110. Bölüm

BAYRAMA ÖZEL BÖLÜM

Biryazarımm
biryazarimm

 

GÜNAYDINNNLLLLAAAARRRR

 

Size sürpriz bir bayrama özel bölüm getirdim.Çok son an gelişen bir durumdu ama bayram hediyesi olsun💕

 

*******
Üst üste çalan kapıya homurdanarak ilerledim.Kimdi bu alacaklı gibi kapıyı çalan ?Minik çocuklar değilse elimden çekeceği vardı çalan kişinin.

 

”Ay geldim geldim.”diye seslendim.Giderken kenarda duran şeker tabağını kavramayı unutmamıştım.Eğer küçük çocuklar gelirse onlara bunlardan veriyordum.Biricik nişanlım çocuklara dağıtmam için bana en sevdiğim şekerlerden almıştı.Onun o iyilik dolu kalbini yerdim.

 

Kapıyı açtığımda bir kaç küçük çocukla karşılaşmayı beklerken öyle olmamıştı.Karşılaştığım şey dört tane yetişkin adamdı.Kısacası Yiğithan,Anıl,Kaan ve Sinandı.Dumura uğramış bir şekilde baktım.

 

”Sizin ne işiniz var burada ya ?”Yiğithan yüzünde ki derin gülümsemeyi bozmadan elinde tuttuğu poşeti havaya kaldırdı.”Şeker toplamaya geldik yenge.”

 

Af buyur ?

 

Kahkaha atmamak için dudaklarımı birbirine bastırdım.Hepsi 25 ine ilerleyen adamlardı ama şeker mi topluyorlardı ?Bu fikirin yiğithandan çıktığına hiç olmadığım kadar emindim.Ancak onun yapacağı işti.Heveslerini kırmadan bir iki tane almaları için şeker tabağını uzattım.

 

Ama hepsinin bir avuç dolusu şeker almasını beklemiyordum.

 

”Ya biraz kibar olsanıza!Avuç avuç alıp bitirdiniz.Bırakın herkes bir tane alacak.”

 

”Bu kadar cimri olduğunu bilmiyorduk yenge.”diye kınayıcı bir bakış atmıştı Sinan.En çirkef halime büründüm.”Onlar bana sevdiceğimin aldığı şekerler,tabi ki cimri olacağım!Üstelik onları küçük çocuklara dağıtmam için aldı,size değil yani.”Paketini açtığı bir çikolatayı tek hamlede yiyen Kaan lafa girdi.

 

”Bizde sizin yavrularınız sayılırız yengem.Ayrımcalık yapmayın lütfen.”

 

”Az daha küçülün de cebime girin lan!”Arazın sesini duyduğumuzda hepimiz birden kafamızı merdivenlere doğru çevirdik.Aheste aheste merdivenleri çıkarken havasına diyecek yoktu.Üzerine giydiği hem spor hem şık olan lacivert takım ve gözlerinde ki gözlükle moda dergisinde ki modellere kesinlikle taş çıkartırdı.

 

”Canım komutanımız gelmiş.”Diye muazzam bir sahtelikle bağıran Yiğithan koşarak arazın yanına ilerlemişti.Zorla elini tutup öpmesini ise hiçbirimiz beklemiyorduk.Arazın suratında ki o havalı ifade anında silinmiş yerini şaşkınlığa bırakmıştı.

 

“Ne yapıyorsun lan ?Bıraksana oğlum elimi.”İnatla bırakmayan Yiğithan otuz iki diş sırıtıyordu.Ona bu kadar keyif veren şey arazın elini öpmüş olması mıydı ?Bu çocuk bu işi fazla ciddiye almıştı.

 

”Komutanım şimdi siz benden yaşça büyüksünüz.Elinizi öpmesem olmaz.”Elini zorla kurtaran Araz kendi içerisinde bir sabır çekmişti.Bakışları bana dönünce o sinirinden arınıp biraz önce ki havasına geri büründü.

 

”Hadi boşaltın burayı,ben hatunumla bayramlaşacağım.”

 

HATUNUM DEDİ!

 

Hepsinden bir ‘oooo’ nidası yükselirken cilveyle olduğum yerde süzüldükçe süzüldüm.Arazın sözünü dinlemiş olmalılar ki üst kata ilerliyorlardı.Zannımca şeker toplama serüvenlerine devam edeceklerdi.

 

Onları durduran şey en önlerinde duran Yiğithan olmuştu.Önce eliyle kalp yaparak bize sevgisini ilettikten sonra ardındakilere baktı.”Üç deyince başlıyoruz.”

 

Neye başlayacakları hakkında zerre fikrim yoktu.Fakat bir kaç saniye sonrasında duyduğum şeyler donup kalmama sebep olmuştu.Hepsi koro halinde söylemeye başladı.

 

“Şekeriniz bol olsun,

 

Kızınız güzel olsun,

 

Oğlunuz bey olsun,

 

Evine bereket dolsun!"

NE?

 

Ne yapacağımı bilemeyerek bir kahkaha patlattım.Bunu koro halinde söylemeleri ayrı bir olay bize söylemeleri apayrı bir olaydı.Ayrıca kızınız ve oğlunuz mu ???

 

”Amin inşallah inşallah,”diye büyük bir memnuniyetle karşıladı Araz.Bakışlarımız çarpışınca tebessümünü silmeden konuşmaya devam etti.”Kızımız güzel olsun oğlumuz da bey olsun.Ama mutlaka olsunlar.”Utanarak yüzümü eğdiğimde yine gırgır şamataya başlamışlardı.Ama neyse ki Araz benim durumumu görerek hepsini üst kata yollamıştı.Yalnız kaldığımızda kolunu havalı olduğunu düşündüğü bir şekilde kapının kenarına yaslayarak bana göz kırpmıştı.Gözlerimi kaçırarak nazlandım.

 

Ve evet,kocam olacak adama ilişkimizin başından beri naz yapmaktan bıkmamış ve usanmamıştım.İleride böyle bir şey yaşanacağınıda düşünmüyordum.

 

”Eeee,kutlamayacak mısın benim bayramımı ?”Düşünüyormuş gibi yaptım.

 

”Önce sen kutlamalısın.Kibarlık açısından yani.”

 

”Bayramın kutlu olsun bebeğim.Fiziki olarak da kutlamamı ister misin ?”Çipil çipil bakan gözleri hiç de masum değildi.Başımı olumsuz anlamda iki yana salladım.”Maalesef olmaz.Başka zamana artık.Ayrıca senin de bayramın kutlu olsun yakışıklı nişanlım benim!”Dedim ballandıra ballandıra.Artık nasıl dediysem Araz dibi düşmüş bir şekilde bakıyordu gözlerime.

 

”Eee şeker vermeyecek misin ?”Giydiğim şeker pembesi elbisenin eteklerinden tutarak etrafımda döndüm.

 

”Senin şekerin karşında.Şeker gibi olmamış mıyım ?”

 

”Ben o şekeri var ya yerim!Tek lokmada yerim.”Kınayıcı bir bakış attım.”Bunlar çok edepsiz sözler.Sen eskiden böyle değildin bir şeyler oldu sana.”

 

”Deli divane sırılsıklam aşık oldum.”diye cevapladı beni.Gülerek omzuna vurmaktan öteye gidemedim.Şapşal bir beyefendiydi kendisi.Daha doğrusu bir tek bana öyleydi.

 

”Şekerim de olduğuna göre,”bir süre duraksadıktan sonra devam etti.”Bende başlıyorum o zaman besteme.”Ben daha ne olduğunu çözemeden o başlamıştı bile.

 

”Bayramınız mübarek olsun

 

Gülümsemeniz bol olsun

 

Boy boy çocuklarınız olsun

 

Babaları da Araz olsun.”

 

Gözlerim irileşirken hızlıca etrafa baktım.Neyse ki kimse yoktu.Kesinlikle çok arsızlaşmış bir adamdı.Birde utanmadan sırıtıyordu.

 

”Ya bak aniden yapma şunu diyorum yapma!”

 

”Hoşuna gidiyor ama dimi ?”Fazlasıyla gidiyordu.Bunu yanıltmaktan çekinmedim.

 

”Gidiyor yani orası doğrudur ama utanıyorum be adam.”Dakikalar önce çıkardığı gözlük tekrar gözlerinde ki yeri almıştı.

 

”Bebeğim benim bayramlaşmam gereken bir kaç kişi daha var.Hemen onları da halledip geleyim sonra beraber çıkalım gezmeye olur mu ?”

 

”Tamam aşkım,zaten bende kızlarla falan görüşürüm.İşin bitince ararsın inerim.”

 

”Kendine iyi bak güzelim.Öpüyorum.”Ondan ilk defa duyduğum bir kelimeydi.Duymayı da beklemiyordum açıkçası.Ne diyeceğimi bilemeden öylece durdum sadece.

 

”Eee peki tamam yani.Sen git zaten haberleşiriz hadi bay bay.”diyerek suratına kapatmıştım kapıyı.Ardımdan güldüğüne emindim.Bir elim kalbimdeyken derin bir nefes verdim.

 

Şükür ki bu bayramı da sorunsuz atlatmıştık.

 

******
Bitiii

 

Çok kısa oldu farkındayım ama ani gelişen bir karar olduğu için ancak bu kadar yazabildim.

 

Umarım beğenmişsinizdir.

 

Yeni bölüm gelmesi için 30 oyu geçmeniz lazım.Önceki bölüm geçmeden bölüm atmayacağım bu konuda kararlıyım.Lütfen oy vermeyenler oy versin sadece 2 oy lazım.

 

Tekrardan bayramınız mübarek olsun yeni bölümde görüşürüzzz💕

 

Bölüm : 20.03.2026 16:56 tarihinde eklendi
Okur Yorumları Yorum Ekle
İçindekiler
Biryazarımm / ALSANCAK / BAYRAMA ÖZEL BÖLÜM
Biryazarımm
ALSANCAK

76.51k Okunma

7.37k Oy

0 Takip
92
Bölümlü Kitap
Hikayeyi Paylaş
Loading...