Yeni Üyelik
1.
Bölüm

♚ Sahte Karım Ve Kuyruklu Yalanımız | PROLOG (1)

@buzlarkralicesi

PROLOG


Genç adam çalışma odasında gözlerinin içine dakikalardır merakla baktığı avukatından sonunda bir cevap alamayınca sabırsızlıkla başını salladı. "Eee ne yazıyor şimdi vasiyette? Ne olacak yani?'' Günlerdir henüz hayata veda etmemiş ve etmeye de pek niyeti olmayan babasının vasiyetini ele geçirmeye çalışıyordu ve nihayet el altından bir kopyasına ulaşabilmişti. Meraklısı değildi. Sonuçta gerçekten kötü kalpli olmayan hiç kimse bir akbaba gibi babasının ölmesini beklemezdi. Ancak olur da bir gün hayata gözlerini yumarsa onu nelerin beklediğini bilmek ve ona göre hareket etmek zorundaydı.

Avukat Efe ise gayet açık bir biçimde içinde bulundukları durumu gözler önüne sermekten çekinmedi. ''Şu yazıyor Tibet... Eğer şuan için sen bekârken baban hakkın rahmetine kavuşursa mirasından hiçbir hak talep edemezsin. Özetle, evlenmediğin sürece babanın mirasından zırnık alamazsın.'' Bakışları da en az sözleri kadar netti Efe'nin. Bu şımarık çocuğun dumura uğramış yüzüne baktıkça keyiflense de bunu belli etmemeye çalışıyordu.

Tibet'in duyduklarını sindirmesi o kadar da kolay değildi. Akıl almaz bir miras... Ne yani, kendisi dışındakiler arasında mı paylaştırılacaktı bu uçsuz bucaksız miras? Babasını çok seviyordu, ölmesini istemezdi. Ama olur da beklenmedik bir anda ölürse sokak köpeği gibi beş kuruşsuz kalacaktı adam. Bir baba bunu evladına yapar mıydı? İnanamıyordu doğrusu. Babası ne kadar sert mizaçlı biri olsa da böyle bir şeye izin verecek değildi. Bu işte bir yanlışlık olmalıydı. Başını iki yana sallayarak alayla "Olamaz. Bu... Bu mümkün değil. Babam bana böyle bir şey yapmaz."

"Vallahi vasiyet oldukça net Tibet, istersen inceleyebilirsin. Babanın bu defa seni evlendirme hususunda kararlı olduğu kesin.

Olayın hâlâ şaka kısmında kalan Tibet ise alaycı tavrını sürdürüyordu. ''Umarım babam yakın zamanda ölmeyi düşünmüyordur, yoksa beş kuruşsuz kapı önünde kalmak istemem(!)'' Her ne kadar içinde bulunduğu acınası durumu şakaya vursa da ne yapacağına dair en ufak bir fikri yoktu ve dahası, babasının mirasına veda etme gibi bir niyeti de yoktu.

...

*

YAZAR NOTU: Herkese merhabalar! Yıllar önce yayımlamış olduğum ve oldukça beğenilen hikâyemi düzenleyerek tekrar yayınlamak istedim. Hazır yaz ayları da gelmişken ve Corona yüzünden yaz dizileri de çıkmıyorken tam manasıyla yaz dizisi tadında eğlenceli bir hikâye sizleri bekliyor! Keyifli okumalar diliyorum, umarım beğenirsiniz! Bol kokulu öpçükler. 😘

Loading...
0%