Yeni Üyelik
1.
Bölüm

1.Bölüm

@birokusanseversin

 

 

 

Canlarım hepinize merhabaaa.Bu platformdaki ilk kurgum ile karşınızdayım.Keyifli okumalar diliyorum.🤗❤️

 

 

 

 

Derya:Evet buraya bırakabilirsiniz.

Nakliyecilere bırakmaları gereken son koliyi de nereye bırakacaklarını gösterdikten sonra teşekkür ettim ve onları evden uğurladım.Pazar sabahı erken bir vakitte kalkıp evimi İstanbul'dan Ankara'ya taşımıştım.Üniversiteyi burada okuyacaktım.Psikolog olmak istiyordum ve bu yüzden psikoloji okuyacaktım.

Bugün günlerden pazartesiydi.Nakliyeciler gittikten sonra evin haline kısaca bir göz gezdirdim.Evim 3+1 tatlı,şirin bir evdi.Her şeyi yerleştirip düzenledikten sonra daha da tatlı olacağına emindim.Derin bir nefes alıp ilk iş olarak mutfağa geçtim.Mutfak dolaplarını yerleştirmeye karar verdim.Evimi taşınmadan önce bir temizlikçi tutup temizletmiştim,o yüzden dolaplar gayet temizdi.

Gri,beyaz olan mutfak dolaplarıma kolilerden çıkardığım bardakları yerleştirmeye başladım.Bardaklar biter bitmez tabakları,çatal,bıçakları ve diğer mutfak eşyalarımı yerleştirdim.Mutfağı yerleştirmeyi bitirdiğimde saat daha öğlen ikiydi.Kısa bir sürede mutfağı bitirdiğim için mutluydum.

Mutfaktan çıkıp odama girdim ve odamı yerleştirmeye karar verdim.İlk olarak kıyafetlerimi düzenli ve katlı bir şekilde beyaz dolabıma yerleştirdim.Sonra ise yatağımın yanında duran beyaz komodinimin çekmecesine eşyalarımı yerleştirdim.En son ise beyaz çalışma masama kitaplarımı ve kalemlerimi yani kısaca kırtasiye malzemelerimi yerleştirdim.Odamı yerleştirmek ise bayağı zamanımı almıştı.Saat akşam yediye geliyordu.Çok yorulmuştum.Yemek yapacak halim yoktu.Sipariş vermeye karar verdim ve kendime bir karışık pizza sipariş ettim.Pizzam gelene kadar banyoyu yerleştirmeye karar verdim.Yaklaşık yarım saat içerisinde hem banyoyu hem de lavaboyu yerleştirmiştim.

Dinlenmek için koltuğa oturduğum sırada kapı çaldı ve kapıya doğru ilerledim.Mercekten baktığımda kuryenin geldiğini ve elinde pizzayı tuttuğunu gördüm.Kapıyı açıp pizzayı aldım ve ücreti de ödeyip adama"hayırlı işler"dileyerek kapıyı kapattım.Pizzamı da alıp,mutfağa geçip masama oturdum ve pizzamı yemeye başladım.

Pizzamı yedikten sonra masayı topladım ve banyoya gidip duş aldım.Banyodan çıktıktan sonra üzerime siyah bir tişört,altıma ise siyah bir eşofman giydim.Açık olan ten rengime zıt renkler giymiştim.Belime kadar uzanan uzun ve düz kahverengi saçlarımı yavaşça tarayıp kuruladıktan sonra ördüm.Son halimle aynaya,ela gözlerimin içine bakarak tebessüm ettim.Aynanın karşısından ayrıldıktan sonra telefonumdan saate baktım ve saatin akşam ona yaklaştığını fark ettim.Salonu yerleştirip yerleştirmemek arasında gidip geliyordum.En sonunda hemen işlerin bitmesini istediğim için salonu da yerleştirmeye karar verdim.Zaten çok da bir eşyam yoktu.

Uzun sürmeyecekti.Salonda ki beyaz büyük yemek masasının üzerine vazoda duran sahte,beyaz lalelerimi yerleştirdim.Gri olan televizyon ünitesine de bir kaç eşyamı yerleştirdikten sonra gri koltuğumun toz olmaması için üzerine serdiğim örtüyü üzerinden kaldırıp çamaşır makinesine attım.L şeklinde olan koltuğumu özellikle bu ev için almıştım.Yeni evimde bir L koltuğum olsun çok istemiştim ve almıştım da.

Salonu da kısa bir süre içerisinde bitirdikten sonra saati kontrol ettim.Saat on bire geliyordu.Çok yorulmuştum.Uyumalıydım.Yarın erken kalkıp evin kalan son işlerini halletmeliydim.Uyumaya karar verip odama doğru ilerledim.

1 Gün Sonra(Çarşamba)...

Dün gece evin kalan son işlerini de bitirmiş,evi silip,süpürüp halılarımı bile sermiştim.Kısa bir süre içerisinde yerleşebildiğim için mutluydum.Mutfağa gidip kendime kek yapmaya karar verdim ve mutfağa gittim.Kısa bir süre içerisinde keki hazırlamıştım.Keki kesip tabağıma koyduğum sırada aklıma bir fikir geldi.Kalan keki de kesip komşulara dağıtabilirdim,hem komşularla tanışmışta olurdum.

Keki kesip tabaklara yerleştirdim ve küçük bir tepsi alıp tepsiye keki koyduğum tabakları yerleştirdim.Evden çıktıktan sonra en alt kattan başlayarak kendi katıma doğru dağıtmaya başladım.Ben en üst katta oturuyordum,altıncı katta.

Her katta iki daire vardı.Fakat bina yeni yapıldığı için fazla oturan yoktu.Binanın yarısı boş sayılırdı.

En sonunda kendi katıma geldiğimde karşı dairenin ziline bastım.Sabah erken saatlerde daha yeni taşınmıştı.Eminim ki evi yerleştirmek ile uğraşıyordur.

Kendi düşüncelerime daldığım sırada kapı açıldı.Karşımda kumral,uzun boylu,mavi gözlü,benim yaşlarımda yani yirmili yaşlarda olduğunu tahmin ettiğim bir genç duruyordu.Kapıyı açtığı an tebessüm ederek ona baktım.Kendimi tanıtmak için konuşmaya başladım.

Derya:Merhaba,kusura bakmayın rahatsız ediyorum.Bende iki gün önce taşındım bu binaya.Karşı komşunuzum.Kek yapmıştım.Tanışmak niyetiyle sizlere de ikram etmek istedim.Buyurun lütfen.

Karşımdaki çocuk da bana tebessüm etti ve uzattığım tepsiden tabağı alıp konuşmaya başladı.

"Teşekkür ederim,ellerinize sağlık."

Derya:Afiyet olsun.İsmim Derya."

Kaan:Bende Kaan.Memnun oldum Derya Hanım.

Derya:Bugün taşındınız siz de sanırım.

Kaan:Evet,bugün taşındım.

Derya:Hayırlı olsun yeni eviniz.

Kaan:Teşekkür ederim.Siz de yeni taşınmışsınız, size de hayırlı olsun.

Derya:Teşekkür ederim.

Kaan:Rica ederim.

Derya:Peki o zaman.Bir şey lazım olursa kapımı çalmanız yeter.

Kaan:Teşekkür ederim.Sizin de aynı şekilde bir ihtiyacınız olursa kapımı çalmanız yeter.

Derya:Teşekkür ederim.

Kaan:Rica ederim.

Derya:O zaman iyi günler Kaan Bey.

Kaan:Size de iyi günler,tekrar teşekkür ederim kek için.

Tebessüm ederek başımı salladım ve kendi daireme doğru yürümeye başladım.Eve girip kapıyı kapattım ve derin bir nefes aldım.Tanıştığım herkesi tatlı bulmuştum.Hepsi de güler yüzlü insanlardı.

Nedense Kaan Bey'e kendimi daha yakın hissetmiştim.Sanırım benim yaşlarımda olmasından kaynaklanıyor.

İnsanlara kek dağıtıp yüzlerindeki tebessümü görmek çok mutlu etmişti beni.

En sonunda bu düşüncelerimden sıyrılıp kapının önünden ayrıldım ve tepsiyi mutfağa bırakıp kendime çay hazırladım.Çayı demledikten sonra kupama çayımı doldurup,kekimi de alıp salona geçtim.Koltuğuma oturdum ve güzel bir film seçip izlemeye başladım...

Evet canlar,ilk bölümümüz sona erdi.Yorum yaparsanız çok sevinirim.Düşüncelerinizi çok merak ediyorum.Umarım ki keyifle okumuşsunuzdur.🤗

Daha kitabın başlarındayız.Şimdilik sakin ilerliyoruz.Bakalım biraz daha ilerledikten sonra neler olacak?

Eğer beni instagramdan takip etmek isterseniz:1.kitap.sevdalisii

Bir sonraki bölümde görüşmek üzere,hoşça kalın.❤️💖

 

Loading...
0%