Yeni Üyelik
3.
Bölüm

Fedakârlık

@bir_dua

Fedakarlık kime yapılır?

Kim değer yaptıklarına kendini ihmal edip onlar için yaptıkların.

ALLAH'A karşı olan görevini aksatman kimin için. Bil ki onlar için aksattığın ibadetin, namazın senle kalacak diğer herşeyin sahibi ALLAH'TIR.

ALLAH'IN emri altında olan elinden hiçbir şey gelmeyen hayatın kendisi bile onların istediğini gibi dönmeyenler için mi yoksa bunca çaban?

Kendini onlar için mi ateşe atıyorsun?

Onlar için mi ALLAH'IN huzuruna çıkmıyorsun? Aaslında senin değer veriyorum, seviyorum değip onlar için ALLAH'IN emirlerini aksattıkların belki Rabbinin seni huzuruna kabul etmeyişindedir.

Senin bunlar sevdiklerim değip ALLAH'IN huzuruna çıkmayı red etmen mi?

Bilseydin eğer, aslında sen değilsin ALLAH'IN huzuruna çıkmayan, ALLAH seni huzuruna layık görmüyor da ondan çıkamıyorsun.

Bir dönde bak kendine, acaba neden Rabbim huzuruna kabul etmiyor, hatam nerede, nerede kusur işliyorum da Rabbim kabul etmiyor huzuruna beni.

Dönde bak hatana, anla hatanı çok geç olmadan.

Daha sen dönmeden hatandan, ölüm bulur belki seni işte o zaman çok geç olur dönmek istesen de dönemezsin, artık varayım desen de huzuruna varamazsın, artık çook geç varazmasın.

Hani senin sevdiklerin haşa ALLAH'TAN daha çok sevdiklerin hani nerdeler değdiler mi.

Dünya işi kaldımı sana, eşlik ettimi sana, senle girer mi hiç kabre dünyalık şeyler.

Senin haşa ALLAH'TAN daha çok zaman ayırdıkların kurtara bilir mi seni tekrar dirilte bilirler mi?

Hiç bunca çabayı, bunca zamanı, değmeyecek şeylere harcadığını seni bir gün karanlıktan bile çıkaramayacaklarını bile bile neden harcadın en güzel günlerini, neden onlar için kendini yaktın.

Haşa ALLAH'TAN daha çok sevdin değer verdin onlara.

Hiç değdiler mi. Hadi söyle ya da düşün.

Hala yaşıyorsan eğer, hiç bir şey için geç değil, dön de kurtul bu dünya karanlığından varsın dünya da karanlıkta kal da ahiret aydınlık olsun.

Senin onlar için harcadığın ahiretin.

Değdi mi dünyayı ahirete tercih etmek bir düşünsene, emin ol ki sana da yanlış gelecek düşününce.

ALLAH'A varmak isteyince, herşey çok anlamsızmış diyeceksin, herşey çok berbatmış, pişman olup döndüğün gün Rabbine, asıl huzur buymuş diyeceksin.

Asıl hayatın lezzetini onun huzurun da bulacaksın.

Aslında Rabbine yönelirsen eğer, hem lezzeti hem mutluluğu hem de huzuru dibine kadar hissedeceksin, yeter ki geç olmadan dön Rabbine.

Senin hayatın da değer verdiklerin. Gün gelir.Rüzgarın ağaca vurup devirdiği gibi, sana da vuracaklar darbeyi. Bir anda düşürecekler seni hayata karşı. Darbeyi vurup ortada bırakacaklar ne oldu değişinle, bunca yaptıklarım buşunaymış diyeceksin.

Hiç değmediler keşke dinleseydim diyeceksin keşke uymasaydım bunca dünyevi şeylere, keşke bize gönderilen peygamber efendimiz Hz.Muhammed sav Rehberin de öğretilenlere uysaydım da onun yolundan gitseydim diyeceksin.

İşte Rabbimin merhameti sonsuzdur yine de acır kuluna affeder kulunu, kulu düştümü dara yetişir yardımına.

Rabbini ihmal edip huzuruna çıkmayıp onlar için yaktığın ahiretin değdiler mi? Ama yinede Rabbin affeder.

Senin ona gitmediğin gibi yapmaz kuluna, o kuluna hep yardım eder, dara zora düştümü, tutar elinden her imtihandan çıkartır kulunu yine ona dönsün diye.

İşte senin huzuruna varıp dönmediğin Rabbin yardımına koşar, hiç seni bırakır mı onlara, fırsat verir mi sana bunları yapanlara.

Bir anda durursun ve orda demelisin ALLAHIM hamd sana şükür sana,bana bunu yapanlara bırakmadın beni, ne kadar hatalıysam da sana karşı başım eğikse de bırakmadın,bu günahkar ve aciz kulunu.

Neye uyradım diye haykırırken yinede şöyle devam edersin.

Aslında ;sevdiğime karşı yaptığım en iyi şeydir, ama bilene, görene, anlayana yapılır aslında, kimine iyiliktir, kimine kötülüktür, seni yaptıklarınla değil de seni nasıl görmek istiyorlarsa öyle anlıyorlar.

Senin kendini düşünmeden, kendine zarar verip onlar için yaptıkların, seni seven iyilik bilir ama sevmeyip seviyoruz değip, yaptığın onca fedakarlığı kötülük bilip küçümseyenler var etrafında.

Hep küçümseyenler daha çok düşürmek için çabalayanlar var ama sen Rabbine dönsen hiç bırakırmı seni onların merhametine, onların adaletine.

Seni seven, sana uzak olsada yakındır. Sana sevildiğini hep hissettirirler, seni seven seni düşünen ne kadar varsa hayatın da, bir o kadar da yanın da bilip ama arkandan vuracaklar da vardır.

İşte insandır bu, yolun ortasında bırakanlara beslediği duygular.

Unuttun mu Rabbin yetişti sana o aldı seni onların avucundan.

Sen aldırma onlara, seni gören var, sana bunca şeyi yapanları, seni arkadan vurmayı hedefleyenlerin hepsini Rabbin görüyor sen üzülme.

Sana yapılanlar yanlarına kalacak sanma, seni arkadan vuracakların seni düşürmeye çalışanların karşısında bir ve tek olan eşi benzeri olmayan ALLAH var ALLAH.

Herkesin hesap sorma günü teker teker gelecek.Rabbinin onları mahşer günün de sorgulayacaklarını bilerek yaşa. Rabbinin hesabı çetindir.

Sana bunca yapılan şeyi, yaptığın fedakarlıklar da arama sadece Rabbine bırak.Bir gün herkes hakkettiği yerde olacaktır.

Ne demiş Rabbin; Taha süresinde korkmayın üzülmeyin, herkesi herşeyi ona adaletine bırak.

Rabbinin adaleti sonsuzdur, hiç bir tutulur mu, nefsine esir olan insanın adaletiyle, onun adaleti ne bir santim fazla ne de bir santim az,hiç mi hiç şaşmaz adaleti.

Rabbinin mizan terazisi dünyada ki sahte kurgu terazilere benzemez.

Senin hakkın yerde bırakılmaz.Ne bir gram fazla,ne de bir gram az, hakkını alacaksın layıkıyla.

Mizan sadece kötülere ya da arkadan vurup ortadan bırakanlara değil.

Mizan her insan için var, ister iyi ister kötü biri olsun herkes Rabbine gramı gramına, saniyesi saniyesine hesab verecek.

Bunca ömür, bunca zaman, bunca gençlik, bunca verilen nimet mal mülk nerede harcandı diye.

Bu yüzden sen de dikkat et, mizan senin için de var,sakın kimseyi bilerek ya da bilmeyerek kırma, ne de kimseyi bilip bilmeden üzme, seni üzenler de olduğu gibi senin de hesap günün gelecek unutma.

Başkaları için de hak bulunacak kimseye ayrımcılık yapılmayacak, ne güzel diye, ne de zeki diye, ya da farklı ırktan diye, ne bir haksızlık ne de bir eşitsizlik, herkes eşit bir kefede olacak.

Eğer hayatın da doğru yoldaysan, iyi insansan. Rabbin her zaman senle beraber olacak.Herkesten herşeyden daha yakın olacak.

Seni şaştırmayacak doğru yoldan, seni nefsine esir olup hak yemene izin vermeyecektir Rabbin.

Şayet dönersen ona, ona yönelip istersen, ne sana zarar vermeye çalışanlara yol verecek, ne de senin fedakarlık yaptıklarını görmezden gelenlere gün yüzü verecek.

Ama hayat bu.Çalışman gerek. Hayatı hem yaşayıp hem de hissetmen gerek.Bir yerden devam etmen gerek.Ne kadar düşürmeye, kırmaya çalışan varsa etrafında, yine de kalkman gerek.

Onlara fırsat vermeden başarman gerek.Rabbin sana vermiş hem güç hem kuvvet, senin de savaşman gerekiyor, hayatta hakkını savunman gerekiyor.

Sana inanmayıp fedakarlıklarını görmezden gelenlerin önün de dik durup kendini kanıtlayıp hayata devam etmen bir yerden tutunman gerek.

Tam tutundum dersin.Bu sefer herşeyi yoluna koydum dersin, ama kusur bulacak birşeyleri hep vardır. Hayata karşı verdiğin mücadeleni, emeğini, eleştirirken görmezden geldikleri, çırpınışlarını onlar için verdiğin çabağı, hep ertelediğin hayatını, ömür harcadığın isteklerini hep görmezden gelirler.

Artık kime göre yaşanır bilinmez bazen ama en doğru yolun, Rabbinin çizdiği kaderdedir.

İyilik yaptım dersin kötülük sanırlar, fedakarlık yaptım dersin, yanlış anlarlar, bu yüzden sen aldırma onlara, Rabbin seni her halinle kabullenecek, affedip ödüllendirecek sen ona yönel, doğru yoldasın, adım adım hedefe ulaşacaksın.

Rabbin senin üzülmeni istemez, hayatta nefsine esir insanlar hep var etrafımız da.

Seni üzmeye çalışan, doğru yoldan ayırmaya çalışan var.

Sen aldırma onlara.Hayatını kendine değer vererek yaşamaya bak, kendini ihmal edip emek harcadıklarının, verdiğin emeğe, değmediklerini çok geç olsa da anlayacaksın ama geçmiş değip geçmen gerek önüne bakıp yol almalısın.

Hayatta yeni insanlar tanıyıp, gerçek dostlar edinmen gerekiyor. Her ne kadar iyi insan, yanına dost edeceklerin olsa da kötü niyetli de çıkacaktır elbet karşına.

Bir anda hiç ummadığın bir günde hayatına yeni aldıklarına içinden şöyle dediklerin olacaktır.

Bu dostum dedim yalan çıktı, şu arkadaş dedim arkadan vurdu, neye uyradığına şaşıp kalırsın. Ama sen üzülme hayat bu, bir gün son bulacak, senin üzüldüklerine artık sevinme günün gelecek, çünkü çetin hesap günü gelecek, sen sadece sabret ve dua et.

Rabbine inanıp yönelirsen eğer, asıl huzura mutluluğa hakkın olana ulaşacaksın.

Senin hayatta, huzur, mutluluk, sevinç en önemlisi lezzet alıp yoluna devam etmek için hem dünya da hem de ahirette mutluluğu elde etmek için ALLAH'A yönelmen şart.

İstediğini, isteyip söyleyemediğini, gönlünden geçenleri anlatmak isteyip anlatamadıklarını hepsini görüyor ve doyuyo. Sadece kulunun ona dönmesini ve de secde etmesini istiyor.

Bazen der insan, neden Rabbim benim ona secde etmemi istiyor. İhtiyacı mı var? Bizim secde etmemize. Hayır hayır Rabbimin bizim secde etmemize ihtiyacı yok, aksine bizim ihtiyacımız var secde etmeye.

Hani bir ağaç susuz kalırsa ne olur kuruyup odun olur..İşte sende cehennem odunu olmak istemiyorsan eğer. Rabbine yönelip secde etmen gerekiyor. İyi insan olup doğru yolda ilerlemen gerek ki cehenneme odun olmayasın. Rabbimin bizim secde etmemize ya da ibadet etmemize hiçmi hiç ihtiyacı yok.

Asıl ihtiyacı olan biziz, söylediğim gibi ağaç sulanmazsa odun olur, ya aynı ağac sulanıp gübrelemesi yapılırsa ne olur.

O ağac yeşerir tatlı tatlı meyve verir, işte insan da bu ağaç gibi ALLAH'A yönelmese ibadet etmez ise secdeye varmaz ise cehennem odunu olur.

Ya da döner Rabbine aynı ağaç gibi, yaptığı ibadetle ALLAH'A yönelip yaptığı secde ile yavaş yavaş içinde ki iman kalbin de daha çok yer edinir.

Rabbine daha çok yakınlaşır, ona daha çok sevgi besler ise, ölümden sonra cehennem odunu olacağı yer de. Tatlı tatlı Cennet meyvelerinden, Cennet nimetlerin den umduğunu bulur.

Varsın bunca nimet, bunca güzellik varken cennette, gelsen de odun olma şu alev alev yanan cehenneme.

Gelde Cennete kavuş Rabbimin izniyle, komşu eylesin seni Hz.Muhammed'e. Rabbine dönmeyi bilir isen, Rabbimde döndürür seni yanlış olan cehenneme giden yoldan.

Daha sen odun olmadan kızgın, kızgın yanan cehenneme, seni kavuşturur Cennete onca nimete onca keyfe, asalete.

Hadi dön de kurtul cehennem ateşine odun olmaktan senle beraber daha çok yanmasın, daha çok alevlenmesin cehennem.

Senle daha çok güzelleşsin Cennet. Senle daha çok dönsün insan hak yoluna, belki sende ilham olursun başkalarına, belki sen de sebeb olursun cehennem odunu olmayacak insanlara.

Belki sende döndüre bilirsin bir kaç insanı, sende başkalarını doğru yola döndüre bilirsin, en azından bir kaçını yönelte bilirsin Rabbine.

Elbette seni dinleyen olacaktır belki sende sebep olursun onlara Rabbine dönmelerine, hadi ne duruyorsun hâla geç harekete, bak etrafına sen döndüysen Rabbine başkaları da dönebilir.

Başkaları da varabilir Rabbine, geç olmadan dönerler belki yanlış yoldan, cehennem odunu olmaktan kurtarırsın onları, vesile olda dönsünler cehennem ateşi daha çok alevlenmesin.

Aksine bunca günaha, hataya düşüp Rabbine dönen kullarını görsün cehennem ateşi. Cehennem ateşi günahlarımızdan değil de, ALLAH'A yönelmemizden ona secde etmemizden kızgınlaşıp çatlasın. Rabbim vardırsın her kolunu hak yoluna, tattırsın ona secde etme zevkini, bütün müslümanları bütün günahlarına rağmen merhamet denizin de boğsun.

En güzel nimetinden olan Cennete onca güzel nimete lezzete vardırsın her kulunu. Hadi Rabbinden iste de versin sana istediğini, ödüllendirsin onun için yanlıştan dönen kulunu.

Onun gönderdiği diyne yeniden saygı besleyip cami yolunu unutup tekrar bulan kulunu, elbet ödüllendirecek sadece biraz zaman, sabretmen gerek zamanını beklemen gerek. En doğru zaman da en doğru yer de Rabbim kavuşturacak seni en güzel nimete en güzel lezzete ve de en çok istenilen Cennete.

Cennete kavuşmak kolay da doğru yolda isen, Cennete kavuşmak kolay da hak edip, amel işleyip Rabbine döner isen.

Aklının bile alamayacağı, acaba ulaşır mıyım dediğin Cennet senin iki dudağını, iki gözünü, iki kulayını, bir de o nefsini durdura bilirsen, işte Cennet o zaman elin de olur ulaşılması daha çok kolay olur senin için.

İnsan Cennette Rabbine daha yakın olmak isterse, ağzını sıkı tutmalı, söylemek istediklerini Rabbin biliyor kimsenin bilmesine gerek yok, başkası hakkında ağzınla laf yapma, günahlarını alma boynuna, duyduklarını duymamazdan gel, gördüklerini sana haram olanları görmezden gel, birde nefsine engel ol ki daha yakın olasın Cennette Rabbine.

O zaman sever Rabbin, seni Cennete kavuşturmak için.

Bunca yaptığın fedakarlıklar, onlar için yaptıkların, bunca çabanın zahmetin boşuna olduğunu anlayacaksın, her seferin de her şeyin sonun da yine de seni yanlış anlarlar, bu yüzden yorma ağzını, yorma gözlerini, duymamazdan gel sana denilenleri, görmezden gel sana yapılanları, bunca çabanı değmeyecekler için harcama.

En güzel günlerini, ömrünün baharını değmeyecek şeyler için boşuna harcama, bütün zamanını bütün ömrünü Rabbi'nin öğrettiği İslam yolun da harcamalısın.

Cennete kavuşman için.

Cennet sandığın kadar ucuz değil, senin değer verdiklerin ama değmeğenler gibi değil, değer veriyorum dediklerin onlar ucuz ola bilir ama Cennet ummadığın kadar çok emek ister, hatrına bile gelmez onun bedeli.

 

Sanma Cennet ucuz her gelen giden kavuşamaz ona, bu yüzden Rabbine çok dönüp, daha çok ibadet etmen gerek, Cenneti istiyorsan eğer dünyayı bir tarafa atman gerekiyor.

Sadece gerektiğin de dön dünyevi şeylere, sadece Rabbine dönmen gerek, sandığın kadar ucuz olmayan cennet, aklının bile alamayacağı bir bedele değer olduğunu anlayacaksın.

Cennete kavuşmak sandığın kadar kolay değil, Cennete kavuşmak için dön Rabbine,var huzuruna da seni affedip kavuştursun, sana tüm lezzetiyle versin Cenneti.

Vara bildinmi Rabbi'nin huzuruna? Tada bildin mi huzurun da asıl lezzeti? Gerçek duygularını hissettin mi huzurun da? Ona dönmek istemek nasılmış anladın mı? Benim bunca anlattığım anlatmaya doyamadığım lezzete vardın mı?

Keşke dönsen Rabbine de varsan lezzete, tatsan sen de asıl mutluluğu huzuru, sen fedakarlık yapıp yorma kendini, iyi insan ol doğru dürüst ol ama kendini aciz görme bir kula karşı, acizliğin yalnız ALLAH'A karşı olsun, isteğini arzunu ondan istemek olsun, varma ALLAH'IN hiç bir kuluna yaradan varken hiç gidilirmi bir kula.

Hiç yarada'nın yarattığı kuldan yardım dilenir mi? Senin yaptıklarını görmeyen kul, bir de kalkıp sana yardım edecek mi sanıyorsun? Bilseydin eğer sana Rabbin den başkasının yardım edemeyeceğini, varmazdın ondan başkasına gitmezdin onun yarattığı kullarına, sadece ona karşı yapardın herşeyi Rabbini memnun etmek için çabalayıp harcardın bunca ömrünü.

Harcadığın ömrünü nerede harcadın, kime ya da kimler için? Sevdiklerin için mi? Yoksa seni sevenler için mi? Aslında böyle yaptıysan eğer, çok yanlış etmişsin hata etmişsin, senin bunca çabanı verdiğin emeği görmeyene hiç harcanırmı bir ömür.

Değer mi bir ömrü hem dünya da yakıp, hem de ahirette kendini yakman hiç değer mi düşün??

Aslında sen de istemiyorsun böyle olmak, hep çıkış kapısı arıyorsun, sana ilham verecek sana hiç beklemediğin bir anda yardım edecek birini arıyorsun, işte bunu okuyorsan eğer, demek ki hâla kalbin atıyor ve yaşıyorsun işte şimdi dene Rabbine dönmeyi, ondan af dilemeyi. Ondan istemeyi.

Emin ol ki Rabbim kendisine dönüp, yardım dileyen kulunu hiçmi hiç geri çevirmez.

Rabbin seni sevmiştir bu yüzden senin ona yönelmen için karşına böyle şeyler çıkarıyor.

Rabbin seni affedip ödüllendirmek istiyor, eğer sende gerçekten tüm kalbinle ona dönüp af dileyip artık ona yönelmeyi aksatmaz isen, işte o zaman Rabbim seni ummadığın güzellikler nasip edip ödüllendirecek.

SADECE VE SADECE RABBi'NE YÖNEL VE ONDAN İSTE HER NE İSTİYORSAN.

Rabbim seni hidayete erdirsin.

Rabbim seni doğru yola doğru insanlarla islamı daha çok sevdirsin, kalbine HZ.MUHAMMED imanı versin.

Rabbim seni hak yolundan ayırmasın, senin fedakarlıklarım boşunaymış dediklerin, bil ki onlar için seni ahirette en güzel afiyetler bekliyor bunu bil ve o güzel kalbin teselli bulsun, huzur bulsun.

Hadi güzel kardeşim kalbinin derinliklerin de saklanan imanın varya elbet bir gün çıkacaktır gün yüzüne.

Yeter ki sen iste ve yönel Rabbine, sen sadece inan Rabbim çıkaracaktır seni girdiğin dünyevi bataklıktan.

Rabbine karşı küçük de olsa bir sevgi var ise kalbin de, Rabbim seni bırakmaz nefsine, huzur verir gönlüne, ALLAH'IN huzuruna varmak da isteyin olacaktır elbet kalbine o nuru gönderen seni huzuruna bekliyor demektir.

Ondan girdi gönlüne o hefes, daha çok bilip daha çok ibadet edip daha çok dönmek istiyor kalbin, işte bu yüzden kalbine gönderilen o iman nurudur bunları yapmanı isteyen.

Hadi güzel kardeşim eğer buraya kadar okuduysan, bil ki Rabbin seni bir yerler de görmek istiyor, huzuruna varıp huzurun da huzur bulmanı istiyor Rabbim.

Bel ki sana ilham olmuştur, bel ki senin kalbine ışık olmuştur bu kitap, eğer kalbin de buraya kadar okuyup oluşmuşsa bir hefes, bil ki doğru yer de, doğru yolda doğru kitabı okuyorsun.

Rabbin senin huzuruna varmanı ondan af dileyip ona yönelmeni istiyor, çok zor değil Rabbin bir secde etmene bakar seni affetmek için sana asıl huzuru vermek için.

Ey güzel kardeşim Rabbim kalbini, ruhunu huzuruna gerçek mutluluğu bulacağın yere erdirsin,senin kalbinden geçenleri isteklerini hayatına geçirsin,sana senin bile inanmadığın duana da istemeyip huzuruna varıp dilemediğin, güzel günler nasip edecek.

Yeter ki sen sadece ondan iste, ey güzel kardeşim Rabbim hayatın da sana ummadığın güzel hayatlar nasip etsin, senin kalbini huzurun da teselli etsin, seni senin bile inanmakta zorlanacağın lezzet alacağın duygularını dibine kadar hissedeceğin en güzel günler nasip etsin.

Rabbim sana huzurun da huzur versin, seni de bundan sonra huzuruna kabul ettiği kulların dan eylesin.

Rabbim seni üzenlere fırsat vermeyecek sen kalbini onun huzurun da teselli et.

O sana teselli bulacağın sabrı huzuru verecektir, huzurun da, sadece bütün içten kalbinle, kalbin de dolan imanınla inan RABBi'NE .

Ey güzel kardeşim, bundan sonra ki bölümde görüşmek dileğiyle eğer bu bölüm sana birşey katmışsa emin ol ki doğru yolda doğru kitabı okuyorsun dur.

Rabbim seni hidayete erdirsin, bundan sonra ki hayatın da seni doğru yoldan şaştırmasın. ALLAH'A emanet ol, ona emanet ol ki hiç kimse ya da hiç bir şey sana zarar vermesin sana Rabbim seni kuruması altına alsın.

Senin o güzel yüreğine dert vermez RABBİN. Sen yanlıştan döndün Rabbine, senin mükafatın daha çoktur huzurun da. Seni yaptıklarını görmeyene senin çabanı küçümseyeni düşünme sen, sen Rabbine yöneldiğin anda hepsini ona bıraktın.

Rabbin onlara verecektir cezasını, senin kalbin teselli olsun yeter ki huzurun da, kimse dert olmasın sana artık bundan sonra ahiretin için çalış, hiç durma dan islam için çabala bel ki sen de döndürürsün başkalarını.

İlham olursun onlara da, dönerler Rabbine onlar da huzur bulurlar huzurun da, teselli bulurlar kalplerine ona secde ederek. Rabbim sana daha çok nasip etsin, ona karşı senin secdeye varmalarına daha çok ömür versin, sen de daha çok var huzuruna.

Rabbim tüm benliğinle kurusun seni muhafaza etsin seni herkese karşı. Kal uzun ömürlü sağlıklı huzurlu Rabbine vardığın secde edeceğin güzel günlere daha çabuk varasın.

Her zaman dediğim gibi, her zaman demeye de devam edecem.

"DERDİN NE OLURSA OLSUN UMUDUN HEP ALLAH OLSUN."

Hayatın da önceliğin hep.

"ALLAH'I ANMAK, O'NA YÖNELMEK, O'NA SECDE ETMEK OLSUN."

Sakınmı, sakın Rabbin den başkasına boğun eyme, Rabbin

Loading...
0%