Yeni Üyelik
3.
Bölüm

2.Hezeyan

@deliserce1

YENİ BÖLÜM SİZLERLE

Gün neler getireceğini bilmediğimiz gibi kimin nelerle yüzleşeceği de bilinmezdi. Meryem nine torununa söylelenen sözleri zorda olsa gelininden ağzından öğrenmiş, hesap sormak için Seher'in evine doğru yol aldı.

"Ana gitme bak uyma o kadına. "Hiç gelinin sözlerini duymadan yoluna devam etti. Gelini kolunu tutunca adımları durdu. Arkasına dönerek kolunu tutan gelinine baktı.

"Baa bak gelun onca lafı duymuş gelmuşsun evde kendinu yiyorsun. De bakalum baa, gelip o Seher'un saçlarıni yolmak var iken ne diye hıncuni bulaşuklardan çıkarirsun ? Bunca zaman bendan hiçmu birşey öğrenmedun."Gelinine baktı Gülsüm başını eğdi.

"Ana, kızım o kadının oğlunu seviyor. Ben gidip hesap sorsam biliyorum ki cıngar çıkarır oğluna farklı anlatır. Sonra ne olan Mercan'a olur.Ömer ile arası açılsa kızım perişan olur."

"Yıkılsun! eğer O zirtamboz anasinin lafi ile torunima öyle davranacaksa hiç bu sevda olmasun daha iyi."Gelinin elini okşadı. "Benum merhametli gelunum sen şimdu kızinu düşünurken hiç demezmisun bu kiz bu eve gelun gelinca ne çekecek. " Dedi yoluna devam etti. Haklıydı Meryem nine şimdi Seher'in dilini kesti, kesti yoksa tövbe o ağzı birdaha kapanmazdı. Bilirdi Seher'in neden böyle davrandığını Mehmet onunla evlenmedi diye onu değilde Gülsüm'ü sevmiş kendine yar olarak onu seçtiği için hala hıncı vardı.Meryem ana ona hiç pabuç bırakırmı sanıyordu. Eskiden gelini için attığı iftiraları duyduğunda o kadına neler yapmıştı. Şimdi oturacak, o kadına oğlundan olan can parçasınımı ezdirecekti? değil ezdirmek ezeni yıkar geçerdi. Eve yaklaştığı için durdu elini beline koydu.

"Kız çılgıranklu yilan çik dışariya.!" Yazması bozulduğu için eliyle düzeltti. Sanki harbe hazırlanan asker gibi tetikte bekler gibi bakışlarını evin kapısından çekmedi.

Seher bağırışları duyduğunda izlediği televizyonun sesini kapatıp pecereden dışarıya baktı. Gördüğü kişi ile yüzünün rengi değişti. Anlamıştı Meryem cadısının neden buraya geldiğini. Az ötede mıymıntı gelini duruyordu. Yine iç çekti neresini beğenmişti ki bu kadını Mehmet, ne çok istemişti onun karısı olmayı ama annesi izin vermemişti yoksa kendisi istenmeyecek kadınmıydı. Mehmet'e en çok yakışan o iken gitti mıymıntıyı gelin aldı.

"Kız fitne ficur çık kiz dişariya!" Diye bağırdı Seher komşulara rezil olmamak için mecbur çıktı dışarıya.

"Hayırdır Meryem Ana ne diye geldin kapımda bağırırsın!" Kapı eşiğinde durmuş ellerini birbine dolamıştı. Meryem nene üsten bakışlarıyla Seher'i süzdü biri görse yaşına göre nekadar güzel bir kadın ama ya kalbi o neden böyle katran karası peki kalbinin zehri neden yüzüne işlememiş yada dikkatlice baksa gözlerindeki şeytani patlamayı herkes görürdü.

"Baaa bak fitne ficur sen kim olaysunda benim torumun arkasunda ileru geru konuşaysun, ha hemde kedini nimetten sayarak uşağini(oğlunu) benum torinuma layik görmez isun öylemi? Sor baa bakalum baa senin o pust uşağini torinuma layuk görüyormiyum. Ama ne edersun gönul işta otada konar b*kada konar.Torimunda o hesap işta. "Dedi gözlerini kısarak baktı Seher'e

"Ayıp oluyor Meryem ana, sen yaşlandıkca kulağına her gelene insanmışsın. Ben torununa birşey söylemedim."Seher dün konuştuğu sözleri şimdi yüzüne söylemek isterdi ama karşıdaki kadın allta kalmaz hem sözleri ile yerin dibine sokar,hemde elleriyle...

"Baa bak çırpısi seyrak kocamiş olabilurum ama evet allah senun gibileru parmağumda oynatırum."İşaret parmağını salayarak Seher'e gösterdi. "Belku unutmişsun isrersan saa esku Meryem mu hatırlayum ne dersun? Unittun galiba o zamanlari." İki adım atacaktiki gelini tuttu.

Seher eskiyi hatırlayınca zorlukla yutkunarak geriye adımladı.

"Ana boş ver hadi gidelim."

"Birak kiz, birinin çuvaldızı gevşemuş dikmem şarttur!" Dedi tekrar Seher'e baktı.

"Meryem Ana bence sen biricik gelinini dinle git yoksa hiç iyi olmaz hem birazdan oğlum eve gelir böyle kapıyı tuttuğunuzu görse kesin kalbinizi kırar." Resmen oğlu ile tehdit ediyordu.

"Kiz salkim saçak sen o fışkı beyinlu uşağin ile benimu tehdit edeysun. Baa bak Seher, senin o çali supürgesu saçlarıni elinma dolarım bütün meydanda gezdururum görursun tehdit nasil yapilur öğrenirsun."

Seher fazla dayanamayarak elini beline koyarak Meryem nenenin dibine girdi.

"İstemiyorum zorlan mı?" Elini beline koyarak Meryem anaya baktı. "Senin o sünepe torununu gelin diye bu eşikten geçirmem Ben Meryem hanım. Boşuna dememişler anasına bak kızını al." Dedi Gülsüm'e bakarak yüzünü ekşitti. "Gülsüm ne ki kızı ne olsun. Ben oğluma yakışır gelin alıcam kırk gün kırk gece bu meydanda düğün alanı kurarken sizde uzaktan izleyeceksiniz."

"Şimdu senu kim elumdan alacak bakum yilan." Seher'in üstüne yürüyerek saçlarına salladı.

"Ahh.. imdat yardım edin."

"Seni yilan onca yıl geçti hala o kinun bitmedu değul mi? Sen benum gelunima kurban ol. Ben onun elini öper başuma tac ederum.Mehmet'ime iyi eş olduği içun,Mercan gibi pirlanta bir torun baa verdiğu içun hergün dua ederum anca." Dedi bir insan hiçmi değişmez. Onca yıl geçmiş kaç yaşında kadın olmuş hala eskiler yüzünden yılan dilini dışarı çıkarıp ailesinden olalara sokmaktan vazgeçmez. Gülsüm öylece durmuş ona ve kızına söylediği sözleri hazmetmeye çalıştı. Şimdi ne yapsın eskisi gibi susamı yoksa kaynanası gibi öfkesi dinene kadar karşındaki kadını dövsemiydi ya kızı bunları duyuduğunda ne olurdu. Kızı üzülür onun canı acır diye düşünmeden edemedi.

"Ana bırak ne olur uyma ona."

"Gülsum baa bak ya gel yardum et yada git köşede otur benu izle."

"Bırak beni,ahh!!komşular yardım edin kadın delirmiş."

"Sen daha deluyu görmedun o söyleduğun laflari sana yedirmesem baa da Meryem demesinler."

**************

Nazar ileride Mercan'a baktı. Başını sevdiğinin dizlerine yaslamış gülerek elleri ile hareketler yaparak birşeyler anlatıyordu. Onları yanlız bırakmak için bir kayalığın ardına gitti. Nazar bu haline güldü neden bilmez arkadaşını kırmamak için ne zaman Ömer ile buluşmaya gelirse Mercan onuda peşine takardı. İlk zamanlar kızsada Meryem ninenin sözlerinden sonra onu kırmadımamak için kabul etmişti. Kimse Mercan'ın sevdasını bilmezken ilk o anlamıştı. Daha dün gibi aklımdaydı sözleri;

"Nazar senda benum bir torunum gibisun. Bilirum Mercan sevdalanmuş yada onu sevda sanmuş birinun peşine takılmuş."

" Meryem sen yani nasıl, nerden anladın daha ben bile yeni öğrendim."

"Hele,hele baa bak baa, benden kaçar mi?sendan tek isteğiyum olurda buluşmaya gidersa tek bırakmayasın kizum,zamanın ne getirecağı bilinmaz torumun adına leke gelmesun sen onu yanluz komayasun emi kizum.!"

O sözlerden sonra mecbur kabul etmişti. Her buluşmada Mercan ile gelmiş bir köşede durup konuşmalarının bitmesini bekliyordu. Bazen Ömer'in laf sormaları olsada hiç takmadan gelirdi. Arada yalnız kalsınlar diye uzaklaşır ama uzaklaşması beş,on dakikadan az sürerdi.Her ne hikmetse Ömer, Mercan'nı öpmeye çalıştığında tam diplerinde bitiyordu Nazar.

Aklına gelen anıyla gülümsedi. Elindeki çakıl taşını suraya fırlattı. Şimdi onunda burda sevdiği adam olsaydı acaba ne konuşurdu kesin saçmalardı bir insan sevdiğine ne anlatırdı ki o babasını gördükçe bütün erkeklerden nefret ediyorudu.Derince nefes aldı denizin kokusu toprağın nemindeki güzel kokuyu içine çekti. Sanki bunu yapınca huzura kavuşuyordu.

Mercan;

Saçlarımı seven adama, sevdalıma baktım. Ne çok özlemişitim onu bundan sonra ayrılık olmayacak,onunla benim yuvam olacaktı. Sabırla bekledim onu sonunda muradıma eriyordum.

"Nazar neden getiriyorsun artık bunca zamandır hala nenen sevdama inanmadı mı? Hem uzun zamandır seni görmüyorum biraz hasret giderseydik baş başa."

Kahkaha attım. Her buluşmada bu sözleri söylüyordu

"Sen kendini vurdurmaya kararlısın galiba. Babaannem beni gelinlikle sana verene kadar yanlız göndermez.Hele buraya tek geldiğimi duysa valla koşarak buraya gelir seni vurur!"

Ömer söylediğim söyle gülümsedi. Başını iki yana salladı.

"Senin nenen beni bir türlü sevemedi gitti."

"Öyle deme, beni gözünden sakınıyor o yüzden sana öyle davranıyor. Yoksa seni sever sadece kalbimin kırılmasından korkuyor."

İki sevdiği arasında kalmış gibiydim nenem gerçektende sevmemişti Ömer'i, ama yinde bana ses çıkarmaz uzaktan izliyordu. Her sözünde "Hele kalbini kırsın fışkı beyinlu uşak!onun sağlam bacağı kalıyor mu görsun." Derdi ben onun için inci gibiydim kimsenin beni karartmasına izin vermezdi. Ama ben yinede ileride yuvamızı kurduğumuz zaman onu yakından tanırsa seveceğine emindim.

"Seni gelinlikler içinde görmeyi benim olduğun günü görmeyi iple çekiyorum Mercan. "

Saçlarımı sevmeyi bıraktı.Gözlerindeki arzuyu görmemle bana yaklaşmaya başlıyordu. beni öpmeyi deneyeceğini anladığımda yutkundum gözlerimi kapadım.

"Mercan gidelim babam gelir!"

Ama böyle bir sıkıntı vardı. Ömer her bana yaklaşması ile Nazar ortaya çıkıyordu.

"Allahım sabır ver, yine en olmadık zamanda çıktı ortaya!"

Gözlerini kapattı. Ama bilmediği şey Nazar olmasada buna izin vermezdim. Bana her yaklaştığında nedense utanıyordum.

"Ömer yapma böyle..!"

"Ne yapmayayım tam zamanını buluyor! her zaman böyle oluyor. Sevdiğimle mi buluşmaya geliyorum yoksa arkadaşımla mı anlamdım.Sevgilimi doya doya öpemiyorum bile!Neyse git arkadaşının yanında yine telaşlanmasın sanki küçük çocuksunda bakıcısı gibi hep peşinde!"

Sözleri kalbimi kırmıştı. Hemen ayaklandım Ömer'e bakmadan üstümü düzelttim.

"Mercan..." Kolumu tuttu.

Ona bakamadım, bakarsam kırgınlığımı anlardı. Daha yarım saat önce beni istemeye geldiğini söyleyen adam beni öpmediği için hiç düşünmeden beni küçümsemişti.

"Neden bana bakmıyorsun?" Yine ses etmedim beni kendine çevirdi. "Ne olur böyle davranma tamam bak özür dilerim sadece sevdiğim için öyle davrandım. Benide anla güzelim.Tam üç yıldır bir birimizi seviyoruz ama bir türlü sana rahatça yaklaşamadım."

Başımı kaldırdım derin nefes alarak gözlerinin içine bakarak konuştum.

"Ömer beni hiçmi tanımadın, Nazar burda olsada olmasada ben böyle şeyleri sevmiyorum. İster eski kafalı de ister başka birşey ama benim için böyle yakınlaşmalar mahremdir. İnsan sevgisinden eminse sevdiğini bekler hemde usanmadan bıkmadan bekler."

Dememle bana sarıldı. Benim ona olan kırgınlığım gözlerindeki pişmanlıkla hemen geçiyordu. Biliyordum bu adam beni seviyordu tabiki insan sevdiğine yaklaşır ama ne zaman bana yaklaşsa sanki birine suç işliyormuşum gibi hisediyordum.

"Haklısın Mercan'nım özür dilerim. Seni gelinlikler içinde helalim olana kadar bekledim şimdide beklerim nasıl olsa kavuşmamıza az kaldı."

Benden ayrıldı elini yüzüme yaklaştırdı.

"Affetin mi beni güzel gözlüm,hadi söyle bana yoksa gözlerindeki şu kırgınlık benim ölümüm olur."

Olumlu şekilde başımı salladım.

"Ölümü alma ağzına!"

Birkere daha sarıldı içine sokar gibiydi elleri saçlarımın her tutamını sevdi kokumu içine çekiyordu.

"Mercan sen olmazsan ben nefes alalam, kızım sen bana ne yaptın bilmiyorum ama sanki yaşama sebebim tek senmişsin gibi hisediyorum."

"Bende seni seviyorum adam hemde öyle böyle değil!" Kıkırdadı benden ayrılarak elimi avucuna koydu.

"Hadi gidelim."

"Birlikte mi gideceğiz?"

"Evet ne var bunda hem yarın akşam seni istemeye geliyoruz artık benim sözlüm sayılırsın."

Sözleriyle hiç birşey diyemedim birileri bizi görse arkamızdan konuşurmu diye gerilsemde haklıydı sonuçta yarından itibaren onun sözlüsü olacaktım. Elimi tutup Nazar'a doğru yürüdük. Nazar bize bakıp gözlerini devirdi.

"Gelmenize gerek yoktu canım ben sabaha kadar beklerdim sizi."

"Abartma istersen Nazar!"

"He Ömer he ben abartıyorum."

Yine birbirine gireceklerdi ama ben onların bu haline sadece gülerek izliyordum. İkisinin atışmasına alışmıştım.Nazar bu kez ikimize bakarak konuştu

"Hem ne bu haliniz ne diye sırıtarak geldiniz siz bakalım."

"Ömer yarın beni istemeye geliyor."Dedim Nazar yüzünden bile mutlu olduğunu anlamıştım. Hemen gelip bana sarıldı.

"Yaa çok sevindim hep mutlu ol arkadaşım."

Ömer'in elini bırakıp ona sarıldım. Her anımda o vardı. Nazar benden ayrılıp Ömer'e baktı.

"Tebrik ederim umarım hep olursunuz."

"Sağol Nazar."

Ömer yanıma gelip elimi tuttu birlikte yürümeye başladık.

Nazar bizden biraz geride geliyordu. Evlerimize yaklaştığımızda Nazar aramıza girmişti Ömer ise kaşlarını çatarak baktı.

"Kusura bakma Ömer, ama emir büyük yerden."Dedi beni Ömer'den uzaklaştırdı. Kolumdan tutarak yürüttü. Ömer'in arkamızdan Nazar'a laf söylendiğini duyuyordum. Ama el mecbur hiç birşey diyemiyordum.Ömer biraz ilerimizde elini cebine koymuş arkadan bana bakarak yürüyordu. Nazar arkasına bakarak Ömer'in bu gülüyordu.

"Çok fenasın Nazar bilerek yaptın değilmi?."

" Evet canım bilerek yaptım." Bana baktı eliyle omuzlarıma vurdu. "Kız ne oldu yoksa üzüldün mü efuline(sevdiğine) valla canım ben emri büyük yerden aldım.Aranızdaki bu durum ciddiye girene kadar seni biran olsun yanlız bırakamam.Nişandan sonra ne ederseniz edin bana ne,gerçi sanada üzülüyorum Ömer bunların hıncını senden çok fena çıkacak gibi duruyor."

Sözleri ile kızardım bu zamana kadar hiç öyle şeyler düşünmemiştim. Göz ucuyla Ömer'e baktım dudağını kıvırmış sanki konuşmayı duymuş gibi bakışları vardı. Utancımdan tyanaklarıma kan pomapalanmış gibi baştan aşağıya kızardım. Elimi kendime doğru salladım. Çokmu sıcak olmuştu ne Nazar bana bakıp gülmeye başladı.

"Ya resmen domatese döndün kıyamam sana korma kız belki insaflı davranır yani inşallah."

Hala bana takılıyordu.

"Nazar edepsizleşme ileride senide göreceğiz o zaman seninde elimden çekeceğin var."

Omuzlarını silkti.

"Ben evlenmeyi hiç düşünmüyorum canım böyle rahatım. Kusura bakmada ağrısız başımı ağrıtmamam."

Çok büyük konuşuyordu ama oda haklıydı ama aşkı tatdığında beni anlayacaktı. Düşüncelerimle başımı salladım biraz ileride evin balkonunda yine bizi izleyen Ali vardı.Aynı şey oluyordu arsızca durmuş direk bana bakıyordu. Nazar'da hslimi anlamış gibi adımlarını hızlandırdı.

"Hadi çabuk burdan geçelim yoksa o hasiyetsizi Ömer fark edecek! hiç iyi şeyler olmaz."

Haklıydı Nazar adımlarımızı hızlandırdık. Ömer kesin birşeyler olduğunu anlamıştı. Bir yıldır bu bela vardı başımda, ama ben sadece Nazar'a anlatmıştım. Her köşe buçakta önüme çıkıp bana laf atması beni sevdiğini söylesi ile tek gezmeye kokrar olmuştum. Ya biri görürse evli adamla ne yapıyorsun demezlermi gerçi bilip bilmeden laflarını söylerlerdi.Başımı önüme eğmiş hiç o yöne bakmadım.

"İnsan hiçmi utanmaz evde karısı var ama o çıkmış seni süzüyor.Bu nasıl adam şeytan diyor git evine aç ağzını anlayacağı şekilde konuş herkese rezil et ama olmuyor işte!"

"Nazar sesiz ol Ömer duyacak sonra benim yüzümden başı belaya girecek."

Nazar tamam der gibi başını salladı. Ömer'in evine yaklaştığımızda gözlerime takılan kalabalıkla öylece durdu adımlarımız.Dikkatli baktığımda Annem aralarında vardı babaanneminde sesi geliyordu.

"Ne oluyor Nazar annemler ne işi var orda?"

"Bilmiyorum ama hiç iyi şeyler olmuyor!"

Nazar'ı çekiştirip kalabalığın içine girdik Ömer'de hemen aramızdaydı.

"Bırak Meryem Ana hadi büyüklük sende kalsın."

"Birakun bu hadisizu hattidunu bildurmem gerek! O kimki benum torunim hakkinda ileri geri konuşur!"

Nenem resmen Ömer'in annesinin saçlarından tutmuş yoluyordu. Annem ise ayırmaya çalışıyordu. Babaannemin yanına giderek araya girdim.

"Bırak babaanne ne oluyor."

Nazar benim gibi araya girmişti. Ömer'in annesi beni görmesiyle bana bakarak bağırdı.

"İstemiyorum zorlan mı senin şu meymenetsiz, herkese boncuk dağıtan torununu oğluma layık görmüyorum. Benim dalyan gibi oğlum sizemi kaldı. Bir size bakın bize hiç layıksınız ."

"Hele haspama bakun, sanki onin oğlina meraklıyuz. Asul ben ogluni torinuma layik görmüyrum."

Kavga benim yüzümden çıkıştı babaannem i zorla ayrılmıştım Ömer'in annesinden.

"Defolun gidin kapımdan sizin saygısız insanlardan kız almam ben!"

Babaannem tekrar saldıracağı sırada önüne geçtim.

"Ne olur babaanne benim hatırım için dur.

Herkese rezil olmuştuk bize bakıp konuşuyorlardı. Hele benim yüzümden aileme söylenen sözler hiç birini hak etmiyorlardı.

"Anne..!" Diye bağırdı Ömer, bakışlarımı ona çevirdim. Duyduğum sözler çok zoruma gitmişti. Ben bu kadına ne etmiştim de beni sevmiyordu. Ömer yanıma gelip elimden tuttup bir tarafta çekti.Herkes dönmüş bize bakıyordu. Parmaklarını ellerimin arasına koyarak herkese bakarak konuştu.

"Ben Mercan'ı seviyorum eş olarak sadece onu istiyorum. Siz neden kavga ediyorsunuz?"

Babaanem bize baktığında gözlerindeki hüznü gördüm. Bu halim hiç hoşuna gitmiyordu. Kendini toparlayarak dikleşti.

"Bırak torumun elini sen önce orda burda torumun arkasından konuşan anana hesap sor."

"Yapma Meryem nene ben torununu seviyorum yarın onu istemeye gelecektik"

Babaannem hiç Ömer'i takmayarak gelip kolumu tutup beni yanına çekti. Ömer beni bıkmak istemez gibi sıktı parmaklarımı.

"Baa bak Ömer efendu ananun lafini yenu duymuş gibiy yapma, annen her yerde olur olmaduk şeyler konuşay her Allahın güni benum torunim hakkunda iftiralar atıp duruyo sen hani az önca onun elinu tuttin ya ne diya ananin agzini kapayamadun. Benum torinumin elini tutacağina git sevdiğune laf edan ananin agzini kapa sonra gel tut eluni."

"Babaanne...!"

Ömer ise bu sözlere sadece başını eğdi.Herkes dağılmıştı .Babaannem beni takamdan kolumdan tutarak beni yürüttü. Söyledikleri hepsi doğru olduğunu biliyordum.Elimi öyle tutuyordu ki sıktığını bile anlamamıştı.Hala Ömer'in annesine kızıyordu. Nazar'da arkamızdan geliyordu.

Eve girmemizle elimi bıraktı acıyan bileğimi ovdum.Sevdiğimin yanında nasıl ayrılmıştım şimdide ne hale düşmüştüm. Babaannem bana bakmadan hemen kendini koltuğa attı.Elini dizine vurdu.

"Olmaz Mercan'um bu sevdadan size hayur yokidur.O kadun sizi öğrendiğunden beru demeduk laf burakmadi sen sanursun ki evlendiğunda senu rahat burakacak. Hem o fışkı beyinlu Ömer iki lafı çok görüyo anasina," Başını kaldırdı bana baktı halim nasıldı bilmem ama gözleri dolmuştu. Ben ona bakamıyordum benim yüzümden kim bilir neler söylemişlerdi.

"Babaanne özür dilerim benim-" Ayağa kalktı yanıma geldi. Nazar annem ise geride durmuştu.

"Benum kinali kuzum senun tek damla yaşlaruna nenen kurban olsun! Yapma akutma incilerunu."

"Benim yüzümden babaannem benim yüzümden."

"Hele hele kiz baa bak nedan senin yuzunden. Sen ne yatun ki o çılgıranklu yilan zehrini akıtmadan durmazdi ama Mercan'um o kadun sana rahat huzur vermaz."

Babaannemin elini tutum.

"Babaannem bilirim benim için endişeleniyorsun ama ben Ömer'e güveniyorum.O beni annesine ezdirmez. Evet Seher abla sevmedi ama beni tanıdıkça alışacak ben Ömer'e güveniyorum o bizden vazgeçmez,"

Babaannemin gözlerinde hayalkırıklığını gördüm. Elimi bıraktı odasına girdi. Öylece arkasından baktım. İki arada kalmışım gibi hisettim. Annem kolumdan tutarak koltuğa oturttu. Hangi ara getirdiğini anlamadığım kremi bileğime sürdü.

"Babanı beni istemeye geldiği gün görmüştüm. Babam beni verdiğinde elime takılan söz yüzüğü ile ilk defa başımı kaldırıp babanın gözlerine baktım. İlk o zaman babana vuruldum. Sonra düğünüm oldu daha ne olduğunu anlamadan bu eve gelin geldim. Allah var birgün olsun ne baban nede nenen kalbimi kırmadı, zaman geçti ne kadar denesek çocuğumuz olmuyordu. Ne ettik ne kadar doktorlara gittik ama sonuç hep aynıdı. Kusur bendeymiş birgün hiç içmeyen baban içki içmiş eve gelmişti.O halini gördüğümde deliye dönmüştüm tartıştık. Baban kendinde değildi bana dönüp "Senin yüzünden içiyorum," Dedi "Benimle evlenenlerin çocukları var ama hala bir tane çocugum yok."Dedi. Yıkıldım hemen o evden çıkıp gitmek istedim. Baban söylediği sözden pişman olmuştu ama iş işten geçmişti çoktan. Annem bizi duymuş hışımla odaya daldı koca kadın o yaşta oğlunu dövdü evden kovdu. "Ula eşeğun sıpası sen kim olaysunda gelunuma o laflari edeysun. Birde zıkkımi icmuş defol git bu evden!"Dedi babanın üstüne kapıyı kapadı. Ben ise sadece ağlıyordum. Yanıma geldi elini omuzuma koydu. "Sen bu eve gelun değul benum kizum olarak girdun sen değul o bu evdan gider."Dedi bana arka çıktı.Baban çok pişman oldu hergün özür diledi. Ben çoktan affetmiştim babanı, ama nenen hemen affetmedi bir ay eve almadı. Allahın işi ya o zamanda meğer senden hamileymişim seni öğrendiğimizde dünyalar bizim oldu. Demem o ki kızım bir eve gelin gideceksen o evde seni kızı gibi seven olacak,arka çıkan olacak.Ama bir evde seni sevmeyen varsa istediği kadar kocan seni sevsin gün gelir sevgide biryere kadar idare eder aranız ister istemez açılır."

Annem dediğini demiş gibi kalktı gitti. O sözlerde çok şey vardı ya birgün Ömer benden vazgeçerse ya bıraksa kim ardımda olacaktı.

********************

Yine ben yine bir bölüm sonu, evet geldik ve geçtik bu hayatta bazen bir hikayede duyarsınız bunları ama aslında gerçek hayatta olan durumlar.

Seni sevmesi arkanda olması bazen yetmez çünki gün gelir sevgide catlama olur bir bakmışsın o çatlakta sızan çok şey olmuş....

Bölüm ile duygularınızı alalım umarım beğenirsiniz....

Oy ve yorum az olursa bölüm geç gelecek çünki emeklerim çöp oluyor gibi hisediyorum...

Sizi seviyorum umarım 2024 güzel gelir. Ben bu yılı kutlamadım çünki bana güzel şeyler vermedi. Çok acı gördüm kutlarsam sanki depremde ölenlere saygısızlık etmişim gibi hisettim. Hele son zamanlarda ölen şehitlerimizde olunca bugünde normal birgün gibi geçti bizim için...

Hatamız varsa af ola....

 

 

 

Loading...
0%