Yeni Üyelik
13.
Bölüm

13. Bölüm

@busrauyanik

İyi okumalar. Yorum yapmayı ve oy vermeyi unutmayın ......

Emir, Hayal'i zor da olsa ikna ettiğinde alışveriş yapmak için evden ayrıldılar. Öğle ye kadar mağazaları dolaşmış ihtiyaçları olan bebek eşyalarını aldılar.

Geçirdikleri keyifli anları sadece Hayal'in ödeme yapmak istemesi bozuyor onun haricinde güzel ve keyifli zaman geçiriyorlardı.

Hayal aldıkları her eşya da mahcup hissetmekten kendisini alamıyordu. En son iki günlük evliliklerinin ikinci kavgasını yaptılar ve kazanan taraf yine Emir oldu. Hayal ondan sonra hiç bir itirazda bulunmayarak günü güzel geçirmeye odaklandı.

Rüya ise Emir'in yönlendirdiği bebek arabasında ailesi ile beraber oradan oraya geziyordu. Halinden memnundu hiç ağlamamıştı. Emir alışveriş merkezine giderken geçenlerde aldığı tavşan aklına geldiğinde kızına kendi elleri ile verdi. Şimdi ise Rüya o tavşana sıkıca sarılarak uykuya dalmıştı. Emir ve Hayal yorulduklarını hissetmeye başladıklarında saat on ikiye geliyordu. Bir restoranda yemek yemeye karar vererek o saatte bulabildikleri tek boş masaya oturdular. Öğle molası çıkan personeller ve kendileri gibi gezmekten yorulan insanlar ile dolu olan mekânda yer bulduklarına şükretmişlerdi.

Hayal " ben ellerimi yıkayıp geliyorum " dediğinde Emir onu onaylayarak menüden yemek seçmeye başladı. Kurt gibi acıkmıştı karısının da kendisi gibi acıktığını bildiği için doyurucu yemeklere bakıyor, arada uyumaya devam eden Rüya'ya kontrol ediyordu. Emir alışveriş yapmayı kızı için istemişti. Beşik, biberon, emzik ve birçok kıyafet aldı. İçinden geldiği gibi alışveriş yapmıştı karısının engellerine rağmen kızı için elinden geldiğince her şeyi almaya çalıştı. Aldıkları birçok ürün mağaza çalışanları aracılığı ile eve gönderileceği için ellerinde poşet taşımadılar.

Emir, Hayal'in lavabodan gelmesi ile kızını ona emanet ederek kendisi de ellerini yıkamak için kalktı. Emir'in kalkmasının ardından Aslı Hanımın haber vermesi ile sabah evden çıktıklarından beri Emir ve Hayal'i takip eden Buse genç adamın az önce kalktığı yere oturdu. Hayal masaya oturan kadını gördüğünde başta şaşırsa da kendilerini takip etmiş olmasının tahmin edilebilir bir durum olduğunu biliyordu. Kolay kolay eşinin peşini bırakacağını düşünmüyordu. Emir'i artık eşi olarak kabul ettiğini de aklından bu düşünceleri geçirdiğinde fark etti.

Genç adamın sabahtan beri kendisine yakın davrandığını ve bunu birbirlerine kısa zamanda alışmak için yaptığını da biliyor ve hakta veriyordu. Kendisi ve kızı için çabalayan genç adamın çabasını takdir ediyor ve boşa çıkarmak istemiyordu Hayal.

Bu yüzden karşısındaki eşinin eski sevgilisine karşı evliliklerinin ne kadar doğru bir karar olduğunu göstermeli ve ona bunu hissettirmeliydi. Daldığı düşüncelerden çıkarak karşısındaki genç kadına odaklandı. Genç kadın gerçekten güzeldi belki de kendisinden daha güzel ve bakımlı, Emir'in onu bir zamanlar sevmiş olduğu gerçeğini düşünmek istemeyerek konuşmaya başladı.

" burada ne işiniz var Buse Hanım"

" Emir ile konuşmaya geldim canım" genç kadının söylediklerine hiç inanmamış bunu da dile getirmişti Hayal.

" Emir biraz önce buradaydı onla konuşmak isteseniz o buradayken gelirdiniz haksız mıyım?"

Buse karşısındaki kadından nefret ediyordu. Aylardır beklediği adam ile evlenmiş bir üstüne çocuk yapmıştı. Sesindeki kıskançlık kırıntıları ile konuştu.

" kendini çok zeki sanıyorsun değil mi?"

" gerçekten ne demek ve yapmak istediğinizi anlamıyorum" dedi Hayal, gerçektende anlamıyordu. Ayrıca karşısındaki kadının bir an önce gitmesini istiyordu. Güzel geçen günlerinin bozulmasını hiç istemiyordu.

Buse aldığı cevap ile daha da hırslandı. Sesini hafif yükselterek konuşmaya devam etti. " işte bu tavrın hiç bir şey yapmamış gibi safa yatmandan bahsediyorum. Emir ile arama girdin birde kandırıp evlenmişin ama bunlara rağmen senin için üzülüyorum "

" bu dediklerinizin hiç biri doğru değil. Bu konuda sizin ile daha fazla konuşmak istemiyorum eşim ile aramda olanlar sizi ilgilendirmez ayrıca benim için neden üzülüyorsunuz Buse Hanım" karşısındaki kadının daha ne kadar saçmalayacağını merak ettiği için sormuştu. Cevabını az çok tahmin ediyordu. Genç kadın konuştuğunda yanılmadığını da anladı.

" neden mi çünkü sen geçici bir hevessin, Emir'in karşısına sadece doğru zamanda çıkmış yanlış kişisin doğru kişi ise benim yakında bunu sende Emir'de anlayacaksınız. İşte o zaman Emir beni seçecek bunu aklından çıkarma sakın" dedikten sonra Emir'in masaya doğru geldiğini gördüğünde hızlıca masadan kalkarak oradan ayrıldı. Zira biraz daha kalıp Emir’e yakalansaydı başına gelecekleri az çok tahmin edecek kadar akıllı bir kadındı.

Emir masaya doğru yürürken hızlıca kalkan kadını görerek hemen Hayal’in yanına geldi.

“ o kadının burada ne işi var canını sıkmadı umarım” derken bir yandan da yerine oturdu. Hayal genç adama bir sorun olmadığını söyleyecekken sabah birbirlerine verdikleri sözler aklına geldi. Konuşmak üzere iken siparişleri gelmesi ile bir süre daha sessiz kaldı. Garson gittikten sonra Emir’e odaklanarak anlatmaya başladı.

“ benimle sadece geçici bir heves olduğumu yakında ona geri döneceğini söyledi sadece”

Emir Buse’den böyle bir konuşma yapmasını bekliyordu zaten hiç şaşırtmamıştı. Ama Hayal’i üzmüş olmasından endişeleniyordu. Genç adam masanın üzerinde duran Hayal’in elini tutarak konuşmaya başladı.

“ sen onun dediklerine inanmadın değil mi? Öyle bir şey olmayacak sen ve ben tabi ki kızımız hiç ayrılmayacağız”

Hayal, genç adamın sözlerinden sonra içten bir şekilde gülümseyerek onu onayladı.

“ evet, biz hiç ayrılmayacağız”

Genç adamın eşinden aldığı onay ile gözlerinin içi güldü. Sonrasında ise kızları hala uyuyorken keyifli sohbet eşliğinde yemeklerini yedikten sonra oradan ayrıldılar. Alışverişlerinin bitmesi ile arabaya binerek şirkete gitmek için yola çıktılar. Yol boyunca Hayal aile şirketinde çalışmasına gerek olmadığını başka bir yerde iş bulabileceğini söylese de Emir katiyen böyle bir durumun söz konusu olmayacağını anlatmaya çalışıyordu.

“ Hayal lütfen bana karşı çıkmayı bırakır mısın? Ben seni yanımda istiyorum. Aynı zamanda Rüya’da daha çok küçük sürekli sana ihtiyacı olacak benim odamın içinde bir oda daha var dinlenmek için kullanıyordum. Orayı kızımız için düzenleriz güzel olmaz mı?”

Hayal genç adamın ikna eden konuşmasından sonra gün içinde kaç kez söylediğini sayamadığı gibi “ tamam” diyebildi. Bugün her itirazı karşısında aldığı ikna edici yanıtlar ilr ne yapacağını bilemez oldu Hayal. Yaşadığı yeni bir yenilgi sonrasında şirkete ulaşana kadar hiç konuşmadı. Arada arkada kendi halinde yeni oyuncağı ile oynayan kızını kontrol etmek dışında dışarıyı izledi.

Emir ise kendisine yol boyunca trip atan karısına çaktırmadan gülümsüyordu. Genç kadının kendisine baktığını hissettiğinde ise düz bir sürat ifadesine bürünüyordu. Emir genç kadının bu hallerinin ne kadar tatlı olduğunu gördükçe içinden onu daha çok kızdırmak geliyordu.

Gün ortası olması nedeni ile trafiğin yoğun olduğu zamanlardı. Uzun bir yolculuk sonrasında nihayet şirkete ulaştılar. Emir ve Hayal arabadan inerek arka kapıyı aynı anda açarak Rüya’ya yine aynı anda uzandılar. Yaptıkları bu hareketle ikisi de birbirlerine bakmış sonrada gülümsemişlerdi. Emir genç kadından önce davranarak kızını bebek koltuğundan alarak karısının yardımı ile pusetine yerleştirdi.

“ ben Rüya’yı taşırım sen hiç yorulma canım”

Hayal duyduğu hitap ile hızlanan kalbinin verdiği tepki karşısında sadece kısık sesle “ peki” diyebildi. Kalbinin hızlanması karşısında şaşkındı. Bu durumu genç adamın kendisine ilk defa bu şekilde seslenmesi olduğuna kendini inandırmaya çalıştı. Arabanın içinden çıkarak Emir’in kilitlemesi için kapıyı kapattı.

Emir yanakları kızaran genç kadının biraz sonra şirkete girecekleri için heyecanlandığını düşünerek onu sakinleştirmek istedi.

“ sakin ol Hayal kimsenin düşüncesini umursama sadece benim yanında olduğumu hisset gel girelim içeri hava çok sıcak ”

Hayal genç adamın söyledikleri karşısında kendisindeki tuhaflığın heyecandan olduğunu düşündüğünü anladı. Hislerini belli etmemek için onun dediklerine uyarak yanına yaklaştı.

“ haklısın hadi girelim”

Hayal ve Emir şirketin kapısından girdikleri anda tüm gözler onlara döndü. Hayal kendilerine dönen bakışlar karşısında Emir’e biraz daha yaklaştı. Şuan çok büyük bir stres altındaydı Hayal. Emir onun stresini yanına daha çok yaklaşması üzerine hissetmiş Rüya’nın olduğu puseti sol eline dikkatlice alarak sağ elini Hayal’in eli ile buluşturarak sıkıca tuttu.

Hayal elini sıkıca tutan genç adama baktı. Onunda kendisine gülümseyerek baktığını gördüğünde yüzünde genç adamınkine benzer bir gülümseme oluştu. Sonra da beraber kendilerine bakarak fısıldayan insanları umursamadan asansöre bindiler. Asansörün hareket etmesinin ardından Rüya huysuzlanarak ağlamaya başladı. Hayal kızını pusetten çıkararak kucağına aldı neden ağladığını anlamaya çalışıyordu.

Emir kızının her saniye daha çok ağladığını duydukça endişeleniyordu. Dayanamayarak neyi olduğunu sordu.

“ neden bu kadar çok ağlıyor neyi var yoksa yine hastalandı mı?

Hayal, Emir’in endişeli konuşması karşısında ona bakarak gülümsedi.

“ sakin ol sadece minik kızımız acıktı odaya çıkınca doyururum kaç kat kaldı”

Emir, Rüya’nın acıkmış olduğunu duyduğunda asansörü birinin durdurmaması için dua etti.

“ on kat var daha sen Rüya’yı bana ver belki bende sakinleşir daha fazla ağlamasın”

Genç kadın kızını dikkatlice ona verdi. Rüya, Emir’in kucağında olduğunu hissettiğinde ağlaması kesilmişti. Emir az önce ağlayan kızının şimdi kucağında kendisinin aldığı tavşana sıkıca tutarak sessizce etrafı izlediğini gördüğünde mutlu oldu. Birkaç saniye sonra asansör kapısının sesli bir şekilde açılması ile bu eşiz manzaradan gözlerini çekerek dışarıya adım attı. Genç kadının da yanına gelmesi ile odasına doğru yöneldi.

Beraber yine şirkete giriş yaptıkları anda olduğu gibi çalışanların şaşkın ve meraklı bakışları eşlinde odaya ulaştılar. Odaya girerek kapıyı kapattıklarında ikisi de derin bir nefes alarak gülmeye başladılar.

“ sana heyecanlanma dedim ama ben senden daha çok heyecanlıydım”

Hayal, genç adamın dedikleri ile daha çok gülmüş haklı olduğunu söylemişti. Emir, kızını genç kadına vererek odanın içindeki başka bir kapıya yönlendirdi.

“ burası benim dinlenme odam, burada kızımızı doyurabilirsin”

Hayal genç adamın düşünceli halleri karşısında duygulandı. Odaya girerek kapıyı kapattı. Odada bulunan koltuğa oturarak kızını emzirmeye başladı. Kızını izlerken aklına düşün adam ile Emir’in az önceki endişeli halini kıyaslama hatasına düştü. Emir’in bebeğini istemeyen bir adam ile kıyaslamayı hak etmediğini biliyordu. Düşünceleri aklından hemen uzaklaştırdı. Kızının doyduğunu görünce toparlanarak Emir’in yanına geçti.

Biraz odada zaman geçirdikten sonra beraber diğer odaya geçerek nasıl düzenleme yapacaklarını hakkında konuştular. Hayal ilk başta şirkette çalışma konusunda itiraz etmiş olsa da oda hakkında fikirlerini belirtirken çok heyecanlıydı.

Düzenleme hakkındaki konuşmaları bittiğinde beraber Rüya’yı uyutarak sessizce odadan ayrıldılar. Emir sekreteri arada kontrol etmesini konusunda kesin bir dille uyardı. Mesai bitimine kadar Emir genç kadına şirket hakkında bilmesi gereken her şeyi anlatmaya çalıştı. Odaları gezme işini mesai bitimine bir saat kala yapmışlar her çalışan ile olmasa da Emir Hayal’i birçok birimin müdürleri ile tanıştırdı.

Emir ve Hayal şirketten eve döndüklerinde sipariş verdikleri eşyaların geldiğini gördüler.

Aslı Hanım gelen eşyalardan hiç hoşnut olmayarak saatlerdir odasından çıkmadı. Neyse ki Mustafa Bey bugün şirketten erken eve döndüğü için kıyafet ve mobilyaların yerleştirilmesi ile ilgilendi. Emir babasının yardımlarına karşılık ona sıkıca sarılarak teşekkür etti.

Mustafa Bey oğlunun sarılışına karşılık verirken onun teşekkürü ardından kendi düşüncelerini paylaştı.

“ ne teşekkürü oğlum siz benim çocuklarımsınız tabi yapacağım”

Emir babasının söyledikleri ile mutlu oldu. Annesinin tavrına karşılık babasının yanlarında olması onu duygulandırdı. Hayal baba oğlu baş başa bırakmak için kızını da alarak odalarına gitmişti. Odaya giren Hayal karşılaştığı manzara karşısında şaşkındı. Dün uyuduğu yatak gitmiş yerine daha büyük bir yatak gelmişti. Bugün alışverişte aldıkları beşikte yatağa yakın bir köşeye özenle yerleştirilmişti. Odadaki başka bir değişiklik ise dün Emir’in uyuduğu koltuk gitmiş yerini küçüklü büyüklü yastıkların olduğu bir köşe hazırlanmıştı.

Hayal bu köşenin Rüya için Mustafa Bey tarafından düşünüldüğünü anladı. Çünkü alışverişte bu tarz bir köşe için gerekli olan eşyaları aldıklarını hiç hatırlamıyordu. Hayal kucağında mızmızlanmaya başlayan kızı ile odada en çok beğendiği o köşeye yönelerek oturdu. Gün boyunca pek ilgilenemediği kızını büyük yumuşak yastıklardan birine yatırarak onunla oynamaya başladı.

Rüya küçük bir bebek olmasına rağmen annesinin neşeli çıkan sesini duydukça ellerini ve ayaklarını oynatarak ona eşlik ediyordu.

Anne kız aralarında keyifli vakit geçirirken, Emir babası ile konuşmasını bitirdiğinde karısını göremediğinde onu bulmak için odaya geçti. Odaya girmek üzere iken duyduğu sesler ile girmekten vazgeçerek karşılaştığı eşsiz manzarayı izlemeye koyuldu. Hayal’in kızı ile tatlı tatlı konuşması Rüya’nın ise annesine karşılık olarak el ve ayaklarını oynatmasını izlemek Emir için hiçbir zaman unutmak istemeyeceği bir anıydı. Daha fazla onlardan uzak kalamadı. Yanlarına yaklaşarak kendisini Hayal’in yanındaki yastığa bıraktı.

Rüya’nın minik elini tutmak için uzandığında Rüya ondan önce davranarak kendisine yaklaşan elin işaret parmağını sıkıca tuttu. Emir kızının bu hareketi ile mutlu olduğunda yerde uzanan Rüya’yı kucağına çekti.

Hayal ise kızını kucağına alan adama gülümseyerek bakarak ortada olan bir gerçeği dile getirdi.

“ onu gerçekten çok seviyorsun”

“ evet, onu çok seviyorum ve inan ki her gün daha da çoğalıyor sevgim”

Hayal genç adamdan duydukları ile mutlu oldu. Emir ve Hayal kızları ile uzun bir süre ilgilendiler. Hizmetlilerden birisi gelerek yemeğin hazır olduğunu söyleyene kadar saatlerin nasıl geçtiğini anlamadılar.

Beraber yemeğe indiklerinde yemek yine Aslı Hanımın iğneleyici sözleri ve Mustafa Beyin ortamı yumuşatma çabaları ile geçti. Emir annesinin yanında biraz daha durursa kalbini kıracağını bildiği için yemeğin ardından yorgun olduklarını söyleyerek Hayal ve kızıyla beraber tekrar odaya çıktı.

 

Loading...
0%