Yeni Üyelik
3.
Bölüm
@aliningecesi

Hazal'dan

"Allahın izni Peyğamberin kabriyle kızınız Gülü oğlumuz Barana kuma istiyoruz" ellerim kendiliyinden yumruk oldu "Verdim gitti" vermişlerdi kızlarını kuma yapmışlardı amma kimse benim üstüme kuma getiremez getirsede kendinede bir kuma elbet gelicek.

___________________

Beni evden Gelinlikle çıkartmadılar. Şimdi kumaya gelinlik seçiyoruz. Amma bu bir fırsattı. Fırsattan istifade aradan sıyırıp dışarı çıktım. Alacalar konağına gittim. Baran bunu yaptısa göreceğide vardı elbet kapını dövücektim ki kendiliyinden açıldı tamda istediyim kişi karşımdaydı. Fuad ağa beni görünce şaşırdı. "Salam Aleyküm" "Aleyküm selam hayırdır Hazal sen buralara gelmezdin" onunla son görüşümüz 17 yaşımda olmuştu "yardımına ihtiyacım var" beni içeri davet etti. Bir yere oturup konuşmaya başladım.

"Karabeyler babama iftira attılar öldürüceklerdi. Kan çıkmaması için Baranla ben imam nıkahı kıydık amma ora cehennemden farksızıdır. Şimdiyse" Fuad ağa kaşlarını çattı "Şimdi?" "Kuma getiriyorlar" sinirle elleri yumruk oldu "Ora cehennem dedin sana bir şey yaptılarmı zarar verdilermi?" Hiçbirşey demedim dolu gözlerle ona baktım "Hazal bir soru sordum" yine cevap vermeyince kolumu tutup elbisenin kolunu yukarı çekti gördüğü parmak izleriyle bir hışımla ayağa kalktı.

"Gebertirim onu ellerimle öldürürüm" "Fuad b-" sözümü keserek konuştu "Hazal bunu o Baranmı yaptı?" "Evet. Şimdide bana kuma getiriyor bizim ki İmam nikahınonunla resmi olucak buda onun diyil benim kuma olucağım anlamına gelir" gözlerime bakarak sert ve kalın sesiyle konuştu "Benimle resmi nikaha gir o zaman." Gözlerim şaşkınlıkla açıldı "Amma i-" "kimsenin haberi olmuycak şimdi bu nikah yapılıcak tamammı?" Biraz düşündüm tek kurtuluşun bu olduğuna kanaat getirdiğimde kabul ettim. "Tamam"

__________
Baran'dan

Hazal ortalıkta yoktu her yerde aramama rağmen yoktu "Kızum nerde" Hasan ağa bundan haber tutuğu an buraya gelmişti. "Mederredsüz kızun kim bilür nerelerde napiy" "Hazar ağa sözünü bilde konuş" o an içeri Hazal ve Fuad el ele girdiler. "Kızum nerelerdesun sen" Hazalın karşısında durdum "Namussuz gittin Alacaların koynunamu girdin" tokat atıcaktım ki Fuad elimi tuttu "Sakın resmi nikahlı karıma el kaldıramazsın" duyduklarım karşısında kan beynime vurdu " Ne diyorsun sen ne nikahı" Hazal konuştu "Duydun işte Baran ağa bizim nikahımız İmam nikahıydı. Başka biriyle resmi nikaha gire bilirim. Aynı senin gibi." Fuad elini Hazalın elinden çekerek beline koydu " burada bekliyorum eşyalarını topla gel"

_____________
Yazar'dan

Baran ağa Hazalın yolunu kesti "Orda dur hiç bir yere gidemezsin" Hazal onu duymazlıktan gelerek odasına gitti Baran ağaysa arkasından gitti. Hazal odaya girdiği an Baran da arkasından girip kapıyı kilitledi. "Napıyorsun" Baran Hazalın boğazına yapıştı "arkamca iş çeviriceksin öylemi" boğazını bırakıp kemerini çıkardı ve iki katlayarak Hazala vurmaya başladı Hazalın acı feryatları konağı doldurdu. "Gün gelicek af diliyceksin amma af etmiycem. Babamın suçsuz olduğunu anlıycaksın. O zaman öyle bir pişman olucaksın ki bana yaptıkların için" herkes kapının karşısına toplanmıştı. "Baran aç kapıyı". Baran belindeki silahı çıkartıp Hazala doğrulttu "bir evlat acısı kardeş acısı biz yaşadık şimdi sıra sizinkilerde." kapı kırıldığı an Baran tetiyi bastı "HAZAL" Fuad bağırarak Hazalın yanına koşup onu kucağına aldı "Bunu sana ödeticem görüceksin"

__________

Baran bir eline bir de yerdeki kana bakıp kaldı naptığını yeni anladı. "Naptım ben" zaman kayb etmeden hastaneye gittiğinde hemşireler koşturup duruyordu. Amelyat odasından bir doktor çıkıp konuştu "Hazal hanımın yakınları" Fuad konuştu "Ben kocasıyım Hazalın durumu nasıl" "Hastanın durumu kritik kalp atışları gittikçe zayıflıyor hayyatta kalması bir tek Allaha bağlı" Baran duyduklarıyla pişmanlığı dahada artmıştı "Hepsi senin yüzünden ona bir şey olursa seni gebertirim" o sırada Hazalaın abisi Serhat hastaniye geldi.

Baranın yakasına yapıştı. "Ne suçu vardı lan kardeşimin ha bunun tek sebebi kardeşinse o yaşıyor anladınmı ölmedi kandırdı sizi anladınmı benim kardeşim boş yere senden o kadar acı çekti" Baran duydukları karşısında mağrura uydu. Nasıl kardeşi yaşıyordu ve şu an Hazal onun yüzünden hastanedeydi ve durumu kötüydü. "Yerini söyle" "****"


 

Loading...
0%