Yeni Üyelik
4.
Bölüm

Ben gidiyorum 1

@bulutlarsu

3 gün sonra (düğün gününün bir öncesi günü)

 

Güne mide bulantısı ile uyanmıştım küçük afacan beni uğraştırmayı pek sevmiş gibi bu aralar sürekli midemi bulandırıyor olup olmadık yerde kusma isteğimi artırıyordu. Daha ne kadar miniğimi saklayabilirdim bilmiyorum yakında öğrenirlerdi zaten şu aralar su zamansız mide bulantısı ve kusmalarım yüzünden annem işkillenmiş gibi sürekli gözü üzerimdeydi yemeklerde bile ne kadar yediğime yemeklerin kokularına verdiğim tepkileri gözünü bile kırpmadan izliyordu. O yüzden anneme biran önce hamileliğimden bahsetmek ve yurt dışına taşınmak zorunda olduğumu söylemeli ve babama karşı desteğini arkama almak zorundaydım buradan acilen gitmeliydim her ne kadar bebeğim için iyi olmaya çalışsamda ben bu arada bu şehirde iyi değildim ve hiç bir zaman da olamıyacaktım bu şehrin her bir köşesinde kartalla anılarım vardı onu nasıl sevdiğimi beni nasıl sevişinin izleri vardı ben burda kalmaya devam ederek onun izleriyle yaşamaya devam edemezdim iyileşemezdim ve ben iyileşmedikçe bebeğime iyi gelemezdim o yüzden arkama bakmadan kaçmalı gitmeliydim.

Aşağıdan gelen yüksek sesli bağrışmalarla ne olduğu şaşırdım bizim evimizde hiç bu kadar yüksek sesle konuşan yada kavga eden birileri olmazdı annem ve babam evlilikleri boyunca bir kez bile bu kadar yüksek sesle kavga etmemiş her problemlerini konuşarak halletmeye çalışmışlardı şimdide bu kadar gürültüden sonra evde birilerinin olduğu çok belliydi ama bu kadar sese neden olacak kişi kimdi onu anlayamıyordum neler olduğunu anlamak için üstümdekileri önemsemeden aşağıya inmek için odamdan dışarı çıkmıştım alt kata salona her yaklaşımda sesler netlik kazanmaya başlamıştı ve ben duyduğum sesle yerime çakılmıştım. Kartal buradaydı hiç umursamadan düğün öncesi çirkin sözlerle terk ettiği nişanlısının evindeydi sanki bana hiç o sözleri söylememiş gibi evime gelmiş tartışıyordu daha fazla yerimde durup dinlememek olayı anlamak için salona girdim benim salona girmemle bütün sesler kesilmiş gözler bana dönmüştü annem hızla yerinden kalkarak güneş neden aşağıya indin annecim gel odana geri çıkalım kartalda şimdi gidiyordu zaten dedi ve nefret dolu gözlerini kartala dikti oysaki en çok annem severdi kartalı bu evde.

 

Annemin kollarının arasından çıkarak daha da adımladım salonun içine ve odadaki herkesin üstünde gezdirdim gözlerimi sıra ona geldiğinde ise arkamı döndüm gözümün ucuyla bile bakmadım bakamadım ona babama dönerek konuşmaya başladım

 

L- baba ne oluyor burda neden kavga ediyorsun?

 

B- bir şey yok kızım hadi sen annenle birlikte odana geri dön

 

L- sesiniz yukarı odama kadar geliyordu baba nasıl bir sorun yok derken kartalın babası sinan babasın sesini duydum hala baba diyordum çünkü biz kartalla sevgili değilken bile ben ona sinan baba derdim ben küçüklüğümden beri onun annesi babasına sinan baba gül anne derdim onları bu kadar sevmen kartalla hiç bir ilgisi yoktu ben onları sonradan değil oğullarını sonradan sevmiş aşık olmuş ve ağzımın payıda bir güzel almıştım.

S.B- güneş güzel kızım diyip kollarını bana uzatan adama yürüdüm ve sarıldım çünkü onların ikisinin hiç bir şuçu yoktu ne yaptıysa oğulları kendi yapmıştı.

 

L-merhaba sinan baba diye şaçma bir cümle kurdum çünkü şu an ne söylemem gerekirdi ve nasıl davranmalıydım bir fikrim yoktu şu an bu salonda şaşkın ve boş bakışlarla perişan bir şekilde duruyordum onun aksine o her zaman ki gibi kusursuzdu bu ayrılık onu yıkmamış daha da güçlendirmişti sanki.

 

S.B- nasılsın güzel kızım iyi misin bir ihtiyacın var mı söyle ne istersen yaparım kızım dedi sinan bana

 

L-teşekkür ederim sinan baba hiç bir ihtiyacım yok olursada söylerim diyerek nasılsın sorusunu es geçtim ve gül anneye zoraki bir gülümsemeyle sarıldım

 

Sen de hoşgeldin gül anne dedim.

 

G.A- lalin güzel kızım, bebeğim diyerek sarıldı ve daha fazla sorularla bunaltmadı beni bende biraz daha sarıldıkdan sonra ayrıldıktan sonra yine babama döndüm ve sorumu tekrarladım

 

L- burada neler oluyor baba neden bu kadar sinirlisin?

 

K- baban seni düğün üstü terk ettiğim için ortaklığı bitirmek istiyorda o yüzden böyle şaçma bir sebeb için milyon dolarlık ortalık bitirilir mi sen söyle güneş diyen kartalla ortam bir anda buz kesti.

 

 

Kartal beni gerçekten sevmemişti sanırım. Bunun farkındalığı ile yıkıldım 1 hafta öncesine kadar evlenmek istediğim hala daha aşık olduğum sevdiğim adam karnımdaki minik mucizenin babası benim evlenmekten vazgeçmiş olmasını şaçma bulmuş yetmemiş gibi beni değersizleştirerek işinin benden daha önemli olduğunu belirtmişti. Dolan gözlerimi saklayarak arkama döndüm ve gözlerimi kartala dikip onu izledim bir süre çünkü bu bir vedaydı artık asıl şimdi bu ilişki bitmişti bugüne kadar kartal hep kapıma gelir herşeyin bir oyun olduğunu her zamanki gibi düşmanları yüzünden böyle bir şey yaptığını söyler zannetmiştim ama öyle değildi kartal beni gerçekten hiç sevmemiş. Değer vermemişti artık bu şaçma sapan ortamdan kurtulmalı ve kartalı bir daha hiç göremeyeceğim bir yerde yaşamalı adını bile duymamalıydım o yüzden konuşmaya başlamak için boğazımı temizledim ve gözlerinin en içine bakmaya özen gösterdim ki ne kadar ciddi olduğumu anlamalıydı.

L- haklısınız kartal bey bizim dandik ilişkimizin milyon dolarlık bir iş anlaşmasının üstünde bir etkisi olmamalı sonuçta iş iştir ve işimize bu gibi güzel talihsizliklerle son bulan özel hayatımızı karıştırmamalıyız cümlem bitmeden babama bakarak konuştum.

 

- sonuçta bir yavuzoğlu olmak bunu gerektirir babacım dedim.

 

 

Cümlemin bitmesiyle herkes şaşırmış kartal bile duyduklarından emin olmak için bakıyordu bana sanırım herkes gibi oda benden bu cümleleri beklemiyordu ki kaşları çatılmaya başladı ve sinirli sesiyle cevap verdi

 

 

K- dandik ve güzel tahlihsizlikerle bitmiş diye nitelendirdiğiniz bir ilişkinin arkasından gereğinden fazla üzülmüş gibi duruyorsunuz sayın yavuzoğlu demesiyle

 

 

söylediklerimin egosunu fazla sarstığını fark ederek birazda olsa keyiflenmiş ve anında kartala cevabını vermiş bulundum verdiğim cevap belkide bu sabahın en önemli haberiydi herkes için çünkü kimse benden böyle bir harekette buluncağımı düşünmemişti ki söyler söylemez kartal da dahil hepsinin suratında bir şaşkınlık ifadesi daha oluşmuştu kartal da dahil hepsinden onaylamadıklarına dahil cümleler dökülmüştü

 

 

L- görüntüm sizi aldatmasın kartal bey çünkü üstümdeki yorgunluk ifadeleri arkanızdan gereğinden fazla üzüldüğüm için değil taşınmaya ve yurt dışında yaşamaya karar verdiğim için süren hazırlıklarımdan dolayıdır bu hayatta her şey sizinle ilgili olacak değil ya sizin de o gün dediğiniz gibi ansızın girilen hayatlardan ansızın çıkmaya karan veren bir tek siz değilsiniz. Dediğimde kartal bir o kadar öfkeli bir cevap duymuştum sanki çok hakkı varmış gibi hala daha bana hesap sorabilmenin derdindeydiki bağırarak hesap kesmenin peşindeydi.

K- NE ŞAÇMALIYORSUN SEN NE TAŞINMASI HİÇ BİR YERE GİDEMEZSİN BİR DE YURT DIŞIYMIŞ UNUT ONU SEN BU ŞEHİRDEN DEĞİL BU MAHALLEDEN BENİM İZNİM OLMADAN 1 KM ÖTEYE BİLE GİDEMEZSİN.

 

 

Konuşmasıyla bu sefer ben sinirlenmiştim. Hangi hak ve sebeble hala da bana karışabildiğini düşünmüştü acaba bu ilişkinin başından beri yoksa böyle bir imaj mı çizmiştim ki beni terk etmiş olmasına rağmen nerede yaşayacağıma dahil kararın kendisinin verceğine inanmıştı.

 

 

L- BU KONUNUN ARTIK SENİ İLGİLENDİRDİĞİNİ ZANNETMİYORUM KARTAL BENİMLE İLGİLİ BİR ŞEYLERE KARIŞMA HAKKINA SAHİP DEĞİLSİN. YOLLARIMIN SANA ÇIKMASINI İSTEMİYORSAN NEREYE GİTTİĞİNEDE KARIŞAMAZSIN.

 

KARTAL BU HAYAT BENİM HAYATIM SENSE ARTIK KAPIMDAKİ KÖPEK BİLE DEĞİLSİN. O YÜZDEN SEN SANA AİT OLAN YOLLARINLA İLGİLEN BENSE BANA AİT OLANLARIN SANA GELMESİNE MÜSADE ETMEYEYİM.

 

 

dediğimde yıkılmıştı. Gördüm koskoca istanbulun baş mafyası herkesin karşısında korkudan titrediği kartal şahmaran o gün benden ayrılırken değil de bugün onu onun laflarıyla terk ettiğimde tamamen sildiğimin farkındalığı ile yıkılmış ve bitmişti. Ben bugün onun o gün bana yaptığı gibi bir sabah vakti ayağına getirtdiği gibi bir evin salonunda bana söylediği lafların benzerliği ile terk etmiştim. Kartalın suratına daha fazla bakmayarak baba baktım ve yıkıcı sözlerimin üstüne bir kez daha yıkıcı konuşarak daha da fazla üzülmesine sebeb oldum.

 

 

L- misafirimiz gittiğinde haber verirseniz iyi olur. Böyle aile içi şeyler herkesin içinde konuşulmamalı dediğimde kartal müsade bile istemeden hızlıca yanımdan geçerek evi terk etmişti ve bu ilişki bugün bir kez daha bitmişti.

 

Bana seslenen babamla onu dinlemeye başladım.

 

B- bu ne demek oluyor lalin.

 

L- ben gidiyorum baba daha fazla burda kalamam farkında değil misiniz biz evlenmeye karar vermeden önce de biz bir aileydik işlerimiz bile ortak ben burda kalmaya devam ettiğim sürece biz hep böyle bir araya gelmek zorunda kalıcaz ve ben bir sorun yokmuş gibi davranmaya devam edemem hem ben...

 

Cümlemin devamını getiremedim hamileyim kartalla benim bir bebeğimiz olucak diyemedim sinan baba ve gül anne burdayken buna cesaret edemedim kartalın bunu öğrenme ihtimalini göze alamazdım. Beni terk eden oyken bile bana karışabileceğini düşünen bir adam onun çocuğuna hamile olduğumu bilirse bana daha çok karışırdı ve bu seferde karnında benim çocuğumu taşıyorsun diyerek kendini haklı çıkarırdı bunun olmasına izin veremezdim beni terk ettiyse hayatınada ben olmadan devam etmeliydi yaptığı herşeyin sonucuna katlanmalıydı kartal şahmaran.

 

B- ne sen lalin niye sustun bir sorunmu var yoksa başka bir şey var da o yüzden mi gitmek istiyorsun diye konuştuğunda hızlıca kafamı salladım

 

L- bir sorun yok baba sadece artık burada kalıp kartalla karşı karşıya gelmek onu görmek istemiyorum en azından bir süreliğine o etrafımda hayatımda olduğu sürece ben bu yaşanılan şeyleri atlatamam hiç bir şey olmamış gibi davranaman baba lütfen beni de anla.

S.B- lalin haklı reşat bırakalım bu yaşanılanları sindirelim çünkü oğlumun yaptığı büyük bir hatadan ibaret hala daha nasıl böyle birşey yaptı buna nasıl cesaret edebildi bu çocuk aklım almıyor.

 

G.A- hem lalin kartaldan uzak kalırsa burada olmazsa onun yokluğu ile hatasını daha çabuk anlar kartal lalini seviyor buna eminim ortada büyük bir oyun var ve başrolü kartal

 

Annem hızlıca gül annenin lafını kesip konuşmaya başlarken babam ise arkadan annemi kafasını sallayarak onaylıyordu.

 

S.Y- Güneş kartalın istediği zaman terk edip istediği zaman ise barışabileceği bir oyuncak değil o bizim kızımız güneş lalin yavuzoğlu ister hatasını anlar isterse anlamaz bu artık bizim problemimiz değil diyerek konuşmasını babama devretti onunda bir şeyler söylemesini istemiş beni korumasına fırsat vererek beni bir nebzede olsa mutlu etmeye çalışmıştı

 

R.Y- bu saatden sonra her şey güneş her nasıl istiyorsa öyle olucak siz şahmaran ailesi olarak bunu kızıma borçlusunuz sinan ayrıca sevgili karım selin çok haklı ben kızım kartalın oyuncaklarından bir tanesi değil sıkıldığı zaman bir köşeye fırlatıp atamaz.

 

Annemin ve babamın desteği ile birazda olsa rahatlamıştım. Onlarda şu anda benim bir şeyler sakladığımdan eminlerdi ama kartalın anne ve babası burda olduğu için soramıyolardı.

 

S.B- peki sen ne istiyorsun lalin?

 

sinan babanın konuşmasıylakendime geldim ve kendimden emin olduktan sonra kimse fark etmeden ellerimi karnıma bastırıp minik bebeğimden güç alarak konuştum.

 

L- sizin aksinize ben kartalın beni sevdiğini düşünmüyorum, eminim onunla bu ilişkiyi 3 yıl boyunca ben yaşadım onun sevgisine inanmasaydım zaten onun evlilik teklifini kabul etmez bu ilişkiyi bitirirdim. Ama sebeb her ne olursa olsun sonucu değiştiremeyiz. Kartal benden ayrılmak istedi ve ayrıldı bunu yaparken de kusura bakmayın ki beni rencide edercesine ona olan sevgimi hiçe sayarak yaptı o yüzden ben artık sebebleriyle değil sonuçlarıyla ilgileniyorum.

 

Hiç bir sebeb onun benden böylesine kötü ayrılışını bana ettiği sözleri unutturamaz sinan baba ve gül anne eğer kartalın benim yokluğumla terbiye olucak bir insan olarak görüyorsanızda çok büyük yanılıyorsunuz. Kartal o gün benden ayrılarak artık hayatında olmıyacağımı zaten farkındaydı bu bilen bir adamı benim yokluğumla tehtit edip terbiye veremezsiniz etrafımızda oyun dönüyormu bilemem inanın artık hiç şey umurumda değil sizden istediğim tek şey kartalı benden uzak tutun her ne olursa olsun şu kapıdan çıktığım andan itibaren beni aramasına bulmasına engel olun sizde birazcık hatırım varsa ben kartalın karşısına tekrar çıkana kadar onun benim karşıma çıkmasını engelleyin yeter birazda olsa ben artık özgür olmak istiyorum bunu bana çok görmeyin.

 

Dönüp anneme baktığımda gözlerini kırparak söylediğim her şeyde onay verdiğini ve arkamda olduğunu 2. Kez belli etmişti gözleri suratımda gezdikden sonra yavaşça karnıma indirerek baktı.

 

Annem anlamıştı. gözleri bu kadar emin bakarken yüzündeki o şefkat gülümsemesiyle hissetirmişti hamile olduğumu bildiğini kaçıp bebeğimi böyle bir ortamda dünyaya getirmek istemediğimi de anlamıştı. herşeyden uzak doğurmak istediğimi anlamıştı annem bugün bana ve torunu için istediğim o huzurlu bütün belalardan, oyunlardan uzak ortamın temellerini atmış ve attırmıştı.

 

 

 

 

 

 

 

Loading...
0%