Yeni Üyelik
14.
Bölüm

14.Bölüm

@birokusanseversin

Evet canlar.Yeni bölüm geldii.Keyifli okumalar diliyorum.❤️🤗

Salı...

Sabahın en erken saatlerinde uyandım.Dün Kaan ile yorucu bir gün geçirmemizin ardından gece erken bir vakitte uyumuştum...

Sabah erken kalktığıma göre kahvaltı edebilirdim sanırım.

Yataktan kalkıp odamın penceresini açtım ve odama temiz havanın dolmasına izin vererek mutfağa doğru ilerledim.Mutfağa gelip kendime güzel bir tost hazırladım.Tostumu yedikten sonra hızlıca mutfağı toparladım ve doğruca odama geçtim.Odama gelip bugün giyeceklerime karar verdikten sonra giyindim ve giydiklerime uygun takılar seçip,taktım.

En son ise hafif bir makyaj yaptım ve bir,iki fıs parfüm sıktım.Hazırlanmam sona erince Kaan'ı aramak için telefonumu elime almıştım ki Kaan benden önce davranıp beni aradı.Hızlıca telefonu açıp kulağıma yerleştirdim.

Derya:Efendim?

Kaan:Derya hazırsan gidelim diyecektim.

Derya:Tabii,iki dakikaya aşağıdayım.

Kaan:Tamam görüşürüz.

Derya:Görüşürüz.

Telefonumu kapattım ve çantama attım.Çantamı da alıp odamdan çıktım.

Anahtarımı aldım ve evi kilitleyip bahçeye indim.Bahçeye indiğimde Kaan'ı her zamanki gibi arabaya yaslanmış bir şekilde buldum.Kaan'ın yanına varınca Kaan tebessüm ederek bana döndü ve birlikte arabaya bindik.Kaan arabayı çalıştırdı ve yola çıktık.

Kaan:Nasılsın?

Derya:İyi,sen?

Kaan:Bende iyi.

Arabada kısa bir sessizlik oldu.Ben de aklıma takılan soruyu Kaan'a sormaya karar verdim.

Derya:Kaan sence Gece'ye telefonumu vermeli miyim?

Kaan:Arkadaş kalmak istiyor musun?

Derya:Evet,tatlı bir kız.Sevdim onu.

Kaan:O zaman istersen verebilirsin.

Derya:Kafam karışıktı,sormak istedim sana.

Kaan:Sormakla iyi yapmışsın.Ne yapmaya karar verdin peki?

Derya:Vermeye karar verdim.

Kaan:Sen bilirsin.

Kaan'a tebessüm ettim ve yolu izlemeye başladım.Kısa bir süre içerisinde üniversiteye varmıştık.Kaan uygun bir yer bulup arabayı park etti.Sonrasında ise sırayla arabadan indik ve biraz ilerleyerek binaya giriş yaptık.

Kaan ile amfiye geldik ve orta sıralara geçip yan yana oturduk.Aradan bir dakika bile geçmemişti ki amfinin girişinden Gece neşeyle koşturarak yanımıza geldi ve oturdu.Önce bana sonra ise Kaan'a selam verdi ve konuşmaya başladı.

Gece:Nasılsınız gençler?

Derya:İyi,sen?

Kaan:İyi,sen?

Gece:Bende çok iyiyim.Bugün sizi biriyle tanıştıracağım.

Derya:Kiminle?

Gece:Kardeşimle.

Kaan:Kardeşinle mi?

Gecs:Evet kardeşimle.Benden bir yaş küçük.Ben yirmi iki,o ise yirmi bir.Dün halsizdi gelemedi,yoksa dün tanışırdınız ama bugüne nasipmiş.

Derya:Geçmiş olsun,neyi vardı?

Gece:Karnı ağrıyordu ya ama kendisi biraz abartmayı sever de gelmedi o yüzden.İşte bakın geliyor!

Gece'nin işaret ettiği tarafa baktığımda uzun boylu,esmer,hoş bir çocuk gördüm.Gülümseyerek yanımıza geldi ve hemen kendini tanıtmaya başladı.

Toprak:Merhaba gençler ben Toprak.Siz de ablamın tanıştırmak istediği arkadaşları olmalısınız.

Toprak tebessüm ederek elini bana uzattı.Ben de elini sıktım ve kendimi tanıttım.

Derya:Ben de Derya.Memnun oldum.

Toprak:Derya,ne güzel isim.Ben de memnun oldum.

Toprak bu sefer de tebessümle elini Kaan'a uzattı.Kaan da Toprak'ın elini sıktı ve kendini tanıttı.

Kaan:Kaan,ben de memnun oldum.

Toprak:Bende.Şey,siz yanlış anlamazsanız Derya ile sevgili misiniz?

Toprak'ın bu sorusu ile birlikte cevap vermesi için Kaan'a dönüp baktım.Ben asla cevap veremezdim çünkü çok utanmıştım.İlk defa birisi bizi bu konumda düşünüyordu ve garibime gitmişti doğrusu.Kaan'a baktığımda ise onun da bana aynı şekilde dönüp baktığını fark ettim.Kaan bu soruya cevap vermeyeceğimi anlayınca tekrardan Toprak'a döndü ve sorusunun cevabını verdi.

Kaan:Hayır ama çok yakın dostumdur kendisi,değil mi Derya'm?

Derya:Evet,evet.

Toprak:Anladım.

Toprak benim dışımda kimse ona bakmıyorken bana göz kırptı ve ablasına döndü.

Bu neydi şimdi?Bunu yapmasının sebebi neydi?Zaten böyle bir soruyu daha ilk dakikadan sorması da çok saçmaydı.

Çok fazla düşünmemeye çalışarak Gece'nin söylediklerine odaklanmaya çalıştım.

Gece:Ya benim aklıma harika bir fikir geldi.Ben diyorum ki biz böyle dördümüz bir gurup kuralım.Arada konuşuruz.Ne dersiniz?

İş numara vermeye gelince gerilmiştim.Kaan ile göz göze geldik.Kaan bana güven vermek istercesine bakıyordu.Bende Kaan'a ona güvendiğime dair bir bakış atıp başımla onayladım.Sonrasında ise Kaan dönüp Gece'ye cevap verdi.

Kaan:Tabii,kuralım.

Gece telefonunu bana uzatmış numaramı yazmamı istiyordu.Ben numaramı yazdıktan sonra telefonu Kaan'a verdim ve Kaan'da numarasını yazıp telefonu tekrardan Gece'ye verdi.

Biz de Kaan ile birlikte telefonlarımız ellerimizde gruba alındığımıza dair herhangi bir mesaj bekliyorduk.Yaklaşık iki dakika sonra beklediğimiz bildirim geldi.Gruba alınmıştık.Herkes kendini tanıtan bir mesaj attı ve böylelikle numaraları kaydedebildik.

Biz işlerimizi hallettikten sonra akademisyen amfiye geldi.Yaklaşık bir buçuk saat boyunca ders dinledik ve ders sona erdi.Sıradaki dersimiz yaklaşık iki saat sonraydı.Biz bu konuyu konuşurken Gece bize üniversiteye yakın bir kafe olduğundan bahsetti.Hep birlikte oraya gitmeye karar verdik.Eşyalarımızı toparladık ve çantalarımızı da alıp amfiden çıktık.

Üniversiteden de çıktıktan sonra Kaan durdu.Kaan'ın durmasıyla birlikte hepimiz dönüp Kaan'a baktık.Kaan konuşmaya başladı.

Kaan:Benim arabamla gidebiliriz.

Gece:Vaay.Araban var he.

Kaan:Kiraladım sadece,bana ait değil.

Toprak:Onunla gidelim o zaman.

Kaan:Evet,hadi.

Hep birlikte Kaan'ın arabasına doğru ilerledik.Ben Kaan'ın yanına geçtim.Arka koltuklara ise Toprak ve Gece oturdu.Kaan arabayı çalıştırdı ve Gece nereye gideceğimizi tarif etti.Gece'nin de yardımıyla bahsettiği kafeye geldik.

Kafe çok güzel dekore edilmişti.Her yer mavi ve beyaz renklerindeydi ve çok hoş laleler kullanılmıştı.Kafenin en köşesindeki boş masaya geçmeye karar verdik.Biz masaya doğru ilerlerken Kaan lavaboya gitmek için bizden uzaklaştı.

Ben masanın kapıyı görebileceğim kısmına geçip oturdum.Tam karşıma ise sadece bizi görebileceği şekilde Gece oturdu.Yalnız beklemediğim birşey oldu ve Toprak gelip yanıma oturdu.Bunu anlaşılan garipseyen tek ben değildim.

Gece çatık kaşlarla Toprak'a bakıyor ve birşey söylemesini bekliyordu.Toprak'ın birşey söylemeyeceğini anlayan Gece pes etti ve ilk konuşan kendisi oldu.

Gece:Toprak,ablacım yanıma gelir misin?

Toprak:Abla ben buraya girip,çıkan kişileri izlemeyi seviyorum.Hem orada daralıyorum.

Gece tam ağzını açıp birşeyler söyleyecekti ki elimi uzatıp masada duran elini tuttum ve Gece'nin bana bakmasını sağladım.Gece bana bakınca sorun olmadığına dair bir tebessüm ettim.Gece de bana tebessüm etti.Gerginlik çıksın istemiyordum.Bu sebeple Gece'yi susturmuştum.

Kısa bir süre sonra buraya doğru gelen Kaan'ı fark ettim.Kaan masaya yaklaşınca durumun garipliğini fark etti ve garipser bir şekilde bir bana bir de Toprak'a baktı.Ben ise Kaan'ı rahatlatmak istercesine Kaan'a gülümsedim.

Gece neye gülümsediğimi anlamak için arkasını döndü ve orada Kaan'ı görünce tebessüm ederek oturduğu yerden kalktı ve Kaan'a seslendi.

Gece:Gel Kaan,sen Derya'nın karşısına geç.Ben Toprak'ın karşısına geçerim.

Kaan yanımıza vardığında Gece'ye tebessüm etti ve cevap verdi.

Kaan:Yok Gece,teşekkür ederim.Ben Toprak'ın karşısına geçerim.Sen hiç rahatını bozma.

Gece:Emin misin?

Kaan:Evet,oturabilirsin.

Gece:Peki tamam,sen bilirsin.

Gece de tıpkı benim gibi şaşırmıştı.Kaan'ın benim karşıma geçmesini beklemiştik.Açıkçası ne Toprak'ın ne de Kaan'ın ne yapmaya çalıştığını ikimiz de anlamamıştık.Çok fazla kafaya takmamaya çalışarak Gece ile birlikte önümüze döndük.

Yaklaşık iki dakika sonra garson gelip bize menüleri getirdi.Hepimiz kendimize soğuk kahve sipariş ettik ve ortaya da bir tabak kurabiye istedik.Siparişlerimizi beklerken havadan sudan sohbet etmeye başladık.

Siparişlerimiz geldiğinde kahvelerimizi içerek sohbet etmeye devam ettik.Sohbet ederken kahvenin tadının ne kadar güzel olduğunu fark ettim ve bunu sesli bir şekilde dile getirdim.

Derya:Kahve çok güzel değil mi ya?

Gece:Evet ya ben de çok beğendim.

Kaan:Kesinlikle.

Toprak:Burada iki tane hanımefendi var ve kahveden daha güzel oldukları bir gerçek.

Bu garip iltifatla birlikte dönüp Toprak'a baktım.Benden önce belli ki Gece konuşmaya karar verdi.

Gece:Toprak ne bu şimdi ablacığım?İltifat ettiğini mi sanıyorsun?

Toprak:Evet abla.Sanmıyorum ediyorum.

Gece:Ya ne kadar güzel bir iltifat teşekkür ederiz.Rica edeceğim sen bir daha iltifat etme Toprak.

Toprak ablasına küçümseyici bir bakış attıktan sonra önüne dönüp kahvesinden bir yudum aldı.

Ben ise sessiz kalmaya devam ettim ve hiçbir şekilde konuşmadım.Kaan'a baktığımda ise Kaan'ın sinirlendiğini ama bunu belli etmemeye çalıştığını gözlerinden okuyabiliyordum.

Kaan ile kısa bir süre göz göze geldik.Kaan'ı rahatlatmak istercesine tebessüm edip göz kırptım.Kaan ise sadece bir,iki saniye bana tebessüm etti ve tekrardan sinirli haline büründü.Anlaşılan tahmin ettiğimden daha da fazla sinirlenmişti.

Konuya çok takılmamaya ve Gece ile sohbet etmeye karar verdim.Gece ile sohbet ederken onun da ailesiyle birlikte kendisinin okuması için buraya taşındıklarını öğrendim.Konu bana gelince ise Gece benim nasıl tek başıma geçindiğimi sordu.Ben de gerçeği söylemeye karar verdim.

Annemin en yakın dostu olduğunu sonradan öğrendiğim daha doğrusu yetimhaneye beni ziyarete gelince öğrendiğim Fatma teyze hep bana para yardımı yapardı.

Fatma teyzeyi annemden daha çok görmüştüm bu hayatta ve annemi tanıdığımdan çok daha iyi tanıyordum onu.Bazen arardı beni.Durumumu sorardı.Kendisinin maddi durumu oldukça iyiydi.Bu sebeple ne kadar istersem yardımcı olurdu bana.

Ben de bir zamanlar okuldan kalan arta zamanımda çalışıyordum.Bir müddet sonra paramı biriktirmeye başladım ve en sonunda bu noktaya kadar geldim.

Yaklaşık yarım saat boyunca kahvelerimizi içip,kurabiyelerimizi yiyerek sohbet ettik.Sonrasında ise Kaan ve Toprak ortaklaşa hesabı ödediler ve kafeden çıktık. Tekrardan Kaan'ın arabasına yerleştiğimizde bir sonraki dersi kaçırmamak için üniversiteye doğru yol aldık...

Evet.Bir bölümün daha sonuna geldik.Umarım beğenmişsinizdir.Yorum yaparsanız çok sevinirim.🤗

Sizce ileride Toprak'ın kitaba girmesi ile birlikte neler değişecek?Karakterler hakkındaki düşünceleriniz neler?

Beni instagramdan takip etmek isterseniz:1.kitap.sevdalisii

Bir sonraki bölümde görüşmek üzere,hoşça kalın.🤗❤️

Loading...
0%