Yeni Üyelik
2.
Bölüm

2. Bölüm

@bahar_bzk

Devran:Nerde Lan Kardeşim

******************

Şervanla kapıda duyduğumuz sesle koşarak içeri girdik içeri girdiğimizde Devran ağa konaktakilere silah doğrultmuş nerde kardeşim diye bağırıyordu. Belimde hazırda duran silahımı çıkarıp karşısına sıkıldım.

 

Halin:Hayır Ola Devran ağa erkekliğe sığıyor mu ev basıp çoluk çocuğa silah çekmek hangi kitapta yazar indir şu silahı adam gibi konuşalım.

Devran:Karşımda dikilip bana silah çeken bu densiz kız da kimdi daha önce görmediğimden emindim oysaki. “kardeşim nerde en son Baran'la görülmüş onu bulayım var ya öldürücem cümle aleme ibret olacak.”

 

Halin:Herkesin dediğine inanırsan harcanırsın buralarda Devran ağa benim abim yapmaz öyle şey düşman aşiretin diline düşürmez bizi.

 

Devran:telefonum çalınca karşımdaki kıza cevap vermeden arayana baktım arayan kardeşim Botan'dı telefonu açtım.“efendim Botan buldunuz mu nerdeler Mardin'in çıkışında yakalanmışlar öylemi konağa getir onları hüküm belidir ölüm. Geliyorum hemen” telefonu kapatıp karşımdaki kıza döndüm abin yakalanmış ha gör bak nasıl cesedini ayaklarının altına seriyorum Awamir aşiretinden kız kaçırmak neymiş göreceksiniz.

 

Halin:adam konaktan çıkınca ayakta duramayıp yere düştüm ne yaptın abi sen Şervan hemen yanıma gelip beni ayağa kaldırdı. Şervana dönüp konuşmaya başladım“Şervan koş yetişelim bunlar töre diye diye bir can daha alacaklar Esma hanım kocana söyle Awamir konağına gidiyoruz hüküm verilecek”

 

Halin'in Baba annesi ölmeden önce hanım ağa yüzüğünü vermişti torununa o demişti buralarda sözü geçecek bir hanım ağa ol diye o yüzden kimse cesaret edemez di ya bu deli hanım ağaya. Yeri geldi mi yeri göğü inleten acımasız biriydi yeri gelince de merhametiyle dilere destan bir melek gibiydi. Kıracaklardı o meleğin kalbini de kanadını da belki de bir daha uçamayacaktı.

 

Devran'dan devam konağa geldiğimde baran ve Dilan yerde elleri bağlıydı baranı baya hırpaladıkları yüzünden beli oluyordu. Kendimi tutamadım ve Baran'ın yüzüne bir kaç tane daha yumruk attım. Silahı çıkarıp kafasına sıkacağım vakit gelen silah sesi ve kolumdaki acı bir oldu. Kolumu tutarak arkamı döndüğümde. Haznedarların konağında gördüğüm o peçeli kızdı

 

Halin:sen kimsin de daha hüküm verilmeden abime silah doğrultursun kapıdaki korumaya seslendim “Fırat ”

 

Fırat:Buyur Hanım Ağam

 

Halin:Aşiret büyüklerini topla hüküm verilecek. De ki Haznedarlar ve Avamirler kan dökecek hemen gelsinler.

 

Şervan:Haline baktıkça gurur duyuyorum sevdiğim kadının cesareti ve gücü sınırsızdı bir silah tutuşu var ki içim gidiyor izlerken.

 

Devran:gözlerimin içine bakarak Fırat'a emir vermesi son nokta olmuştu benim için. Silahı ona doğrultum ve konuştum “sen kim oluyorsun da bana ateş ediyorsun lan öldürüm seni ayağını denk al kadın kimse seni elimden alamaz”

 

Şervan: dur orda hele Devran ağa sen kimsin ki benim yanımda benim nişanlıma silah çekersin indir o silahı yoksa ben de silahımı çekerim ve eğer ki ben silahımı çekersem ateş etmeden indirmem şimdi indir şu silahı konuşucaz hükmü aşiret büyükleri verecek.”

 

Halin:hepimiz aşiret büyüklerini bekliyorduk Baran'a baktığımda benimle gurur duyuyormuş gibi bir yüz ifadesi vardı yüzünde

***********************************

Aşiret büyükleri toplanmış konuşuyorlardı hepimiz ne diyeceklerini bekliyorduk bir süre sonra menzil aşiretinin büyüklerinden biri konuştu “ağalar ben derim ki daha Halin de evlenmemiş yüzüğü atsın berdel yapalım”

Şervan:Sen ne dersin Sidar ağa benim nişanlımdır Halin o benim namusumdur bu nişan atılamaz .

 

Devran:Olmaz berdel falan ben kimsenin nişanlısına göz dikecek kadar düşmedim. Hüküm belidir ölümdür bunun cezası. Affı yoktur.

 

Halin:Ağalar hepinize saygım sonsuzdur ama ve lakin bu benim hayatımdır ve ben nişanlıyım kimse bana karışamaz cezası neyse verin Devran ağa haklıdır ölümdür bunun cezası onların günahını bize yıkamazsınız.

 

Halin'in sözlerinden sonra konaktaki herkes kas katı kesilmişti abisine bile acımayan bu hanım ağa ne kadar da vicdansızmış.

 

Halin'in babası Adar ağa dayanamayıp bağırarak konuştu

“ne dersin sen Halin abin o senin canındır kanındır bu vicdan azabıyla yaşayabilecen mi sen abi katili olabilecen mi de hele.”

 

Halin:peki ya ben baba senin vicdanın hiç sızlamayacak mı ne demiştin sen benim anneme koruyacam kızını dememişmiydin sen daha bana hesap veremiyorsun Adar ağa ahirete Allah'a nasıl hesap vereceksin; peki ya annem demeyecek mi kızımı neden koruyamadın diye.

 

Adar:(Halin'e tokat atar) karar verilmiştir Berdel Olacak

 

Halin' ağlayarak semaya kaldırdı kafasını bağırdı son sözleri adar ağanın dahil herkesin yüreğini parçalamıştı.

 

Halin:Anne gel artık bak babam yine sözünü tutmadı vicdanı hiç sızlamadı kızını verirken Ey Adar ağa bu dünya senin olsun ben hakkımı diğer dünyaya bırakıyorum dilerim Allah'tan hakkımı ne sana nede oğluna bırakır ahım hepinizin üzerine olsun.

 

(Altı çizili yerleri bağırarak söylüyor)

 

Loading...
0%