Yeni Üyelik
17.
Bölüm

Doğum günü

@aliningecesi

Hazaldan

Bu gün Baranın doğum günü ve hiç bir şey yapıyorlar ben yapayım diyorum yok Baran ağa öyle şeyle sevmezmiş. Ben yaptığım şeyi kim beyenmez ki. "Ben kocama doğum günü geçiricem anladınızm? Ve hiç kimse bir şey diyemez.".

Evi güzelce süslemiştim. Her şeyi kendim yaptım. Pastayı bile. Saat gece 10 du kapı zili çaldığında ışıkları kapattık. Hizmetçi kapıyı açtı. "Ev neden karanlık" Hizmetçi gözlerini kaçırdı. "Ş-şey efendim ben bilmiyorum" Baranın kaşları dahada çatıldı. Salona girdiği an işıkları yandırarak müziği açmak istediğimde açılmadı. Kahretsin iş başa düştü. El çalarak saklandığım yerden çıktım. "İyki doğdun Kocam iyki doğdun Kocam" şaşkın bir şekilde bana baktı.

Masanın üzerindeki pastayla ban ciddimisin dercesine baktı. "Kesmiycekmisin"itiraz edicek biliyorum "Ka-" sözünü kestim "Baran lütfen" başını salladı. Şamları yandırdık "dilek tut" elimi tuttu. "Dilek tutmama gerek yok istediğim her şeye sahibim. Bir tek sen yoktun artık varsın" gözlerimin içine bakarak deme be adam yaktın yaktın kül oldum. Utançtan yanaklarım kızardı.

Yüzümü avcuna alarak alnıma öpücük kondurdu. "Karım" gülmemek için dudaklarını bir birine bastırdı. Kaşlarım kendiliğinden çatıldı. "Efendim?" "Domatese dönmüşsün" bunu söyledikten sonra gür bir kah kaha patlattı. Diğerleride gülmeye başladı. Onlara ters bakışlarımı gönderdiğim an sustular. Baranın koluna yumruğumu geçirdim.

"Sensin domates" yanağıma öpücük kondurdu. "Tamam tamam kızma" Pasta kesildi yeyildi derken herkes hediyeleri verdiğinde sıra bana geldi. Öylece durup baktım. "Şey ben hediye alamadım" yanağımı öptü. "Sen zaten hediyyesin Karım" yanaklarım yine ve yine kızardı.

"Şaka yaptım kocamın doğum gününde ona hediyye vermiyceksem kime vericem" güldü. Cebimdeki küçük kutuyu çıkarıp ona uzattım. "Doğum günün kutlu olsun" yanağına öpücük kondurdum. Elindeki kutuya bakıp sonra bana baktı. Başımla kutuyu işaret ettim. "Açmıycakmısın".

Çok heyecanlıydım. Acaba ne tepki vericek. Kutuyu açtığında içinde gördüğüyle gözleri kocaman açıldı. "Karım b-bu" bana baktı. Gözlerim dolu bir şekilde kafamı salladım. Kutuyu masaya koyup benu kucağına alıp etrafında döndü. "Allah baba oluyorum baba". Hadime hanım bana bakıp bağırdı. "Gelin doğrumidur bu. Hazar ağa bak torun gelüy torun".

2 hafta sonra

Şu an hastanedeydik,bebeyin cinsiyetini öğrenmek için gelmiştik. Çok heyecanlıydım amma Baran dahada heyecanlıydı. "Baran kız olursa ismini Adena erkek olursa Barlas olsun ha?" Baran güldü. "Olsun be olsun sağ salim olsun" gülerek ona sarıldım. "Hazal Karabey" hemşirenin seslenmesiyle ayağa kalktım. "Benim" "Elif hanım sizi bekliyor". Onu onaylayarak Baranla odaya geçtik.

Uzandığımda doktor karnıma jel döküp yaydı. Sonraysa elindekini üzerinde gezdirip ekrana baktı. "Hazırmısınız" Baranın elini sıktım. İkimizde bir birimize bakıp başımızı salladık. "Tebrikler sapa sağlam bir kızınız olucak" Barana baktım. "Baran duydunmu kızımız olucak bizim kızımız" Baran gülerük başını salladı.

Eve geldiğimizde herkes bizden cinsiyetin cevapını bekliyordu. "Kızum söylesene" gülerek Hazar ağaya baktım. "Kızım olucak kızım" Hadime hanım neşeyle konuştu. "Kız torunum oluyo kız kız. Hatice hemen komşulara tatlı dağıt" Hazar ağa konuştu "Hatun evimuze prenses gelüy prenses" mutluluktan ağlıyordu adam.

Odamıza çıktık. Baran bir şekilde beni rahat bırakmıyordu. "Karım canın bir şey istiyormu ha söyle hemen hall edeyim" bıkkınca nefes verip gözlerkmi devirdim. "Baran hiç bir şey istemiyorum ya yeter" hormonlar yüzünden gözlerim doldu.

Burnumu çektim. Baran yanıma oturup karnımı okşadı. "Tamam karım amma en küçük şeyde bana söylüyceksin" başımı olumlu anlamda salladım. "Baran" saçımı okşamaya başladı. "Hm" "Şimdi benim kızım acaba kimi sevicek ya yakışıklı olmalı. Kızıma yakışıcak. Amma kızım sevicek ya-" Baran hızla beni kendine dönderdi. "Karım bu neren çıktı ne sevmesi ne erkeği yaaa benim kızım babasını sevicek" ona ciddimisin bakışları attım. "Hı hı doğunca görücez kıskanç".

Loading...
0%