Yeni Üyelik
2.
Bölüm

Bir Çift Yeşil Göz

@carpediem

İlk ne zaman kalp atışların hızlandı diye sorsalar yazdan son bahara girerken derim. Her yer solmaya yüz tutmuşken bende sanki yeniden bahar çiçekleri açmaya başlamıştı.

Memleket dönüşü yeni tanışılan aile dostları ve evlerine gidilen misafirlik. Bir sokak lambasının altındaydı bir grup arkadaşıyla bende annem babam ve ben önce babama selam verdi. O an aklıma kazındı o yeşil gözler kadanlıkta nasıl parladığı bir güneş gibi içime doğduğu. Yavaş yavaş eve yürürken gayrı ihtiyari geri döndüm ve o an göz göze geldik aynı bir kurdun gece parlayan gözleri gibi. Aklınıza gelmesin burdan çıkmaz kurt adam hikayesi belki başka sefere buluşuruz o tarz bir hikayeyle. Neyse okullar açıldı gidip gelmeler oldu ama ne o nede ben bir araya gelip konuşmadık. Aile ilişkilerinden belkide cesaret edemedik yaşta küçük tabi. Diyorum ya ben kendi dünyamda seviyorum diye öyle daha güzel hem 15 yaşında ne aşkı ne sevgilisi demi işte kalp heyecanı bizimkisi oda 17 öyle büyük yaşlar yok yani. Her bir araya gelmemizde mümkünse aynı ortamda olmaya çalışmak ona uygun planlar yapmak kuzenleriyle işbirliği yapmak işte. Hepi topu bu ortadireğin aşkı.

Tam iki yıl boyunca belkide bir buçuk çünkü arada iki kişi arasında kalma var neyse oralarada geliriz daha hikaye uzun. Bir yılbaşı akşamıydı bizim evde kuzenler arkadaşlar felan vakit geçiriyoruz onlarda geldi hayır yeyip içip gittiniz zaten ne geri geliyorsunuz. Tam lokma ağzıma girecek hop zil hayda şimdi yemeğe tekrar ortakçı ev sahibi olarak kuru ekmeğe talim. Herkes kendi havasında takılıyor tabi günün sonunda işler kime kalacak kimin umrunda bende ne haliniz varsa görün dedim geçtim masama bir şeyler karalayacağım yazma sevdam eskiden gelir küçük şiirler falan arada burdada yazarım belki sizde yorum yapın ha beğendiğinize dair ponçik kalbim mutlu olsun. İşte o an geldi açtı televizyonu döndü totosunu. Bir elimdeki kağıtlara baktım birde ona tek kelime yok selam yok sabah yok açabilir miyim yok. Kuzenlerde kapıdan giriyor geri dönüyor sonra dedim ya kızım Allah aşkına aklını meşgul eden bu mu diye. Sana karşı bir şeyler hissediyorsa korkak demekki söyleyemiyor gereksiz tip. E zaten yoksada sana ne gerek dedim boş verdim ne halin varsa gör deyu. Yani ilk deneme aşk değilmiş sadece göz sevdasıymış Allah güzel yaratmış vesselam.

İlk içtiğimiz süt sıcak olamsada ağzımızı biraz yaktı ama temkinli olmakta fayda var benim öyle ağlaya zırlaya acı çekecek halim yok. Ota çöpe ağlarım orası ayrı biraz sulu gözlülük var özellikle babaya nazlanmaya gelince açılır çeşmeler. Ama deki büyük bir olay cenaze felan tek damla akmaz öyle garip bir döngü işte. Aslında bu olaydan önce memlekette yaşadığım bir olay vardı onuda diğer bölüm anlatayım burda sizinle konuşmak güzel geliyor bakalım dökelim eteğimizdeki taşları neler çıkacak.

Loading...
0%