Yeni Üyelik
12.
Bölüm

11. Bölüm: Gizli Dosya

@duslerkutuphanem

Işıl'ın gözünden...

Akşam vakti, hava kararmaya başladığı sırada kalktım. Daha önce yaşadığım bir anıyı rüyamda görmüş gibi hissediyorum. Karanlığa inen basamaklar mı? Bir bahçe hatırlıyorum.

Neredeydim ki ve abim, abimi gördüm. Sanırım rüyamda biraz azarlandım. Neden rüyalarımı net hatırlıyamıyorum? Bir yapbozun parçaları gibi dört bir yana dağılmışlar adeta.

"Abi neredesin şimdi? Nereye, neden gittin?"

Alarmım çaldığında daldığım düşüncelerden şimdiye döndüm. Bugün teyzem gelemeyecekti.

Neyse ki arkadaşım, acaba arasam mı? Biraz sabırlı ol kızım. Biraz bekleyeyim en iyisi.

***

Birkaç saat sonra...

Etraf iyice karardı. Bu karanlık ortamı yerin beyazlığı aydınlatıyordu. Pencerenin önündeki sandalyeye oturup camdan lapa lapa yağan karı izliyorumdum. Bir süre sonra kalkıp birkaç çalı çırpıyı şömineye attım. Şömineyi yakma çabalarım sonuç verdiğinde başına geçip ısınmaya başladım. Saatlerdir beklememe rağmen Pelin gelmedi. Biraz film izlemeye karar verdim. Televizyonu açtığım sırada kanal değiştirecektim ki haber ilgimi çekti. Ardından hava durumunu dinlemeye başladım.

"Tahminlere göre yoğun kar yağışı birçok ilde etkisini gösterecek. Bazı illerde kar yağışı tipiye dönerek hayatı zorlaştırmaya başladı."

Camdan baktığımda dışarısı yoğun bir kar yağışının etkisindeydi. Kısa bir aradan sonra haberler başladı.

"Acaba okullar tatil olacak mı? Durum bu şekilde devam ederse okullar tatil olabilir. Evet izleyiciler, saniyeler içinde gelen yeni bilgiye göre okullar yoğun kar yağışı nedeniyle birçok ilde 3 gün tatil edildi. Şimdi sözü konuğumuza bırakıyoruz. İzleyicilerimize neler söylemek istersiniz?"

"Uzmanlar hava koşullarının giderek kötüleşeceğinin sinyalini verdi. Bu nedenle okulların tatil süresinin uzatılacağını düşünüyorum. Yarıyıl tatiliyle birleştirilme ihtimalini de göz ardı etmemeliyiz. Ayrıca gerekli olmadıkça izleyiciler dışarı çıkmamalı, Şoförler ise araç kullanırken buzlanmaya dikkat etmeli ve kar lastiklerine zincir takmayı ihmal etmemelidir. "

"Görüşleriniz ve bilgilendirmeniz için teşekkür ederiz. Şimdi..."

Zaten ara tatil yaklaşıyordu. Bu gidişle okula dönemeden ara tatile girecektik. Televizyonu kapattım. Pelin için endişeleniyorum. Onu aramaya karar verdim. Ancak cep telefonuna ulaşamıyorum. Pelin'in ev telefonunu aradığımda aradan geçen kısa bir bekleyişten sonra telefonu açıyor.

"Pelin nerede kaldın?"

Hafif sitem var sözlerimde. Derin nefes alışverişler duyuyorum.

"Pelin iyi misin?"

Sesi titreyerek çıkıyor.

"Işıl! Buradalar. Başaramadım."

Loading...
0%