Yeni Üyelik
1.
Bölüm

Bölüm 1 sarı bukleli kız

@ayca_atakul

Sarı bukleli kız pt 1

 

Yıllar önce ona sorduğum bir soruyla başlamıştı herşey . Ben bir sokak çocuğuydum. Kaldırımlar yuvamdı. Yağmur damlaları dostum sokaklar kardeşlerimdi. Ağaçlardan vişne ler toplar onları satmaya çalışırdım. Hiç kimse almazdı belki ama ben saatlerce o eski köprüde birilerinin bana yardım eli uzatmasını beklerdim. İnsanlar nankördü acımasızdı sevgiden ve merhametten yoksundu. Kimse başını eğip de görmezdi benim gibi kimsesiz bir çocuğu. Hayat bile yüzüme gülmemişken insanların bana yardım eli uzatmasını beklemekte bir saçmalıktı sahi. Günlerim böyle geçerdi. Güneş'ten parlak kandan kırmızı vişnelerimle beraber insanları izlerdim. Bir aileye yuvaya sahip şanslı çocukları. Onları izlerken düşünürdüm. Benim onlardan ne farkım vardı? Yine sonu gelmeyen düşüncelerimle boğuşurken o çıkagelmişti. Vişne kırmızısı bir elbisesi vardı. Saçlarındaki sarı bukleler güneşin altında parlıyordu. Hafiften yeşile çalan gözleri bulmuştu kan çanağına bürünmüş gözlerimi. Gülümsemişti. Varlığımı hissettirmişti ilk defa. Bir süre ona kitlenmiştim. Hemen ardından herşey başlatan o soruyu sormuştum minik kıza.

" Vişne sever misin? "

Kız sorunu sıcak tebessümüyle yanıtlamıştı. Yere eğilip vişne lerden birini ağzına attı. Ekşi gelmiş olacakki yüzünü buruşturdu. Onu izlemeye başladım. Bir resim tablosu gibiydi. Renklerin canlılığı onda hayat bulmuştu. Onunla güzelleşmişti sanki. Ben onu izlemeye devam ederken o güzel sesiyle bana sordu.

" Ne kadar bunlar"

Tam fiyatını söylecek iken birşey beni durdurdu. İçimden, kalbimden gelen bir ses vereceğim cevabın seyrini değiştirmişti.

" Hepsi senin olsun para vermene gerek yok"

Paraya ihtiyacım vardı biliyordum ama ilk defa umursamamıştım. O gün içimden gelen ses karnımın aç kalmasına sebep olmuştu ama kalbim doymuştu. İlk defa hayatta paradan da önemli bir şey olduğunu öğrenmiştim ve bana bunu öğreten sarı bukleli kız olmuştu.

 

Selamlarr millet. İlk defa bu uygulama üzerinden yazıyorum ve çok heyecanlıyım umarım beğenirsiniz. Yeni bölümü beklemek istemiyorsanız aynı kitabı çizgi studio üzerinden de yazıyorum ama minik bir bilgilendirme eserde ufak tefek değişiklikler yapacağım.

Yeni bölüm çarşamba günü gelir. :)

 

Loading...
0%