Yeni Üyelik
6.
Bölüm

6. Bölüm

@busra5864

 

Toplantıdan sonra zaman hızlıca akmıştı. Herkes akşam için hazırlanmaya evlerine dağıldılar. Ömür ise eve gidip hazırlık yapmaya başlamış ev adresini göndermeyi de ihmal etmemişti.

Ömür atıştırmalıkları hazırlarken Duman etrafında dolaşmaya başladı. Ona yemeğini vermeyi unuttuğu aklına gelince hemen hazırladı. Duman acıkmış olmalı ki hızla yemeye başlamıştı. İşine kaldığı yerden devam etti. Birkaç dakika içinde atıştırmalıkları hazırlayarak salonun orta sehpasına bıraktı.

Daha sonra dün Can'ın uyuduğu odaya girdi arkasından Dumanda gelmişti. Hala yatağın üzerinde düzenli halde duran eşofmanı odadaki dolabın içine bıraktı. Kapı çaldığında odadan çıktı. Duman’ın da peşinden çıkmasıyla kapıyı kapattı.

Kapıyı ulaştığında açmadan önce Dumana yerde kalması komutunu vermeyi ihmal etmedi. Ekibi içeri davet etti hepsi aynı anda gelmişti. Kapıyı kapatıp önden yolu gösterdi. Salonu genişti her yeri kendi zevkine göre döşemişti.

Ferah bir alan yaratmak için açık tonlar kullanmıştı. Salona girince rahat olmalarını söyledi. Oturmalarını bekledikten sonra Dumanı yanına gidip odaya getirdi. Sabah ki hatayı tekrarlamamış tasmasını sıkıcıca tutmuştu. Tek boş yer olan Can'ın yanına oturdu.

Duman sahibinin kendisinden dolayı olan tedirginliğini hissetmiş gibi sakince yere uzanmış kafasını patilerine koymuştu.

Ömür, ortamın sessizliğini bozmak adına " Kolay bulabildiniz mi evi " diye saçma bir cümle kurarak sohbet açtı. Bu durumu fark eden Can " evet ayrıntılı olarak mesaj atınca kolay buldum ben diğerleri de eminim benle aynı fikirdedir " diyerek onun çabasına destek çıkmıştı.

Ufak ufak sohbetle başlayıp koyu bir sohbete dalmışlardı. Birbirleri hakkında bilmedikleri ufak tefek bilgilerde edinmişlerdi. En azından Ömür bilmediği birçok şey öğrenmişti.

Okan sevgilisiyle ciddi düşündüğünü yakında evlenme teklif edeceğini, Barış'ın bir kızdan hoşlandığı konusu, Semih ve Selin ise evi hakkında sorular sormuştu kısa kısa cevaplamıştı.

Tabii ki onlara evlatlık olduğunu söylemedi. O kısım özel konulara giriyordu. Sadece ailesinden miras kalan parayla aldığını söyledi ve fazla derine dalmasınlar diye kendisi onlara soru sormuştu.

Bir süre sohbet ettikten sonra " ben filmleri getireyim seçelim " diyerek her ne kadar emin olmasa da Dumanın tasmasının ipini Can'a uzattı.

Can hiç sorgulamadan aldığında Ömür yanlarından ayrıldı. Seri adımlarla diğer odada ki dolaptan filmleri almaya gitti diğerleri ise sohbete devam etmişti.

Odaya girdiğinde dolabı açtı tüm filmleri alıp tekrar odadan çıkmak için kapıya yönelince kapıda peşinden gelmiş olan Semih' i gördü. Şaşırmıştı açıkçası arkasından geldiğini hissetmemişti.

" ne oldu Semih ya da bir şey mi isteyeceksin " sorarken yanına doğru yönelmişti.

" hayır, yardım etmek için gelmiştim ama sen halletmişsin birazını ben alıyım istersen düşmesin ".

Ama sanki başka bir konuda konuşmak istemiyormuş gibi bir hali vardı. Ömür de bunu hissetmiş bu yüzden hafif tebessüm edip " asıl sebep ne peki " diyerek onu biraz cesaretlendirmek istedi ona kalırsa hiç konuşacağı yoktu.

Semih sonunda konuşmaya karar vererek anlatmaya başladı.

" seninle en kısa zamanda bir konuda konuşmak istiyorum ".

Ömür onun ne konuda konuşmak istediğini tahmin ediyordu ama konunun o olmamasını diledi.

Semih'e duygularını belli etmeden " tamam yarın konuşalım uygun bir zamanda " diyerek elindeki filmlerden birazını ona verdi.

Arkasından yardım için çıkmıştı eli boş gidemezdi. Semih onun bu düşünceli davranışına ufak tebessüm ile bakmış ve elinden almıştı. Beraber diğerlerinin olduğu odaya girdiler filmleri sehpaya bırakıp " siz seçin bende içecekleri getireyim " dediği sırada Selin " bende sana yardım edeyim daha hızlı getiririz " diyerek kalkmak için hareketlenmişti.

Tam bunun gerekli olmadığını söyleyecekken Selin çoktan odadan çıkmıştı. Ömür’de onun peşinden çıkarak mutfağın olduğu yeri gösterdi. Beraber mutfağa gidip atıştırmalıkları ve içecekleri hazırladılar. Ömür onun konuşmak isteyip de konuşamadığını fark edince " söyle hadi sabahtan beri kıvranıyorsun " diyerek dalga geçmişti. Aslında Selin'i severdi ama onun kendisine olan tavrı ondan uzaklaşmasına neden olmuştu.

Selin onun fark ettiğini anlayınca utanmıştı.

" Semih ile aranda bir şey var mı diye sormak istiyordum uzun zamandır ama cesaret edemiyordum ." diyerek onu hiç şaşırtmamıştı. Geldiğinden beri gözleri Semih ve Ömür arasında mekik dokuyordu. Bunu fark eden Ömür ondan böyle bir soru bekliyordu.

" hayır benim açımdan böyle bir duygu söz konusu değil biliyorsun ekip arasında duygusal ilişki yasaktır ama senin var gibi ".

Selin'in onun sorusuna yanıtı gecikmeden vermişti.

" var ama söylediğin gibi ekip içinde yasak başka bir ekibe de geçerim sorun olmaz. Fakat o senden hoşlanıyor bunu sende görüyorsun. Benim şuan yapabileceğim bir şey kalmıyor "

Ömür onun bu duygularını daha önceden hissetmişti. Bu duruma artık kendisi bir yol bulmalıydı. Ömür Selin'in koluna elini koyarak kendisine odaklanmasını sağladı.

" merak etme yakında onu asıl sevenin kim olduğunu anlayacak, bu konuda onu aydınlatma işi de bende "

Onu biraz olsun rahatlatmaya çalıştı.

" Uzun süredir buradayız hazırladıklarımızı içeriye götürelim merak etmişlerdir. Konuştuklarımız aramızda hiç merak etme "

Beraber içecekleri ve atıştırmalıkları alarak diğerlerinin olduğu odaya girdiler. Elindekileri dağıtıp yerlerine oturdular.

İkisi mutfaktayken Can Dumanı yanına almıştı. Ömür bu duruma sevinmişti Duman Can ile daha çok karşılaşacak gibi duruyordu onların anlaşmasına mutlu oldu.

Can kendisine güvene bileceği bir dost arıyordu da, o dost bir anda Duman olmuştu. Bir zamanlar Ömür'ün yaşadıkları gibi onunda kalbinde kocaman bir eksik vardı. Ömür bunu Dumanı severken ki bakışlarında görmüştü.

Akşamın geri kalanında her şey hızlı ilerlemişti. Aksiyon dolu bir meslekleri olduğu için fantastik bir film seçmişlerdi. Arada filmin sahnelerine yorum yaparak ya da sessizce izleyerek güzel zaman geçirdiler.

Bazı zamanlarda Can ile Ömür arasında koltuğa uzanan Duman filmdeki bazı sahneler de havlayarak tepkisini gösterdi.

Ömür çok güzel bir gün geçirmişti film bitince bol bol sohbet etmişlerdi. Selin ile mutfaktaki konuşmadan sonra aralarında ki gerginlik yok oldu.

Güzel bir gecenin ardından artık dağılma zamanı gelip çattı. " bunu tekrar yapalım çok eğlendim gerçekten hem biraz kafamız da dağıldı " diyerek fikrini belirtti.

Hepsinin gözlerinde mutluluk vardı günün güzel geçmesine onlar da çok sevinmişlerdi. Herkesi yolcu ettikten sonra etrafı toparlayıp odasına çıktı. Kısa bir duş alarak Ömer'in odasına girdi. Yatağın üstüne uzanarak odasından çıkmadan önce eline aldığı aile fotoğrafını bakarken gözleri yavaşça kapandı.

Uzun zamandır görmediği kardeşiyle güzel bir rüyada buluştu.

 

  • §§§§§§
Ömür güzel huzurlu bir rüyaya dalarken şehrin bir köşesinde başka birileri planlarına yenilerini eklemek için bir araya gelmişlerdi. Çok büyük bir planın içindeydiler bu plan kimilerinin hayatını düzenini bozacak aynı zamanda kimilerinin hayatını çok daha güzel bir yola sürükleyecekti. O kişilerin kimler olacağı ise şuan tam bir belirsizlikti.

 

İki kişi ağaçlık bir alanda hafif rüzgârlı olan bu gecede arabalarından inerek karşı karşıya geldiler. Planları hakkında konuşmaya başladılar.

X: Her şey planladığımız gibi şuan bana tam güvenmese de yakında en güvendiği kişi ben olacağım.

Y: Öyle olsa iyi olur yoksa kaç aydır yaptığımız plan boşa gider sakın bunun olmasına izin verme seni aralarına sokmak için çok uğraştık. Yakın zamanda beklediğimiz kişi ülkeye dönüş yapacağı bilgisini aldım. Ama henüz bir tarih belli değil en kısa zamanda öğreneceğim. Senin de araştırmanı istiyorum bu bilgi çok önemli.

X: Araştırma işi bende, ancak artık bu kadar sık buluşmamalıyız yakalanmamam lazım planlarımız tehlikeye giriyor. Benden haber alana kadar arama ben sana zamanı gelince ne zaman buluşacağımızı bildireceğim.

Bir kaç konuşma daha yaptılar ardından arabalarına binerek farklı istikametlere sürdüler.

Yarından sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktı. Bu açık ve netti. Kimlerin planı işe yarayıp mutlu olacağı kimlerin ise eli boş kalacağı artık bir muammaydı yaşayıp görülecekti.

Film gecesinin üzerinden bir hafta geçti. Ömür ekiple daha da yakınlaştı. Ama henüz Semih ile konuşmaya fırsat bulamadı. Can ile Ömür görevde zorluk çekmemek için birbirlerini daha yakından tanımaya çalışıyorlardı.

Bu bir haftada Karadağ holdinge öz geçmiş yollayarak iletişim için verdikleri numarayı görüşme için aramalarını bekliyorlardı. Tabi o dosyada yazan birçok şey onların şirkete alınmaları için uygun bir geçmişti. Bunun haricinde Ömür'ün dosyaya koyduğu örnek çizimleri gerçekti. Onları izinli olduğu günler can sıkıntısından çizmişti. Aralarından en iyilerini dosyanın içine eklemişlerdi.

Can'ın yanına asistan olarak alınmasını ise onsuz çalışmayacağını ve ücretini kendisi karşılaya bileceğini söyleyerek yapmayı planlıyordular zaten dosya içerisine bunu not olarak da düşmüş ararlarsa bu isteği kabul ettiklerine de emin olacaktılar.

Bu istek doğaldı kimse alıştığı bir asistandan başkasını istemezdi. Bu süre zarfında Can ev işini halletmiş merkeze yakın bir yerden ev tutarak Ankara'dan eşyalarını getirtmişti. Ofisteki masası da artık doluydu.

Ayhan Müdür ekibe bugün toplantı yapacağını bildirmişti. Toplantı odasında Ayhan müdürü beklerken sohbet ediyorlardı.

Ömür aklına gelen konuyla ilgili Barış'a dönüp fısıltı konuştu.

" Barış seninle toplantıdan sonra biraz konuşalım mı? "

Kardeşini bulmak için uzun zamandır düşündüğü ama bir türlü harekete geçemediği konuda artık bir başlangıç yapmalıydı.

Barış konunun ne olduğunu tam anlamasa da genç kadını onaylamıştı.

" tamam, olur toplantıdan sonra konuşalım önemli bir şey mi? "

Ömür " benim için önemli iş ile alakalı değil " diyerek ekibin yanında fazla konuşmak istemedi. Onların sessizce konuşması Okan'ın dikkatini çektiğinde ikiliye takıldı.

" siz ne konuşuyorsunuz öyle bizden gizli "

Ömür ve Barış olayı şakaya çevirip konuyu değiştirmişti. Şuan kimseyle bu konuda konuşmak istemiyordu. Ayhan Müdür onu durumdan kurtarmak ister gibi kapıda göründü. Kendilerini toparlayıp konuşmayı kesmişlerdi müdürün yerini almasıyla toplantı başladı.

Ayhan müdür "evet arkadaşlar sizi neden topladığımı merak ediyorsunuzdur hemen sizin merakınızı giderip toplantımıza başlayalım. Bugün Ömür'ün KARADAĞ holdinge iletişim için verdiği telefon numarasına KARADAĞ holdingden bir telefon geldi. İş görüşmesi için iki gün sonrasına randevu oluşturulduğu bilgisi verildi. Ömür'ün de haberi yok bu durumdan numara bizim kontrolümüzün altında olması gerekiyordu biz yanıtladık " dedikten sonra derin bir nefes alarak tekrar anlatmaya devam etti.

" Konumuza gelirsek görev iki gün sonra başlayacak gibi görünüyor bir an önce planı uygulamaya başlamamız lazım öncelikle Can ve Ömür sizin artık merkeze gelmeniz lazım uzun bir süre ekipten hiç kimse ile de temasa geçmeyeceksiniz sanki tüm hayatınız boyunca bu işi yapıyormuş gibi davranacaksınız. Sizden şüphelenmemeliler bunun için biz de sistem üzerinde gereken işlemleri yaptık Ömür ve Can sizin hayatınızın polislik kısmına ulaşamayacaklar Ömür sen sanki yıllardır mimarlık yapıyor gibi gözüküyorsun. Ayrıca yıllardır Can ile çalışıyorsun sürekli yurt dışına seyahatleriniz olduğunu ekledik. Can sen ise üniversiteyi bitirdikten sonra Ömür ile çalışmaya başlamış olacaksın aile konusuna fazla girmeden ufak düzenlemeler yaptık çünkü ikinizin de ailesi hayatta değil onları araştıracakları bir durum olmadığını düşünerek böyle bir karar verdik. Ama sizi bir zaman sonra araştırma konusunda ileri gidip takibe de alabilirler düzgün bir adamın yanına çalışmaya girmiyorsunuz bir mafyanın iş yerine sızacaksınız " diyerek odada bulunan ekibin anlattıklarını sindirmelerini bekledi.

" Her şeyinizi araştırabilirler bunu ön görmemiz lazım bu yüzden işe alındığınız takdirde şirkete yakın yerde kalacağınız bir ev ayarlayacağız bu ev sizle önemli bir durumda iletişime geçeceğimiz yer olacak, isterseniz orada da kalabilirsiniz. Ayrıca bizim ile iletişime geçecek kişi Can olacak Ömür sen fazla göz önünde olacağın için kendini riske atmanızı istemiyorum " dedi.

Ömür'ün kafasına takılan bir soru vardı.

" ev olarak nereyi kullanmamızı önerirsiniz Can evine yeni taşındı. Sizin ayarlayacağınız eve taşınsa da aynı şekilde olacaktır dediğiniz gibi eğer detaylı bir araştırma yaparlarsa yeni taşındığını anlayacaklar oysa dosyamızda yurt dışından kısa bir zaman önce dönüp bir süredir çalışmadığımız yazıyor. Ben yıllardır aynı evdeyim. Beni mimar olarak tanıyorlar bazen uzun zaman görevden dönmediğim için araştırsalar dahi, uzun zamanlar evde olmadığımı doğrularlar. Sizce bu konuda ne yapmalıyız benim bir fikrim var ama sizin düşünceniz daha önemli "diyerek fikrini belirtmişti.

Ayhan müdür " haklısın bunları bende düşündüm sana sormadan bir karar verdim. Görevin tehlikeye girmemesi sizin yaşantınızdan daha önemli Can sürekli seninle seyahat halinde olduğunu söyleyeceğiniz için onun senin evinde kalması gayet doğal olacak sizin yaşantınızı sorgulamayacaklarını düşünüyorum " diyerek kesin kararını söylemişti.

Ömür böyle de düşünmüştü. Can onun için sadece bir ortaktı görev için aynı evde yaşamak Ömür için sorun olmazdı.

" haklısınız müdürüm böyle daha uygun olur en azından birimizin alıştığı bir mekân olursa görevde daha rahat oluruz evim şirkete de yakın sayılır orası en uygun ev " diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Can kendisine söz hakkı doğduğu için araya girdi.

" benim içinde sıkıntı olmaz. Ömür ile uzun zamandır yakın arkadaş ve çalışan profili çizeceğimiz için bu durum da beraber kalmamız doğal gibi gözükecek. Biz nasıl tanıştığımız konusunda da ağız birliği yapmak için güzel bir hikâye de bulduk. O konuda da sorun yaşayacağımızı sanmıyorum " deyince araya Semih girmişti.

Sıkıntılı bir yüz ifadesi vardı. En kısa zamanda Ömür onunla konuşmalıydı.

"güzel bir plan ama ileri de sizi araştırdıkları zaman senin önce orada yaşamadığın ortaya çıkacak o zaman ne olacak "

Bu soruya Ömür cevap vermek istedi. " işe alındıktan sonra bu konuda açıklayıcı ama şüphe çekmeyen bilgilerle, beraber yaşama konusunda ufak konuşmalar yaparsak sorun kalmaz diye düşünüyorum" dedi.

Konuşması bitince daha fazla konu uzamasın diye Ayhan Müdüre bir soru yöneltti.

" müdürüm bizi araştırdıklarında bu konuyla ilgili kısımları siz halledersiniz zaten başka bir konu var mı? "

Ayhan müdür " şuan için yok siz de önemli konular olursa beni bilgilendirmek için güvenli hattan ararsınız size güveniyorum. Başarılı bir görev olacak, önce güvenlerini kazanıp sonra açıklarını bularak delil toplayacaksınız unutmayın dosyanızda olan her ayrıntıyı iyi çalışın görevde başarılar " dedi. Kısa bir süre daha ekibin sorularına yanıt verdikten sonra toplantıyı bitirdi.

Ekip dağılmadan önce ufak bir sohbet ettiler kendilerine dikkat etmeleri konusunda Can ile Ömür’e konuştular. Bir süre sonra herkes işine dönmek için odadan ayrıldı.

Ömür, Can'a " sen özel eşyalarını toparlamaya başla uzun zaman gelemeyeceğiz onlar için tekrar gelmek zorunda kalmayalım ben de birazdan gelirim toparlanmaya " dedikten sonra soru sormasına fırsat vermeden odadan çıktı. Şuan cevap vermezdi çok acelesi vardı.

Okan ve Barış'ın odasının önüne vardığında kapıyı çaldıktan sonra kapıdan Barış’ı çağırdı. Barış " Okan abi ben birazdan gelirim " diyerek dışarı çıktı.

Sessizce konuşa bilecekleri bir yere gidene kadar konuşmadılar. Uygun bir yer bulunca etrafı kontrol edip Barış'a döndü.

" senden önemli bir şey isteyeceğim benim için araştırır mısın? Ama kimsenin haberi olmasın kişisel bir konu ben araştırdım ama çok derinden yapamadım "

" tamam, kimseye söylemem söz ama bu kadar önemli olan ne merak ettim doğrusu anlat "

Beklediği onayı alınca elinde Barış’ın yanına gelmeden önce odaya uğrayıp aldığı dosyayı açarak bir kaç gün önce aslının bir kopyasını yaptırdığı fotoğrafı çıkardı ve anlatmaya başladı.

" bu fotoğraf da ki benim yıllar önce kaybettiğim kardeşim. Eskişehir de yurtta kalıyorduk bir süre sonra ayrı düştük sonra başka şehre yollanmış o zamandan sonra ona ulaşamadım. Yaşananlar ayrıntılı bir şekilde bu dosyanın içinde yazıyor. Senden istediğim onu bulmama yardım eder misin? Bilgisayar konusunda benden iyisin araştırma yapar mısın? Belki sen bir bilgi bulursun diye sana geldim bu görev çıkmasa yurtlara gidip konuşacaktım. Ama fırsatım olmadı benim için araştırmaya devam eder misin? "

Ömür’ün ondan böyle şey isteyeceğini düşünmediği anlatırken her saniye şaşıran yüz ifadesinden anlaşılıyordu. Ama şuan bunu isteyeceği kimse yoktu. Okan sevgilisiyle meşguldü Selin ve Semih zaten aralarının iyi veya kötü diyebileceği düzeyde bile değildi.

Barış'la iyi anlaşırdı ondan başkası olamazdı. Barış'ın konuşmasıyla ona odaklandı.

" yardım ederim tabi ki Ömür, sen dosyayı ver bana eve gidince araştırmaya başlayacağım belli ki kimse duysun istemiyorsun. Bende bu işi evde halletmeye çalışayım ama uzun sürecek gibi görünüyor yıllar geçmiş bulamama ihtimalim bile var ama senin için yurtlara yüz yüze görüşmek içinde gitmeye çalışacağım dua edelim evlatlık verilmiş olmasın zor buluruz. Neyse bu konuyu sonra düşünürüz "

Ömür ona yardım edeceği için o kadar çok sevinmişti ki Barış'a sevinçle sarıldı. İçinden hissediyorum yakın zamanda bulacağız seni Ömer dedi.

Haklıydı Ömür, onu bulacaktı bulduğunda ise hiç bırakmayacaktı ama kader buna izin verecek miydi işte bu tamamen bir bilinmezlikti.

 

Loading...
0%