Yeni Üyelik
3.
Bölüm

Katliam'ın başlangıcı

@bir_dua

Gazze'deki Soykırımda Öne Çıkan 11 Katliam Hafızalarda Yer Etti

 

İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde Filistinli ailelere karşı ağır bir soykırım gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu süreçte, on binlerce kişinin ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan 11 korkunç katliam hafızalara kazındı, Gazze'deki altyapı ise büyük ölçüde tahrip oldu.

5 Ekim 2024

 

İsrail'in bu katliamları, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu binlerce kişinin ölmesine ve yaralanmasına yol açtı.

 

 

 

İsrail ordusunun yıkıcı askeri mekanizmasını kullanarak ve ABD'nin desteğiyle gerçekleştirdiği bu saldırılar, Gazze Şeridi'ndeki altyapının geniş çapta tahrip olmasına ve tüm yerleşim alanlarının yaşanmaz arazilere dönüşmesine neden oldu.

Bu çerçevede, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği hafızalara kazınan 11 korkunç katliamı ve bu katliamların yol açtığı zararları ve katliamlarda kullanılan silah ve bomba bilgilerini derledi.

İsrail, ABD'nin desteğiyle 7 Ekim'den bu yana Gazze'de soykırım yürütüyor. Bu soykırım saldırıları büyük yıkım ve ölümcül kıtlıkla beraber çoğu çocuk ve kadın olmak üzere binlerce Filistinlinin on binlerce kişinin ölümüne ve yaralanmasına yok açtı. Saldırılar sebebiyle on binlerce kişinin de kayıp olduğu bildiriliyor.

İsrail, uluslararası toplumu önemsemeyerek, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) katliamları derhal durdurma kararını ve Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) soykırım eylemlerini önlemek ve Gazze'deki felaket niteliğindeki insani durumu iyileştirmek için önlem alınması yönündeki talimatlarını görmezden gelerek katliamlara devam ediyor.

Loading...
0%