Yeni Üyelik
6.
Bölüm
@anyelaaa34

Miray'dan...

 

Bu hayatta bir çok şeyle sınanırdık. Açlık fakirlik sağlık ama bence en zoru sevdiklerimizi kaybetme korkusuyla burun buruna gelmek.

 

Amcam benim için kan bağı olan sıran bir akrabadan daha fazlası .

 

Sadece benim için de değil tüm ailem için öyleydi. hastane koridorunda beklerken hepimiz perişan haldeydik. Amcamın timindeki askerlerde oldukça üzgün ve endişeli duruyordu .

 

" gençler sizde evlerinize gidin artık . operasyondan dönmüştünüz eminim ki dinlenme şansınız olmamaıştır". Sabah eğitimde olduklarını düşünürsek babamın sözleri doğruydu . Hiç dinlenmeden bizimle hastanede bekliyorlar.

 

" Komutanımızın iyi olduğunu duyalım gideriz bizim için endişelenmeyin."

 

Ömer'in sözleriyle yerimden kalkıp babamla aralarına girip Ömer'e döndüm.

 

" Babam haklı dinlenmeniz gerek hepiniz burada perişan oldunuz. Amcam çok güçlü bir adam biliyorsun .Ona bir şey olmicak . Kendine gelince de size muhakak haber veririz ."

 

Bana karşı geleceğini anlayınca elimi koluna koyup haifte olsa sıkıp ricada bulununca gözlerime bakarak başını olumlu salladığında yanımdan babamın homurtulu sesini duyar duymaz elimi çektim

 

" Kızıma bak elin adamın koluna dokunuyor hemde benim yanım da "

 

" size numaramı vereyim gelişme olunca ararsınız" numarayı kaydettikten sonra babamın koluna girip annemin yanına geçtik babam ise bi yandan söylenip bir yandan da başıma öpücük kondurup beni sımsıkı sarıyordu .

 

Ülkü'den ....

Kaç gündür bu dağlarda dolastigimizi hiç birimiz bilmiyorduk. Erzaklar biteli 2 gün olmuştu . Suyumuz ise nerdeyse 1 hafta önce bitmişti .

 

Ufak tefek yaralanmalar olsada çok şükür ki şehit vermemistik.

 

Şarjörleri ise çok idareli kullanıyorduk . Gereken yerlerde bıçaklari veya ellerimizi kullanıyorduk . Mermilerin bitmesi demek sıçtigimizin resmiydi .

 

" Ülkü etrafta bir şey var mı"

 

" Temiz gözüküyor komutanım . Anck tuzaklamis olabilirler "

 

" Bu it oğlu itlerden her şey beklenir . Sen bize yolu göster . Biz bu mesafeden seni takip edicez dikkatli ol "

 

" Emredersiniz komutanım "

 

Silahımı tekrardan elime alıp daha dikkatli bir şekilde ilerlemeye devam ettim . Bomba imhada tuzaklamakta ve buraları iyi bildiğimden beni önden göndermişlerdi .

 

Aklım ailemde sevdiklerimde olsada üniformayı giydigimizde onları bir kenara birakmamaiz gerekiyor . Görevde hataya af olmazdı . En ufak bir hata kendimizin şehit olmasına hatta sillah arkadaşımızın şehit olmasına sebep olurdu . Hiç kimse yemeğini paylaştığı canını emanet ettiği arkadaşının cansız bedenini taşımanın ağırlığını bilemezdi .

 

Bu ağırlık güçten kuvvetten oluşan agirliklara benzemez . Onun ailesine sizin evladınız koruyamadik demenin ağırlığı , sen artık şehit evladısin demenin ağırlığı. Bunu ne biri anlatabilir nede biri anlayabilir .

 

Ben bu acının en ağrını yaşamıştım . Silah arkadaşım aynı zamanda canım kadar sevdiğim sevgilimin ölümüne bire bir şahit olurken naaşı 2 gün boyunca kendim tasimistim. Timdekiler yanımda olsalar eminim ki yardım ederlerdi ancak görev esnasında pusuya düşmüş ve ayrılmak zorunda kalmıştık .

 

" Ülkü etraf temizse ilerdeki dağda biraz duralım ."

 

" Emredersiniz komutanım"

 

" Bu kızda bir gün emret komutanım dışında bir şey dese kafamı kircam hep görev hep görev "

 

" Kız vatanı için burda sizin gibi giy giy yapmak için değil"

 

Yakışıklıya cevap veren hafıza göreceği şekilde selam verip dağa doğru ilerleken yan taraftan gelen hareketlilikle o tarafa döndüğümde simsiyah gözlerle karşılaşmıştım . Etraf boş olduğundan kar maskesi yerine yüzümün yarasını kapatan bandana olsada saçlarımdan ve yüz hatalarımdan kadin olduğum açıkça belliydi . Ve onun pis bakışları altında kalmam için kadın olmam yeterliydi.

 

Her daim kulaklık aktif olduğu için sessizce konuştum

 

" Burada bı it var "

 

" Ümay senden beklemezdim köpeklere it mi diyorsun hem sen askersin kış kış de gider "

 

" Mal kız 2 ayaklı döl israfindan bahsediyor . "

 

Şerefsiz elindeki taramalı silahla saklandığı yerden çıkarken göz temasını da kesmiyordu . Kendince psikolojik olarak kendinin daha avantajlı olduğunu dusunmemi istiyordu . Bilmediği bir şey varsa o da Türk askerinin karşısında kimsenin avantajı yoktu .

 

Beğenmeden geçmeyinizz önemle rica olunur ...

 

 

 

Loading...
0%