Yeni Üyelik
20.
Bölüm

18.Bölüm

@bu2r3ci4n

O konuşmadan sonra tekrar konuşmamıştık.

Kandemir konağına yaklaşmıştık...

Araba durunca indim daha sonra Demir de indi.

Diğerleri de gelince sırayla konağa girdik aynı Menzillerin konağına benziyor zaten yol hafızama göre bizim konak iki sokak ötedeydi...

İçeri girince bizi Zehra hanım, Demirin kardeşi ve Esra karşılamaştı ve yanların da minyon tipli güzel ve 20li yaşlarda bir kız karşılamıştı yanında da bir tane genç adam vardı o da 20li yaşlardaydı.Ve bildiğim üzere ismi Mustafa olan Mustafa Ağa da vardı

"Hoşgelmişsiniz çocuklar" dedi Mustafa bey."Hoşbulduk Mustafa amca" dedi Kubat. "Hoşbulduk Mustafa Amca" dedi Can ile Murat hepsi sırayla dedikten sonra sıra bana gelmişti."Hoşbulduk Mustafa bey" dedim nazikçe. "Hoşgelmişin kızım sen yeni gelen yüzbaşısın değil??" Diye sordu."Evet efendim" dedim."AA bırak Mustafa çocukları ayakta bekletme" dedi Zehra hanım sonra hepimizi içeri davet etti.

Daha sonra rahat etmemiz için bizi şark odasına oturmaya götürdüler.

Yanımda demir diğer yanımda ise Kubat vardı...

Diğerleride karışık bir şekilde etrafta oturmuşlardı.Mustafa ağa tam karşımızdaydı... Diğerleri de buradaydı.

Bizi dikkatle izliyordu...Daha sonra bu sessizlikten rahatsız olduğumuz için demir "Ee baba bizi buraya kadar getirttin konuşmayacak mısın??" Diye sordu gülerek.Haklıydi yani burda boşboş oturucaasak niye geldik değil mi.Mustafa bey de tebessümle oğluna baktı "O zaman kızımıza tanıtalım ailemizi" dedi sonra eliyle genç çocugu gösterdi "Bu benim diğer küçük oğul Ferhat" dedi daha sonra yanında ki kızı gösterdi.Bu kız çok tatlıydı üzerine çok güzeldi.Benim yıllar önceki halime benziyordu... "Bu da yakın zaman da olacak eşi Aylin kızım" dedi.

Bunu demesiyle gözlerimi sımsıkı yumup demire fısıldıyarak "Sakın kız kaçıran kardeşinin bu olduğunu söyleme" dedim utançla.Bu dediğime gülerek "Esra kaçıramayacağına göre??" Dedi.

"Bu eşim Zehra kızım da Esra" dedi.Zehra hanım hemen söze atlayıp "Bey zaten biz tanıştık Öykü kızımla" dedi baana tebessüm ile bakarak.Bana gorücü getirmeye calişmıştı hatta!! 'Hanım anne sen de taş gibi oğlun dururken niye yeğenini düşündün o vakit hiç anlamış değilim yani...' dedi iç ses!! Ona içimden göz devirdim."Evet baba hatta annem ona görücü bile ayırdı" dedi Esra kıkırdayarak bunu Demire bakarak söylemişti.Bu dediğine herkes güldü ben ve Demir hariç... Yanımda ki beden kasılmıştı Esranın dediğiyle...

'O değilde bahsettiği yeğeni yakışıklımı acep??' dedi mal iç ses.'Kız bana niye iki de bir hakaret ediyosun!! Doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış seninki de o hesap!!' dedi mal.'Bak hala' dedi.Siktir git iç ses!! Elin yeğeninden baaane!! Ha baane.'hıh' diyip gitti şükür.

"Peki, peki hanım..." Dedi Mustafa bey daha sonra "Bir de bizim en büyük oğlan Ahmet var o şuan asker olduğundan görevde." Dedi onu onayladım.

"Ee biz tanittık kendimizi sen de tanıt bakalım kızım... Kimlerdensin, nerelisin??" Diye sordu.(Aha bu da gorücü teyzelerle başladı) Dedi Yazar.Allahım biri biter biri başlar sen beni neyle siniyorsun yarabbim... Aglicama ama.Hayir ağlamak yok!! Dik durup konuştum"Ben menzillerin kızıyım efendim buralıyım" dedim.Bu dediğimle şaşırdı "Sen menzillerin bulduğu gerçek kızı mısın??" Diye sordu onu onayladım...

"Ee babanlar nasıl iyiler mi uzun zamandır gorüşemiyoruz onlarla" dedi.

"İyiler efendim" dedim.

Daha sonra herkes sohbete daldı ...

Kadınlarla beraber mutfağa gittik masayı kurmak için. "Asena abla Demir abim seni zorluyor mu yani biraz gıcık olabiliyor da bazen" dedi Esra onun bu dediğine hepimiz güldük.

"Ne yalan söyleyeyim bazen insana cinnet geçirtiyor ama yani komutan sonuçta bir şey diyemiyoruz" dedim gülümsiyerek.Daha sonra Zehra teyze konuştu "Merak etme kızım ben ona iyi bir anne terliği çekerim görür o" dedi sitemle.Bu dediğine güldük.Aylin "Asena abla bu arada düğün yaparsak sen de gel olur mu??" Diye sordu heyecanla."Gelirim tabi.Bu arada sevdiğin adama kız kaçırdı diye biraz küfür etmiş olabilirim yani" dedim parmaklarımla biraz işareti yaparak.Bu dediğime güldü.

"Olsun abla boş ver arada ben de küfür ediyorum içimden" dedi.Bu dediğine hepimiz güldük."Kız rahat bırakın oğluşlarımi" dedi Zehra hanım."Anne Allah aşkına az önce bir oğlunu terlikle kovalamak isteyen bizmiydik" diye sordu Esra.Onun bu dediğine güldük."Sus kız" dedi Zehra hanım hafif bir sitemle.

Yemekleri Salonda ki masaya taşıdık sırayla. Gerçekten de yemekler güzel görünüyordu.

Eskiden biz de timde bazılarının ailesini ziyarete giderdik ne güzel...

Ama eskiden işte... Ne kadar eğlenirdik...

Her ay birinin evinde olurduk...

Hepsinin ailesi birbirinden iyi insanlardı...

Ben düşüncelere dalmışken Esra "Abla noldu niye daldın" diye sordu ona buruk bir tebessüm ettim "Eski timimde biz de böyle şeyler çok yapardık o geldi aklıma" dedim. "Eski timim derken... Şehit mi düştüler abla..." Diye sordu onu onayladım.

Gelip bana sarıldı bunu beklemediğim için afalladım. Daha sonra ben de sarıldım...

"Geçmiş olsun abla..." Dedi.Onun bu haline gülümsedim.Demire çok benziyordu.Yani... çok iyi kalpli,temiz kalpli biri... "Hadi hadi sofrayı kuralım" dedim yalandan bir sinirle.Bu halime güldü.Sonra sofrayı kurmaya devam ettik."Ee siz okuyor musunuz kızlar??" Diye sordum.Ayla "Evet abla hatta geçen sene mezun oldum şuan Edebiyat öğretmeniyim" dedi.Şaşırdım daha çok matematik öğretmenligi havası var ama."Ama bence sana matematik öğretmenligi daha çok yakışırdı" dedim."Yok abla ben Türkcee mutluyum matematik bana göre değil" dedi sonda yüzünü buruşturarak.Onun bu haline Esrayla güldük."Ee Esra sen??" Diye sordum."Ben de pratisyen hekimim ama bu sene tus'a giricem" dedi.Gercekten de zeki kızlar."Ee sevgilin yok mu.Zaten Ayla evleniyor.Sen de yok mu??" Diye sordum.Bu dediğimle sırıttı sonra sessizce "Söylerim ama annemle ayladan başka kimse bilmiyor.Abime sakın söyleme" dedi.Kim di ki valla meraktan catlicam şimdi."Tamam tamam" dedim."Hani Usteğmen Kubat var ya işte ben ona aşığım" dedi.Neğ!! Oha!! Bunu beklemiyordum işte!! "Oha gercekten de mi??" Diye sordum.Beni sırıtarak onayladi sonra aklına bir şey gelmiş olamalı ki somurtup "Ama o beni seviyor mu bilmiyorum" dedi.Bu dediğiyle sırıttım."Burda senin koskoca Öykü ablan duruyor." Dedim.Bu dediğimle hemen yuzü eski haline döndü.

Daha sonra hepimiz güle konuşa yemek yedik...

"Hadi biz artık kalkalım" dedi Mert.Onu onayladık."Geç oldu biz artık kalkalım" dedi Kubat da onaylayarak.

"Çocuklar biraz daha kalsaydınız ya" dedi Zehra hanım."Yok Zehra hanım biz artık kalkalım geç oldu belki daha sonra tekrar geliriz" dedim.Bana tebessüm ile baktı Mustafa bey"Peki kızım ama babanlara söyle bir gün bekliyoruz sizinkileri de.Zaten timce hepinize açık kapımız" dedi.Bu dediğine gülerek onayladım.

Kapıya kadar eşlik ettiler bize.Kapıya baktığımda benim araba gelmişti.Esra "Abla dışarıda buluşuruz değil mi??" Diye sordu.Nedenininaz çok tahmin ediyordum.Tebessümle onayladım.Hepsiyle tek tek vedalaştık.Demjre bakıp "Komutanım iyi günler tekrar bu arada müzik zevkinize de bayılmadıkda değil" dedim göz kırparak.

Bu dediğime Esra kıkırdadı.Demir ona sertçe bakıp.Birşeyler mırıldandı ama duyamadım.Esra önüne döndü daha sonra.

"Öyledir" dedi başını dik tutarak.Bu haline kıkırdadım.

Bana bakınca dudağının bir tarafı kıvrıldı.

"Gül sen gül" dedi kendisi de gülerek.

"Bu gün gerçekten de çok eğlendim... Herşey için teşekkürler" dedim.Rütbede olmadığımızdan öyle seslenmiştim.

Bu dediğime tebessüm etti."Seni eğlendirdiysek ne mutlu bize yüzbaşım" dedi.Bu dediğine güldüm sonra aklıma gelen şeyle buruk bir tebessüm ettim... Herkese hoşçakalın dedikten sonra arbalarımıza bindik.

Daha sonra radyodan rastgele bir şarkı açtım...

(Şarkı Sezen Aksu- geri dön burdan açın yazarken bunu dinledimde.)

Onca zaman... Onca yıl sonra ilk kez kendimi bu kadar yenilenmiş hissediyordum..

Sanki onca şeyi yaşamamışım gibi hissetmiştim...

Sanki... Benim abilerim, kardeşlerim ölmemiş gibi..

Sanki sevdiğim adam bana... Bize ihanet etmemiş gibi...

Sanki aile dediğim insanların bana hem fiziksel, hem de ruhen şiddet uygulayıp aslında onların benim ailem olmadığını öğrenmemişim gibi....

Hayat ne garip... İnsanlar ne garip...

Hani biz deriz ya nasıl hiç birşey olmamış gibi eğleniyorsun diye sorarız ya...

Biz onları yok saymıyoruz... Bir kenara kaldırıyoruz... Öyle yapmaya çalışıyoruz, ama olmuyor...

Orada ki kurtçuk beynimizi kemiriyor nasıl olur diye...

Sadece iyi görünmeye çalışıyoruz... Kendi mutsuzluğumuzla üzmemeye çalışıyoruz...

Şimdi diyeceksiniz insanların içinde hüngür hüngür ağlayan benmiydim diye... Hayır o bendim ve bunu da kabul ediyorum...

Ama şunu da unutmamak lazım... Herşey bir yere kadar... Benim de kotam dolmuş demek ki... Demek ki o kotayı biraz boşaltmam gerekiyormuş...

Boşaldı mı diye sorarsanız... Hayır... Boşalmadı sadece daha da hırslandırdı.... Daha da duygusuz olmaya itti...

Sadık belki de haklı çıkıyordu... Benim için zaman doluyordu... Zaman işliyordu..

Daha ne bile yaptığımı Bilmeden sadıkın baş düşmanı olmuştum yüzlerce kampı olan bir adamın bir kampını patlattım diye hemde... Ama o ondan önce benim timimi öldürmüştü...

Yani ben istemeden ona zarar verecek birşey yapmıştım... Ama ne!! Ama ne...

Ben ne yapmış olabilirim...

Peki sadık neden bana öyle şeyler demişti...

Aşktan bahsetmişti hem de Demir komutan ile benden...

Daha kendime kaç kere hatırlatmam gerek bilmiyorum ama daha birbirimizi şu 1 ay kadar zaman diliminde tanıyorduk...

Benim bilmem gereken daha çok şey vardı ama ne... Onca insanın bilip benim bilmediğim ne...

Şunu anlamalıyım ki her şey çok önceden planlanmıştı...

Ben bilmeden benim zamanım akıyordu...

Sıkıldım artık birşeyler çözmekten... Ben de insanım ama herşeyi benim düşünmem gerek gibi hissediyorum....

Sanki birini çözsem hepsi çorap söküğü gibi gelicek ama o ipin ucu gelmiyor....

İnat ettim o ipin ucunu bulacağım ama...

İlk önce sadıkı konuşturmam gerekiyr ama herşey onda saklıydı....

Bu 1,5 hafta onun sorgusuna demir girmişti ama bize birşey söylemiyordu....

O günden sonra onun yuzünü bile görmedim, görmek dahi istemiyorum ama artık birşeyleri öğrenme vaktim gelmişti....

artık bir şeyleri bilmem gerekiyordu bence...

Hayatım tamamen yalan üzerine kuruluymuş bunu biliyorum ama bilmem gereken daha çok şey vardı....

Benim bile tahmin edemediğim şeyler vardı...

______________________________________

1471 kelime

Okullar başladı sınav senem o yüzden bölümü sıklıkla beklemeyin ne zaman boş olursam o zaman gelir

Yorum yapın loooo

Bu arada tt den reklam yapmak istiyorsanız yapabilirsiniz sormanıza gerek yok.

Sadece bana da hesabınızı verin de bakem nasıl olmuş diye.

Bu arada şarkılardqn da anlıyacağınız üzere sezen aksu aşığıyım...

    

    

     

     

     

Loading...
0%