Yeni Üyelik
3.
Bölüm

Bir Asker Macerası

@carpediem

İnsan en çok neyi merak eder, kendinde olmayanı. Peki 15 yaşındaki bir kız çocuğu neyi merak eder. Bir sevgilisi olsun mu der yada komşu kızı asker sevgili buldu diye kendini allayıp pullayıp izin günü acemi asker avına mı çıkar.

Komik mi trajikomik mi bilmiyorum. Ergenlik diyelim vardır hepimizin bazı merakları. Bazı zararlı alışkanlıkların peşine düşmek de bunlara dahil. Kibirli kendini beğenmiş bir kuzeniniz varsa ne olur bu merakların üzerine o ava bekçi olursunuz. Ben hep diyorum ya hiç birliktelik hayalim olmadı diye aynı o dönemde de vardı bu yeşil gözün bir öncesi yaşanmış bir enstantane. Akraba akrep olayları uzaktık rahattık işte arada bir de hatır işine bazı şeylere susuyorsun. Askerlere ayrı hayranım hatta hastasıyım asker hikayelerinide çok severim. Bu hayranlık fiziksel değil o üniforma kamuflaj artık ne denirse ama yüreklerinde ki vatan aşkına hayranım. Helede bordo bereliler canını düşünmeden çelik gibi bir iradeyle vatanı için savaşanlar.

Şimdi neyse bu kuzen isim vermiyorum nemelazım tesadüf gelir okur burda hiç uğraşamam onunla. Küçük dağları ben yarattım havasında biri işte akla kara gibi farklıyız tipimizde farklı karakterimizde. Şimdi demeyin okusa bile anlamayacak mı anlamaz zannımca.Çarşı iznine çıkan erler ne yapar merkezi eğlence yerlerinde olurlar kıdemli yada rütbelilerin ne işi olur tabi onlar akşam takılırlar. Bizim kuzen komşu kızı bulmuş ben bulamazmıyım diyerek her türlü numarayı çevirip benide gezdirme ayağına annesinden izini koparıp düştük yola tabiki makyaj, kıyafet farklı olmalı demi hazırlıklarda tamam. Luna park çay bahçesi lokantaların olduğu büyük bir alan birde hafta sonu tabi ortam kalabalık kaybetmezsek bulduk yani. Ben hafif makyaj severim fazlası suratımda olmuyor şimdi doğal güzelliğim varken palyaçodan hallice olmaya ne gerek var. Güzel giyim kuşan tamam başladık dolaşmaya ben avere o ağaç güzelmiş bu çiçek hoşmuş yanımda kim var kim yok görmiyorum bile. Bir süre sonra adım sesleniyor bir dönüyorum iki kişi var kuznin yanın da onlarda bizim gibi biri esmer biri sarışın. Sarışında hiç sevmiyorum kumral olur belki. Allahtan sarışın bunla tanışmak istemiş bizede kaldı esmer ama kara kaş kara göz boy pos maşallah tam komando tipi. Ben mesafeli oda mesafeli az çok kim ne niyetle anlayabiliyorlar biraz havadan sudan konuştuk kendimizden bahsettik iyi bir izlenim bıraktı. Er falan ama vatanı canı gönülden savunanlardan belli. Neyse ben laf arasında belli ettim rahatsızlığımı oda arkadaş ısrarı belli kader ortağı verdik muhabbetin dibine. Ne temas ne farklı bir göz sevdim vallahi tam arkadaş muhabbeti oldu bizim ki. Onlarda takılıyor kendi arasında muhabbet ne dinlemedim bile. Biraz zaman geçti tabi şimdi ben bir şey istemem dedim ikram ama bizim kız para yiyecek ya söylüyor artık mecburiyyetten aldık bir şeyler. Yahu bir insan düşünür bunlar vatan evladı asker ana baba ne şartlarda para gönderiyor ama sen kızlarla para harca yazık hiç yakıştırmıyorum şahsen. Güzel bir son güzel bir veda oldu bir anı kaldı bana da vedalaştık ayrılıyoruz. Sen bizim kız askeriyenin numarasını al çocuktan bölük tabur her neyse onlarıda öğren hava atacak ya düştük ev yoluna. Bu kibir abidesi kuzen ne dese beğenirsiniz yanında ki iyiymiş ama benimle muhabbet edenin gözü sürekli onun üzerindeymiş. Alttaki mesaj ben senden güzelim herkes bana bakıyor yanındaki senle bile ilğilenmiyor derdi beni aşağılamak. Ben Bu lafların altında kalırmıyım hayır ama kendisi böbürlensin dursun bakalım o işler öyle mi oluyormuş.Umrumda olmadığını belli ettim zaten al canım değişikli kullanırsın dedim.

Aradan bir kaç gün geçti kıvranıyor elinde telefon numarası hadi arayalım banane dedim al hangisini istersen onunla konuş. Lütfenler canımlar neymiş ben araycakmışım iyide neden ben senin sekreterin miyim. Yok olurmu neyse lanet olsun içimdeki insan sevgisine dedim aradım. Bir askeri personel çıktı falan isim verdim çağırcaklar megafon açık tabi niye kendine söylecekleri sözleri ben duyacamda kıskanacam güleyimde boşa gitmesin bari. Şimdi geldiler ler diyorum benim kide gelmiş nerden benimki oluyorsa siz anlayın diye dedim. Bu aldı hemen sazı eline konuşmaya başlıyor laf banada geliyor ama ben ses çıkartmıyorum ne işim olur yanında mırıl mırıl sesler var en son beni sordu açıkça bu biraz bozuldu tabi beter olsun hiç üzülmedim gitti dedi aaaaa bana dedi. Niye sordun deyincede arkadaşım çok etkilenmiş dedi hali tavrı karakteri eğer ulaşabilirsen arayabilir mi diye sordu. Bu bir kızardı bir bozardı niye çünkü havası söndü. Ben ne yaptım kapıdan yeni geliyormuş gibi bağırarak selam millet ben geldim dedim sesim gitti mi onlara bu kırmızıdan mora dönüyor gözler ejderha. Yeni geldi falan hafta sonu buluşalımlar konuştuk ikinci buluşmaya anlaştık. Demeyin şimdi sende istemem yan cebime koy benim ki tamamen kudurtma meselesi. Hafta sonu beraber yine aynı yerde buluştuk ama bu sefer evden biraz yiyecek ayarladık kek börek sarma niye hasretler ana yemeğine ay bunlar bir duygulandı teşekkürler falan bu sefer dörtlü muhabbet ettik. Arkadaş sağ olsun muhabbetim iyi deyince ayrı takılmak istememiş. Baya eğlenceli nir sohbet oldu güldük eğlendik yiyecekleri biz getirince içecek onlar almak istedi bende dedim geçen sefer oldu şimdi olmaz arkadaş usülü ortak verelim kabul etmediler tabi neymiş biz emek vermişiz bir içeceğin lafımı olur asker hatırı kırmayın dedi. Veda zamanı verçek bir veda oldu ben ona kendimi anlattım o bana kendini yaşadığımız yerler eğer kaderde varsa dedik birbirimizi bir şeye zorlamadan. O doğu görevinden bahsetti kırmadığım için teşekkür etti kendi hayatlarımıza yol almaya devam ettik. Duygusallaştım bende iyi biri severmiyim bilemedim ama aklımın bşr köşesinde yer etti kalbimde eder mi belli değil.Benim okul onun askerlik kim bilir belki kavuşturur bizi kader bir gün.

Burda büyük olay kuzenime oldu havası balon gibi söndü. Evet sevmiyorum kuzenimi belki çocukluk arkadaşım olabilirdi gerçekten kız kardeşim olabilirdi ama o kibri ve hasetliğinden aşılmaz uçurumlar atmaya o zaman başladı ve her geçen zaman mesfe aşılmaycak derece de büyüdü ve ne ailesi nede kendisiyle görüşmüyorum. İnsanları gözlemlemeyi çok seviyorum sessiz kalıp içlerindekini görmeye çalışmak bu yüzden mesleğime adım adım ilerliyorum o yaşımdayken. Benim söylenmeyen kelimelerim oldu ama karşımdaki cevabını ben ağzımı açmadan aldı ne yükses seslerle bir laf nede hakaret duymadı kimse ve bir mimiğimle umrumda olmadıklarını anlatmayı öğrendim kimse bilmeden hislerimi bilinmez alemde biriktirmeye başladım.

Benimle bu yolda yoldaş olursanız bir kaç kelimede olsa düşüncelerinizi merak ediyorum. Bu lar çok çovukça gelebilir ama o dönem daha çocuk olduğumu umutmayın. Anı defterimde yer alanları şimdi gün yüzüne çıkarmak istiyorum bir nevi terapi gibi düşünün. Buraya kadar okuyan herkese çok teşekkür ediyorum. Anı defterimde buraya gelmeye can atan şeyler var tekrar görüşmek dileğiyle

Loading...
0%