Yeni Üyelik
5.
Bölüm

5. Bölüm

@bahar_bzk

Devran'ın yanında gördüğüm kadınla dua etmeye başladım inşallah sandığım gibi değildir.

 

Avluya doğru yürümeye başlamıştım bile herkes Devran'ın yanındaki kıza kınayıcı bakışlar atarken ben kimseyi yargılamadan dinlemek istiyordum.

 

Bir süre sonra gülerek konuşan Devran ağayla öfkeyle yerimden kalktım ne diyordu bu adam böyle.

 

Devran:Evet anneciğim ve babacığım tabi bide canım yadem bu sizin yeni gelininiz. Bu ucube kız bana daha bir evlat bile veremedi. Ve biliyorsunuz ki aşiret büyükleri soyumun devamı için çocuk ister bende düşündüm taşındım kararımı verdim. Madem bu ucube bana çocuk veremiyor o zaman üzerine gelecek olan kumaya da hazır olacak.

 

Delal. Hanımın Devran'a atığı tokat avluda yankı yapmıştı herkes şok olmuş bir şekilde onlara bakarken Delal hanım konuşmaya başlamıştı dedikleri şey ise daha büyük bir etki yaratmıştı ortamda.

“Sen atanı babanı hiçe mi sayıyorsun da koluna taktığın kızı alıp konağa getiriyorsun. Sen atanı babanı hiçe saydıysan bu konakta sana yer yoltur namusuna laf getiren bir adamla da evli kalmayacaktır Halin. Boşayacaksın bu kızı Halin konakta kalacak ancak sen konaktan gidiyorsun ne halin varsa gör Devran ağa ”

 

Devran ağa ise böyle bir şey beklemediği için şok olmuş bir şekilde Delal yadesine bakıyordu o plan yapmıştı ama kimsenin tepkisini düşünmemişti. Aniden gürültüyle açılan konağın kapısıyla herkes o tarafa dönmüştü gelen Adar ağaydı.

 

Adar:Bu ne terbiyesizlik tir de hele bana Miran ağa hani Halin'i kızlarından ayırmayacaktın sen kızlarına da kuma gelmesini mi reva görürdün. Lafının eri sanırdım seni Miran ağa ama değilmişsin.

 

Miran ağa utançla başını önüne eğip konuşmaya başladı“Oğlum adına senden özür dilerim Adar bilsem engel olurdum karşında kafamı eğmenin tek sebebi oğlumun utanç sebebim olması”

 

Devran ağa ise ilk kez yüreğinde bir sızı hissetmişti babasını herkesin karşısında utandırmıştı. Kafasın kaldırıp Halin'e baktığında yıkılmaz duran hanım ağanın gözünden tek bir damla yaş düşmüştü. Düşmüştü düşmesine de o yaş bile Devran'ın yüreğine düşmüştü.

 

Niyeti zaten o ucubeyi üzmek değilmiydi şimdi ne diye onun ağlamasına üzülmüştü ki.

 

Halin aniden konuşunca herkes kafasını o tarafa çevirmişti.

 

Halin:Tebrik ederim Devran ağa sana sözüm olsun sana ve yanında ki gurursuz kuma olmaya can atan kadına öyle bir düğün yapacağım ki bütün Mardin bu düğünden söz edecek.

 

Halin'in dedikleri ise konağı sesizliğe gömüştü. Tam o sırada ona gelen lafla dayanamayıp hayatının en büyük hatasını yaparak konuşan Sevdayla herkes iğrenerek bakmıştı Devran ağaya.

 

Sevda:Asıl sen utan kendinden be ahkam kesiyorsun ama kocana yetemiyorsun her gece sen uyuduktan sonra Devran benim yanıma benim koynuma geliyordu. Ve ne diyordu biliyormusun o peçeli ucube kadına bile benzemiyor ona dokunsam bile tiksiniyorum.

 

Halin'in yüreği yandı ne diyordu bu kadın böyle gerçekten Devran onların özelini böyle tiksinerek mi anlatıyordu hemde bir yabancıya. Acıyla kasılan yüzünü Devran'a çevirdiğinde Devran utançla başını önüne eğdi.

 

Halin:Tam kendine layık bir kız bulmuşsun Devran ağa nerde nasıl konuşması gerektiğini bile bilmeyen bir şehirli güzeli bulmuşsun kendine tam da sana yakışan bir kız.

 

Devran kaşlarını çatarak cevap verdi karşısındaki kıza

 

Devran:Düzgün konuş benim karımla sen kendini ne sanıyorsun ki ucube daha yüzünün kusurunu bile açmaya cesaretin yok Ken nasıl da senden güzel biriyle böyle konuşursun”

 

Halin ise bu laflara sadece güldü tam konuşacakken Devran'ın kız kardeşi Meryem konuşmaya başladı.

 

Meryem:Abi daha karının yüzünü bile görmedin gerçekten yüzünü saklamasının nedeni olarak çirkinliğini mi görüyorsun eğer öyleyse sen çok safsın. Çünkü eğer yengem yüzünü açsaydı yanındaki sürtüğe göz ucuyla bile bakmazdın.

 

Meryem'in dedikleriyle Devran'ın ona attığı tokat bir olmuştu başı yana düşen Meryem'in gözünden akan yaşlarla abisine dönmesi bir olmuştu.

 

Devran: terbiyesizlik yapma Sevda da senin yengen hadini aşma.

 

Halin Meryem'e atılan tokatla yanlarına gelip Devran'ı kendine çekip yüzüne kafasını geçirmesi bir olmuştu.

 

Burnunu tutup geriye doğru sendeleyen Devran ağayla çoğu kişi sevinmişti bile Meryem ise Halin'in yanına gidip ona sarılmıştı.

 

Halin:Yanında ki kız için aileni ve kardeşlerini kırma Devran ağa pişman olursan af dilemek için yüzün olsun.

 

Devran ise sinirle Halin'in kolunu tutmuştu ki Adar ağanın uyarısıyla geri çekilmek zorunda kalmıştı.

 

Adar:eğer kızıma dokunursan seni yaşatmam Devran Ağa şimdi herkes beni iyi ce dinlesin Halin benimle geliyor berdel bozulmuştur. Kızımı almaya geldim.

 

Halin ise babasına gülüp karşısında durdu.

 

Halin:Seninle hiç bir yere gelmiyorum Adar Ağa ilk işim Devran ağaya anlı şanlı bir düğün yapmak ondan sonra ise boşanıp buralardan gideceğim. Senin yanına gelirsem anneme ihanet olur artık senin bir kızın yok. Ben en kötü anımda sana geldiğimde sen çekip gitmiştin Adar ağa şimdi sana ailenle mutluluklar dilerim.

 

Halin'in dedikleri Adar ağanın yüreğini yakmıştı.O artık kızını kaybettiğini çok iyi anlamıştı.

 

Devran ağa ise Halin'in gidiceğini duyunca içinde bilmediği bir duygu gün yüzüne çıkmıştı. Bu üç ayda alıştığı kadını kaybetme korkusunu yaşmaya hazır değildi.

 

***********************

 

Olayların üstünden bir hafta geçmiş ve Halin sözünde durmuş Devran ağaya ve Sevda'ya çok güzel bir düğün hazırlamıştı. Şimdi ise düğün salonuna gidiyorlardı. Bu süreçte Devran ağa çok büyük bir hata yaptığını fark etmiş ve defalarca kez Halin le konuşmak istemişti. Ancak Halin onadan köşe bucak kaçmaya başlamıştı. Devran ağa Halin'e ağşık olduğunu anlamış ve Halin'i kaybetme korkusuyla ne yapacağını bilmeden düşünüyordu.

 

Halin ise bugüne özel giyinmiş ve yılardır herkesten sakladığı yüzünü açmıştı herkesten sonra düğüne gir yapacağı için son ana kadar kimse onu görmeyecekti.

 

 

(Halin)

 

Herkes düğün salonunda bir köşe de oturmuş dini nikahın kıyılmasını beklerken salona giren kızla herkes şok olmuştu bu güzel affet te kimdi.

 

Meryem Halin'i daha önce de gördüğü için heyecanla elindeki mikrofondan bağırmıştı.

 

Meryem:İşte Buda Bizim Gerçek Gelinimiz Halin Avamir.

 

Çoğalan şok nidalarıyla kimi iç geçirdi kimi ise kıskançlıkla doldu taştı

 

“keşke benim gelinim olsaydı ne kadar da güzel ”

 

"Bu kızla ben evli olacaktım var ya başka bir kıza bakmazdım”

 

“Çok güzel bir kız”

 

Gibi bir sürü beğeniler yükselmişti telefonla konuşan Devran ağa insanarın baktığı yere doğru baktığında gördüğü kızla şok geçirmişti.

 

Devran:Halin

 

Halin ise kimseyi umursamadan Devran Ağanın karşısına geçip parmağındaki yüzüğü çıkartıp Devran ağanın eline vermişti.

 

Halin:Daha fazla sevdiğin kızla arana girmeyeceğim Devran ağa sayende anlaşmamız daha erken gerçekleşti ama olsun. İnşallah mutlu olursun.

 

Devran ağa ise yüreğinde kopan fırtınayla elerine tutuşturulan yüzüğe bakıyordu korktuğu şey başına gelmişti Halin onu terk ediyordu.

 

İnsanlar şimdiden fısıldaşmaya başlamışken içeriye giren kadınla Halin hariç herkes hayatının şokunu yaşamıştı.

 

Düğün salonuna bomba gibi düşen Meyra hanımla korkudan titremeye başlayan Esma hanım bir olmuştu.

 

Meyra hanım ise kızının yanına gelip konuşmaya başlamıştı bile.

 

Meyra:Gidelim Mi kızım.

 

Halin:Gidelim Annem Gidelim.

 

Halin ve Meyra hanım el ele salondan çıktığında şoku üzerinden atan Adar ağa ile Devran ağa sevdikleri kadınların peşinden koşmaya başlamışlardı ama artık çok geçti iki kadın da gitmişlerdi.

 

Yeni bölüm bomba 😅

 

Loading...
0%