Yeni Üyelik
3.
Bölüm
@ceceylinn

Huzurlu bir güne başladım demek isterdim ama yine dogru dürüst uyuyamamasdim, gece boyu yatakda dönüp durmusdum yarım saatde bir uyanmisdim. Aslinda bugün haftasonu olduğu için erken uyanmama gerek yoktu fakat aşağıdaki seslerden ev ahalisinin uyanmış oldugunu fark ettigim için pijamalarimla aşağı indim ha bu arada evimiz iki katlı bahçeli ve orta büyüklükte bir ev.

 

Merdivenler bittiğinde sadece annemle babamın uyanmis oldugunu fark ettim oysa daha çok adım sesi var gibiydi neyse, mutfaga girdigimde annem babamla hararetle sohbet edip kahvaltıyı hazirliyordu. " Günaydın canım ailem napiyorsunuz bensiz hı nabiyonuz" babam " günaydın kızım annenle sohbet ediyoduk da noldu sana hasta gibisin gözlerin şişmiş yoksa ağladın mı " soblara dogru sesi endişeli cikmaya başlamıştı "yok yok babam gece uyuyamadim pek ondan şişmiştir"

 

Bu sefer annem konuştu " bir derdin mi var kızım anlat bize dünde pek iyi durmuyodun seninkilerle mi bişi oldu yoksa " . Babam " Ulan benim biriciğimi kim üzdü söyle tabancayla kovalayım onu " . Konuşma başladım " yok bir derdim ya dün kâbus gördüm de onun etkisindeyim hâlâ galiba bide Murat gidiyor ya ondan yani baska derdim yok hem babam gelmiş benim ya benim ne derdim kalabilir"Sonlara doğru sesim mutlu cikmaya başlamıştı

 

Annem " kuzum korktugun bir sıkıntın oldugun zaman gel yanıma ben senin sır ortaginda olurum bide şey bu akşam film gecesi yapalim hazir babanda yeniden göreve gitmeden" "Ayy tamamm ama şimdi yemek mi yesek ben acıktım da" sonlara dogru elimi karnıma götürüp açım manasında okşadım. Babam gülerek" koş Oguzuda kaldır insin aşağı kahvaltimizi yapalım" başımla onaylayıp hızlıca Oğuzun odasina çıktım.

 

Odaya girdiğimde Oğuz'un yeni uyanmış olduğunu fark ettim. Uyanmış yatağını toplamaya çalışıyordu." Oğuzz günaydınn git elini yüzünü yıka ben yatağını toplarım hadii acıktım ben" . Oğuz" günaydın abla da sen kendi yatagini bile toplamaya usenirsin noldu"" La açım diyorum açım hadi çabukkk git bende toplayıp aşağı inerim".

 

Beni onaylayıp banyoya girdi . Bende hemen yatağını toplamaya başladım. İşim bitince aşağı inip anneme yardım etmeye başladım . Biz masayı kurunca Oğuz'da aşağı indi ve hemen kahvaltiya basladik.

 

Kahvalti boyunca hem yemek yiyip hemde sohbet etmiş,gülmüştük. Bizim çoğu yemeğimiz eğlenceli geçerdi öyle katı bir ebeveyn değildi annemle babam.

 

Kahvaltımız sonlarına doğru babam konuştu "Çocuklar bu son gittiğim görev biraz tehlikeli olduğundan evde iki üç polis nöbet tutucak bir süreligine güvenliğiniz için" . Çok umursamadım daha öncede bir iki kere polisler güvenliğimiz için kapıda nöbet tutmuştu. " Tamam babam senin için nasıl rahat edicekse öyle olsun" benim ardımdan Oğuz'da babamı onayladı annemle daha önce konuşmuş olmalılar ki annem birşey demedi.

 

Kahvaltımız bittikden sonra bizimkilerle whatsapp grubumuzdan konuşmaya başladık.

 

Ben: Naparsiniz e dostlar

 

Ceydoşumm😍: bende haberler kötü bizimkiler notlarımı öğrenmiş siz

 

Ben:hadi ya çok kızdılar mı istiyorsan yanına geliyim konuşuruz

 

Serseri🖕: buluşup birlikte konuşalım yok öyle sadece ikiniz buluşup bizi dışlamak

 

Kiralık aşk korişş💅🏻: Benimkilerde öğrenmiş ama alıştılar artık kızmıyorlar

 

Kiralik aşk korişş💅🏻: Evet evet buluşak hem dertlesiriz hemde kola çekirdek yaparız

 

O şimdi askerr🤘: Uyar banada hem iki mahalle aşağı yeni park yapmışlar görmüş oluruz

 

Ben: ben gördüm orayı ya Oğuzla gezerken denk geldik çok güzel olmuş

 

Ceydoşumm😍: tamam madem herkese uyuyorsa 15 dakikaya mahallenin sonunda buluşak ordanda parka geçeriz

 

Telefonumu bırakıp aşağı annemlere haber vermeye indim. Annemlerde izin verince Oguzada haber vermek istedim evde canı sıkılmasın bizle gezer diye.

 

"Oğuzz ben bizimkilerle geçen gördüğümüz parka gidiyoz 15 dakikaya hadi sende gel"

" Tamam abla bende sıkılmışdım zaten 10 dakikaya kapida buluşak" "Tamamdır"

 

Hemen odama geçip konbinimi seçtim, özenmeye gerek yok diye düşünerek gri eşofman üstüne beyaz kısa kollu body giydim.

Çekmeceden taragimi alıp kızıl saçlarımı taradım. Son olarak makyaj masasina geçip hafif bir kapatıcı sürdüm ve kirpiklerimi kivirdim. Kılıfımin arkasina bir miktar da para koyunca hazırdım. Güzel oldum hee

 

Odadan çıkıp bahçeye indim Oğuz coktan hazırlanmış beni bekliyordu . Oğuzu bekletmeyip yanına gittim. Annemlerede son defa haber verip mahallenin sonuna dogru yürümeye başladık

 

Hem konuşup hemde yürüyorduk. Üç dört dakika içinde mahallenin sonuna varmıştık.

Bizden önce Muratla korayin varmış oldugunu fark ettik . İki dakika sonra Ceyda'yla Eren de gelince bir mahalle altdaki markete girip kola cekirdek aldık.

 

Bazı bulusmalara benimle Oguzda geldigi için kizmamislardi zaten herkes herkesin ailesini taniyordu. Mesela Muratın 2 yaşında küçük bir kız kardeşi var Ereninde Oğuzla yaşıt erkek kardeşi. Koraylar ise üç kardeş Koray en küçükleri iki abisi var biri asker digeri polis biz bir kavgaya karistigimizda çoğunlukla bizi Kerim abi kurtarır. Ceyda ise tek çocuk annesinin bir hastalığı yüzünden kardeşi olmuyor.

 

Sonunda parka varınca çardağa kurulduk.Konuşmaya başladım " ee Ceyda anlat annen çok kızdımı" digerleride merakla Ceyda'ya döndü " evet kanka ya bi ara okulumu değiştirmeyi bile düşündü ama tabiki izin vermedim seneye duzeltcegimi falan soyleyince inandi sonrası işte bura"

 

Koray " kanka seninkilerde çok takık derslere be hayatı yaşa relaxx umursama boşver"

Murat " evet hem seneye çalışır düzeltirsiniz bizin yapamicaginiz birşey mi var" göz kırpıp konuştu. Bir süre daha derslerle ilgili konustuktan sonra bunalıp konuyu değiştirdik

 

Üç saat daha oturdukdan sonra Oğuzla eve geçtik. Akşam olunca evde film gecesi yapmak icin hazırlık yapmaya basladik babam ve Oğuz film seçiyor benle annemde atıştırmalıkları hazirliyorduk. Annem mısır patlatirken bende cipsleri açmaya basladim üç çeşit cips açıp büyük bir tabaga hepsini karıştırdım ardindan bisküvi koydum ve kolları bardaklara doldurdum.

 

Annemde mısırları patlatinca herşey hazırdı. Hazirladiklarimizi tepsiye doldurup solona geçtik. Bu sırada babamla Oguzda filmi seçip açmışlar. Hemen iki büyük koltuğu birleştirdik yastıkları da dizince herşey hazırdı.

 

Sırayla babam oğuz ben ve annem oturduk. Koltukları birlestirince dordumuzunde yanyana rahatlikla oturabileceği bir alan olmuştu. Filmi başlattık ve atıştirmaliklari ortamiza yerleştirdik.

 

Üç saat sonra film bitmişti saat bire geliyordu. Oguzala anneme bakınca uyuya kaldığını fark ettim zaten bu gece burda hep birlikte uyucakdik. Televizyonu kapatıp babamla bende uyuduk.

 

Loading...
0%