Yeni Üyelik
4.
Bölüm

4. Bölüm

@biraz_deliyizz61

Yeni bölüm geldi iyi okumalar lütfen yorum yapın😁😁😁

 

(Enes’ten)

 

Papatya toplamaya ormana girmişti bende konuşurum diye peşinden gitmiştim adım sesleri mi duymuş olacak ki bana döndü

Bana “ beni mi takip ediyosun” dedi.Sakin ol seni takip etmiyorum beni dinlemeni istiyorum beni bir kere dinle dedim.

tamam anlamında başını salladı beni dinliyeceği için sevinmiştim olanları anlatmaya başladım oldukça şaşırmıştı cesareti mi toplayıp beni affedebilecek misin “boncuk gözlü” lütfen affet çok özür dilerim dedim.

 

Boncuk gözlü dedim diye kızar sanmıştım ama tepki vermemişti şaşırmıştı sanırım birden” affettim “deyince heycanla beni büyük bir yükten kurtardın boncuk gözlü teşekkür ederim dedim. Mutlu olmuştum beni affetmişti sonunda birden Akın abi çağrınca yanımdan koşarak gitti arkasından baka kaldım kafamı sallayıp “ kendine gel Enes sadece seni affetti hem hala sana haram fazla bakma diye kendimi ikaz ettim” ve bende Mehmetlerin yanına gittim.

 

Eve gelmiş namazımı kılıp yatağıma uzanmıştım onlar sayasinde hepimiz namazlarımızı düzenli hale getirmiş ve harama daha çok dikkat ediyorduk onlara büyük bir teşekkür borcumuz vardı.

Aklıma Şeyma gelince istemsiz sırıtmaya başladın ne ara gönlüme yerleştin be boncuk gözlü.

 

      💙 

 

(Şeyma)

 

Annemin bana seslenmesiyle yatağımdan çıkıp bonyoda elimi yüzümü yıkadım yaşmağımı başıma takıp mutfağa indim.Annem’e yardım edip sofrayı kurdum yemeği yedikten sonra sofrayı kaldırıp anneme “biz kızlarla mahallede dolaşıcaz” dedim.

 

Annem” tamam kızım dolaşın sizi soruyolardı zaten geldiler ama yüzlerini göremedik diye kızım şu böreyide Hayriye teyzene götürüverin.

 

Anneme tamam deyip kızları bizim eve çağırdım ve odoma çıkıp siyah eteğimi üstünede krem rengi kazağmı giydim kıyafetime uygun da bir şal taktım.

 

Kızlarla börekleri bırakmak için Hayriye teyze’nin evine gidip kapıyı çaldık “Hayriye teyze benim Şeyma yanımda da arkadaşlarım var börek getirdik sana”dedim.

Hayriye teyze “Şeyma kizum sen misin kapı açuktur gelin uçeru” dedi mutfağa gidip börekleri bırakıp Hayriye teyze’nin yanına geçtim.Kizum nasılsunuz bitti mi okulunuz dönduğuz mı temelli diye sordu.

Gönül “döndük teyzem sen nasılsın görüşmeyeli diye sordu .

Biraz daha oturup Hayriye teyze’nin evinden çıkıp komşuları gezdik şimdide eve gidiyordum.

Kevser”kızlar ben yanlış mı görüyorum yoksa şu bizim Fadime teyze mi?” Gönül ve Sevdayla Kevser’in dediği tarafa döndük ve Fadime teyzeyi gördük .

Kevsere dönüp keşke yanlış görseydin ama Fadime teyze ve bize doğru geliyor.Sevda anlamayarak “kim bu Fadime teyze neden bu kadar korktunuz” tabi Sevda bu mahallede oturmadığı için bilmiyordu başına gelecekleri

Sevdacım Fadime teyzeye yakalandıysan geçmiş olsun secelene kadar sorar onu geçtim bu kadının lakabı çöp çatan Fadime yani elinden nadir kurtulan oluyor gördüne birini ayarlayıp evlendiriyor.

 

Sevda şaşkınca yüzüme baktı “ne demek evlendiriyor saçmalamayın ya deli mi bu kadın”Gönül “üzgünüm Sevda ama ben kadından kurtulmak için abimi öne attım ve abim şuan nişanlı ve nasıl kurtuluruz bilmiyorum.

 

Fadime teyze yanımıza gelip kızlar ne zaman dönduğuz benum biye haberim yok dedi.

Fadime teyze yeni geldik dedim. Sorularını hızlıca sormaya başladı okul bitti? Kaç yaşındasınız? Abin nasıl ?görüştüğünüz var mı?...daha birçok soru.

 

Sorularına mecbur cevap verdik Fadime teyze “e madem okul bitti evledirim ben sizi kızlarım dedi.

Hep birlikte yok Fadime teyze dedik. Hemen hem benim abim daha evlenmedi önce o evlensin bakarız hem biz şuan evlenmeyi düşünmüyoruz .

 

Fadime teyze öyle olsun ama sana görücü var Şeyma istemeye gelecekmiş haberin olsun dedi.Ben şoka girmişken arkadan tanıdık bir ses geldi.”Ne görücüsü kim Şeymayı istiyomuş” diye bağırdı bu ses Enes’in sesiydi.

 

Fadime teyze “uşağum siz nerden cıktuğuz hem napacasın sen kim istiy diye seni ne ilgilendiriy”dedi şoktan çıkıp Fadime teyzeye sinirle “kim istiy beni kim dizeceğum oni kurşuna hangi cesaretle istiy benum gelduğumi daha yeni biliyler nerede gördi de istiy”sinirden şive yapmıştım”

 

ne demek istiy ya ne demek” .Fadime teyze orasını ben bilmem kizum deyip kaçtı.

Kızlar sakin ol Şeyma sen istemisan kimse zorla verecek değil seni sakinleş biraz dediler.

 

Öksürük sesi gelince arkamı döndüm sinirden Enesleri burda olduğunu unutmuştum.Enes’ e dönünce içim bir tuhaf oldu ama sinirden diye düşünüp

“siz bir şey mi diyecektiniz?” dedim .

 

”Enes sinirli duruyordu ona neydi ki beni istiyceklerinden” Enes telefonunu uzatıp” numara mı kaydet istemede sorun çıkarırlarsa ararsın polisim ben “dedi” şaskınca ona baktım zor ders çalışan Enes polis mi olmuştu “.Sen polis mi oldun ?dedim.Enes’in yüzünde bir tebessüm oluştu ve “evet polis oldun sayende dedi.

 

Birden araya Sevda girdi “ ne münasebet niye seni arayacakmış hem sanane istemeden” dedi.Mehmet Sevdanın sözünün üzerine” ne herşeye karışıyorsun sana mı verdi numarayı ne herşeye atlıyosun bücür”dedi.

 

işte bunu demiyecekti Sevda boyuyla ilgili bir sözlere asla katlanamazdı .

 

Sevda sinirle Mehmet’e dönüp”bağa baksana sen bağa bücür mü dedin he bücürmüş sen kendine bak öküz”dedi.

 

Araya girip Sevda tamam yardım etmek istemiş biz eve gidelim hayde deyip kolundan sürükleyerek eve doğru yürümeye başladık .

 

💙

 

Kızları uğurlayıp eve doğru yürüdüm.

 

Eve gittiğimde annem kızım kızma seni istemeye geliyorlarmış geri çevirmedik istemezsen vermiycez deyince “anne ne diyorsun sen bana niye sormuyonuz tabiki istemiyorum” dedim.

 

Annem tamam kızım vermeyiz seni kızımız istemiyo deriz dedi sinirle anne tamam daha fazla konuşmayalım yoksa hiç iyi olmayacak ben namaz kılmaya odama çıkıyorum deyip hızla odama çıkıp seccademi serdim ve namaza durdum .

 

Beni istemeye gelmişledi kızları çağırmadım nasılsa vermiyceklerdi istemiyorum zaten annem bana mutfağa gitmem için işaret edince gidip kahveleri yapıp servis etmiştim şimdi ise oturuyorduk abimde sinirliydi annemlere niye izin veriyorsunuz gelmelerine diye.

 

Babam bu kadar zahmet ettiniz ama kızımın gönlü yoktur kusura bakmayın dedi.

İsminin Halil olduğunu öğrendiğim adam” ne demek gönlü yok biz boşuna mı geldik zamanla gönlü olur verin siz kızı” dedi.

 

“NE DİYODU BU ADAM BE ZORLA OĞLUNA ALACAK BENİ MANYAK MIDIR NEDİR İSTEMİYORUM DEDİM HALA GÖNLÜ OLUR VERİN DİYOR YA” babam kızım istemiyor onu zorlayacak değilim Bora oğlumuzada zahmet verdik ama kızım istemiyor oğlum seni kusura bakma dedi

 

.Bora denen çocuk ne demek istemiyor diye bağırıp üzerime doğru yürümeye başladığında abim araya girdi “yavaş gel aslanım kardeşim seni istemiyor şimdi baş git yoksa polis çağrırım tıkarlar seni nezarete dedi

 

.Bora”bu iş burda bitmedi görüşücez”deyip ailesinide alıp evden çıktı abim bana dönüp geçti prensesim deyip bana sarıldı babam kızım iyi misin keşke izin vermedim gelmelerine dedi.

 

Odama çıkıp kızlara olanları anlatmıştım bana kızmışlardı bizi niye çağırmadın o hatsize haddini bildirdik dediler.

 

Namazı mı kılıp yatağıma geçtim ama aklım hala Bora deden adamın “bu iş burda bitmedi görüşcez “demesinde kalmıştı ne demek istemişti bu beni biraz korkutuyordu o sırada telefonuma bildirim gelmesiyle elime alıp kimden geldiğine baktım.

 

Enes:Bir sorun çıktı mı merak ettim.

 

Ben:Çok bir şey olmadı küçuk tartışma oldu sadece istemiyorum deyince o kadar

 

Enes:Şeyma ne oldu çabuk anlat sen küçük diyorsan kesin büyüktür .

 

Deri nefes alıp cevap verip vermemek arasında kaldım ve cevap verdim.

 

Ben:İstemiyorum deyince ne demek istemiyor deyip üstüme doğru yürüdü abim girdi polis çağırmadan gidin dedi giderkende “bu iş burda bitmedi görüşcez”dedi o kadar önemli bir şey değil.

 

Enes:Ne demek önemli değil daha ne yapacaktı açıkça tehtit etmiş resmen sen iyi misin başka birşey olamdı diyi mi Şeyma

 

Ben:Yok olmadı ,iyiyim bir şeyim yok

 

Enes:Sen hep iyi ol boncuk gözlü benim işlerim var hayırlı akşamlar.

 

(Görüldü)

 

Son mesaja görüldü atıp telefonu kapattım .Beni merak etmişti bu durum nedense beni mutlu ediyordu ve bana yine “boncuk gözlü” demişti nedense bu durum yüzümde tebessüm oluşmasına neden oluyordu bu durum hiç hayra alamet değildi ama neyse zamanla anlarım .

 

Bölümü nasıl buldunuz düşüncelernizi merak ediyor

um yorumlarda belirtirseniz sevinirim 💙💙💙💙

Allah'a emanet olun

 

İnstagram: bir.karadeniz.masal1

 

Loading...
0%