Yeni Üyelik
22.
Bölüm
@aliningecesi

İnternette iş ilanlarına bakıyordum. Amma bir türlü iş bulamadım. "Off yok y-" aklıma Kaan gelmesiyle sırıttım. Şirketi arayıp numarasını istedim. "Selam Akbulud Holdingi buyurun?".
"Selam ben Kaan beyin numarasını istiycektim" "Üzgünüm hanım efendi amma buna iznim yok" sıkıntılı bir nefes verdim. "Kendisi beni tanıyor zaten" "Hanım efendi başka bir şey yoksa kaptıyorum. Ve bir daha bu konu için aramayın" "A-" telefondan gelen dit dit sesiyle telefonu kulağımdan çektim.

Kapattı. Yüzüme kapattı. "Şimdi napıcaksın Hazal" aklıma bir şey geliyor amma. Aman nolucak ki. Baranın çalışma odasının kapısını tıklattım. 'Gir' komutunu alınca içeri girdim. Beni gördüğünde tebessüm etti. "Karım." Gözlerimi kırpıştırdım. "Ben şey için gelmiştim" kaşlarını çattı. "Ne için?" Yutkundum. "Rica etsem Kaan'ın numarasını verirmisin?" Bakışları bir süre yüzümde oyalandı. "Napıcaksın Kaan'ın numarasını?" Gözlerimi devirdim. "İş" kaşları çatıla bilecekmiş gibi dahada çatıldı. "Karım. Sen ciddimisin" başımı dikleştirdim.

"Evet" eliyle burun kemiğini sıktı. "Karım. Tamam iş istiyorsun kendi şirketimde iş vere bilirim ne gerek var başkasına?" Bıkkınca nefes verdim. "Hayır. Senin şirketinde fala çalışmıycam. Numara lütfen" sinirle yüzünü ovuşturdu. "Karım. Bak-" sözünü kestim. "Baran numara" sinirle telefonunda bir kaç tuşa bastı. Telefonuma gelen bildirimle telefonuma baktım. Numarayı atmıştı. "Teşekkür ederim" tam odadan çıkıcaktım ki hızla yanıma gelip kolumu tuttu.


Kaşlarımı çatarak kolumdaki eline baktım. "Karım. Özür dilerim" ona kısaca bir bakış atıp kolum sertçe elnden çektim. Odadan çıkarak aşağı inip bahçeye çıktım. Sallanan sandalyeye oturarak numarayı aradım."Alo?" Gülümsedim "Selam benim Hazal" bir kaç saniye sessizlik oldu. "Ah pardon. Nasılsın Hazal" "İyiyim sen?" "Bende iyiyim." "Ben şey için seni rahatsız etmiştim." "Hayır rahatsız etmedin." Dilimle kurumuş dudaklarımı ıslattım.


"Bana iş verirmisin" "Ne işi Hazal sen hamilesin" yanaklarımı şişirdim. "Olsun yani durumuma göre yapa bileceğim bir iş olsun" nefes verme sesi geldi. "Saat 4 te gele bilirmisin? Seni için uygunmu?" Sevinçle ayağa kalktım."Evet evet uygun" güldü "Tamam o zaman saat 4 te buluşuruz". "Tamam görüşürüz". Derin bir nefes aldım. Yanıma gelen Baranı görmemle yüzüm asıldı. "Noldu?" Umursamadan cevap verdim "Sana ne?" Dilini damağına vurdu. "Karım. Bana bak" bakmadım. "Karım. Bana bak" sinirle bağırdığında gözlerim doldu. Dudağımı büzerek ona baktım.


Bakışları yumşadı. Yüzümü avcuna aldı. "Karım. Karım. Yapma böyle" ellerini itip eve girdim. Odama çıkarak üzerimi giyip saçımı açık bırakıp hafif makyaj yaptım. Saat 14.30 du evden çıkarak arabaya bindim. "Rüstem amca Akbulud Holdingine sürermisin" başıyla beni onayladı.


Şirkete bir son defa bir bakış atıp içeri girdim. "Kaan Akbulud" "Randevunuz varmı?" "Siz Hazal geldi deyin" telefonu alarak arama haptı. "Kaan bey Hazal hanım geldi" "...." "tamam efendim" telefonu yerine koyup bana baktı. "Geçe bilirsiniz" gülümseyip teşekkür ettim. Asansöre binerek 4-cü kata çıktım. 'Karan Akbulud' yazılan odanın karşısında durup kapıyı tıklattım. 'Gir' komutunu alıp içeri girdim. Beni gördüğünde gülümseyerek arkasına yaslandı. "Hoş geldin Hazal geç otur" karşısında ki koltuğa oturdum. "Bir şeyler içmek istermisin?" Tebessüm ederek redd ettim.


"Hazal iyice düşün tehlikeli ola bilir" derin bir nefes aldım. "Fikrim hala aynı" kafasını salladı "Tamam. İşin çok sade olucak kendine ait odan olucak sadece sana verilen evrakların ismini kompütere kayd etmen gerek" gülümsedim "Teşükkür ederim" yakasını düzelterek ayağa kaltığında bende kalktım elini uzattğında elini sıktım. "Yeni işin hayırlı olsun Hazal".
"Teşükkürler".

Eve geldiğim gibi odaya çıktım. Odaya girdiğim an yerde gördüğüm cam kırıklarıyla kaşlarım çatıldı. "Baran" Baran yatakta oturmuş öylece yere bakıyordu camlara dikkat ederek yanına gittim.

Yanına oturdum. Başını kaldırıp bana baktığında yüzünde bir gülümseme oldu. Elini yanağıma koydu. "Karım." Elini yanağımdan çektim. Bana yapma dercesine baktı. Son anda dayanamayıp ona sarıldım. Kollarını belime doladı. "Beni bırakma. Benden gitme" cevap vermedim.

Loading...
0%