemedigi aşikardi. Onlara göre kadin işi bu denli kusursuz olamazdi ustelik silah sanayisinde imkansizdi.

"Peki imzaları ne zaman atiyoruz."

"Uygunsa hemen atabilirsiniz bizde biran once islemlere baslariz malum cikis izni biran once alinmali"

"Tamam o halde" Asrina dondum.

"Dosyayi getir" dosya geldi ve imzalar atildi aslina bakilirsa bekledigimden hizli olmustu. Bu kadar hizli bir kabul beklememistim.

"Toplanti tamamdır o zaman pismanlik duymayacağınız konusunda emin olabilirsiniz" diyerek toplantiyi bitirdim ve kimseye hissettirmeden tuttugum nefesimi birakip koltuga oturdum. Asrinla dosyalar ile ilgi konusurken herkes dağılmisti.

"Vallahi tebrik ederim Leyla hanim harika bi sunum oldu" diye gülümsedi

"Hele o Alp Demirhan baktı kaldı ne güzel konustunuz öyle ağzınızdan bal damladi"

"Herhalde oyle olucak baska bir ihtimal mi var" deyip gulumsedim. O sirada kapinin tiklamasiyla bakislarimi kapiya cevirdim. Gelen Alp Demirhandı

"Buyrun bi problem mi var ?" bakislari Asrina deydi bu bakisin ardindan Asrın sessiz sedasiz odadan cikti.

"Yeni ortağımla tanismak istedim daha çok uzun isler yapicaz nede olsa."

"Az once tanistik saniyorum"

"Evet sadece adinizi biliyorum"

"Bende magazin magazin dolasan hakkimdaki eleştirilerinizi Alp Bey"

"Size nacizane tavsiyem elestirileri önemsediginizi bu kadar belli etmeyin yoksa insanlar sizi yaralamaktan çekinmez"

"Ben elestirileri önemserim basit egolarim yoktur hata payim varsa duzeltirim ama cinsiyetimle ilgili elestirilere sadece gülerim sizinkilerde oyleydi"

"Yanilmisim"

"Anlamadim"

"Yanilmisim iste sizin gibi birini beklemiyodum çok bilgilisiniz ayni zamanda genç yaşiniza rağmen oldukça tecrübeli" gulumsememek icin dudaklarimi bastirdim. Beklenmedik ikinci hareketti bu.

"Bende biraz ön yargılı davranmisim sandigim kadar kaba değilmissiniz"

"Memnun oldum o halde"

"Bende Alp bey" kapiya dogru ilerledi. Çikmadan önce yuzunu dondu

"İyi günler Leyla hanım"

(Canimlar merhaba hikayemizi beğenirsiniz umarim buyuk bir kismi yazili o yuzden baştan sıksık bölüm gelicek aksamadan merak etmeyin ama yorumlarinizi bekliyorumm 🤍)

Loading...
0%