Yeni Üyelik
2.
Bölüm

2.bölüm

@birokuryazar

Gözlerimi açtığımda , kendimi hastane odasında bulmam bir olmuştu. Annem , babam , kız kardeşim Jiyan ve Baran. Annem yanıma yaklaştığında ağlamaktan kızarmış gözleriyle bana bakıyordu. Yanıma yaklaştı, ve ellerini saçlarımın arasına daldırdı. Bana sarılırken , gözyaşları yanağımı ıslatıyordu.

"Kurê min ( Oğlum ) Çok şükür iyisin Allah'ıma şükürler olsun ki seni bize bağışladı. Sana bir şey olsaydı ne yapardım ben ?"

Ağrılarım olmasına rağmen yatakta oturmaya çalıştım . Ama kardeşim Baran'ın ikâzıyla bu girişimimden vazgeçtim.

" Abi , uzan , daha yeni ameliyattan çıktın. Kendini yorma istirahat et."

" Rojin nerede ?"

Söylediğim cümle , herkesin suratında kızgın bir ifade oluşturmuştu. Tek bir kişi haricinde , kardeşim Baran. Baran Rojine nasıl sevdalandığımı biliyordu. Ve ondan asla vazgeçmeyeceğimide, Ailemde tek destekçimdi. Soruma karşılık veren ilk kişi babam olmuştu. Tabi o varken , kimseye düşmezdi ilk konuşmak.

" Sen delirmişsin kurê min ( oğlum ). Sana daha kaç kez diyeceğim Azad. Arnaz aşireti ile Barnaz aşireti, asla dost olamaz. Dışarıda görsen yüzlerine tüküreceksin ! Dışarıda dolaşan it , onlardan daha sadıktır emin ol."

" Baba ben Rojini seviyorum. Sizin bu anlamsız düşmanlığınız yüzünden ben sevdamı, yok sayamam."

Cümlemi tamamlar tamamlamaz suratıma inen sert tokadı hissettim. Agir ağa yine her zaman ki gibi sinirlendiğinde, çocuklarına bir fiske vurmazsa rahatlamazdı.

" Lan akılsız herif ! Anlamsız düşmanlık öyle mi ? Halanızı öldürüp konağımızın kapısına attıkları günü nasıl unutursun ha ? Şu hayatta annem ve babamdan sonra , tek ailem olan halanızı öldürüp leşini konağa atmadılar mı Azad ? "

sesim o anları hatırlamamla sessiz çıkmıştı.

"Attılar."

" Peki bu kimin yüzünden oldu ? O çok kıymetli Rojinin babası Halil Arnaz. Eğer kız kardeşime gözünü takmasaydı. Ne aile namusumuz kirlenirdi? Ne de soyadımız. Ben bugüne kadar içimdeki intikam ateşiyle yanarken, senin ettiğin hiç bir lafın hükmü yoktur gözümde. Tez zamanda Berfu ile evleneceksin !" O Şerwan iti de sana yaptığı kötülüğün cezasını çekecek! Hiç kimse Agir Ağan'ın ailesine zarar veremez!"

Son sözleriyle kapıyı çarpıp çıkmıştı odadan.

Gözlerim kızgınlıkla ve nefretle odada ki herkesin suratında gezindi.

"Beni yalnız bırakın !"

Annemin bağırmamla birlikte korku dolu gözlerinin hedefi olmuştum. Yanıma yaklaşırken ne diyeceğini bilemez haldeydi .

"Kurê min sakin ol. Berfu ile evlen konu kapansın. Babanı daha fazla kızdırma."

" Niye Dâye( Anne)? Bu yaşıma kadar babamın her dediğine boyun eğseydim. Şimdi burada olmazdım. Muhtemelen ölmüştümde. Bedeli ne olursa olsun Rojin benim her şeyimdir. Onun için her şeyi göze alırım!

Annem cevapsız kalırken kız kardeşim Jiyanın sözleri kalbimde acı bir yıkımın habercisiydi.

" Sen onun için her şeyi göze almışken ! O başkasıyla evlenecek Azad abi."

" o başkasıyla evlenecek." Kafamda defalarca tekrarlanan ses , ne duyduğumu test edercesine tekrar sormak istedi . Doğru mu değil mi diye .

" Ne diyorsun sen Jiyan ? "

" Doğru duydun Azad abi. Rojin evleniyor iki gün sonra ."

" Sus kızım. Niye söyledin şimdi , edilecek laf mı bu şimdi jiyan ?

Baran Jiyanı azarlarken anlamsız gözlerle onları seyrediyordum. Kalbimde ki acı ise bambaşkaydı.

" Niye yalan mı Baran ? Abimiz burda can çekişirken Rojin nerede ? Ailemizi birbirine verdirdi. Babam ve abimi düşman edecek. "

" Kes artık Jiyan, görmüyor musun abimin hâlini!

" Senin abin olduğu kadar benimde abim. Ve düşmanımızın kızının abimi mahvetmesine senin gibi seyirci kalmayacağım. "

Jiyan odadan çıkarken , odada sadece Baran ve annem kalmıştı.

" O düğün olmayacak !"

" Nasıl abi ? nasıl engel olacağız."

" Rojini kaçıracağız Baran."

*****

O gün Azad Barzan , geri dönülemeyecek büyük bir adım atmıştı.Atılan bu adım İki aşireti birbirine düşürecekti. Peki bu enkazın altından nasıl kalkacaklardı? Bazen verilen kararlar, bir diğer kararı da peşi sıra getirirdi. Önemli olan, doğru karar verdiğini kalbinin derinlerinliklerinde hissedebilmekti. Azad bu kararı iliklerine kadar hissetmişti.

*******

Bölüm sonundan hepinize merhaba. 🫂 Bölümü nasıl buldunuz? Lütfen yorumlarda belirtin . Fikirleriniz , yorumlarınız benim için çok kıymetli.💞 Buraya kadar okuduğunuz için çok teşekkürler. Yeni bölümde görüşmek üzere hoşçakalın...

 

Loading...
0%