Yeni Üyelik
7.
Bölüm

7. Bölüm

@busrauyanik

 

Her zaman kendi planladığımız hayatı yaşayamıyoruz. Bazen öyle bir hale geliyor ki hayat sadece önünüze gelen hayatı yaşatmak zorunda bırakıyor. Kendi düşüncelerimiz ve kararlarımız bir hiç haline geliyor.

İşte Emir bu sefer önüne gelen hayatı yaşamayı değil kendisi ve Hayal için güzel bir hayat yaratmayı seçtiğinde bunun içinde elinden geleni yapmaya hazırdı.

Uzun zaman sonra ilk defa dün gece kafasını yastığa koyduğunda huzurlu bir uykuya dalmıştı. Emir uyandığından beri genç kadın ile konuşacağı konu hakkında düşünceler eşlinde odanın içinde volta atıyordu. Yanlış bir cümle kullanmamak için prova yapıyordu. Bir yandan da Rüya'nın iyi olup olmadığını da merak ediyordu.

En sonunda artık dayanamayıp odanın kapısını açarak dışarı çıktı. Aynı hızla karşı odanın kapısını çaldı. Neyse ki saat erken değildi. Öğle olmasına az kalmıştı biraz kendini tutmasa sabahın erken saatlerinde kapıya dayanmak üzere olduğunu hatırladı. Kendisini tutma konusunda başarılı olduğu için mutluydu.

Sonuçta Hayal'in kendisini yanlış anlamasını istemezdi. Hayal derin uykusundan kapının çaldığını duyduğunda uyanmıştı. Kızını kontrol ettiğinde onun çoktan uyanmış ellerini emdiğini gördüğünde kızının acıktığını anladı.

Kapının bir kez daha çalınması ile yataktan kalkarak kapıyı açtığında karşısında Emir'i görmeyi beklemediği için şaşkındı. Emir odadan çıkmadan önce dün eczaneden aldığı ilaçları almayı akıl ettiği için içinden kendisini tebrik ettikten sonra sorarcasına bakan genç kadına açıklama yaptı.

" şey gece doktorun yazdığı ilaçlar bende kalmış da onu getirmiştim uyandığını düşünmüştüm kusura bakma rahatsız ettim "

Hayal ilaçları alarak Emir’e yardımları için tekrar teşekkür etti. İlaçların ücretini ödemek için ne kadar tuttuğunu sorduğunda, Emir kesin bir dil ile bu konuyu bir daha açmasını istemediğini, Rüya için her konuda yardım için hep burada olduğunu da söyleyerek odasına geri döndü.

Hayal onu daha fazla kırmak istemediği için konuyu şimdilik kapatmıştı. Ama kimseye borçlu kalmayı sevmezdi. Emir odasına dönünce arabasının anahtarını alarak otelden ayrıldı.

Biraz dolaşmak istemişti. Yarın akşam eve dönecekti ve tatil için ara verdiği işine geri dönmesinin de zamanı gelmişti. Yolda giderken gördüğü oyuncakçı ile arabası park etti. Rüya daha çok küçüktü biliyordu ama ona uygun bir şeyler bulabileceğini düşünüyor raflardaki oyuncaklara bakarak mağazada dolaşıyordu.

Emir oyuncakların üzerindeki uyarıları okuyor alması gereken yaştaki oyuncakları arıyordu. Rüya için onun ilerde de çok seveceği bir oyuncak olsun istiyordu. Reyon görevlisi bayan genç adama yardımcı olmak için yanına yaklaştı.

" Size nasıl yardımcı olabilirim ".

" Hediye oyuncak almak istemiştim ama baktığım birçok oyuncağın yaş aralığı uymuyor "

" Aradığınız yaş aralığını söylerseniz size yardımcı olabilirim "

" Daha 3- 4 aylık ama beni hatırlatacak bir oyuncak almak istedim "

" O zaman sizi ilerde ki reyona yönlendireyim bu reyon 3 yaş aralığı için "

Emir görevlinin yönlendirmesi ile yıkanabilir pelüş oyuncakların olduğu raflara bakmaya başladı. Büyük bir pelüş almak istemiyordu o yüzden ayıcıkları eledi.

Rafa dikkatli baktığında bir pelüş tavşan gördü. Gri renginde ne fazla küçük ne de fazla büyüktü üstelik hijyen için yıkanabilirdi. Eline alarak kasaya yöneldiğinde kasanın yan tarafındaki duvarda renkli çıngıraklardan da bir tane aldı.

Ödeme yaparken oyuncakların hediye paketi yapılmasını istemeyi de ihmal etmedi. Biraz daha dolaşarak akşama saatlerinde otele geri döndü. Odasına çıkarak üzerini değiştirdikten sonra sabah kahvaltısından başka bir şeyler yemediğinden karnını doyurmak için restorana indi.

Hayal'in günü ise uyandıktan sonra çok hızlı geçti. Önce kızını doyurmuş sonra da ilaçlarını verdi.

Odadan çıkmak istemediği için kendisi için odaya yemek söyledi. Dün gecenin izleri hala üzerindeydi gözleri hala yorgun ve üzgün bakıyor kızından gözlerini ayıramıyordu. Rüya düne nazaran iyiydi ilaçların ateşini düşürmesi ona iyi gelmişti ve hala elini emmek ile meşguldü.

Hayal kızı tam iyileşmeden onu bir sorunun içine götürmek istemediği için abisinden abisi bunu bilmese de on beş gün daha istemişti. Fazlasıyla gergin ve üzgündü ailesinin ona çok kızacağını bildiği için düşündükçe yediği yemek boğazından zor iniyordu.

Hatalarının bedeli ödemeliydi. İki hafta sonra yaşanacakları düşündükçe iki yıl önce Tarık'ın kendisini böyle bir durumu sokacağını azcık dahi hissetse bırakın onun peşinden gitmeyi yaşadığı şehri değiştirirdi.

Yanlış insana güvenme konusunda Hayal, bir numara olduğunu düşünüyordu. Üniversite de bir kaç kızla arkadaş olmuş sırtından bıçaklanmıştı. Şimdi de üstüne bunları yaşayınca insanlara olan güven duygusunu kaybetmişti.

Sonra aklına birden Emir geldi. Üç haftadır her an yanında olan kişi, işte güven duygusunu bir onda farklı hissediyordu. Gece için ona ne kadar teşekkür etse az olduğunu biliyordu. İyi biri olduğunu düşünüyor hakkında hiç bir şey bilmiyordu. Aynı zamanda genç adam da düne kadar kendisi hakkında hiç bir şey bilmiyordu. Onunla gitmeden önce sohbet etmeye karar verdi. Hem de veda etmiş olurdu. Akşama kadar odadan çıkmadı. Kendisine bundan sonra yaşamayı düşündüğü ev ilanlarına baktı. Birkaç tanesine gitmek için not aldı. Onlar ile yüzleştikten sonra ailesinin yanında kalamayacağını biliyordu otelde de yeterince kalmıştı.

Odada sıkılmadan zaman geçirmesini sağlayan diğer unsur ise kızıydı. Gün boyunca onunla oyunlar oynayarak zaman geçirdi. Şimdi ise akşam yemeği için hazırlanıyor kızına tekrar hastalanmaması için uygun kıyafetler giydiriyordu.

On dakika sonra odadan çıkmak için hazırlardı. Bebek arabasına koyduğu kızı ile asansöre bindi. Kısa bir asansör yolculuğundan sonra otelin restorana giriş yaparak cam kenarındaki boş bir masaya yerleşti.

Kızının arabasını yanına yerleştirdi. Yanına gelen garson ile yemek siparişini verdikten sonra etrafı izlemeye başladı. O sırada kapıdan yemek yemek için girmekte olan Emir'i gördüğünde yemeğini onunla beraber yemek istedi. Bu üç haftada ona o kadar çok alışmıştı ki arada buluşarak muhabbet etmeyi düşünüyordu.

Emir'i çağırmak üzere iken onun kendisini görmesi üzerine yanına geldiğini görünce yüzünde hafif tebessüm belirdi Hayal'in. Emir bu tebessümü gördüğünde kendisinde de aynı tebessüm oluştu. İşte Hayal ona bunu yapıyordu, onunlayken yüzünde gülümseme hiç eksik olmuyordu.

Emir Hayal'in oturduğu masaya yaklaşarak sandalye çekip oturdu. Rüya’nın arabasını kendi yanına çekerek onunla oynamaya başlarken bir yandan da Hayal ile sohbet ediyordu.

“ nasılsın Emir ”

" İyiyim bugün biraz dışarıda dolaştım sen nasılsın "

" iyiyim bende, o yüzden bugün göremedim seni etrafta, normalde yürüyüş yapardın sahilde"

" evet, aynen bugün öğle yürüyüşümü yapmadım, ama gezerken yapmış kadar oldum”

" Ben yemeğimi söyledim garsonu çağıralım sende acıkmışsındır "

" kesinlikle kurt gibi açım " diyerek yanlarından geçmekte olan garsona istediği yemeği söyledi.

“ yarın otelden ayrılıyorum benim tatilim bitti ”

Emir üzgündü karşısında ki genç kadının taşıdığı yükü görüyor şu anlık bir şey yapamıyordu.

“sende mi ayrılacaksın? Bende bir an önce ev bulup ayrılmayı düşünüyorum. Ailenin yanına dönme vaktin geldi senin de anlaşılan ”.

Emir derin bir nefes alarak “ evet dönme zamanım geldi ama öncesinde seninle bir konuda konuşmak istiyorum yemekten sonra yürüyüşe çıkalım mı? ” diyerek asıl konuya giriş yaptı diye devam etti.

“ olur, çıkalım hem Rüya da biraz hava alır”

Hayal kabul etmekten kendini alamadı. Ne konuşacaklarını merak ediyordu.

Kısa sürede gelen yemeklerini sohbet eşliğinde yediler. Emir söze nasıl gireceğini düşünüyor Hayal ise ne konuşacaklarını merak ediyordu.

Her ikisi içinde konuşacakları konu önemliydi. Gelecek onlar için bu konuşamadan ve sonrasında verilecek olan karardan sonra şekillenecekti.

Loading...
0%