Yeni Üyelik
6.
Bölüm

Bölüm 5

@b41226296gmail.com

Helin sabah kalkmış güzelce duş almış üstüne siyah bir crop siyah kargo pantolon giymişti saçlarına hafif dalga vermiş çok ağır olmayan birde makyaj yapmıştı .

Bugün nişan için alışveriş yapılacaktı yarında nişan vardı Düğün ve kına alışverişide bugün yapılacaktı.

 

Azad'ın dedikleri hala kafasında dolanıyordu aslında oda halkı sonuçta daha birbirimizi tanımıyoruz diye düşündü ama genede azad'ın pişman olacağını biliyordu yani öyle tahmin ediyordu eğer pişman olursa biraz süründürecekti.

 

Hazırlandıktan sonra aşağıya indi herkes oturmuş kahvaltı yapıyordu oda yerine oturdu ve kahvaltı yapmaya başladı.

 

Kahvaltıları bitmiş yola çıkmak üzere arabalara binilmişti derya helin ile geliyordu diğerleri ise arkada diğer arabalar ile geliyordu Fatma hanım ile buluşacakları yere doğru gidiyorlardı.

 

Azad

 

Azad sabah kalkmış ve kahvaltısını etmişti. Bugün işe gitmeyecekti terasta kahvesink yudumlarken selimin konağın kapısından girdiğini gördü selim gelip abisinin yanına oturdu.

 

Saçlarını düzelterek havalı bir bakış attı abisine "nasıl olmuşum abi gene çok yakışıklıyım demi"

 

Azad sabır çekti bu adam'ın hiç süsü püsü bitmiyordu "olmuşun olmuşun ama gene nereye böyle süslenmişin"

 

"Abi yeni bir kızla tanıştım onunla buluşmaya gideceğim eğer ben kendim bulamsam fatma ana bana birini bulacak şimdiden daha sen evlenmeden beni her gördüğünde ya birini gösteriyor yada laf sokuyor"

 

Azad bu duruma güldü anneso kimi görse bekarsa evlendirmek istiyordu"ee oğlum fena mı helal süt emmiş bir kızla evelnirsin"

 

"Abi fena değil ama hatırlıyormusun geçen fatma ananın gösterdiği bir kızla görüşmüştüm kız beni nerdeyse yiyecekti bakışlarıyla dik dik bakmalar bı haller edalar sanki bulunmaz hint kumaşı"

 

"Sen şu dediğim işi hallettin mı? "

 

"Ha onu hallettim abi giderken akife söylerim getirir hadi ben kaçtım geç kalmayayım bayy"

 

Azad arkasından sinirli sinirli baktı koskoca 24 yaşında adamdı ama hala çocuk gibi davranıyordu azad kahvesini içmeye devam ederken akif geldi ve dosyayı azad'a verdi.

 

Azad elindeki dosyayı aldı ve yavaşça kapağını açtı içinde fotoğraflar ve Helin hakkında bilgiler vardı. Tek tek hepsink okumuştu sıra helinin 17 ine yeni girmis liseyi bitirdiği gece çekildiği bir fotoğrafa gelmişti.

 

Azad fotoğrafı görür görmez sanki kalbi yerinden çıkacakmış gibi atmaya başladı. Çünkü bu fotoğraf azad'ın 17 yaşındayken gördüğü kıza aitti o kız helindi kara gözlerine vurulduğu kızdı helin azad'ın bir an eli titredi.

 

Neler dedim diye düşündü aslında yıllardır hayalini kurduğu kadın'ın evleneceği kadın olduğunu nerden bilebilirdi ki yerinde kıpırdamadı bir an kendine geldiğinde yerinden hızlıca kalktı.

 

Gitemliydi helinlerin yanına gidecek ve helinin yanında olacaktı. Sonrada müsait olduğu bir zamanda ondan özür dileyecekti hemen arabasına atladı.

 

Helinler

 

Helineler bir kaç mağza dolaşmış alacaklarını almış şimdide nişan elbisesi alacaklardı. Mağazaya girmiş bir kaç tane denemişlerdi.

 

Elbiselerin arasında gezerken helin'in gözüne çok güzel bir elbise görmüştü hemen yanına gitti baktı lacivert tüllü ve üstünde yıldız detaylı bir elbiseydi hemen eline aldı denemek istedi.

 

 

Giymiş ve kabinden çıkmıştı üstünde çok güzel durmuştu zarifti büyülenmiş gibi bakıyordu kendine yanındaki kadına fiyatını sorduğunda yüzü düştü.

 

Hatrı sayılır bir miktardı aslında bu miktar azad ağaya dokunmazdı ama zaten berdelle evleniyorlardı birde bu kadar yüksek miktarda bir elbise alıp görgüsüz gibi görülmek istemedi.

 

Bu yüzden elbiseyi çıkardı ve başka elbiselere bakmaya başladı ama gözü o elbisede kalmıştı. Gelinliği ve kınalığıda seçmişlerdi. Bu sırada azad mağazaya giriş yapmıştı herkes hoşgeldin etmişti azad bir süre mağazanın sahibi ile sohbet ettikten sonra helin'in yanına geldi.

 

 

 

"Ee ne yaptınız seçebildiniz mı elbiseyi"

 

"Seçtik bir tane onu alacağız"

 

"Tamam hadi kasaya gidelim "helin kafa sallamakla yetindi. Bu sırada diğerleri dışarı çıkmıştı. Tam kasaya yaklaşmışken azad konuştu "sen çık dışarıya ben ödeyip geliyorum"

 

"Tamam ama çabuk gel"

 

"Neden benim hasretime dayanamıyormusun yoksa "

 

"Pardon ben senin ne hasretine daynamayağım ağa bozuntusu "

 

Helin dışarı çıktıktan sonra azad kasaya gitti ve işlerini halletti ardından dışarı çıktı helinin yanına gitti ve birlikte diğerlerinin yanına gittiler herşeyi almışlardı sadece altınlar kalmıştı.

 

Kuyumcuya Helin azad ve fatma hanım girdi.

 

Fatma hanım alacaklarını saymaya başladı

 

160 bilezik

10 metre zincir

5i altın

5i zümrüt set

6 adet 24 ayar kolye

 

Helin fatma hanıma baktı "bu çok fazla bu kadarına gerek yok"

 

"Olur mu hiç öyle kızım var var"

 

Azad'da söze dahil oldu"bize 5 taş yüzük çıkarsana bir"

 

Helin içlerinden en hoşuna gdien yüzüğü seçti ve kuyumcuda'da işleri bitmişti. Bunlar hariç akşam kıyılacak dini nikahta bu aldıkları altınlara birlikte bir kaç tane daha mehir vereceklerdi.

 

 

Derya önden eve gitmişti hamile olduğu için yorulmuştu. Helin arabasına doğru yürürken azad'da yanında geliyordu Helin arabanın yanına geldiğinde durdu "iyi akşamlar ağa bozuntusu"

 

"Offf helin ağa bozuntusu ne düzgün bir hitap şekli bulsana ya "

 

"Ne diyeyim"

 

"Evinamın , hayatım,kocamm mesela nasıl "

Helin bir süre düşünülmüş gibi yaptı

 

"Cık ağa bozuntusu iyi hem bizim evliliğimiz asla gerçek olmayacak unuttun mu biz sadece kağıt üstünde evli olacağız hadi sana iyi akşamlar"

 

Helin arabaya bindi kapıyı kapattı ve arabayı çalıştırdı azad giden helinin arkasından baka kaldı ne dese haklıydı azad annesinin yanına gitti arabaya bindiler ve konağa doğru gitmeye başladılar.

 

Öncelikle herkese merhaba umarım bölümü beğenirsiniz yukarıda aldıkları kıyafetlerin fotoğrafları var hoşçakalın 😘

 

Loading...
0%