Yeni Üyelik
1.
Bölüm

1. Bölüm

@angel_of_darkness

Ben Bade. Geçen hafta 18 yaşıma girdim. Annem, ben bebekken babamın trafik kazasında öldüğünü söylerdi. Küçüklüğümden beri bana annem bakmıştı, iyi bir eğitim alıp okumam için elinden geleni yapıyordu.

Annemin işi sebebiyle apar topar İstanbul'daki yeni evimize taşınmıştık. Okulun son senesi olduğu için evimizin yakınlarındaki bir okula kayıt yaptırmamız gerekiyordu. Yarın kayıt işlemleri için okula gidecektik.

***

Bugün okulun ilk günüydü. Sabah erkenden kalkıp elimi yüzümü yıkadıktan ve saçımı taradıktan sonra giysilerimi giyip kahvaltı yapmak üzere mutfağa gittim. Annem benim için kahvaltıyı hazırlamış beni bekliyordu

"Günaydın annelerin bir tanesi"

"Günaydın güzeller güzeli kızım benim. Bugünlük okula benim bırakmamı ister misin?"

"Hayır anne ben giderim sağ ol"

Kahvaltımı ettikten sonra okula gitmek üzere yola çıktım.

Okula vardığımda sınıfımın yerini bilmediğimden sormak için gördüğüm ilk kişiye sordum:

"Pardon bakar mısınız?" dememle önümdeki kumral çocuk bana döndü. Okul üniformasının üstüne siyah bir ceket giymişti. Hafif dağınık kumral saçları vardı. Vücut yapısı da oldukça iriydi, spor yapıyor olmalıydı. Koyu renk gözleri benim gözlerimi bulduğunda tüm vücudum buz kesti. Gerçekten çok soğuk bakıyordu. Kafasını ne var dercesine yavaşça salladığında geldim kendime.

"Şey, ben... " Ne diyeceğimi unuttum! Hafifçe gülümsediğinde yanaklarındaki gamzeleri belli olmaya başlamıştı. Bir de rezil olduk iyi mi?

"Sen?" dedi soru sorarcasına başını hareket ettirirken. Yanaklarımın kızardığına adım kadar emindim artık.

"Ben okula yeni geldim de, sınıfımın yerini bilmiyorum. 12-A nerede acaba?"

"12-A öyle mi? Aynı sınıftayız. Gel."

Arkasını döndüğü gibi hızla koridorun soluna doğru ilerlemeye başladı. Ben de arkasından ona yetişmeye çalışıyordum. Merdivenle en üst kata çıktığımızda nefes nefese kalmışım. Çocuğa baktığımda sanki hiç merdiven çıkmamış gibiydi. Nefes alışları gayet düzenliydi.

Teşekkür ettiğimde düz bir ifadeyle suratıma bakmış, hiçbir tepki vermeden sınıf dışında bir yere gitmişti. Bende sınıfa girip cam kenarında önden ikinci sıraya oturdum.

Zil çaldığında öğrenciler yavaş yavaş gelmeye başlıyordu. Adını öğrenemediğim çocuk sınıfa girdiğinde sınıfta bakmadan benim oturduğum sıraya doğru ilerlediğinde burada oturmamasını umarak önüme döndüm. Başımda dikildiğinde yüzüne baktıktan sonra kalkmak için ayağa kalkacaktım ki tek omzumdan tutarak sandalyeme tekrar oturmamı sağladı. Yanımdaki boş sıraya oturduğunda "Oturacak boş yer yok" diye açıkladı.

Önümde ders boyu konuşan kızlar teneffüste beni soru yağmuruna tutmuşlardı. Çok konuşmaları dışında oldukça sevecen kızlardı.

"Peki Ayaz'la nereden tanışıyorsunuz?" diye sordu Melin. Yanımda oturan çocuktan bahsettiğinden emin olmak için elimle sırasını gösterdim, beni onaylamıştı. Adını bile yeni öğreniyordum. Acaba neden bu kadar soğuk davranıyordu, sınıftan da hiç kimseyle konuşmamıştı.

"Hayır, tanışmadık. İsmini bile senden duyuyorum."

"Ayaz okulun başından beri etrafındakilerle pek konuşmuyor. Yanına kimsenin oturmasına da izin vermiyor. Hep yalnız takılıyor yani."

"Seni onun yanında görünce şaşırdık biraz" diye de ekledi Azra

"Sence de çok yakışıklı değil mi?" Melin’in sorduğu soruya evet cevabını verme konusunda biraz kararsız kalmıştım. Evet yakışıklıydı ama bunu dile getirmek istemiyordum.

"Biraz" diyerek geçiştirdim.

Öğlen teneffüsünde Melin ve Azra bana tüm okulu gezdirmişti. Okulun bahçesi güzel gibiydi fakat bankların çoğu kırıktı. Kantin de giriş kattaydı yani sürekli 4 kat merdiven çıkmak zorundaydık. Asansörler çalışmayacaksa ne diye vardı ki!

Günün çoğunu Melin ve azra ile konuşarak geçirmiştik. Dersleri çok dinlememiştik. Aynı zamanda sürekli konuşarak yanımda oturan Ayazın da dinlemesine engel olmuştuk.

Son ders bizden oldukça bıkmış gibi bakıyordu.

Çıkış zili çaldığı anda öğrenciler kapıya hücum etmişti. Bende onların arasında ezilmek üzereydim. Bir anda bir çocuk elimden tutup beni arkasından sürükleyerek kalabalıktan çıkmama yardımcı oldu. Yüzüne baktığımda bu kişinin Ayaz olduğunu fark ettim

Ben yüzüne anlamaz gibi baktıktan sonra "rica ederim" Deyip arkasını dönüp gitti

Az önce ne oldu öyle!!!

***

❤Selam perilerim,

Eğer kitabımı buraya kadar okuduysanız ve yorum bıraktıysanız çok teşekkür ederim.

Kitabı yazmaya devam edeceğim, karakter tanımı yapmayı düşünmüyorum ama eğer karakter tanıtımı isteyen olursa yapabilirim.

Sonraki bölüm gelene kadar sağlıcakla kalın❤

Loading...
0%