Yeni Üyelik
3.
Bölüm

2.Güzel günler dileğiyle

@deliserce1

Bugün hayatıma büyük adım atarken karşımdaki aynadan kendime baktım.İçimdeki o küçük çocuk sanki bugün küçüklüğümde mutlu olduğum günler gibi aynadan bana bakıp gülümsüyordu.Tam İki hafta geçti kaçışımdan,evinden,annemden ayrılmamdan.Birazda olsa alışmıştım bu duruma, ilk günler zor olsada zaman herşeyin ilacıydı.Tek derdim annemi,küçük kardeşimi özlememdi. Her ne kadar telefonla konuşsakta yanında olmanın yerini tutmuyordu. Ama yakında onlarıda yanıma alacaktım önce bugün ki işi almam gerekiyordu.Evet kaç gündür arayıpta bulamadığım işi dün gece eve gelen Musa amca sayesinde bulmuştum.Şimdide hazırlamış iş görüşmesine gidecektim.

 

"Nazar kızım, Musa amcan gelmiş seni bekliyor yavrum."

 

Nuran teyzenin sesiyle daldığım düşüncelerinden sıyrılarak Nuran teyzeye seslendim."Geliyorum Nuran teyze..."Kaç dakikadır taradığım saçlarımı bu eziyetten kurtararak elimdeki tarağı komidinin üstüne bıraktım.Ayağa kalkıp son defa aynadan kendime baktım."Yaparsın be Nazar,sen bu zamana kadar neyi başarmak istedinden elinde kurtuldu.Bunuda başaracaksın.Hadi bugün bu işi alalım sonrada gelsin güzel günler..." Kendi kendime verdiğim moral ile gülümseyerek odadan çıktım.

 

"Hazırlandın mı kızım?Herşeyini aldın değilmi?Ay sen düzgün kahvaltıda edemedin dur ben sana atıştırmalık birşeyler hazırlayayımda yolda yersin."

 

Benden bile heyecanlı Nuran teyze ile kendi heyecanımı unuttum resmen.Heyecandan ne yapacağını bilemiyordu. Dünden beri iş haberini aldığımızda o benden daha çok sevinmişti.Hemen telefonu eline almış anneme haber vermişti.Ben onu böyle gördükçe bendeki heyecan uçup gitmişti.

 

"Öncelikle Nuran sultan sakinleş, hiçbirsey unutmadım ve karnım aç değil.Zaten benim yüzümden erken kalktın birde birsürü hazırlık yapmıştın çok yordum seni."

 

"Olurmu kızım bak böyle şeyler söyleme kızarım vallahi.Sen benim yavrum sayılırsın tabiki yapacağım."Demesiyle gözlerim dolmuştu ama ağlamayacaktım kaç dakikadır birtürlü beceremediğim makyaj bozamazdım şahsen.Benim için ikinci anne olan Nuran teyzeye sarıldım.Annem beni buraya arkadaşına emenet etmişti Nuran teyze emenetine gözü gibi bakıyordu.

 

"Herşey için çok teşekkür ederim.Bana evinizi açmasaydınız kimbilir-"

 

"Sus deli kız,yoksa anne terliği yersin ona göre.Ahiretliğimin kızı benim kızım sayılır.Birdaha böyle şeyler duymamış olayım."Konuşurken bile duygulandığı her halinden belli oluyordu."Hadi gidelim Musa şimdi gelir nerdesiniz der.Ay dur annen dua oku demişti unutmadan okuyayım."Elini açıp bana bakarak dua okumaya başladığında dış kapıdan içeriye Musa amca girmişti. "Eh be hatun! Ben dışarıda öylece sizi bekleyeyim. Siz burda oyalanın hiç oldumu..."

 

"Abartma Musa, şunun şurasında on dakikadır bekliyorsun dışarıda.Biride seni duysa kapıda ağaç oldun sanacak.Bir dua bile okutmadın doğru düzgün."Dedi halinden belliydi alınmıştı Nuran teyze.Musa amca iki elini havaya kaldırıp teslim olmuş gibi baktı karısına. "Alınma hemen melek karım ben Nazar için acele ediyorum yoksa seni bir ömür beklerim bilirsin bu kul senin tutsağın..."Demesiyle Nuran teyzenin yüzü gülmüştü. Bu ikilinin hali çok güzeldi.

 

"Arsız adam nasılda bilir gönlümü almayı."İkisi beni unutmuş birbirine gülerken öksürüğümle ortamın havasını bozdum.Manalı bakışlarla onlara bakınca Nuran teyze kendini toparlayarak "O zaman siz gidin ben arkanızda dua ederim.Bana haber vermeyi unutmayın"yanıma gelip bana sarıldı onunla vedalaştıktan sonra ben evden çıktım.Biraz sonra Musa amca gülerek evden çıkmıştı.

 

Yol boyunca başka konular ile konuşarak kafamı dağıtmaya çalıyordum ama aklım acaba işi alacakmıyım? Düşünceleriden çıkmıyordu kısa bir yolculuktan sonra

araba sarayı anımsatan bir otelin önünde durunca dün geleceğim yeri biraz araştırmıştım. Ama telefonda gördüğüm fotoğraflardan dahada güzeldi burası ben öylece etrafıma bakarken Musa amca bize doğru gelen çocuğa elindeki anahtarı verdi. Onlardan bakışlarımı çekip yeniden otele baktım.Gerçi otel demeye bin şahit resmen saraydı

 

"Gidelim Nazar,Harun bey bizi bekliyordur..."

 

Musa amcanın sesiyle hemen kendime gelmemle onu takip ettim. Büyük kapıdan girince güvenlik alanında kimliğini gösteren Musa amca benim hakkımda birşeyler söyledikten sonra adam bir süre bana baktıktan sonra geçişimize izin vermişti.Asansörle yukarıya çıktıktan sonra bir odanın kapısının önünde durduk.

 

Musa amca kapıyı tıklattı gel sesiyle içeriye girdik."Harun bey biz geldik..."Musa amcamın yaşlarında olan adam başını kaldıp bizi görmesiyle ayağa kalkarak yanımıza geldi."Hoş geldin Musa, bende sizi bekliyordum."Elini Musa amcama uzatmış tokalaştıktan sonra adamın gözleri benim olduğum tarafa kaydı."Bu senin bahsettiğin kız mı?Hoş geldin kızım ben Harun amcan."

 

"Hoşbuldum efendim."

 

"Bari sen yapma kızım.Ben, bu Musa'ya ne kadar bana bey deme desem yine bildiğini okuyor.Bari sen bana bey deme sen Musa'nın akrabası benimde akrabam sayılır. Bana Harun amca de olur mu?"

 

"Şey nasıl olur ben yani işe-"Ben saçlamaya başlayınca adam bu halimi anlamış gibi sözümü kesti."Olur kızım olur..."

 

"Tamam Harun amca..."Dememle kahkaha attı. "Sevdim seni Nazar,bu Musa gibi inatçı değilsin.Biz kaç yıllık yakın dostuz ama bu adam birtürlü bana bey demekten vazgeçmedi.Halbuki akrabası olduğunu duyunca onun gibi inatçı olursun sanıyordum."Demesiyle sadece gülümsemiştim.Aslında yanılıyordu ben inatçı biriydim."Aslında Nuran teyzem benim Musa amcama benzediğimi söyler.Birken iki oldunuz başıma der."Dememle Harun bey kahkaha attı."Nuran demişse kesin haklıdır.Dün Musa senden bahsederken seni çok merak etmiştim.Babacan edasıyla anlatıyorki seni bana.Şimdi seni görünce nedenini anladım kızı olsan bu kadar benzerdin ona."Dedi. Bunu demesiyle gözlerim dolmuştu içimden keşke babamı seçme şansım olsaydı diyordum o zaman kesin Musa amca gibi birini babam olmasını isterdim.

Musa amcaya baktığımda bana burukça gülümsüyordu.O bakışlar çok şey anlatıyordu."Nazar benim kızım Harun.Gerçek kızım olsa bu kadar severdim onu.Ne isteğini bilen kendi doğrularından vazgeçmeyen,tuttuğunu koparan biri."Bunu söylerken gururla söylemişti.

 

Musa amcanın sözlerinden sonra Harun amca başını sallayarak onayladı.Başka konulara girilmişti daha fazla Musa amcayı üzmemek için bu konu hakkında konuşmadı.Bunu nedeni Nuran teyze ile hikayelerini öğrenince anlamıştım.İkisi için hem üzülmüş hemde birbirilerini böyle sevmelerine hayran olmuştum çünki Nuran teyzenin çocuğu olmuyordu bu küçüklükten olan bir hastalık yüzündenmiş bu yüzden Musa amcanın ailesi onu oğluna layık görmemişler.Onlarda hiç kimseyi umursamadan sevdaların sahip çıkmış memleketini terk etip kendilerine yeni bir hayat kurmuşlar.Nuran teyze ile tek kaldığımız zamanlarda anlatmıştı. "Bazen kendimi bencil hissediyorum Nazar.Musa benim yüzünden evlat sahibi olamadı ama birgün olsun dert yanmadı bana, biliyormusun?Hiç demedi senin yüzünden çocuğum olmuyor, sanki kusur onunmuş gibi davrandı etrafa.Yaşıtlarının çocukları olurken mutluluk hallerini hep uzaktan izlerdi onlar adına mutlu olurdu.Bazen onunla bu yola girmeseydim belki başkasından çocukları olurdu ama Musa hep bana seninle evlemeseydim kimse ile evlemezdim derdi.Nasıl bir iyilik ettimde bu adam karşıma çıktı bilmiyorum ama ben hergün dua ediyorum Allah'a onun gibi bir kocayı bana nasip ettiği için."

Biri bana gerçek aşk yok derse onları gösterirdim.Ben bile aşka inanmayan biriyken onları görünce aşka inanmıştım. Onlar her ne olursa olsun iyi ve kötü günde birbirilerinin yayında olmuşlardı.

Biraz daha havadan sudan konuştuktan sonra asıl konuya yani benim işim ilgili konuya gelinmişti.Hayat hikayemi biliyordu bu yüzden eğer bu iş yerinde çalışken gizlilik kararı çıkaracağını söylemişti. Kimse benim hakkımda araştırma yapsa hiçbirsey bulamayacaktı.

Eğitim düzeyimi kaç dil bildiğimi bunları Musa amca sayesinde çıkardığım belgeleri Harun amcaya verdiğimizde inceledi. Otelde yabancı dilin önemli olduğunu söyledi.Sağolsun babama rağmen iki dil biliyordum inadım ve halam sayesinde olmuştu bu başarım. Her ne kadar tanıdıkta olsa bu otel dünyaca ünlü bir oteldi o yüzden çalışacağım alanda buna dikkat ediyorlarmış.Bende tek korkum buydu dün otel hakkında bilgi almak için araştırdığımda ünlülerin, siyasetçilerin tercih ettiği yerlerden bir oteldi.Yorumların hepsi memnuniyetini dile getirmişti.Çoğu ödüllere layık görünen bir oteldi.

 

"Hayırlı olsun ozaman kızım işe alındın."Harun amcanın işe alındın demesiyle anında yerimden kalktım."Gerçekten mi çok teşekkür ederim."Aniden yaptığım sevinç çığlıkları fark edince yerime oturdum."Kusura bakmayın biraz heyecanlandımda."Bu halime gülenlere mahcup şekilde baktım.

 

"Önemli değil kızım.Şimdi sen resepsiyonist olarak işe alacağız. Oradaki işleri nasıl işlediğini birazdan çağıracağınım sana herşeyi en ayrıntılı şekilde anlatacak. Senin tek yapman gereken kurallara ve bakımına önem vermen gerisini başaracağını biliyorum. Sen zeki bir kızsın."Dedi eline telefonu alıp kısa bir konuşma yaptıktan sonra bir süre sonra kapı çaldı. Odaya benim yaşlarımda ama fiziği kumral saçları ile ben burdayım diyen kızla dibim düştü. Burası otel değil kesin mankenlik ajansı olmalıydı.

 

"Beni çağırmışsınız Harun bey." Düz yüz haltları ile direk Harun amcaya bakıyordu.

 

"Evet Aysima kızım seni yeni işe başlayan Nazar ile tanıştırmak istedim. Bundan sonra seninle aynı yerde çalışacak. Ona herşeyi anlat işlerin nasıl olduğunu tüm ayrıntıları ile birlikte öğret."

 

Kız bir süre bana baktıktan sonra gülümseyerek Harun amcaya baktı. "Tabi Harun bey elimden geliniyaparım.Bana güvenebilirsiniz."Bu kız hafif gülümsemesi bile başka diyara insanı görüyordu. Nedense kanım ısınmıştı. Mercan'dan sonra ilk defa bir kıza kanım kaynamıştı.

 

"Ozaman şimdiden yeni işin hayırlı olsun Nazar.Aysima sana en iyi ayrıntısı ile anlatır ona güvenim tam.Şimdi onunla git sana herşeyi ayrıntısı ile anlatsın."Dedi.Musa amca ayağa kalkıp beni tebrik ettiğinde bu işi onun sayesinde aldığım için teşekkür ettim.Bu sözlerime kızsada gerçek buydu.Onlarla vedalaşıp adının Aysima olduğunu öğrendiğim kızla odadan çıkmıştık.Heyecandan etrafımı inceliyordum.Aysima işe bana buranın kısaca işleyişini anlatıyordu. Otelde herkesin çalıştığı birimler farklıydı.

 

-Otel Departmanı

-Ön Büro Resepsiyon Departmanı (Bu bölüm bizim çalıştığımız yeri kapsıyordu)

-Houssekeping Departmanı

-Yiyecek, içecek Departmanı

Diye saydı ki saydı Bunları unutmamak için yazmam gerekiyordu. Sonra Resepsiyon bölümüne gelip benim onun yanında durmamı her hareketini takip etmemi istedi.Bilgisayarda ise nasıl rezervasyon yapacağımı gösterdi. Ani bir sıkıntı oluşması durumunda neler yapacağımdan kısaca bahsetti.En önemlisi ise gizilik ve dikkat çünki burada konaklayan çoğu kişi ünlü ve siyasetçiler olduğunu söyledi.Eğer bir hatam olursa gözümün yaşına bakmadan kovulacağımı söyledi.Bu Kutay beyin affetmeyeceği bir konu olduğunu söyledi. Birazda patrondan bahsetti nasıl biti olduğunu anlatınca gördüğüm gibi biri olduğunu anlamıştım. Adam sert,yalandan nefret eden ve haksızlığa gelmeyen biriymiş. Yani kısaca ruhsuz patrondu. Musa amca onun şoförlüğünü yapıyordu galiba şuan yabancı bir ülkede olduğunu laf arasında söylemişti. Yarın döneceğini söylemişti. Aysima'ya hiç patronla aynı yerde oturğumuzu söylemedim.Gerçi biz malikaneden biraz uzak müştemilayatta kalıyorduk. Yakında ordan taşınacağım için konuyu açmama gerek yoktu.

 

Bilin bakalım işten başka konu konuşken ne öğrendim.Bizim Aysima meğer Bulgar göçmeniymiş.Babası türk, annesi ise Bulgaristan'lıymış. Belliydi zaten başka bir aunarsı vardı bu kızın. Ona Aysima yerine balkan güzeli diyeceğimi söyledim. Hoşuna gitmiş gibi başını olumlu şekilde salladı.

 

"Anladın mı Nazar bak bu-"Demiştiki benim ona olan bakışlarımı gördü. Halim galiba çok komikti bana bakıp güldü. "Neden öyle bakıyorsun yüzümde birşeymi var?"

 

"Beynim eror veriyor balkan güzeli kaç çok yoruldum.Sense hiç yorumlamamış şekilde hem bana yardım ediyorsun hemde işlerinle ilgileniyorsun."

 

"Alışırsın,bende ilk zamanlar senin gibiydim sonradan alıştım bu tempoya.Neyse bugünlük bu kadar yeter zaten.Sen git istersen yarın ilk iş gününe başlarsın."

 

Bu kadar yeter demesiyle sevinçle sarıldım balkan kıza. "Vallahi yeter lafına böyle sevineceğimi biri bana söyleselerdi inanmazdım."Dedim gülerek benim bu halime gülerek başını iki yana salladı.Ne var yani ben heyecandan akşam uyumamıştım.Yoksa böyle tembel biri değildim. Karadeniz kızıyım ben sonuçta.

 

"Tamam canım yarın görüşürüz.Ha bu arada senin için kıyafet ayarlacak yarın onları giyeceksin. Burda iki çeşit kıyafet var. Bir normal günlerde giydiğimiz birde davet veya özel günlerde olan kıyafetler. Onlar özel dikilir ben bedenini söyledim yarına kadar hazır olur."Dedi ne çok ayrıntı vardı.

 

"Tamam görüşürüz."Dedikten sonra Musa amcayı aradım. Beni dışarıda beklediğini söyleyince hemen çıktım. Eve gidene kadar bugün ne yaptıysam kısaca anlatım. Yorgun olduğum için pek konuşmadım. Eve gelince işi aldığım için Nuran teyze çok güzel yemekler hazırlamıştı. Yemekleri yerken en ayrıntılı şekilde anlattım. Kadın pür dikkat beni dinledi yatana kadar.Güzel haberi anneme vermek için aradığımda işe alındığımı ve maaşının çok iyi olduğunu yakında sizi yanıma alacağımı söylerken beni merak etme biz iyiyiz sen kendine dikkat et demişti. Ama ben emindim babam ben gittikten sonra kan kusturuyordur anneme. Zaten küçük kardeşimle konuşurken babamın eve gelmediğini gelsede anneme hakaret ettiğini söylemişti. Bunu duyunca benim yüzümden diye telefonu kapattıktan sonra ağlamıştım. Şimdi ise yakında herşeyin yolana emindim artık.Uyumadan önce alarmı kurdup ilk defa rahatça uykunun kollarına kendimi bıraktım.

 

 

Sabah dinç şekilde uyanıp bütün kişisel bakımı mi yataktan sonra odadan çıkıp güzel bir kahvaltı hazırladım. Daha kimse kalkmıştı ama ben biraz erken kalkmıştı. Nuran teyze uyandığında mutfakta gördüğü görüntü ile şaşkınca bana baktı. Kesin hangi ara hazırladığımı düşünüyordur. Erken kalktım diye kızsada sonradan hoşuna gittiği için kocasını kaldırmaya gitti.Birlikte kahvaltı ettikten sonra Musa amca erkenden çıkmıştı. Bugün bizim ruhsuz patronu hava alanında alacaktı. Bende taksi ile işe gidecektim bu yüzden erken çıkmıştım. Hem işimin ilk günü hemde trafiğe kalmamak için erken çıktım evden.

 

İş yerine geldiğimde dün benim adıma çıkarılan kimlikle giriş yapmıştım.Biz arka kapı olan bölümden içeriye giriş yapıyorduk.Aysima'nin gösterdiği soyunma doğru ilerledim.Benim gibi erken gelen birkaç kişi vardı daha onlarla tanımamıştım aralarında Aysima'yı görünce neşeli bir sesle onun duyacağı şekilde konuştum. "Günaydın balkan güzeli."

 

Benim sesimle önünü iliklediği gömlekten bakışlarını çekti. "Günaydın Nazar.Düne göre bugün enerjin iyi..."

 

"Evet öyle uykumu iyi aldım ve güzel güne güzel bir kahvaltı ederek girdim. Ben iyi olmayayımda kim iyi olsun."

 

"Sevindim senin adına," parmağını uzatarak ilerideki dolabı gösterdi. "Bak burası senin üstünü değiştirdikten sonra eşyalarını koy ve kilitle.Burda hırsızlık olmaz ama bugünden sonra burda seni seven olacağı gibi sevmeyeninde olacak. O yüzden dikkatli ol.Kimse için iyi düşünme "Dedi ve bana dikkatlice baktı. "Ben dahil..."Demesiyle yutkundum.

 

Haklıydı benim öz babam bana açmadı yedi yabancının açmasını istemek saçma olurdu. Tamam anlamında başımı salladım. Aysima elbiselerini giydikten sonra gitti. Bende gösterdiği dolaba yaklaşıp üstünde benim adım işlenmiş kıyafeti giydim.Hazırlandıktan sonra resepsiyon bölümüne gelip işlere adapte olmaya çalıştım.

 

"Kutay bey geliyor..."

 

Diye heyecanla konuşan kadınlarla

otel kapısında hızla giren patron ile

gözlerim direk o yöne döndü.Bi'an

biri görse yanlış anlar diye

bakışlarımı çektim ama

etrafıma bakınca benim gibi çalışan

veya otelde kalan kadınlar varsa

hepsi hayranlıkla benim

baktığım yöne bakıyordu.

Gözlerimi devirdim ben

bu adama kimse bakmaz derken

tam tersi ona bakan kadınların

ağzının suyu akıyordu resmen.

Sonra ne olduysa bizim ruhsuz patronu

süzen kadınlar ondan bakışlarını çektiler.

Neden diye merak etmiştimki

bizim ruhsuz patronun ikizi gibi

ruhsuzkadın minyatürü yanında

gördüm.Yüzü ben soğuk biriyim benden uzak durun diyordu.Ona birşeyler anlatıyor hemde etrafındaki kadınlara bu

adam benim bakışları atıyordu.

Yanımdaki balkan güzeline

bakınca onun hiç o kapıda

gelenlere bakmadığını

bilgisayarda kendi işleri ile

uğraştığını gördüm.

 

"Bu kadın kim, Aysima?"

 

Benim gösterdiğim tarafa baktı.

"O mu?Mine hanım, otelin müdürü.

Kısacası Kutay beyin baş yardımcısı,

Kutay bey kimseye güvenmez sadece

sayılı insanlara güvenir.Bunlardan biri ise

Mine hanımdır."Bana yaklaşıp sır verir gibi

kulağıma fısıldadı. "Yani onun gözüne

battığın an vay haline."

"Sevgilisi mi?"

"Hayır değil,kim onları bu yakınlıklarını

görse senin gibi düşünüyor ama öyle

değil.Kutay bey iş dışında ona hep mesafeli."

Kendinden emin konuşması

ile birşeyleri bildiğini anlamıştım.

"Ama Mine hanım öyle hissetmiyor

hep onu görmesini bekliyor.

Bu yüzden Kutay beye beğeni ile

bakan kaç kız işten çıktı bir bilsen."

Balkan güzelinin demek istediği

dikkat et.Nedense benim tabiatımda

belaları üstüme çekme gibi bir sıkıntım

vardı,ama bu kez dikkatli olacaktım.

Bu işe ihtiyacım vardı.Bakışlarımı

çekmiştim ama nedense yeniden

bakmak istemiştim.Tam benim bakmamla

ruhsuz patronun bakışları bana döndü.

O kadar insanın içinde göre,göre

beni gördü adam!Korkudanmı bilinmez

gülümsedim.Kimse ile bakışmayan

adam bir süre bana baktıktan sonra

geri önüne döndü.Yüzüm ne halde

bilmiyordum şahsen kesin rengim

atmıştır onu biliyorum.Ben bu adamın

her halinden korkuyordum.

"Hayırlı olsun dakka,bir gol bir

Mine hanım radarına takıldın Nazar."

Balkan güzeline diyecek sözüm

yoktu kız haklıydı.Bana dikkat et

dedi demesiyle anında belayı

üstüme çekmiştim.Resmen ruhsuz

patronun minyatürü olan

kadın bana sen bittin

bakışları atıyordu.Ne yani adam

bana baktı diyemi böyle kötü kötü

bakıyor?Demek ki gülse...düşünmek

isteniyorum."Ben bendeki şansa..."

isyan ederek Aysima'ya baktım.

"Seni sevmiştim Aysima..."

 

🕊🕊🕊

BÖLÜM SONU....

Hatam var ise af ola...

Bölüm ile ilgili duygularınızı alalım

Konu yavaş ve yerine oturacak şekilde ilerleyecek kısa kısa alıntı şekilinde yayınacak...

Beni takip etmek isterseniz 👇

İnstegram;deliserce1

Tiktok:wattygalerisi

 

 

Loading...
0%