Yeni Üyelik
1.
Bölüm
@darkempress54

Bu sadece pilot bölüm aslında çünkü burada ilk olarak Hitler ailesine giriş yapacağız.

 

 

Her şey 2 Ağustos 1934'de başladı, Adolf Hitler 'in göreve gelmesiyle birlikte Almanya'nın yeni Führer'i, kesinlikle başkan ya da cumhurbaşkanı vs değil direkt olarak Führer yani lider anlamına geliyor.

Tarihi açıdan bakarsak, Führer ve İmparatorluk Şansölyesi: Bu ünvanı 30 Nisan 1945 ( ölene kadar) kullandı. Adolf'un gerçek soy adına bakarsak ve nasıl Hitler'e geçtiğine bir göz atmak gerekebilir, öncelikle babasının ismi Alois'di, Alois Schicklgruber'dir. Alois'in babası yani Adolf'un dedesi Johann Georg Heidler 1842'de Maria Anne Schicklgruber ile evlendi, Alois ise 1872'de vaftiz oldu soy ismini daha sonra Hitler olarak değiştirdi ve o zamandan beri Adolf bu soy adı kullanıyor.

Hitler'in annesinin ismi, Klara Pölzl'dür ve annesine düşkündür 21 Aralık 1907'de annesini Meme kanserinden hayatını kaybediyor.

Bununla birlikte 5 kardeşi daha vardır,

Gustav Hitler, Ida Hitler, Otto Hitler, Edmund Hitler ve Paula Hitler'dir.

 

Paula Hitler ama daha çok Paula Wolff olarak bilinir, 21 Ocak 1896, Hafeld, Avusturya 'da doğdu ve 1 Haziran 1960, Berchtesgaden'da öldü. Adolf Hitler'in kız kardeşi, Alois Hitler ve üçüncü karısı Klara Pölzl'ün son çocuğuydu.

 

Paula öldüğünde 64 yaşındaydı ve Hitler'in yakın ailesinden hayatta kalan son üyesi olarak öldü. Paula Hitler ismi altında Berchtesgaden/Schönau'da, Bergfriedhof'a gömüldü. Haziran 2005'te, ahşap mezar taşı ve kemik kalıntıları çıkarıldı ve yerine başka biri gömülerek mezar yeri değiştirildi.

 

Paula, asla Nazi Partisi'ne katılmamıştır. 49 yaşında, savaşın artık son günlerinde, görünüşte Martin Bormann'ın emriyle Berchtesgaden'e göndermiştir.

Mayıs 1945'te ABD istihbarat memurları tarafından tutuklandı ve sorgulandı ve Sovyetler Avusturya'daki evine el koyduğunu, Amerikalılar ise Viyana'daki dairesini kamulaştırıldığını belirttiler, Paula o sıra İngilizce dersi de alıyordu, sorgulanması sırasında sadece bir kez Eva Braun ile görüştüğünü söyledi ve daha sonra Amerikan gözaltısından serbest kaldıktan sonra Viyana'ya dönerek, bir süre el sanatları mağazasında çalıştı.

 

1952 yılında, Almanya'ya giderek Berchtesgaden'e taşındı. Paula Wolff ismi altında iki odalı dairede "inzivada" yaşadı. Bu süre zarfında, eski SS üyeleri ve ağabeyi Adolf Hitler'in yakınları tarafından kendisine bakıldı.

Şubat 1959 yılında, Peter Morley isimli bir İngiliz televizyon belgesel yapımcısı tarafından kendisine röportaj yapıldı. Bu röportaj 2005 yılında izleyicilere gösterildi.

 

Angela Hitler, Alois Hitler'in ve onun ikinci eşi Franziska Matzelsberger'den ikinci çocuğu olarak Avusturya-Macaristan'ın Braunau kentinde dünyaya geldi. Annesi ertesi yıl öldü. O ve erkek kardeşi Alois Hitler Jr. babaları ve üçüncü karısı Klara Pölzl tarafından yetiştirildi. Onun yarı kardeşi Adolf Hitler altı yıl sonra doğdu ve çok yakın büyüdüler. Kardeşleri arasında Mein Kampf( Kavgam) 'da bahsedilen tek kişidir.

 

Ida Hitler 23 Eylül 1886'da Yukarı Avusturya'nın Braunau am Inn kentinde doğduğunda babası Alois Hitler 49 annesi Klara Pölzl 26 yaşında iken 22 Ocak 1888'de memleketinde öldü ve sadece 1 yaşındaydı Avusturya'ya gömüldü.

 

Edmund Hitler 24 Mart 1894'te Passau Bavyera, Almanya'da doğduğunda babası Alois Hitler 56 annesi klara Pölzl 33 yaşındaydı ve 29 Haziran 1900'de Leonding Linz Land'da yukarı Avusturya'da öldüğünde 6 yaşındaydı.

 

Otto Hitler 17 Haziran 1892'de Braunau am Inn Yukarı Avusturya'da doğduğunda, babası Alois Hitler 55 annesi Klara Pölz 31 yaşındaydı ve 23 Haziran 1892'de memleketinde öldüğünde, henüz bir yaşı yoktu.

 

Gustav Hitler 17 Mayıs 1885'te Yukarı Avusturya'nın Braunau am Inn kentinde doğduğunda babası Alois Hitler 47 annesi Klara Pölzl 24 yaşındayken, 9 Aralık 1887'de memleketinde öldüğünde henüz 2 yaşındaydı ve Avusturya'ya gömüldü..

 

- Askerleri tanıdıktan sonra senaryo üzerinden gidilecektir -

 

 

Loading...
0%