Yeni Üyelik
4.
Bölüm
@anyelaaa34

Geldikleri mekana girer girmez tüm bakışlar onlara dönmüştü. Birbirinden yapılı uzun boylu yakılıklı bu tim nerde olsa dikat çekerdi. Bu durum umurlarında olmasada egolarını okşadığıda bir gerçekti.

 

Garson yanlarına geldiğinde siparişer verilmişti . Komutanları henüz gelmemiş olsada yemekler gelene kadar o da aralarında olurdu. sohbetlerinde ise konu konuyu açmış her şeyden bahsetmişlerdi . onlar sohbet ederken gereksiz konulardan bahsetmezlerdi . Türkiye'nin ekonomik ve siyasi durumundan milli gururlarından bahsetmeyi tercih ederlerdi .

 

" Komutanım geç kalmadılar mı?"

 

Ahmet komutanın gecikmek gibi huyu olmadığını hepimiz biliyorduk sonuçta asker adam hiç bir yere geç kalamazdı bizim böyle bir lüksümüz olmazdı.

Timdekilerin modunu düşürmemek adına masadan kalkarken yemeğe başlamalarını söyleyip telefonumla kalkmistim .

Telefon bir kaç çalışan sonra açılınca telaşlı bir kız sesiyle silah sesleri duyulmaya başlamıştı . Kadın hızlı hızlı bir şeyler soylesede hiç bir şey anlamıyor kelimeleri secemiyordum.

 

" Anladın dimi "

Kadının sesiyle tekrar kendime gelirken aklımı sonunda toparlayabilmistim.

 

" Seslerden bir aey anlaşılmıyor " kendi salakligima bulduğum kılıfa yüzümü vurustursam da ona bir şey yansıtmaya niyetim yoktu .

 

" Amcam Ahmet Aksoy ağır yaralı silahlı saldırı var . 1 yedek şarjör var etrafim kalabalık sokakta siviller var acil yardım lazım . "

 

" Komutanın neyi var " bir yandan durum hakkında detaylı bilgi almaya çalışırken bir yandan da Yusuf u yanıma çağırıp karargahı aramasını soylemistim.

 

" Sağ bacaginda kurşun var mermi tampon görevi gördüğünden cikartmadim ancak bu gidişle kan kaybından şehit olması an meselesi ."

 

" Ekip yola çıktı sizin sinyalden konumu buldular bizde en kısa zamanda yaninizdayiz siz savunmaya bakın "

 

" Çabuk olun " cevabımı bile beklemeden telefon yüzüme kapanmış şaşkınca ekrana bakarken Yusuf'un sesiyle başımı sağa sola sallayıp kendime geldim . Uzun süre girevde olmak bana iyi gelmemişti.

 

" Şahin timi toplanın gidiyoruz " hepsi birden masadan kalkıp ciddiyete bürünürken hesabı ödemeyi de ihmal etmemiştim .

 

Karargahtan istediğim konumu alınca 20 dakika gibi bir sürede olay yerine varabilmistik . Trafik olmasa bu sere muhakak ki daha az olacaktı ancak yapılacak bir şey yoktu .

 

Etrafta polis aracı askeriye araçları ve ambulans vardı . Meraklı kalabalık ve haber muhabirleriyle insan seli de mevcuttu . Sedyede yatan komutanimi görünce ona doğru adimlamaya başladık önümüze çıkan polislere kimliği gosterincehic bir sorun çıkartmadan olay yerine giriş yaptık.

 

" Komutanın durumu nasıl ?"

 

" İlk müdahaleyi tam zamanında yapılmış . Ancak kan kaybı çok fazla hemen hastaneye gitmesi gerekiyor "

 

Yanımda sarışın kadın belirince ona alan açmak için bir adım yana kaymistim . Kadından parfüm kokusuyla beraber kan ve barut kokusu da geliyordu . Saçları yüzü kıyafetleri elleri hep kan içindeydi . Sabah gordugum kadının o olduğunu anladığım da komutanla olan ilişkilerini de çözmüştüm . Telefonda ne demişti amcam Ahmet Aksoy.

 

" Yüzbaşı beni de hastaneye bırakırmısın onların işine müdahale etmek istemiyorum"

 

Başımı olumlu anlamda sallayıp . Arabanın olduğu yeri işaret edip önden ilerlemeye başladık . O gelmese de zaten komutanımızı hastane köşelerinde bırakacak değildik .

 

Tim iimizi yan yana görünce mana veremese de bir şey diyen olmamıştı.

 

" Tim toparlanın hastaneye gidiyoruz. Miray hanım da bize eşlik edecek " kız telefonla uğraşıp kulağına tutunca birilerine aradığını anlamıştım .

 

" Hastanenin etrafına koruma talep ediyorum . Hayır benim için değil amcamla saldırıya uğradık . Onun için gerekiyor . Doktorlar tanıdık merak etmeyin . "

 

Arabaya bindigimizde öne oturması için kapısını açmıştım . Normalde bu davranışı hiç kimseye yapmazdım ancak tanımadığı adamların arasında oturmaktan rahatsız olabilirdi ve bir kadının bizim yanımızda rahatsız olmasını asla istemezdim biz Türk askeriydik herkesin bizim yanimizda sadece güven duygusu hissetmesi gerekiyor .

 

" Sizinde akşam yemeği mahvoldu"

 

" Komutanımız iyi olsunda biz tekrar bir araya geliriz " Ali'nin sözleriyle mirayda hafif bir gülümseme payda gelmişti . gülüşü de kendi gibi çok güzeldi .

 

" Ali doğru söylüyor komutanının yeğeni"

 

" Adım Miray ismimle hitap edebilirsiniz "

 

" Bana uyar . Sen doktormuydun ?"

 

" Sayılır tam mezun değilim. Aynı zamanda da Aksoy şirketinin bilişim sisteminde çalışıyorum "

 

Miray'in sohbet etmesiyle kafasının birazda olsa dağıldığını anlayabilmiştim . Ambulans ile hız sınırlarını zorlayarak peş peşe hastaneye gelmiştik iyi bı hız cezasi beni bekliyordu . Komyanima da feda olssun .

 

Tabi tabii kızın gözune girmek için asla yapmiyorsun dimiii

 

Beğenmeyi ve yorum yapmayı unutmayınızzzz

 

 

Loading...
0%