Yeni Üyelik
10.
Bölüm

Hastane

@bulutlarsu

Hastaneye vardığım da babamın ve kartalın adamları her yerdeydi bu demektir ki kartal burdaydı değilse bile geldiğimin haberi anında ona uçacaktı çünkü beni gören bütün korumalar aralarında konuşmaya başlamıştı bile. Kimseye aldırış etmeden adamlardan bir tanesinden gerekli bilgileri öğrenip asansöre binerek babamın bulunduğu kata çıktım.

 

Kata ulaştığımda babamın odasının olduğu koridora ulaştım. Annem ordaydı kapının hemen önünde yanında ise gül anne vardı beni ilk fark eden gül anne olmuş kalakalmış şaşırmıştı kadıncağız gelişim büyük yankı uyandırıcaktı galiba bu belli olmuştu.

Anneme seslendiğimde annem hızlıca yerinden kalkmış iki gözü iki çeşme halde bana sarılarak daha da fazla ağlamaya başlamıştı biraz öyle kaldıktan sonra annemden ayrıldım telkin etmeye başladım çünkü annemin buna haylice ihtiyacı vardı, Babamın durumu aslında annemin söylediği kadar vahim değildi aksine küçük bir kalp spazmıydı ama kaç yaşına gelirsen gel aşk böyle bir şey di sanırım.

 

Lal- annem sakin olur musun biraz bak gelmeden önce doktorlarlada konuştum bir sorun yok sadece küçük bir kalp spazmı

A- çok korktum birden öyle önüme yığılınca aklım çıktı güneş Allah'ım sen koru yarabbim onu.

Lal- sen insanı bu paniğin ile ölmeden mezara sokarsın anne sakinleş babam'a hiç bir şey olmıycak yarın burdan sapasağlam bir şekilde ayrılıcaz. Hem fena mı aşkınız tazelendi baksana şuna gül anne nasıl ağlıyor kocasına olan aşkından.

 

Annemin matem havasını değiştirmek için şakaya vurmuş bu arada da gül teyzeye laf atarak gerçekliğimi kanıtlamış ve aramızda bir problem olmadığının imajını çizmiştim sinyali alan gül teyzede gülümsemiş bana ayak uydurmuştu.

 

G- valla selin kızım geldi diye seviniceğine şu yaptığına bak senin yüzünden adamın öleceği yoksa da ölür

 

S- aman sizde hemen dalga geçin insanla neyse hoşgeldin canım yavrum güneşim benim iyi ki geldin

 

Lal- hoşbuldum sultanım

 

G- hoşgeldin güneş kızım temelli döndün değil mi yeter bu kadar ayrılık artık.

 

Lal- hoşbuldum gül anne bilmem bakalım kısmet gelişim biraz plansız ve ani oldu o yüzden kesin bir şey diyemiyorum

 

Diyip gülümsedim aklıma direk evde bıraktığım karan geldi kesin dönüş yapmam demek onunda ortaya çıkması demekti. Bunu daha ne kadar saklıycaktım bir fikrim yoktu çalan telefonumun sesini duyunca hızlıca çantamı açarak içinde telefonumu bulmaya çalıştım elime aldığımda leylanın aradığını görünce şaşırdım kesin bir çey olmuştu çünkü leyla burda olduğumu bildiği için zorunda kalmadıkça aramazdı yüzden telefonu açarak annemlere sırtımı dönüp onlardan uzaklaştım.

 

Lal- alo leyla bir şey mi oldu kuşum.

 

Leyla- alo güneş korkma ama karanın biraz ateşi var ben çantadaki ateş düşürücüden verdim ama yine de haberin olsun diye aradım kuşum.

 

Lal-ne ateşimi var kaç peki ölçtünmü geleyimmi ne diye soruyorsam hemen geliyorum.

 

Leyla- dur deli kız ölçtüm o kadar kötü bir şey olsa ben bu kadar sakin olurmuyum sence dediğim gibi ateş düşürücüden verdim birazdan düşer küçük neye hava değişmi yaramadı herhalde ondan böyle oldu korkma gerek yok

 

Lal- emin misin leyloş baka hemen gelebilirim.

 

Leyla- eminim dedim ya güneş bir sorun yok için rahat olsun sadece haberin olsum sonra eve geldiğinde niye beni aramadın deme diye aradım haber verdim

 

Lal- tamam zaman bende çok durmam gelirim zaten

 

Leyla- tamam tamam aklın burda kalmasın biz iyiyiz bu arada reşat amca iyi değil mi?

 

Lal- iyi yarına taburcu olucak küçük bir kalp spazmı her zaman ki gibi gül sultanın evhamları diyip kıkırdadım.

 

Leyla - duymasın böyle dediğini yersin terliği neyse tutmayım seni hadi görüşürüz öptüüüm

 

Deli kız diyip arkamı döndüğümde koridordaki hareketlilik, annem ve gül annenin tedirginliği ilgimi çekti koridorun başına baktığımda onu gördüm yerimde donakaldım onu burda görmeyi yada ayrıldıktan sonra ilk karşılaşmamızın böyle olucağını hiç tahmin etmemiştim.

 

Hızlıca kendime geldim ve annemin yanına döndüm. Tedirginliğimi belli etmemek adına oturdum ama sanki yaptığım her hareket fazla şaçmaymış gibi geliyor buda bocalamama sebeb oluyordu. Neyin telaşıydı bu 2 sene sonra onu görmek mi? yoksa görür görmez onu hala deliler gibi sevdiğimi fark etmemin mi? yoksa sakladıklarım mı? Yaklaşan adım sesleri kalbimin sesiyle aynıydı ve benim burada bayılmama ramak kalmıştı. Son kez kendime telkinler vererek oturuşumu dikleştirdim ve olacaklara hazırladım kendimi.

"o seni görene kadar sen onu görme lalin hadi kızım bunu başarabilirsin." diye

Son kez içimden konuştum ve her şey normalmiş gibi anneme doğru döndüğümde oda yanımıza varmış ve bana bakmadan ilk önce annnesiyle selamlaşmış ve sonrasında yönünü anneme çevirmişti.

 

K- selin teyze nasılsın iyi misin? yarına taburcu olabilir bir sorun yok küçük bir kalp spazmı dedi doktoru

S- daha iyiyim kartal oğlum herşey için teşekkür ederim güneş de gelir gelmez konuştu doktorlarıyla haberimiz var.

K- rica ederim ne teşekkürü biz bir aileyiz bir daha duymamış olayım.

 

Diyerek anneme sarılmıştı ve annem geldiğimi söylemesine rağmen beni görmezden gelmişti Küstah şey. Buna daha fazla katlanamayarak ayağı kalktım ve anneme döndüm.

 

L- anne benim eve geçmem lazım işlerimi ayarlayım tekrar geri dönerim olurmu hem sana da babama da bu gece için eşya hazırlarım.

 

S- tamam kızım git sen bekletme eşyalarıda getirmene gerek yok kamil beye verirsin o getirir. Sen evde kal ve ilgilenmen gerekenlerle ilgilen bizi düşünme biz iyiyiz hem gül de burda zaten sinan amcan da gelir.

 

L- duruma göre bakarız anne bir şey olursa ara hemen ama tamammı?

 

S- tamam dedim ya kızım aklın burda kalmasın.

 

gül anne'nin yanına gidip hızlıca onunlada vedalaşarak eşyalarımı toplayıp hızlıca hareket ettim. Adımlarım hızlı ve seriydi burdan ne kadar çabuk uzaklaşırsam onun etkisi altından ne kadar çabuk çıkarsam benim için o kadar iyiydi. Aradan geçen 2 sene ona olan sevgimi hiç azaltmamış aksine çoğaltmıştı bunu kartalı görünce daha iyi anlamıştım ama aşk'tan daha önemli şeyler vardı gururum ve kendime olan saygım.

 

Kartalın ağzından-

 

Gelmişti!! 2 sene sonra dönmüştü!!

 

Adamların arayıp abi yenge dönmüş dediklerinde inanamamıştım. Artık dönmeyeceğine dair o kadar umutlarım sönmüştü ki bir daha asla onu göremeyeceğime inanmıştım.

Hastaneye geldiğimde hiç duraksamadan yukarı çıktım. Onu yakalamak için doktoru bile yolda aramış son durumları öğrenmiştim,hızlıca odanın bulunduğu kata vardığımda koridoru döner dönmez onu gördüm. Ordaydı gerçektende dönmüştü. Kızıl şaçları kısalmış kilo almış toparlanmıştı geçen süre ona çok iyi yaramış kendine bakmıştı. Çok kısa süre göz göze geldiğimizde fark ettim ki tedirgindi lalin burda olmamdan karşılaşmamızdan çok tedirgindi. Peki ama onu bu kadar tedirgin eden şey neydi?

 

 

 

 

Loading...
0%