Yeni Üyelik
13.
Bölüm

13. Bölüm

@buhayatboylegecmez

Yazardan devam .......

Seniha eve girdiğinde evin haliyle şok olmuştu çünkü ev berbat haldeydi salona girdiğinde burasınında aynı durumda olduğunu gördü yastıklar çekmeceler her yer dağılmıştı. Birileri evlerine girip birşey aramışlardı . Yada korkutmak istemişlerdi ama şuan karşısındaki ev berbat haldeydi birileri girip bütün evi dagıtmıştı . Arkasından eve giren ekipte aynı haldeydi büşra ile Seniha göz göze geldiklerinde ikiside aynı anda senihanın odasına yöneldi. Diğerlerinde arkalarından ilerledi. Yatak odasına girdiğinde oranin da dağılmış oldugunu gördü fakat kasayı bulamamışlardı. Kasa hiç akla gelinmiyecek biryerdeydi . Seniha yatak baslihini özel yapım yaptırmıştı . Başladık olduğundan daha kalındı çünkü içerisinde kasayı barındırıyordu. Kasa da özel yapımdı olduğundan daha enlemesine olan kasa ile rahatça yatak başlığına giriyordu. Seniha başlıkta süsleme gibi duran kulbu çektiğinde kasa ortaya çıktı. Şifreyi girdiğinde herşeyin yerli yerinde olduğunu gördü. Kasayı geri kapattığında arkasında dört adet şaşkın yüz vardı. Tamam bu dörtlü de bordo bereliydi fakat şaşırtan hem kasayı böyle bir yere koyacak kadar zeki olmaları hemde şifreydi

 

Çünkü bu iki gerizekalı şifreyi tanışma tarihlerini koymuştu. Hiçbirinden ses çıkmazken odadaki tek ses nefes sesleriydi.

Bekir " korkutmak için değil bu kasayı aramak için gelmişler. Belki bir not bırakmışlar dır. Bı bakalm ."

Bekirin dediği ile birlikte herkes salona geçtiğinde etrafı toparlamaya başladı amaç hem etrafı toparlamak hemde bir iz bulmaktı sehpayı duzenlemeye başladığımda bir zarfın olduğunu gördüm koltuğa oturup okumaya başladığımda bizimkiler beni fark etmemişti .

Çok sevgili savcım ve güzeller güzeli komiserim . Ve yanlarındaki ölüm timi

Eğer bu notu okuyorsanız eviniz için kusurumuza bakmayın bizim çocuklar kirli çalıştılar.

​​​​​​ Ama sizde yapmamanız gereken bir meseleye burnunuzu sokuyorsunuz . Bu durumdan bir an önce vaz geçin çünkü herşey için çok geç olabilir degilmi Senihacığım ay pardon saygısızlık ettim savcı hanım . Bu davayı burda sonlandırın yoksa dağıttığım sadece eviniz olmaz . Sizide ailenizide dostlarınızı ve etrafınızda kim varsa dağıtırım. Size iyi geceler bu arada yanınızdaki ekibe de selamlarımı iletin . Özellikle bin başıya ha ona özel selamım var böyle güzel bir hanımefendiyi kaçırdığı için üzgün olmalı . ;⁠)

​​​​​

​​Çok sevgili Ciwan

Senihadan devammmm......

Mektubu okuduğumda zarfın içerisinde fotoğrafların olduğunu gördüm mektubu bırakıp fotografları alacaktım ki benden önce Büşra mektubu elimden alıp okumaya başladı bende fotoğraflara baktığımda dehşete düştüm. Çunku butun ailemizij fotografları buradaydı.

Mesutun , meleğin ve büşranın kardeşi emirin birlikte okuldan çıkıs anları. Annelerimizin birlikte pazar dönüşü elinde poşetlerle çekilmiş fotografı öbür fotografa ise biz vardık adliyeden çıkış anlarım o gece hep birlikte eve gelirken araba önündeki fotoğraflar hepsi bu bu adam ne halt yiyordu böyle ailemize kadar ulaşmıştı. Bu bir riskti biz kendimizi bir şekilde korurduk fakat onları koruma altına almamız gerekiyordu.

Kafamı fotograflardan kaldırdım ve ayağa kalktım . Büşraya döndüğümde o mektubu okunmuş fotoğraflara bakıyordu.

"Muratı ara hem sizin eve hemde bızim eve ekip yollasinlar ikişer tane ama farkettirmeden anlamasın bizimkiler bu iş sessiz sedasız çözülecek . Ona göre ."

Büşra "bu adamlar ne ara onların peşinde olduğumuzu anladıda bizi tehtid ediyor daha kimsenin haberi yoktu nasıl haberleri olabilirki ? "

Büşranın dedikleri aklımda soru işareti yaratırken aklıma gelen şey ile şoka girmiştim. Olamazdı degilmi ihanet etmiş olamazdı .

Bir kaç saat önce .....

Seniha odasında dosyaları incelerken bilgisayarını arabada unuttuğunu fark edip aşşagı indi. Arabayı kapatıp yukarı çıktığında ceylanı koridorda elinde dosyalarla ilerlerken gördü. Aklına gelen şey ile ceylana doğru seslendi.

" Ceylan bir bakar mısın? "

"Buyrun savcım ."

"Senden bir şey isteyecegim fakat kimseye söylemeden hallet ."

"Tabiki savcım isteyin ."

" Ciwan asar bu ismi bir göz at bakalm bildinik bir şirketi falan varmı "

"Tamam savcım hemen hallediyorum " Ceylan'ın dediğinden sonra odama döndüm .

 

Şimdiki zamann.......

Aklıma gelen şey beni şok etti ceylan ihanet etmiş olamazdı degilmi onca sene benimle çalışmıştı.

Büşra " biriniz birine birşeymi söyledi?"

"Sabah konusuruz hadi yatın hepiniz. "

Büşra bana sorgular gözle baktığında "hadi Büşra hadi güzelim sabah konuşuruz bunları. "

Büşra onaylar şekilde kafasını sallayıp balkona geçtiğinde herkes bir köşeye çekilmişti.

Bende ilk önce kendi odamı sonrada büşranın odasını toparladım üzerimi değiştirdikten sonra üzerine şortlu pijama takımı giyerek odamdan çıktım ve mutfağa girdim kafamı dağıtmak istiyordum dolapta yapabileceğim şeyleri düşünmeye başladığımda aklıma gelen şeyle gülümseyip poşeti elime aldım.

7 sene önce.....

 

Annem kardeşlerimi alıp üç günlüğüne Aydın'da gittiğinde bende bütün ekibi bize çağırdım .

Mutfakta sofrayı hazırladıktan sonra kapı çaldı koşarak açmaya gittim . Kapıyı açtığımda üzerime düşen bir Bekir bekledigimin dışındaydı fakat şuan gülmekten karnım ağrıyordu .

"Kızım sen salakmısın ne diye kapıyı pat diye açıyon manyak ." Bekirin dediklerimle daha çok güldüm ve konuşmaya başladım

"Yav sensin salak asıl kapıya yaslanilirmi öyle . " Yavuz bu durumdan rahatsız olmuş olacakki homurdaniyordu.

Bekiri üstümden itip beni kaldırdığında hala bekire söyleniyordu.

"Hayvan herif kardeşim olmasan kafayı gömmüş tüm şimdiye camış gibi çöktün kızın üstüne ." Yavuzun dediklerine gülerek yanağından öptüm

"Hadi mutfağa bilin bakalım size ne hazırladım MMM ."

"Yakmadin dimi beceriksiz cimcime ." Diyen aliye göz devirdim

"Öylemi ozaman harkes dolmalarımı yerken izlersin nasıl fikir Ali bey ." Erkekler bunu dememle mutfağa koşarken bende büşraya sarıldım.

"Hoşgeldin lojmana bunları sokmakta sıkıntı yaşadınmı ?"

"Yokya ne sıkıntısı başlarından gotlerine kadar aradılar sadece "büşranın gülerek söylediklerine bende güldüm beraber mutfağa girdiğimizfe hepsinin masada oturmuş dolmaların beklediklerini görünce daha çok gülmeye başladım . Bu çocuklar asla buyumiyecekti .

Herkes dolmalarını servis ettikten sonra bende yerime oturdum hepsi verdiğim dolmaya gömülmüşken bekirin gözleri dolu dolmaya baktığını gördüm. Acaba beğenmemiş miydi. Ağlamamak için zor duruyordu.

"Bekir beğenmedinmi yoksa dolmayı neyi eksik neden yemiyosun ?"

Ardı ardına yönelttigim sorularla Bekir kafasını sağa sola sallayarak beni reddetti .

"Yok mükemmel olmuş annemin dolmasına çok benziyor oyuzden gerildim biraz. "Bekirin dedikleriyle sandalyeden kalkıp bekirin yanına gittim ve ona sıkıca sarıldım.

"Sen iste ben sana hep yaparım kıvırcık çocuğum benim mm." Bekirde bana sarildiginda hepimizin bir arada sarıldığını farkettim sarılma fazlı bittikten sonra hep beraber gulerek dolmalarımızı yemistik. Bir tencere dolmayıda beraber bitirdigimizde gülerek ayrılmıştık fakat o günü ondan sonra kimse unutmamış tı.

Günümüz.....

Dolapta gördüğüm biberleri aldım ve dolma yapmaya başladım. Kafamı dağıtmak için daha güzel bir çözüm olamazdı. Dolmanın icini hazırlarken bir yandanda şarkı söylüyordum artık bu bir alışkanlık olmuştu bende şarkı açmak yerine söylüyordum.

Yastığına sarıl

Korkularını tut

Öl hatta orda

Lanetler yağdır

Beni hatırla

Her telefona senn çık

Her kapıyı sen açç

Beni hatırlaaa

Şarkının nakaratı bittiğinde dolmanın icini kavuşmuştum başlarını aldığım dolmaları suya atarken yanıma Büşra gelmiş bana yardım etmeye başlamıştı. Anlaşılan oda içindeki seslerden kurtulamamıştı.

"Büşra ..."

" Başa döndük Seniha ne kadar engel olmaya çalışsakta döndük. Biz kendi hayatımıza zaten yeni adapte olmuşken bu olanlar . Onların hala bir hayal olduğunu düşünüyorum bazen ama karşımızdalar Seniha kardeşim dediğimiz insanlar bizi terk etti. Ve yıllar sonra hiçbisey olmamış gibidi evimize girdiler ya biz evimize ailemizden olmayan kimseyi almamaya bile söz vermiştik fakat biz onları okadar unutmamışızki daha gelir gelmez o evimize onları almayı hak gördük. Onlar hiçbir cefa çekmeden içimize girebildiler. Bu koyuyor kızım işte . Babamın emre amcanın kırkı çıkmadan gitti ler bizi o şekilde bırakmaya razı gördüler fakat biz onları bir gece disarda bırakmaya razı olmadık adaletmi bu Seniha ha şuan bu adaletmi ."

"Ben sanki çok mutluyum Büşra ama yapamıyorum iste ya ben hepsini hayatımdan çıkarmış yoluma bakmış Ken şuan kendimi en çok sevdikleri yemeği yaparken buluyorum sence normalmi bu. Aklım ile kalbim okadar farkliki ama ben yıllar sonra mantığımı bir kenara bıraktım. '

"İyi bok yedin bırakmaz bırakmaz bıraktığı yere bak aminakoyuyim ." Büşranın dedikleriyle ister istemez güldüm .

Dolmaları doldurup tencereyi ocağa aldığımızda etrafı toparladık arkamı döndüğümde gördüğüm şey bütün erkeklerin bir köşeye sinmiş bizi izliyor oluşuydu.

"Siz ne zamandır buradasınız ?"

Poyraz "duymamız gerekeni duyana kadardır buradayız. "Dedi.

"İyi dolma ocakta biz yatıyoruz , pişer kırk dakikaya ister hemen yiyin dolapta yoğurt var ister sabahı bekleyin ama dibi tutmasın. Dikkat edin ." Diyerek mutfaktan çıktık .

İlk olarak banyoya girip soğuk bir duş aldım. Odama geri dondugumde büşranın benim yatağımda yattığını gördüm . Büşra da çok şey biriktiriyordu içinde abisi babası öldükten sonra o poyraları abi bellemişti fakat onların bu yaptığı beni etkilediği kadar fazlasıyla büşrayida etkilemişti. Üzerime pijamalarimi giydikten sonra bende yatağa girdim ve Büşra ya sarılarak uyudum . Uyumadan önce son hatırladığım şey büşranın da bana sıkıca sarılmasıydi

 

Bİttiiiiii

Oy sınırı 30

Lütfen oy verinnnnnnn

Sizi seviyorummmmmmm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading...
0%