Yeni Üyelik
2.
Bölüm

Unutma

@bir_dua

Unutmaya çalışır insan, ona yapılanları, yapılan bunca yanlışı, görmez den gelinen haykırışı, unutmak istesen de hep hatırlatan, unutmana engel olan var hayatın da. Seni kıranı her seferin de düşüreni unutma diyen çok olacak etrafında.

 

Sen hiç dinler misin onları, senin onlardan farkın, yüreğine, kalbine sarılışında. Rabbine yönelişinde. Sana yapılan bunca yanlışı Rabbine bırakman ve ona havale etmen. Seni ne yarı yolda bırakıp güvenine ihanet edecek nede yüz çevirecek değildir Rabbin.

 

Seni dualarınla dinleyen, isteklerine cevap veren, seni bazen imtihan eden ama her zaman, her günün sonunda, o kalbine vereceği huzurdur. İmtihandan çıkardığın da sadece sabretmek ve doğru yolda Rabbinin emrettiklerine uyarak, kendi yolunu gönderdiği dinde

 

kitapta, namazda açıkçası İslam'da bulacaksın asıl huzuru, orda Rabbinin emrettiklerinde bulacaksın.

Senin Rabbine bıraktıkların sana mükafat olarak geri dönecek, senin ALLAH'A havale edişin onlara en büyük ceza olacak. Seni her seferinde kıranlar, üzünler yanlarına kalacak sanma, senin yanın da bildiklerin senin en yakınım dediklerin seni bırakalı çok oldu, sen farkına varmadan. Sen onlarla daha çok zaman geçirmeye çabalarken seni bırakmışlar da sen anlayamamışsın.

Aslında sen kardeş dedin onlara, yarı yolda bırak demedin ki. En yakınım beni asla bırakmaz dedin, hani nerde onca ettiğin laflar nerde onca çabalayıp tutmaya çalıştıkların.

Hayatım da biraz daha kalsın dediklerin, hiç değiyor mu? düşün, bunca çabana bunca çırpınışına.

Bilmelisin kimse seninle kalmaz, kimse sana yoldaş olmaz. Unutma her şey, herkes bırakacak bir gün kimi yarı yolda, kimi çukurun dibinde, kimi okyanusun ortasın da ama o Rabbin, her seferin de tövbe etmen de, seni affetmesin de, seni asıl huzura, mutluluğa ulaştıracak.

Ahirette cennette akan o güzel kokulu ırmaklara. Rabbine yönel ve sadece doğru yolu kendine belirle.

 

Senin yanında sandıkların seni tek başına bırakıp gitmişler bile. Sen hayatın dan gitmek isteyene dur deme, giden zaten gider sen ne kadar çabalasan da gidecek, gitme desen de gidecek.

Hayatına girmek isteyene, sana gelmek isteyene de git deme, sana gelmek isteyen sen git desen de gitmez, bu yüzden çabalama kimseyi ne hayatına almak için nede hayatından çıkarmak için gelmek isteyen gelir sana. Gitmek isteyen tutmaya çalışsan da gider zaten.

 

Kendini yalnız sanma Rabbin seninle. Rabbin yanında ya farketmezsin varlıklarını, yokluklarını.

 

Tek başınayım, unutuldum, terkedildim, yanlız kaldım sanırsın ama gören, duyan herşeyini, herşeyinle bilen gören var.

Senin onlara ihtiyaç duyduğun anlarında herkes meşgul numarası yapar, aslında hiç kimse meşgul değil sadece öncelik verdikleri vardır ve sen onlar arasında değilsin de ondan.

Ama sen hiç unutma bunu, hayatta senin önceliğin hep ibadetin, namazın ve kuran'ın olsun sana geride kalanlar bunlar olacak. Aradıkların değilde Rabbin için çabalayıp yaptıkların sana eşlik edecek hayatında.

Belki insanların öncem dedikleri değilsin belki haksız oldukları ortam da olmak istemiyorlar, başarılı dürüst ve Rabbine inananın yanında durmak istemiyorlarsa sen ne yapabilirsin, seni yalnız bıraksalarda unutma Rabbin seni yalnız bırakmaz.

Bütün kapılar kapandı yüzüme dersin. Rabbin sana daha güzel kapılar açar. Yoruldum, boğuldum dersin Rabbin sana nefes bahşeder. Unutma Rabbin herkesten, herşeyden daha yakındır sana.

Aslın da sana da bazen unutmak, unutulmak güzel geliyor. Sevmediğini ya da seni üzeni, seni hayal kırıklığına uğratanı, sana yaşatılanları sende unutmak istiyorsun.

Umutlarını, kanatlarını kıran çok oldu, her kalktığında düşüren, her başardığın da darbeği vurup sabote edenin vardır etrafında ama sen vazgeçme inan kendine başardığın günlerinde yanında duran çok olacak, gülümseyip sevimli durmaya çalışan çok olacak, halbuki düşüşün de elini tutacak kimin, kim sen olmaz dünyada. Unutma Rabbinin kapısını çalmasını öğren, o kapı bütün kullarına hep açıktır, çalmadan da içini dökebilirsin gönlünden geçenleri anlatacak kelimeler bulmasan da, o senin içini de, dışını da senden daha iyi bilendir. Sana senin şah damarından daha yakın olandır.

Bu yüzden dayanma kimseye seni sen olduğun için değilde, senin sahip olduklarına göz diktikleri için yanındalar.

Eğer kıskanmak yerine örnek almayı bilselerdi önce ALLAH'IN elçisi ve kulu olan bize önder olarak gönderilen Hz Muhammed sav. efendimizi örnek alırlardı, onun hadislerine bakıp onun yöneldiği yolda yol alırlardı.

 

Bu yüzden üzülme ne kadar üzülsende boş çünkü bir ağlayışıma bir gözyaşıma değermi dediklerinin cezasını verecektir Rabbin. Senin cesaretini toplayamayıp kızamadıkların var ve Rabbin görüyor onları, bilmen gerek gözyaşına sebep olanların hesabını en çetin şekilde soracaktır Rabbin.

 

Bazen arkasına dönüp bakar insan nereden geldiğini unutmamak için, Rabbine yönelmeyi aksatmamak için.

Geçmişte yaşadıklarını iyi bilki aynı hataya bir daha düşme, nereden geldiğini unutma ki dönüp gideceğin varmak istediğin yeri unutmamak için.

Sen yinede unutma geldiğin yeri, neyden yaratıldığını ergeç geri döneceksin Rabbine. Geldikleri yere yaratıldıkları topraya bir gün muhtaç olacaktır her insan.

Unutma sadece Rabbine yönel sen nerdeysen o orda her yerde, hep seninle, herkesi herşeyi gören duyan var. Bazılarını yaşananları azda olsa unutmak iyi gelecek sana ama Rabbine yönelmeyi sakınmı sakın unutma.

İnsan huzur bulduğu yerin yolunu hiç unuturmu.

Hayat işte unutmak gerek bir şeyleri, unutmak olmasaydı bünyemizde ne olurdu şu yorgun gönlümüzün hali. Unutmak olmasaydı ne olurdu şu dünya hevesin de boğulan bedenin hali. Ne olurdu bilinmez ki, öylece üzüle üzüle eriyip giderdik belki.

Hayat zordur aslında, yaşamak isteyene,hayal kurup peşinden gidene, yada mutluluğu kaybetmiş bulmak isteyene zordur hayat. Bir yerlere varmak isteyene varamayıp pes edene hayat zordur.

Belki bu yüzden vardır bünyemiz de unutmak, belki bunca zorluğa katlanmayacağımızı bildiğinden Rabbim vermiştir unutma'yı bedenimize.

Unutmak güzeldir.

Unutmalı insan gideni, kırıp dökeni, arkasına bile bakmadan dönüp devam etmeli hayatına. Ne dünde kalmalı, ne bugünü dün için batırmalı, nede yarına varmadan yarın için kaygılamamalı.

Hayat devam ediyor sen gideni unutmadan, hayat devam ediyor sen anı yaşamadan.

Artık unut gideni yada sana yapılanları hayat devam ediyor sen de hayatına devam et.Derdimde gidecek aradım gönlüm ferahlansın diye

Ama sonradan anladım gönül ancak ve ancak ALLAH'IN huzurun da ferahlanır,huzur bulur.

Rabbim sana kendini unutturmasın. Rabbim seni üzenin verdiği acıyı gönlünü dert etmesin. Rabbim seni kıranların sende bıraktığı çatlaklara yaralara merhem şifa yollasın Rabbim seni tüm kötü insanlardan kurusun.

 

Rabbim seni seviyor gibi yapıp aslında sevmeyenin şerrinden oyunundan kurusun. Rabbim seni üzmeye devirmeye çalışanlara fırsat vermesin. Sen yönel Rabbine izin vermesin onlara bunca kötülüye karşı seni korusun, bunca fesatçının fesadından sakındırsın seni, bırakmasın ne onların merhametine ne de onların adaletine.

Haydi dön Rabbine de kurtul bunca dönen tilkilerin oyunundan, kurtul sana zarar vermeye çalışanlardan, senin de Rabbin yanın da.

Rabbin senleyse eğer kim senin ağağına taş ya da gözüne yaş değdirebilir ki. Rabbim kurur seni herkese herşeye karşı, yeter ki sen de dönmesini bil, sadece Rabbinden iste yardımı muhtaçlığın yalnız Rabbine olsun ki, Rabbim yardım etsin sana.

ALLAH sevdiği kulunu hiç bırakırmı başka kullarına, bırakırmı onların merhametine. Bırakmaz Rabbin seni onlara, hadi dinle beni gel beraber dönelim Rabbime, beraber isteyelim yardımı, dönelim ki merhamet edilsin bizlere, dönelim ki kavuştursun yaradan en güzel günlere.

Ne duruyorsun hala bir şüphen mi var. Şüpheye yer verme kalbin de, şüphe düşer ise kalbine kim döndüre bilir ki seni Rabbine.

Ona karşı saygı beslemeli her şeyini her şeyinle bilene ona bırakmalı insan kendini, öyle yapıp tüm kalbinle inanır isen Rabbine, kimse döndüremez seni gitmek varmak istediğin yere kimse engel olamaz sana.

Sen istersen Rabbine dönmeyi kimse alı koyamaz seni huzurundan, kimse seni kandıramaz Rabbine olan imanından, iman varsa kalbin de Rabbim imkan da verir her şeyine, hayatını daha kolay kılar, sana her zorluğunda imkan verir eline, seni kimseye muhtaç etmez senin kimsenin kapısına gitmene izin vermez.

Eğer gerçekse kalbinde ki iman, işte o zaman bulursun kendini Rabbinin huzurun da varmak istediğin yer de, işte o zaman ulaşırsın en güzel günlere.

Rabbim seni hep mutlu eder her istediğin de her duan da geri çevirmez seni, eğer düşmüş isen sevilen kullar arasına, sana senin bile inanamayacağın huzur, mutluluk verir her zorluğa rağmen herkese rağmen, seni ödüllendirir sadece tüm içten gelen duygularınla iman besle Rabbine.

Hadi dönde kavuş bunca nimete en güzeliyle Firdevs Cennetine, en güzel Cenenttir o varmak isteyene. Kapısı hep açıktır eğer dönmüş isen Rabbine bil ki sen de vara bilirsin cennete...

 

Loading...
0%