Yeni Üyelik
1.
Bölüm

1.Bölüm

@birokusanseversin

Canlar hepinize merhaba.Bugün ilk defa yazdığım bir tür ile karşınızdayım. Okumayı çok sevdiğim ama daha önce hiç yazmadığım bir roman türü bu.

İslami Aşk...❤️

İnşallah güzel bir şekilde yazabilirim ve kitabımı seversiniz.🤗

O zaman ilk bölümümüzle keyifli okumalar diliyorum.🤗❤️

Sabah saat 05.00'da alarmımın çalmasıyla birlikte gözlerimi araladım.Elhamdülillah bugün de Sabah namazına uyanabilmiştim.Seher vaktinde uyanmanın verdiği huzur ile birlikte yatağımdan kalkıp penceremi açtım ve temiz havanın odama dolmasına izin verdim.

Odamdan çıktım ve banyoma doğru ilerledim.Banyoya sol ayağımla girdim ve besmele çekip abdestimi almaya başladım.Abdestimi aldıktan sonra sağ ayağımla banyodan çıktım ve evimde ki mescide çevirdiğim odaya doğru yol aldım.

Mescidimin önüne gelip besmele çektim ve kapıyı açıp içeriye girdim.

Mescidim tamamen beyaz ve siyah renklerden oluşuyordu.Zeminini tamamen beyaz,kadifemsi bir halı ile kaplamıştım.Duvarlar ise beyazdı ve duvarlarda siyah,ahşaptan oluşan yazılar vardı.Arapça olarak bismillah yazısı ve altında ise kâbe figürü vardı.

Kapının arkasında ise bir askılık vardı.Askılıkta ise namaz elbisem ve baş örtüm vardı.

Bu odaya girer girmez o manevi havayı hissediyordum ve içim huzurla doluyordu.3+1 evimin en sevdiğim odası mescide çevirdiğim bu odaydı.

Askıdan namaz elbisemi ve baş örtümü alıp giydim ve seccademi de odada bulunan beyaz,ahşap dolaptan alıp kıbleye doğru serdim.Besmele çektim ve sabah namazının sünnetini kılmaya niyet ettim.

Sabah namazının sünnetini kıldıktan sonra farzını da kıldım ve tesbihimi çekip duamı ettim.

Dua etmek kesinlikle benim ilacım.Ruhumun ilacı.

Siz sadece ellerinizi Allah'a açsanız,hiç konuşmasanız,Allah içinizden geçenleri anlar,duyar,bilir ve dua niyetiyle kabul eder inşallah.İçinizi kimseye olduğu gibi anlatamazsınız,anlatsanız bile o kişi sizi tamamiyle anlayamaz.Fakat Allah en iyi şekilde sizi anlayan ve ne anlatacağınızı bilmesine rağmen sizi en iyi dinleyendir...

Duamı da ettikten sonra seccademi topladım ve tekrardan dolaba yerleştirdim.Namaz elbisemi ve baş örtümü de askıya astıktan sonra mescidimden çıkıp kapısını kapattım ve mutfağa geçtim.

Kendime güzel bir sandviç hazırladım ve mutfak masama geçip yemeye başladım.Hızlıca sandviçimi de yedikten sonra mutfağı toparladım ve hızlıca odama geçtim.

Yatağımı hızlıca toparladıktan sonra dolabımdan tesettüre uygun güzel,siyah bir elbise seçtim.Elbisemin üstüne ise büyük,gri bir eşarp takmaya karar verdim.

Seçtiğim kıyafetleri giydim ve kendime beyaz bir kol çantası seçtim.Seçtiğim kol çantama gerekli birkaç eşyamı da koyduktan sonra masamdan telefonumu ve zikirmatiğimi alıp odamdan çıktım.

Camide ki Kuran kursunda hocalık yapmaya gidiyordum.Çok heyecanlıydım çünkü bugün ilk günümdü.Çok büyük bir ihtimalle çocuklar da çok heyecanlıydı ve bu beni daha da çok heyecanlandırıyordu.

Besmele çekip evden çıktım.

Elimde zikirmatiğim,salavat getirerek camiye doğru yürüyordum.Kısa bir süre içerisinde camiye vardım ve kursun olacağı bölüme geçtim.

Saat daha 07.00'dı.Dersin başlamasına yarım saat vardı ve henüz kimse gelmemişti.Öğrencilerimi beklemek için öğretmen masasına geçip oturdum ve öğrencilerimi beklemeye başladım.

Dersin başlamasına son on dakika kala öğrencilerimin hepsi gelmeye başladı.Ders saati geldiğindeyse oturduğum yerden kalktım ve öğrencilerimle tanışmaya başladım.İlk olarak ben kendimi tanıttım.

Cennet:Selamün aleyküm çocuklar.Ben Kuran kursu hocanız Cennet.Cennet Melek.23 yaşındayım.Sizlere bu yaz ben Kuran-ı Kerim'i öğreteceğim inşallah.Sizlerle çok güzel bir şeye adım atıyoruz.Bunu unutmayın.Öğrenirken yaşayacağınız zorluklar okurken sizlere daha da çok sevap kazandıracak,bunu unutmayın.Ve evet,sizleri tanıyalım bakalım.

Yaklaşık yarım saat boyunca çocuklarla tanıştım ve sohbet ettik.Bugün ders yapmak yerine birbirimizle kaynaşmaya karar verdik ve birbirimizle bolca sohbet edip,oyunlar oynadık.

Saat 12:30 olduğunda ise herkes evine gitmek üzere camiden ayrıldı.Ben ise ortalığı toplamak için biraz daha geç çıkmak zorunda kaldım.Ben ortalığı toplarken ezan okunmaya başladı.Ezanın verdiği huzur ile birlikte,ezanı dinleyerek ortalığı toparladım.Toparlama işim bittikten sonra masamdan çantamı da alıp camiden çıktım.

Hızlı hızlı evime doğru ilerliyordum ki birisine çok sert bir şekilde çarptım.Çarpmanın verdiği etki ile birlikte geriye doğru birkaç adım attım ve elimi başıma götürüp dengede durmaya çalıştım.

Dengemi sağladıktan sonra elimi başımdan çektim ve başımı kaldırıp çarptığım kişiye baktım.

Benim gibi kumral,ela gözlü ve benden uzun fakat benim yaşlarımda olduğunu tahmin ettiğim bir beyefendiye çarpmıştım.

Çok mahcup bir şekilde konuşmaya başladım.

Cennet:Ben,ben gerçekten çok özür dilerim,isteyerek çarpmadım. Afedersiniz, gerçekten özür dilerim.Hakkınızı helal edin.

İsmini bilmediğim beyefendi konuşmaya başladı.

"Hanımefendi biraz daha dikkat ederseniz çok sevinirim.Elinizde bir kahve de olabilirdi.Birisine bu şekilde çarparsanız emin olun ki benim kadar nazik konuşmayacaktır."

Bu beyefendi bana bu şekilde cevap vererek gerçekten nazik olduğunu mu zannediyordu?

İçimden ya sabır çekerek konuşmaya başladım.

Cennet:Bakın az önce de söyledim.Gerçekten isteyerek çarpmadım,özür dilerim ve siz bu şekilde nazik olduğunuzu düşünüyorsanız diğerlerini düşünemiyorum.

Tanımadığım bu beyefendi ufak bir kahkaha attı ve konuşmaya başladı.

"Hanımefendi ne demeye çalışıyorsunuz?Ben gayet nazik konuşuyorum."

Bu adam iyice sinirlerimi bozmaya başlamıştı.Derin bir nefes aldım ve konuşmaya başladım.

Cennet:Tamam beyefendi,en nazik insan sizsiniz.Tekrardan özür dilerim.Sizinle daha fazla muhatap olamayacağım,iyi günler.

Derin bir nefes aldım ve yine elimde zikirmatiğim,salavat çekerek eve doğru yürümeye başladım.

Kısa bir süre içerisinde evime geldim ve abdest alıp öğle namazımı kıldım.Namazımı kıldıktan sonra evimi temizlemeye başladım.Temizlik yaparken en sevdiğim ilahiyi açtım ve onu dinleyerek temizlik yapmaya başladım.Kısa bir süre içerisinde temizliğimi bitirdim ve dinlenmek üzere koltuğuma geçip oturdum.

Ve maalesef ki uyuya kalmışım...

İkindi ezanının okunmasıyla birlikte gözlerimi araladım ve uzandığım yerden kalkıp banyoya geçtim.Güzelce abdest aldıktan sonra ikindi namazımı kıldım ve akşam yemeğini yapmak üzere mutfağa geçtim.

Akşam yemeği olarak yaprak sarma yapmaya karar verdim ve bismillah diyerek sarmayı sarmaya başladım.

Yaklaşık yarım saat içerisinde sarmaları sarmayı bitirdim ve pişirmek üzere tencereyi ocağa yerleştirdim.Sarmalar ocakta pişerken mutfaktaki masama sofrayı kurdum.

Sarmalarım piştikten sonra güzelce tabağa koydum ve masama yerleştirdim.Sofram artık hazırdı ve tam o sırada aklıma harika bir fikir geldi.

Karşı ve üst komşularıma da sarma götürme kararı aldım ve birer tabakta komşularıma hazırladım.

Sarma tabaklarını alıp evden çıktım ve ilk önce karşı komşuma sarma tabağını ikram ettim.

Sonrasında ise üst katımdaki komşumun dairesine geldim ve ziline bastım.

Kısa bir süre içerisinde kapı açıldı.

Kapıyı açan kişiyi görmem ile birlikte şok oldum.

Daha bu sabah karşılaştığımız ve benim kendisine yanlışlıkla çarptığım beyefendi kapıyı açmış, tam karşımda duruyordu.

Bu gerçekten olabilir miydi?

Aynı binada oturuyor olabilir miydik?

Umarım ki aynı binada oturmuyoruzdur.Umarım...

Evet canlar,ilk bölümümüz sona erdi.Umarım ki beğenmişsinizdir. Yorum yaparsanız çok sevinirim.🤗

Bir sonraki bölümde görüşmek üzere,hoşça kalın.🤍

 

 

 

Loading...
0%