Yeni Üyelik
1.
Bölüm

1. Bölüm

@cemalkemal

Bir insanın başına en kötü ne gelebilir. Ölüm mü? Sanmıyorum. Ölüm daha ziyade çevrendekilerin başına gelen bir şeymiş gibi gelmiştir bana hep. Ölen kişi için ölmenin anlamı nedir ki? Belki bir hiçlik belki bir tasavvufi mekâna varış belki bir hesap verme belki de yeniden dirilme. Hangisi olursa olsun ölen kişi için ölümün bir anlamı yoktur. Kapanan bir kapının arkasında kalmıştır. Ölüm yaşayanlar içindir. Belki tanrının belki de doğanın yaşayanlara vermek istediği bir mesajdır. Peki nedir bu mesaj her şeyin anlamsız olduğu ve bir şekilde yok olacağımı yoksa hayatın değeri mi? Ya da bunların birbirinden farksız olması mı? Bilmiyorum.

Bir insanın başına en kötü ne gelebilir? Yalnızlık mı? Zannetmiyorum. Yalnızlık nedir ki zaten. Etrafında kimse olmaması mı? O zaman insanların arasına girdiğinde yalnız olamaz mısın? İnsan kendini kalabalıklar arasında yalnız hissetmez mi? Yalnızlık birilerini kaybetmek mi yoksa. Var olanların şimdi olmaması yalnız hissettirmez mi insana. En başından beri kimse yoksa yalnızlık insanın normali değil midir? Birilerinin olması kötü gelmez mi bu durumda? Anlayamıyorum yalnızlığı, iyi mi kötü mü beyaz mı siyah mı bilemiyorum belki hiçbiri belki hepsi.

Peki bir insanın başına en kötü ne gelebilir. Bence bir insanın başına gelebilecek en kötü şey anda varoluşunu kaybetmesidir. Geçmişte, gelecekte veya her ikisinde yaşamasıdır. Geçmişe bakıp yaptıklarının yanlış olduğunu düşünmek farklı kararlar verse bambaşka bir hayata sahip olacağını düşünmek. Ya da sürekli yarını düşünmek ve asla yapamayacağı şeyleri kurgulayıp kararlar almak. İşte bence bir insanın başına gelebilecek en kötü şey budur. Çünkü olasılıkların sonu yoktur. İnsan kendi içinde giriştiği bu savaşta kendine düşman olduğu için haklıdır ve her cepheyi kazanır ama bu haklılık ona pahalıya patlar. Çünkü bu düşüncelerin sonu yoktur. Derhal bu cendereden çıkılması gerekir. Yoksa insan uyuyamaz, yiyemez ve yaşadığının bile farkında olmadığı günlerin sayısı o kadar artar ki ömrünün bittiğinin farkına varamaz.

Belki de ben günlerdin iç hesaplaşma mı tamamlayamadığım için böyle düşünüyorum Bilmiyorum. Ama uyuyamıyorum, günlerdir uyuyamıyorum saat yine sabah 7 oldu birazdan yeni uyanmış taklidi yaparak alarmı mı kapatıp sanki tüm gece bu saçmalıkları düşünmemiş gibi yeni bir güne başlamanın mutluluğunu yaşıyormuşçasına yataktan fırlayacağım.

Loading...
0%