Yeni Üyelik
3.
Bölüm

BÖLÜM 2

@cerenkorkmazz

 

‘’Gerçekten isyan bayrağını çekicem. Sadece bir takım elbise neden bu kadar detayına giriyorsun.’’

‘’Bu kadar yıldır nasıl anlaşabildiğimizi inan bana bilmiyorum kızsın sen kendine gel artık şu güzelliğinin farkına varman gerekmez mi? Tam tersi durumun yaşanması gerekirken sen beni bekliyorsun’’

 

Bazen içinden tam bir ergen kız çocuğu çıkabiliyordu ve bu halleri Tanya’yı gerçekten eğlendiriyordu. Gözlerimi devirip o hallerine hafiften gülmeye başladı. Bu halini görüp kızmasın diye hemen ciddileşip

‘’Tamam sen al bende seni bekleticem söz’’

‘’Şu ikisinden birini seçicem zaten sonra sıra sende’’

‘’Sen karar verirken ben yandaki kitapçıya gidip birkaç bir şey alıp geliyorum 15 ddakika içinde gelmezsem gelip sürüyerek çıkar’’

Tanya’nın kurduğu bu cümle Eric’i neşelendirmişti. Olur anlamında kafa sallayıp aynaya döndü.

Kızın aklından bugün olan şeyi kaydetmek geçiyordu. Yazmak ya da çizmek ya da ikisi birden. Yazabildiğinin farkındaydı ama çizim yeteneği olup olmadığını henüz bilmiyordu. Resim defteri alırsa Eric’in dikkatini çok çekebilirdi o yüzden biraz büyük iki tane çizgisiz defter, çizim için birkaç çizim kalemi alıp mağazaya geri dönecekti.

Kitapçıdan içeriye girince gözüne simsiyah bir şey takıldı. Siyah hep ilgisini çekiyordu ve çekecektide. Tek bir taraf tamamen simsiyah defterlerle kaplıydı. İçlerinden iki tanesini hemen eline aldı. Aldığı son defterin altında dışında hiçbir yazı olmayan ama içinde değişik harflerin olduğu bir kitap vardı. Kitabı eline alıp incelemeye başladı. Bir anda yanına yaklaşan görevli irkilmesine sebep oldu.

‘’Kusura bakmayın korkutmak istememiştim o kitap sizin mi acaba? ‘’

‘’şey hayır sadece burda buldum merak etmiştim sanırım size ait’’ görevliye uzattı ama isteksizce uzatmıştı ve bunu yaptığı için de utandığını hissedebiliyordu.

‘’Yok hayır benim değil o kitap aylardır orda sahibi unuttu büyük ihtmal ilk defa siz bakınca sizin mi acaba diye düşündüm.’’

‘’Benim değil ama sakıncası yoksa ben alabilir miyim bunu’’ bu cümle bir anda dökülmüştü dudaklarının arasından. Cesaret ettiği şey onun için ilkti başkasına ait olan bir şeye sahip olmak için can atıyordu. Görevlinin ona cevap vermesi saniyeler sürmüştü ona saatler gibi gelmişti.

‘’Bunca zamandır bir sahibi çıkmadı buyrun alabilirsiniz’’

Kasaya gidip aldıklarını öderken kitabı çantasının içine koydu. Eric’in görmesini istemiyordu. Onunla bunu paylaşmak istemiyordu. Sabah olanları hala daha unutmuş değildi. Defter ve kalemleri alıp mağazaya geri döndü.

 

Eric bıraktığı gibi duruyordu hala seçmemişti. Ve bu durum sinir bozucu olduğu için kendini tutamayıp. Sol elinde tuttuğu takımı hızlıca elinden alıp görevliye döndü

‘’Bunu alıyoruz lütfen kenara koyar mısınız ?’’ bu haline şaşırmıştı. Ama hoşuna da gitmişti nadirde olsa Tanya’nın özgüveni geliyordu.

 

Gece kıyafetlerinin olduğu tarafa geçip nerde siyah elbise varsa ona el atıyordu. Aradan bir tane elbise buldu. Derin bacak yırtmacı göğüs dekoltesi ve sırtındaki açıklıkla Tanya’nın büyülenmesine sebep olmuştu. Baktığı elbiseyi görünce Eric gözlerini devirdi. Sonuçta mezuniyetti bu.

‘’Kırmızı falan bakman gerekmez mi ateşli olman için?’’

‘’Deneyip görelim.’’ diyip göz kırptı.

Denediği elbise ikisinin de tahmininden daha güzel olmuştu. Tanya’nın üzerinde artık farklı bir aura vardı. Eric bunun fazlasıyla farkındaydı ama hala önlerinde 98 yıl vardı ama bugün konuştuklarından dolayı huzursuz hissediyordu. Bir şeyler vaktinden önce olacağının farkındaydı.

‘’ Tamam kabul tahminimden güzel oldun ‘’ diyerek Tanya’nın yüzünün gülmesini sağlamıştı.

Duyduğu söz onu ne kadar gülümsetse de hala içinde burukluk vardı. 14 yıldır bir kere bile sesini yükseltmemiş birinden bahsediyorduk.

‘’ Ben sana söylemiştim. Bunu alabilir miyiz ? ‘’

‘’Hani bekletecektin beni bu kadar çabuk mu seçtin ? ‘’

‘’ Evet bu kadar çabuk seçtim. Hadi alıp çıkalım. Yurda dönmek istiyorum yorgunum ‘’ aslında Tanya yorgun değildi. Sadece bugün olanları gidip yazmak istiyordu ya da çizmek henüz henüz hangisinde ne kadar yetenekli olduğunun farkında değildi ve bunu keşfetmek üzere bugün ilk kez yolcululuğa başlayacaktı.

Bugünden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı. Ne Tanya’nın rüyaları aynı olacaktı ne hayatı. Aynısı Eric içinde geçerliydi. Ardı arkası kesilmeyen yalanlarla mücadele etmek zorundaydı. Önlerinde çok zorlu bir 2 yıl vardı.

Her şey yeni başlıyor hazır mısınız olanları okuyup dahil olmaya ?

 

Loading...
0%