Yeni Üyelik
2.
Bölüm

Yonca

@ceceylinn

Beşinci dersin sonunda uyandim. Başım feci bir şekilde ağrıyordu sonunda net görmeye başlayınca bizimkilere baktım ceyda hemen yanımda elimi tutarak uyuyordu. Şaşirmadim Ceyda bildiğin temas bagimlisiydi uyanıkken pek temas etmesede uyurken kesinlikle birine temas etmesi gerekiyordu bu genellikle ben oluyordum okulda erkeklerin elini tutarak uyusa yanlış anlayabilirlerdi.

Erkeklere bakinca kendi aralarında konusduklarini gördüm. Biz uyanmayalim diye iki üç sıra öne geçmişler kendileri konusuyorlardi . Eren'e bakınca Ceyda'ya baktığını fark ettim buna da şaşırmadım Eren'nin Ceyda'dan hoşlandigini zaten biliyordum ama tabiki bizim saf Ceyda'mız bunun farkinda değil evet o da birşeyler hissediyordu Eren'e ama Eren'in duyguları kadar büyük degil hiç yok denmeyecek kadar da az değildi.

Bir kaç dakika camdan dışarıyı seyrettim hâlâ sabah ki kabus aklimdaydi. Zil çalınca Ceyda'yı da uyandırıp kantine indik Ceyda hâlâ uykulu duruyordu. Kantinci abinin yanina gidip birşeyler almak için ilerlicekdim ki Ceyda tarafindan engelledim . Ceydaya dönüp ne oldu anlaminda kafamı salladigimda" sen gitme bizimkiler alsın yoksa ayakda uyucam gel oturak onlarda gelirler "

Murat'a dönüp bizede birşeyler almasını soyledim . Ceyda ile boş bir çardak bulup oturduk . Oturur oturmaz Ceyda beni kendine çekip koluma sarıldı ve başını omzuma koyarak uykusuna devam etti.Bu kadar uykusunun olmasının nedeni gece geç saate kadar dedikodu yapmış olmamızdı.

Öğle arası da egenceli geçip bitmişti . Öğleden sonraki dersleri hiç çekicek havamda degildim bizimkilerde benim halimin farkindaydilar. Öğlen arası sormuşlardi yarım yamalak anlatmisdim onlarada. Onlarda beni eglendirmek için değişik değişik şeyler yapmaya baslamislardi hatta Ceyda bile uyumayı bırakıp benim kafamı dagitmak için konuşmuştu.

Zaten onlarlayken hiç de üzgün değildim aslında üzgün kalamiyordum illa birşey yapıp ortamı eglendirmeyi basariyorlardi bu da benim çok hoşuma gidiyordu günün yarisindan çoğunu onlarla geciriyordum . Bu nedenle üzgün olduğum pek bir durum yokdur bu kabusuda bir iki güne unutur iyice neşeli hallerimize donerdik.

Öğleden sonrasi için okuldan kaçmayı teklif ettim normalde böyle teklifler Erenden çıkardı bu sefer ondan önce davranıp ben teklif etmisdim . Teklif eder etmez Eren ve Koray ışıldayan gözlerle bana bakmislardi.

Herkes onaylayinca kaçıp parkda çekirdek kola yapmaya karar verdik. Kaçmak zor olmadigindan zil çalınca tuvalatlere saklandik hocalar derse girince ise yangın merdivenlerinden inerek okuldan çıktık.

İlk durak olarak okulun kenarindaki markete girip alicaklarimizi alıp çıktık hep gittigimiz parkin küçük halı sahasinda yere bağdaş kurarak oturup konusmaya basladik.Koray"Ulan Murat bizi birakip gidiyosun hee" .Ceyda "kesin gidiyosun dimi kesinleşti yani"

Murat kafasını sallayarak konusdu"Evet dün kesinleşti artık gelecekde karşınızda asker Murat olucak" bu noktada gülüp "Sizde düzden devam edip bimde kasiyer falan olun artık ezikler"sonlara dogru kahkaha attı.Korayla Eren normalde bu lafların altında kalmazdı fakat hem Murat bizden bir yaş büyük olduğu için hemde Murat'ın şimdiden askerlik için vücut çalışmaya başladığı için tirsiyolardi

Korayla Eren'in kızarmış yüzünü görünce kahkaha attık. Koray dayanamayarak "Lan biz adam gidiyor diye üzülelim adam gelsin bizle dalga geçsin" benle Ceyda'ya dönüp"püüü yazıklar olsun size de iki güne Murat gidince gene bize kalcaniz o zaman da biz sizin yüzünüze bakmicaz hı" Eren hemen atlayıp" kendi adına konuş lan ben birakmam Ceyda'yla Umay'ı bikerem sen ne bok yiyosan ye" her koşulda hanimcı olmaya baslamisti bile bunlarin sevgili olduklari zamanki hallerini dusunemiyorum. Eren murata dönüp devam etti" Sende sakın ha oralarda arkadaş yapıp bizi unutma peşinden kediyle kovalarım "

Murat çocukluğundan beri kedilerden korkar bir nedeni de yok yanindan kedi geçse yönünü degistirir o derece.Murat Eren'i ciddiye almadı " Sizine kardeşim ben gidip orlardan manitada bulurum ohh miss size niye bakiyim sonra anam mısın babam mısın alla alla"

Ciddiyetle Murat'a döndüm" hele bi orlardan karı getir bu sefer bırak kediyi dedemin tüfeğiyle kovalarım seni bunu yaparım biliyosun , bide bizi unutcakmis hah bok unutursun bende sana hergun onlarca mesaj atmazsam banada Umay demesinler" sonlara dogru sesim tripli çıkmıştı. Murat şakayı bıraz abarttigini fark etmiş olmali ki

" La valla şaka şaka gülün diye ben sizi nasil unutayım amına koyim ailemden otesiniz siz gelin bakam sarılak" hepimiz aynı anda Murat'ın üstüne atladık, Murat bu kadar çabuk atlicagimizi tahmin etmemis olmaliki sırt üstü devrildi bizde onun üstünde oldugumuz için üstüne düştük. Murat'ın şuan yaşadığı muammaydi suratı kıpkırmızı olmuştu.

Neredeyse ikinarak konuştu " lan kalkın ölüyorum,amına koyam senin Eren lan benden agirsin bokum çıktı altinizda"Hepimiz yine ayni anda ayaklaninca bu sefer biz dengeyi kaybedip yana dogru düştük.Halimize bakıp kahkaha atmaya basladik.

Üç dört saat daha oturduk saat geç olmadan eve gidip babamla özlem gidermek istediğim için eve geçtim. Ben eve geçince digerleride evlere dağıldı.

Evde bizimkilerle çok güzel vakit gecirdim.Babam görev dönüşü aldigi hediyeleri verdi bana çok güzel dört yapraklı bir yonca kolye Oguza kurşun asker çünkü cocuklugundan beri kurşun askerlere bayilir, anneme ise çok güzel bir bileklik almıştı.Babam görevde yaptiklarinin bir kismini bize anlatti , biz o görevdeyken yaptiklarimizi anlattik. Gün sonunda koltukta babamın bir kolunun altinda ben diger kolununaltinda Oğuz uyuya kaldık

 

Helloooo umarım bölümü beğenmişsinizdir olaylar 3. Bölümde yadâ 4. bölümde başlar çünkü böyle normal hayat yazmak bana cok sıkıcı geliyor sizinden sıkıldığınızı düşünüyorum.

Öptümm hepinizi bir sonraki bolumde görüşürüz

 

Loading...
0%