Yeni Üyelik
5.
Bölüm

Hayal ve hayat

@bir_dua

Hayatta yaşanılanlar bazen çok ağır gelir insana.nÇıkacak bir sokak ararken daha çok çıkmaza girer yöneldiği her yol.

Bilseydi Rabbine yönelmeyi öyle girmezdi bilmediği çıkmaz sokaklara, yönelmezdi emin olmadığını dar yollara. Başlardı hayatına hayallerle yön vermeyi küçüklük hayali büyümek olur.

Gençlik hayali okuyup iş sahibi olmak olur. Yetişkin hayali bir yuva kurmak olur.

Rabbim nasip eder, en sonun da yuvayı kurar. Bu sefer çocuk olur hayali. Rabbim onu da verir kuluna.

En önemli isteyi hayali ve arzusu yaşlılıkta kimseye muhtaç olmamak olur, isteğini hayalini ALLAH'TAN istemeli.

Kimsenin yardımına ihtiyaç duymamak için, senin onlara olan muhtaçlığın da burun kıvırmalarına muhtaç etmeyecektir Rabbim.

Eğer sen de ona yönelmeyi ondan istemeyi bilirsen.

O da olur Rabbimin izniyle istediğin olacak, sana istenilen verecektir.

Rabbim şükreden kulunu ona yönelen kulunu hiç kendisinden başkasına muhtaç eder mi?

Muhtaçlık yalnızca ALLAH'A karşıysa güzeldir.

İnsan bazen Rabbim bana bunca nimeti neden veriyor?Bu günahkar kuluna neden Rahmet ediyor? diye düşünür.

Neden versin ki,tabi ki seni sevdiği için,kim sevdiğine istediğini vermez ki.

Rabbim seni seviyor da ondan veriyor bunca nimeti.

İnsan işte, ister de ister şükretmeden Rabbini razı etmeden ister.

Dünyaya, dünya heveslerine daldım demeden ister, dünyada ki her şey dünya için güzel, insan doğru yada yanlış demeden, benim istediklerim hakkım da hayırlı mı, değil mi? demeden ister. Acaba doğru şeyimi istiyorum Rabbimden, o'nun memnun olacağı şekilde mi, onun razı olduğu durumdamı istiyorum demeden.

İnsan bu hayatına yeni işler ister, yeni arkadaş arzular, yeni hayaller kurup daha çok şey ister, acaba hayalimde kurup hayatıma ortak olmaları için. Rabbimden istediğim şeyler hakkımda hayırlımı değil mi? bilmeden ister.

Ama Rabbin biliyor hakkında neyin en hayırlısı olduğunu ama sen bilmeden daha çok istiyorsun elindekilere şükretmeden.

Sana bunca şeyi verenin bir gün hayatından hayallerinden alma gücüne sahip olduğunu bile, bile şükretmiyorsun ve daha çok istiyorsun.

İnsan hayatına ne kadar az insan alırsa daha çok mutlu olur, seçtiği yolunda daha dikkatli olur, ama insan bu her önüne geleni alıyor hayatına. Acaba doğru seçtiğim kişi mi? emeden.

O yüzden hayatında yer verip hayaline ortak ettiklerine dikkat et.

Doğru seç! Rabbinin verdiği ömrü hayatını seni hak etmeyen insanlar için harcama, hayalin de yer versen de hayatın da yer verme.

Herkes hayal kurar isteklerini, arzularını, başarmak istediklerini, hayatına geçirmek için hayal kurar, ama bir hayal uğruna, çürütülen hayatlar yaşıyoruz.

Hayatı yaşamak akışına bırakmak yerine, Rabbinin çizdiği kadere uygun yaşamak yerine, hayal kurar insan anı yaşamadan, sevdiklerine sıkı sıkıya sarılmadan bir bakar ki geçmiş her şey.

Layıkıyla yaşayamayıp kaybettiği ömür, sevmeden kaybettiği sevdikleri.

Bu yüzden üzülür insan, keşkelere daha çok yer verdiği yolu seçtiği için, üzülür ve canı yanar, aslında seni asıl huzurdan, hayattan, açıkçası herşey ve herkesten, uzaklaştıran yaşadıkların değil.

 

İnanmadığın, duanda yer vermediğin, Rabbine yönelip istemediğin hayallerindir.

Rabbine, yönelen duasında hayallerini kalpten isteyen geri çevrilmez bilmez misin.

Sen bütün kalbinle Rabbinden iste.

Hem isteklerini, hem hayallerini hemde sevenlerin için istediklerini, onları düşünüp arzuladıklarını Rabbinden iste. Rabbim nasip etmeyeceği hayatı hayal ettirmez bilmez misin?

Senin kalbine koymaz ve isteme hevesi uyandırmazdı sende. Bu yüzden kalbinden gelen dualarınla, hayalini gerçeye çevir.

Ama doğru seçtiklerinle.

Hayattın da hatta hayallerinde yer vermeye çalıştıkların bir gün yanıltır seni. Bazen bunlar böyle miydi? dedirtir insana.

Ama insan işte, bazen kendisi de yanılır, karşındakini düşünmeden. Kırdım mı? demeden, öylece kendi kendine böbürlenir.

Sanki hayat onun muş gibi, herkes etrafında pervane kimse onu bırakıp gitmeyecek miş gibi.

Acaba dönüp bakıyorlarmı yanında duranlara, bunlar neden hayatım da diye, işte insandır bu, etrafına bakmadan yaşayan çok insan var.

Acaba bu kalabalık niye demeden, benim için mi ya da sahip olduklarım için mi? yanımdalara demeden. Düşünmeli insan hataya düşmemek için, bir daha hayal kırıklığına uğramamak için, bir daha sevdikleri tarafından sarsılmamak için, işte bunun için sakın mı sakın sen böyle olma.

Ne hayatta ne de hayalde, kimseye ne üstün görün nede daha çok şeye sahibim de, her şey en çok Rabbim de var.

Kimse kimseden üstün görünmeye çalışmasın üstünlük ve büyüklük sadece ALLAH'A yakışır.

Ya da kendileri büyük görüp küçümsedikleri vardır, ezdikleri her fırsatta devirmeye çalıştıkları vardır, sen sen ol kimseyi ya da hiç bir şeyi küçümseme devirmeye çalışma kimsenin umuduyla oynama gün gelir küçümsediklerin devirdiklerin, umutlarını kırdıkların için, aklının alamayacağın bir bedel ödersin.

İnsan bazen ihtiyaç duyar sevdiklerine yada üzüp bir daha ulaşamadıklarına, Rabbinden tek dileyin kim senin kalbini kırmamak, kim senin umuduyla oynamadan bir hayat sürdürmek olsun, seni kimseye muhtaç etmesin, bu yüzden sen muhtaç oldukların için Rabbine yönel.

Sana da ihtiyaç duyacak çok olacak hayatın da. Senin kapını çalan sana ihtiyaç duyan çoktur belki, sen yönelt onları Rabbine, kimse bu hayatta kimseye muhtaç değildir muhtaçlık duyduyumuz bir ve tek ALLAH'tır.

İnsan bazen ihtiyaç duyar bir dosta ya da arkadaşa sonuçta dünya bu dinlenin de gideceğin de yoksa dünya da işte o zaman geçinilmez olur.

Zindan olur sana dünya, senin de çalacağın çalmak istediğin kapı vardır, ya sana açılmasa bu kapı ne de olsa insan bu.

Bu yüzden çaldığın kapılara dikkat et, dost dediklerine arkadaş değip gittiklerinde sonuçta insanoğlu, kapısının çok çalınmasını sevmez, yani o nefsine esirdir aslında, ne zaman ne yapacağı hiç belli olmaz.

Ama Rabbinin kapısı öylemi sanırsın bir secde etmene bakar Rabbin.

Rabbine yönelen, bütün kalbiyle inanan, öylemi sanırsın. İnsanlar gibi geri mi çevrilir reddeder mi sanırsın? Hayır geri çevirmez red etmez Rabbim seni.

Rabbim kapısını çalıp istediğin şeyi ya bu dünya da ya da ahirette mükafatını verecektir sana.

Sen gönlünü ferah tut.

Hayat bu, insanı karamsarlığa sürükler. Bu yaşanması gereken ama hiç bir anlam hissettirmeyen dünyada.

Doğru yaşa ki incinip kırılmayasın, çok insan tanırız hayatımız da o yüzden bir insanı eleştirmeden önce kalbine ve düşüncelerine yaptıklarına değilde arzuladıklarına neler istediğine bak, öyle tanırsın insanı hayatta hep yanıltırlar insanı.

İyi görünüp kötülük besleyen, samimi görünüp içinde fesatlar döndürenler de vardır.

Bu yüzden insan ne arzularsa gerçeğin de kalbinde de o vardır.

Hayatta iyisi ve kötüsü, hep denklik içindedir, iyilik döner dolaşır en güzeliyle bulur seni.

Ama kötülük nerede karanlık, bataklık varsa, oraya çeker nefse esir insanı, Rabbine yönelmeyeni kalbini karartıp nefsine esir olanı elinden alır götürür hayat, bataklık tarafına.

Ama seninde iman varsa kalbinde, Rabbin yöneltmez yönünü, ne dünyanın bataklık yönüne ne de engebeli dar hayallere, daldırmaz nefsini olmayacak isteğine, arzuladığın hayatına kötü bulut değdirmez üstüne.

Hayalin, kalbinden geçenler, hayatın olur gün sonunda.

İstediklerin, vazgeçemediklerin vardır nefis seni zorlar karanlığa sürükler kalbini, bütün kapıları kapatır kalbine artık ulaşamasın.

İşte bu gene nefistir, oyuna gelme, olmaz der, zor der, sen başarıp yapamassın der ama sen vazgeçme hayalini duanda istemeye devam et, dua'ya sarılan gönlün, elde edemeyeceğin hayat yoktur.

Seni üzen çoktur kalbine hançerler saplayıp kanatan sıkıntıyla donatanlar çoktur etrafında.

Sen aldırma onlara Rabbin seninleyse o seni kurur onlardan.

Kalbini daldırmaz dünyevi isteklere, gönlünü karartmaz hayata karşı, seni sen yapar, seni ne insan olan özünden döndürür ne de kötü şeytan kılıklı insana dönüşmene izin verir.

Seni hayal kırıklığına uğratıp gönlünü daraltan, kalbini sıkıntıya sukan şeylere karşı seni kurur Rabbim.

Hayat bu geçer her şey, elbette kalbini daraltan Sıkıntı elbet bir gün bitecek, üzülen mutlu olacak.

Kaybolan ve özlenen bir gün geri dönecek.

Hayaller bir gün gerçek olacak.

Hayallerin hayatın, isteklerin, arzuların bir bir gerçek olacak. Hayatına eşlik edecek sen sadece Rabbinden iste ve sabret, sabretmek herkese nasip olmaz.

Rabbim sana nasip etmişse eğer, işte o zaman gülümseme doğsun yüzüne, kalbin o zaman aydınlansın, çünkü Rabbim seni seviyor, sana hayata karşı sabretme gücü veriyor.

Sen de Rabbinden iste, hayalleri'nin hayatına dönüşmesi için sabret. Sabır imandan gelir. İman varsa kalbin de sabır imtihan gelir sana. İmtihan dediğin sabredip Aşkı elde etmektir.

Bu yüzden imtihan aşktır aşk ise ALLAH'tır.

Sende sabredip hayat imtihanından alnının akıyla çık ki, Rabbim seni daha çok sevip nimetlemdirsin, sana daha çok sabredip imtihana karşı dayanma gücü versin.

Rabbine dönde iste, senin hayatına yön verip, seni doğru yola iletecek odur.

Yeter ki sen dönde iste.

Sen istedikçe Rabbin verecektir, yeter ki sabredip iste.

Rabbim sabredip isteyen, arzularını ona yönelip duayla ondan isteyen kulundan eylesin bizleri, hepimizi hak yolundan şaşırtmasın.

ALLAH'I anan kalbe ne bir kötülük nede bir vesvese karışmaz ALLAH'I anan kalbi ALLAH kurur.

Rabbim doğru yol dan şaştırmasın onu anan bu kalbi ona yönelen bu aciz ve günahkar kulunu, bu dünyada kimseye muhtaç etmesin, kimsenin merhametine bırakmasın.

Bir daha uymayalım vesvese veren şeytana, ona teslim etmeyelim kalbimizi.

Gerçek sahibimize teslim olalım, ona yönelelim sadece ondan isteyelim her isteyimizi, Sadece o verebilir hem dünya hayatı hem de ahirette cennet bahçelerini.

Rabbim den isteyelim ki versin.

Sen Rabbine yönel göreceksin kalbinde ki imanın nasıl huzur ve mutluluk getirdiğini .

Rabbim doğru yolda ayrılmayan ona inanıp ona yönelen kullarından eylesin, Rabbim kalbine hidayet, gönlüne ferahlık versin...

Hayalleri gerçeğe çevirmeye çalışırken, asıl hayattan kopacağını bil. Zaman aldığın nefesten ibarettir, verdin mi geri gelmez.

Bir hayal uğruna çürütülen hayatlar yaşıyoruz, hayatınıza yeniden bir sayfa açın. Sevdiklerinize sımsıkı sarılın, bugün var olan, yarın olmaya bilir. Son pişmanlık seni üzmekten başka hiçbir şey katmaz sana.

Hayat sandığını kadar uzun değil.

Rabbim ömrünü ilme adağanlardan eylesin.

 

 

 

 

 

🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃

 

 

 

Loading...
0%