Yeni Üyelik
16.
Bölüm

16.Bölüm

@berrasarfaklarli

Yemek yemem gerekiyordu ama ben onun yerine evimde en çok fotoğraf bulunduğu odama gittim. Yatağıma oturdum. Yatakla bitişik duvarıma astığım fotoğraflara tek tek dokundum. Asya, annem, Berke ve babamı çok özledim. İster istemez gözümden yaşlar akmaya başladı. O an kendime söz verdim. Eğer Emir yaşıyorsa onu saklandığı delikten çıkartıp verebileceğim en büyük zararı vereceğim.

 

Akşam uyumaya hazırlanırken birden kapım çalındı. Odamdan dış kapıya koşup kapıyı açtım. Fakat kimse yoktu. Burnuma gelen çiğ et ve kan kokusu ayaklarımın dibinde, kapının önünden geliyordu. Yavaşça yere baktım ve şok içinde gözlerimi kocaman açıp ufak bir çığlık attım. Yerde bir hayvandan veya insandan yeni alınmış bir kalp vardı. Yanında ise bir not. Eğilip notu aldım.

 

Şöyle yazıyordu:

 

Bu kalp senin için. Bizi ayıramayacaklar.

 

Titremeye başladım. O sırada yanıma Giray, Alperen ve Selma geldi. Giray yerdeki kalbe, bana ve elimdeki nota baktı. Alperen eğilip yerdeki kalbi alacakken

 

Ben:

 

-Sakın dokunma ona! Sopayla tutup toprağa gömelim.

 

Alperen:

 

-Tamam. Peki bu nasıl buraya geldi?

 

Selma:

 

-İyi misin Karmen?

 

Ben:

 

-İyi değilim. Şu kalbi gömelim. Sonra evime girelim ve her şeyi anlatayım.

 

Üçü de 'tamam' anlamında başını salladı. Kalbi sopalarla tutup Giray'ın kazdığı çukura attım. Alperen de gömdü ve hep beraber evime girdik. Mutfakla birleşik oturma odamdaki koltuklara oturduk.

 

Giray:

 

-Emir geri mi döndü?

 

Selma:

 

-Olabilir.

 

Ben:

 

-Bu gün okulda sınıfımıza yeni gelen öğrencide Emir'in kokusunu aldım. Bunu Demir amcaya anlattığımda "duyu organlarımın bana oyun oynadığını" söyledi.

 

Kısa bir sessizliğin ardından ben sanki az önce konuşmamışım gibi

 

Alperen konuşmaya devam etti:

 

-Diriltme taşını duymuş muydunuz?

 

Giray:

 

-Yani Emir'i diriltme taşı ile dirilttiklerini mi ima ediyorsun?

 

Alperen 'evet' anlamında başını salladı. Bense az önce yaptıkları kabalığı görmezden gelmeye karar verdim. Diriltme taşı neydi acaba? Adından anladığım kadarıyla insan ve hayvanları diriltmek için kullanılıyor.

 

Aklıma o anda gelen şüpheyi onlara söyledim:

 

-Demir amca yalan söylüyor. Nasıl bilmiyorum ama Emir ile bir bağlantısı olmalı.

 

Selma:

 

-Nasıl bu kadar emin konuşuyorsun?

 

Ben:

 

-Çünkü Emir hakkında bir şeyler sorduğumda kalp atışları hızlandı.

 

Yine aynı tatsız sessizlik. Bence herkes çok güvendiği sürü liderinin böyle bir şey yapmayacağına inanıyor. Fakat Emir, onu tehdit etmiş ya da bir vaatte bulunmuş olabilir. Her şey olabilir...

 

Alperen:

 

-Biz kalkalım artık.

 

Der demez üçü de ayağa kalktı. Bahse varım yarın benim anlattıklarım hakkında konuşacaklar. Bunu bilmeme rağmen sessizce koltuktan kalkıp onları uğurladım. Bu korkunç gecenin bitmesine ihtiyacım var...

 

Loading...
0%