Yeni Üyelik
2.
Bölüm

2. Bölüm Asuman

@birfanikul_

Bu sahneyi ilk defa yaşamıyordu genç adam. Ama kalbi hüzünlü olmuştu. Neden bu kadar üzülüyordu.

 

Düşündü içinden genç adam belki de dedi sevdiğim insanları nasıl kaybetmekten korkuyorsam öylede başkalarının sevdiği için üzülüyorumdur.

 

"Kan gurubunu acil bakın!" Diyen doktorla Serkan Hamza kendine geldi.

 

Serkan Hamza bir kenarda durmuş izliyordu. Kulaklarına dolan anos sesiyle yerinden doğruldu genç adam.

 

"Asuman taşcı için B Rh pozitif kana ihtiyaç vardır acil. Kan gurubu uyanlar danışmadan ulaşabilirler."

 

Serkan Hamza'nın kan gurubu uyuyordu. Hızla hareket edip danışmana geldi. Kan vermek isteğini söylediğinde hemşire onu takip etmesini söyledi. Giderken kan vermeden önce bir kaç soru sordu. Genç adam cevap vererek ilerledi.

 

Bir üst kata hızlı seri adımlarla varıp kolunu açtı genç adam. Hemşire turnikeyi bağlayıp damarı yerini tesbit ettikten sonra ıslak olan pamuğu alıp koluna sürdü. Damar yolu açıp kanı torbaya dolmasını bekledi.

 

Genç adam gözleriyle şöyle bir kan akışına baktı.

 

Aradan geçen zaman sarfında kan dolmuş ve ameliyateneye gönderilmişti. Serkan Hamza kolunda ki pamuğu tutup ameliyatenin önüne ilerledi. Kapıda komutanlarını görmeyi beklemiyordu kolunu sıvadığı üstünü düzeltip ilerledi.

 

.

.

.

.

 

2 saat süren ameliyatan sonra Asuman çıkarılmıştı. Yoğun bakıma alınmıştı durumu hâlâ kıritikti. Annesi ve babası hastaneden ayrılmıyorladı. Ağlamaktan boğazı acımıştı hifa hanımın kendini telkin etti iyi olacaktı her ne gelirse Allah'tandı. Derin nefes alıp yerinden kalktı.

 

Abdest alıp namaz kılıp dua edicekti. Biliyordu gücü yeten şifa veren Allah'tı hep yardım etmişti Rabbi ona. İçi bir nebze olsun ferahlarken adımlarını mescidi bulmak için çevirdi.

 

Serkan Hamza karargaha geri dönmüştü aklı hâlâ Asuman da kalmıştı durumu nasıl diye sürekli zihninde düşünüyordu.

 

Yatsıyı kılmış olmanın sevinciyle Ilık bir duşun ardından kendini yatağına attı. Bedeni uyumak istiyordu gözleri kendiliğinden kapanırken kapı sesi duydu.

 

"Ulan uyumuş birde üstü açık." Diyen arkadaşının sesini duydu genç adam.

 

"Uyuyacağım müsade edersen." Dedi Serkan Hamza gözleri kapalı şekilde.

 

"Senin yerine ben üşüdüm be!" Dedi arkadaşı genç adama.

 

Ranzaların yanında ki dolabı açıp içinden battaniyeyi çıkartıp arkadaşının üstüne örtü.

 

"Allah razı olsun sağol devrem." Dedi Serkan Hamza.

 

"Amin ecmain olsun.Seviyorum merkez." Dedi gülümseyerek arkadaşı.

 

"Bende seviyorum merkez." Dedi gülerek.

 

Arkadaşının farklı şekillerde sevgi cümlesine gülerek uyudu.

 

Yine uykusu gelmemişti. Ayakları değişik bir şekilde sızlıyordu. Yerinden kalkıp saate baktı Serkan Hamza. Saat 4 gelirken telefonu eline alıp saate baktı. İmsak vaktine daha vardı. Abdest almak için odadan çıktı.

 

Abdestini almış ve kararkahta ki mescide gelmişti içerisi sıcacıktı. Niyetini getirip iki rekaat namaz kıldı.

 

Duasını edip raftan kuranı kerimi alıp peteğin yanına oturdu. Kendini uykusunu almış ve enerjik his ediyordu genç adam.

 

İlk kuran okuduğu zamanlar geldi aklına Serkan Hamza'nın heceleyerek okurdu. Şimdi ise akıcı bir şekilde okuyordu elhamdülillah.

 

1 sayfa okuduktan sonra 'sadakAllahulazim' diyerek kuranı kerim-i kapattı. Yerinden kalkıp rafa bıraktı.

 

Mescidden çıkıp tekrar odaya doğru yol aldı. Telefonu cebinden çıkartıp saate baktı. Ailesini aramak için daha çok erkendi sabah. Namazından sonra arayacaktı inşallah Serkan Hamza.

 

Odanın kapısını açıp içeri geçti. Yatağına girip geri uyumaya çalıştı.

 

 

 

°°°°°°°°°°°°°°

 

Selamünaleyküm

 

Dün gece Gazze'de yapılan katliam görmüşsünüzdür belki. Dünyada kaç milyar müslümanız ve orda cayır cayır yanan o cana yetişemedik. Kardeşlerim lütfen boykot edin ne için dünyada olduğumuzu belki çokça unutuyoruz olanları görmezden gelmeyelim. Bizimde başımıza gelse aynı şey kendimden geçtim o masum canlar orda ne acılar çekiyorlar 1 sene içinde neler gördü bu gözler ve kulaklar acıyı his edebiliyorsak insanız.

 

Israrla boykot elimden birşey gelmiyor deme elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışalım kardeşim kuran okuya biliyorsak günlük fetif süresi okuya biliriz, duaya gücümüz yetiyorsa dua edebiliriz, yürüyüş gibi vb şeylere ne gücümüz yetiyorsa. Sevdiklerinizi bilinçlendirme bilirsiniz evladınızı bu yaşananlar bilince yetiştirebilirsiniz. Şu soze inaniyorum iman varsa imkanda var kardeşlerim size güveniyorum yapabilirsiniz💐

 

Allah'a emanetsiniz selametle hayırlı geceler.

 

Pzt,14.10.2024

Loading...
0%