Yeni Üyelik
3.
Bölüm

3. Bölüm

@dolunayyy

Yine ben yine ben . Benim normal kitabım bu kadar okumamıştım ama bu paylasimlarim 5 dakikada 30 kişi tarafından görüntülendi ve oylar aldı çok mutlu oldum açıkçası çok çok çok teşekkür ederim . Hmm suanda mesela bir olaydan daha bahsedelim bari o kadar paylaşım yapacağız boş geçirmek olmaz degilmi?

Gaziantep’te darp edilerek öldürülen ve cesedi derin dondurucuda bulunan 3 yaşındaki Lina Nazlı Erbay ile ilgili davada karar çıktı. Görülen karar duruşmasında sanık Muhabbet Toz’a "beden ve ruh sağlığı yönünden kendini savunamayacak çocuğu kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve ’çocuğa eziyet’ suçundan 7 yıl, sanık Mehmet Aksu’ya ise "çocuğa karşı kasten öldürmeye yardım’ suçundan 20 yıl ve "çocuğa eziyet’ suçundan da 7 yıl hapis cezası verildi.

Bence bir canın karşılığı bu kadar az hapis cezası ile olmamalı çünkü o çocuğun belki önünde 100 yılı vardi. O adam o çocuktan bir can aldı daha kucucuktu o bebek bana göre hepsi çeşitli işkenceler ile idam edilmeli ama Türkiye'de hak yok işte . Yıllarca yaşamı olan bir bebeğin nefesi kesildi . O dama az ceza aldı. Evet belki bazılarına göre çok olabilir ama bana göre az öznel düşüncem. Bazı insanlar bir karıncayı etmekten kaçınır bazıları ise işkence etmekten zevk alır. Bu ikisinin arasındaki bağ ne biliyormusunuz? Olmayan bilemez ama menfaat , kin , düşünce , empati bunlardan muaf olan insanlara acıyorum. Belki kin ne alaka diyebilirsiniz ama o da çok önemli bir etkendir kin tutmak her insanın doğasında vardır ama sınırlı bir şekilde. Kin tutarsın ama kendinde engel olursun diyorum ya bir karınca sana gelir vücudunda gezer ama sen onu ne kadar kin tutsan bilene incitemezsin cunku bilirsin düşünürsün bu onda var onun aklı yoktur düşünemez ama sende çok kin varsa o karıncayı hiç düşünmeden öldürürsün. O az kinli insanlar öldürürsen vicdan azabı çekersin ama çok kirli olmayan insanlar alışmıştır ama bunların arasında çok ince bir şey geçer mantıklı düşünmektir oda mantıklı düşünürsen anlarsin.

 

 

 

Evet bu günlük bu akdar olsun.

Sence az ve çok kinin arasındaki mantıklı düşünce nedir?

Loading...
0%