Yeni Üyelik
1.
Bölüm

Bölüm - 1

@birbulutkalemi

 

 

12 Aralık 17.30 Saatleri


Nöbet çıkışı ölüm kalım savaşı vererek bindiğim otobüste yer bulmanın sevinciyle oturuyordum. Otobüslerde herkeste olduğu gibi benim de gözüm yanımdaki kızın telefonuna kaydı, işin ilginç kısmı kız telefonunda flört1, flört2 ve flört3 diye numaralandırdığı kişilerle konuşuyor. Bu bana garip gelince yaptığım doğru olmasa da sırf meraktan çaktırmadan bakmaya devam ettim. Evet biliyorum, kınadınız şuan beni ama yani belki karıştırır mesajları eğlence olur diye bekliyorum.

Ne yapayım hastane ve ev arası tek eğlencem de bu benim. Evet evet söylemezsem olmaz karşınızda TUS sonrası Gülhane'de askeri doktorluk için eğitim alan bir kız var. Hayattaki gururum arkadaşlar, boru değil teğmen doktor olacağım. Çalıştım ve yaptım, gerçi yaptım kısmına biraz var ama bu önemli bir detay değil.

Kendi kendime düşünürken gözüm hala kızda ama ne kafa varmış! Hiç karışıklık yok, hatta biriyle yarın 14.30'da Kızılay meydanda buluşacak. Merakımdan biraz daha kızın telefonuna eğiliyordum ki önden bir teyze kafasını uzatıp yanımdaki kıza başka bir kadını tanıttı.

"Annem bak hatırladın mı, eski mahalleden Gülten teyzen, hani Timur vardı onun annesi." dedi. Kız ilk bir önemsemedi ama çocuğun adını duyunca gözleri bir fırladı. Ben bu konuşmayı takip edeyim, buradan bir şey kesin çıkar.

"Ah hatırlamaz olur muyum hiç, nasılsınız Gülten teyzeciğim?"

"İyiyim evladım. Sen nasılsın, neler yapıyorsun bakalım?"

"İyiyim bende ne olsun, okul bitti döndüm geri. Atama bekliyorum şimdi öğretmenlik okudum." dedi sanki kadın ne okudun diye sordu da.

"Ah ah ne güzel, maşallah sana. Evlenmeyi düşünüyor musun?" Evvet işte geliyor aradığım heyecan.

"Hayırlısı teyzeciğim, işinde gücünde iyi birisi olursa neden olmasın yaşım da geldi artık." dedi parlayan gözlerle, kız kesin oğlana göz koydu var ya! Ben asla yanılmam arkadaşlar.

"Bak ne diyeceğim, ben sana benim oğlanın numarasını vereyim sen ona bir yaz. Bende konuşurum anlaşırsanız olur bu iş." Teyzem ne yaptın ya, yaktın oğlunun başını. Yazık ettin ama sen iyi birisine benziyorsun acaba uyarsam mı? Ya da neyse, bana ne sanki! Diyeceğim olmayacak şimdi benim eski sevgilim olacak ş*refsiz de beni böyle aldatmıştı. Ben bu işi bozarım! Bak bakalım ne yapıyorum.

"Yaz kızım sen benim oğlanın numarasını 0530 000 00 00. Sen akşam mesaj at ben eve gider gitmez konuşurum onunla." dedi muhabbetin devamını dinlemek istesem de ineceğim durağa gelmiştim. Numarayı bende kayıt edip indim, bu işi biraz dinlenip kendime gelince halledeceğim öce eve gideyim.

Saat 21.46


Eve gelip biraz uyumamın ardından kendimi sürükleyerek de olsa yataktan çıkabildim. Yemek hazırlamaya üşendiğim için dışardan söylediğim tavuk iskenderimi yerken bir yandan da ne yapsam diye düşünüyorum.

Yani şimdi birisi fena boynuzlanacak orası kesin, kesin olmayan kısım ise ben bu konuda benim ne yapacağım... Şimdi ben bu işe karışsam adam demez mi sana ne, kimsin sen diye. Karışmazsam da bir insan adatılacak hem de bir kişiyle bile değil üç kişi yani. Bu kız da maşallah biz bir tane bulamıyoruz ona üçer dörder.

Tamam şöyle karar vereyim en iyisi bir kağıda evet veya hayır yazıp katlayıp kura çeker gibi çekeyim, ne çıkarsa onu yapayım. Evet evet mantıklı bunu yapayım ben. Ve hayır bu konuda yorum kabul etmiyorum mantıklı diyorsam mantıklıdır.

Yerimden kalıp çekmecede her zaman bulundurduğum kağıda dediğim gibi yazıp katladım. İçinin belli olmadığına emin olunca bir bardağa koyup iyice salladım. İşte şimdi zor kısım, içinden birini almak. Gözümü kapatıp elime bir kağıdı aldım. Yavaşça açıp baktım ve "Evet" yazıyor bu da söyle demek. Umarım pişman olmam.

Bu arada evet hayatımdaki zor kararları hep bu şekilde aldım ben, bunun benim kaderim olduğunu düşünmek psikolojik olarak beni rahatlatıyor.

Koltuğa iyice yerleştim mesaj kısmına girsem de elim bir türlü gitmiyor. Hadi kızım yapabilirsin, alt tarafı bir mesaj. Hem bir insanın kalbinin kırılmasına engel olacaksın. Şimdi sen bu mesajı atıp olayı anlat ve kurtul, adam boş yere aldatılsın mı yani.

Hem ya durumu asla fark etmeyip o kızla evlenirse ne olur? Düşün sen aldatılınca nasıl hissettin, yaz gitsin. Hem en fazla ne olabilir ki alt tarafı hiç tanımadığın birisine mesaj atacaksın ve görüşeceği kız hakkındaki gerçekleri anlatacaksın.

Evet evet öyle yapacağım hem yerimde kim olsa aynısını yapar ki yani, bir yerde insanlık vazifesi. Evet yapacağım hemen şimdi atacağım mesaj. Kararımdan caymadan kenara bıraktığım telefonu alıp hızlıca yazmaya başladım.

Siz: Merhabalar efendim.

Siz: Nasılsınız iyisinizdir inşallah.

Siz: Siz şimdi diyeceksiniz kim bu bana mesaj atan, öncelikle bu hiç önemli bir detay değil (Burada Memati gibi bu seni hiç alakadar etmez demek isterdim ama o zaman beni ciddiye almazsınız diye demiyorum.) sizi hayat memat meselesi olan bir konuda uyarmak için yazdım.

Siz: Konuya gelirsek annenizin size bulduğu kız hiç onun düşündüğü kadar masum değil aynı anda üç dört kişiyle konuşuyor haber vermek hiç aldatılmadan sizi uyarmak istedim.

Siz: Hayat memat meselesi olan konu bitmiştir iyi akşamlar dilerim.

Telefonu hızlıca yanıma atıp heyecanla cevap eklemeye başladım.

530: Kimsin sen?

530: Ne saçmalıyorsun! İnsanlara iftira atmak yakışıyor mu hiç?





İnstagram/ Tiktok: birbulutkalemi

Loading...
0%